הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
19/04/23 14:33
14.18% מהצפיות
מאת IsraelDefense
עוכבו לחקירה ארבעה חשודים (55 אשדוד, 39 ר"ג, 28 ב"ש, 32 אשדוד) | הציעו לקורבנות להשקיע סכומי כסף בחברות שהתברר מאוחר יותר כי הן פיקטיביות צילום: משטרת ישראל שוטרי יחידת הסייבר בלהב 433 עיכבו הבוקר חשודים במסגרת בקשה לחיקור דין שהתקבלה מצרפת בחקירת חשדות לעבירות חמורות של הונאות הנדסה חברתית ועבירות הלבנת הון של מאות קורבנות.
עוכבו לחקירה ארבעה חשודים במסגרת בקשה לחיקור דין שהתקבלה מצרפת, בחקירת חשד לעבירות מרמה והונאה של מאות קורבנות בצרפת.
מהחקירה עולה כי החשודים הציעו לקורבנות להשקיע סכומי כסף בחברות שהתברר מאוחר יותר כי הן פיקטיביות. בהמשך החשודים העבירו את הכספים למאות חשבונות בנק ברחבי אירופה.
היקף העבירות מוערך בשווי של כ-16 מיליון אירו.
הבוקר כאמור עוכבו לחקירה ארבעה חשודים (55 אשדוד, 39 ר"ג, 28 ב"ש, 32 אשדוד) למשרדי היחידה והם ייחקרו במסגרת הבקשה לחיקור דין בשת"פ עם נציגי צוות החקירה הצרפתי.
19/04/23 09:23
13.79% מהצפיות
מאת IsraelDefense
איום פנימי, אות חיצוני או שרשרת אספקה - אלו האיומים על ערוץ תקשורת סטנדרטי במטוסי קרב, גם ישראלים | ד"ר אפרת לוי מסבירה איך עשתה זאת במעבדה במסגרת תואר שלישי תמונה באדיבות ד"ר אפרת לוי ד"ר אפרת לוי עשתה תואר שלישי בבן גוריון סביב השאלה כיצד ניתן לפרוץ לערוץ תקשורת סטנדרטי הקיים כמעט בכל מטוס קרב, כולל ישראלים. והיא תדבר על זה בכנס של הקריה האקדמית אונו תחת הכותרת 'לוחמות בסייבר' היום (ד) בקרית אונו.
מהו תקן תקשורת בשם MIL-STD-1553? זהו תקן צבאי המגדיר מאפיינים מכניים, חשמליים ותפעוליים של אפיק תקשורת נתונים סדרתי עבור משרד ההגנה האמריקאי. כיום הוא נפוץ עבור יישומים צבאיים ואזרחיים כאחד באוויוניקה, מטוסים וחלליות.
״מערכת MIL-STD-1553 משתמשת בדרך כלל בשכבה פיזית יתירה כפולה עם ממשק רשת דיפרנציאלי עם ריבוי חלוקת זמן, חצי דופלקס, פרוטוקול תקשורת נתונים פקודה/תגובה עם עד 32 התקני מסוף מרוחקים. הוא שימש לראשונה במטוסי הקרב F-16 וכיום נעשה בו שימוש נרחב בכל הזרועות של צבא ארה"ב ונאט"ו״, לפי פרסום של ueidaq. [אילוסטרציה של ערוץ התקשורת - באדיבות ד״ר לוי]
לוי מסבירה: ״ערוץ התקשורת במטוס קרב מחבר אליו מודלים שונים בתוך המטוס, שכולם ״מדברים״ אחד עם השני באמצעותו. למשל, כאשר טייס לוחץ על כפתור שיגור טיל, הלחיצה מתורגמת לפקודה שרצה לאורך ערוץ התקשורת הזה, עד למודל שיגור הטיל שמשגר את הטיל בפועל. על הערוץ הזה מחוברים כל המחשבים הפנימיים של המטוס. מכ״מ, היגוי, שיגור טילים וכו׳. יש סינרגיה בין כלל המערכות לאותו ערוץ. בעזרת מכשור ייעודי, אפשר לנטר את ההודעות שהרכיבים מעבירים אחד לשני.״
לוי סיימה תואר שני במחשוב קוואנטי והחליטה לחקור בתואר השלישי את איומי הסייבר ב-MIL-STD-1553 עבור חברה בינלאומית מתחום הביטחון. החלק הראשון של המחקר נגד בשאלה כיצד ניתן לאיים על הערוץ הזה. חולשות, חוזקות, אילו סוגי תוקפים. החלק השני עסק בשאלה כיצד ניתן להגן על הערוץ.
בשיחה, מסבירה לוי כי מודל התקיפה של ערוץ כזה מבוסס על שלושה כיוונים אפשריים. איום פנימי - מישהו שיכול לחבר מחבר פיזי לערוץ ולהשיג גישה. איום שרשרת האספקה - מניפולציה על אחד המרכיבים במטוס המחוברים לערוץ התקשורת. האיום השלישי הוא אות שמגיע מבחוץ במטרה לשבש את התקשורת הפנימית במטוס.
״מטוס מקבל אותות מבחוץ שעוברים לערוץ התקשורת. כך שיש אפשרות תיאורטית של הרצת קוד זדוני באמצעות אות חיצוני. למשל, ניתן בתיאוריה לגרום למחשב מסוים במטוס להתחזות ליחידת שיגור הטילים בערוץ התקשורת. אחד הממצאים העיקריים מהמחקר הוא שאין אימות רכיבים בפרוטוקול. כך שכל רכיב יכול להתחזות לרכיב אחר. אין אימות קריפטוגרפי ב-MIL-STD-1553״, מסבירה לוי.
ומתכנני הפרוטוקול לא ידעו את זה? ״בטח ידעו. הפרוטוקול תוכנן כך מלכתחילה. מתכנני הפרוטוקול רצו להשיג אפקטיביות בזמן אמת עם כמה שפחות כשלים בביצוע פקודות. צריך לזכור שזה מטוס קרב שטס וכל שנייה מכריעה לכאן או לכאן. אם נוסיף מנגנוני אימות זהות לרכיבים על ערוץ התקשורת, עלולים לפגוע בביצועי המטוס בזמן קרב. הגנת סייבר במערכות זמן אמת אינה פשוטה כלל.״ [המעבדה ששישמה את ד״ר לוי במחקר]
לצורך המחקר הוקמה מעבדה ייעודית (סימולטור) שאפשר ללוי והצוות שלה לתקוף את ערוץ התקשורת של מטוס הקרב במגוון אופנים. ״הצלחנו לממש מתקפות במעבדה על בסיס חומרה אמיתית של MIL-STD-1553. זה עזר לנו לפתח מערכות הגנה. שוב, מדובר בתנאי מעבדה. הפתרון שלנו טרם עבר בחינה של יצרן המטוס או של רשות התעופה הישראלית או האמריקאית. כרגע אנחנו בממד האקדמאי בלבד. להוכיח היתכנות.״, מסבירה לוי.
״הפתרון שלנו מבוסס על הנחה כי הבעלים של המטוס ירצה להשאיר את המערכות הקיימות ולא ירצה לשנות את התוכנה הקיימת. הרכיב הבסיסי שפיתחנו היא מערכת לזיהוי אנומליה בערוץ התקשורת. חיברנו התקן פאסיבי לערוץ (האזנה בלבד) ובאמצעות מודל למידה עמוקה שפיתחנו, הצלחנו ללמוד את השגרה של הפקודות בערוץ.
״זו הייתה רק ההתחלה. האתגר במערכת כזו, שהיא פועלת במטוס קרב. אם נניח שהטייס יקבל התראה שהתגלתה חריגה, הוא ירצה לדעת באיזה מכלול במטוס, איך האויב נכנס לערוץ וכו׳. לכן, צריך להסביר לטייס בזמן אמת את הממצאים.
״כאן נתקלנו באתגר נוסף. לרוב, מודלים של לימוד מכונה אינם מספרים למשתמש איך הגיעו למסקנה מסוימת. מרבית המערכות הללו הן בגדר ׳קופסא שחורה׳. המודל שלנו לומד את השגרה ושמשהו לא מסתדר לו, נראה לו חריג, מחוץ להתפלגות התקינה, הוא מתריע. עכשיו צריך להסביר את הפרדיקציה בשפה אנושית לטייס בזמן אמת. [צילום מסך מניטור ערוץ התקשורת של מטוס קרב תיאורטי - באדיבות ד״ר לוי]
״לצורך כך פיתחנו מודל נוסף שמטרתו לתרגם את הממצאים בקוד לשפה אנושית. ראינו איך מודל כזה יכול להסביר את החריגות שמצא. את הלוגיקה שלו. הרחבנו באמצעות מודל שפה והראינו מערכת קצה-קצה של ״עוזר״ סייבר לטייס. הוא מנטר ומתרגם את מה שקורה לטייס בזמן אמת.״
הרצאתה של ד"ר אפרת לוי תערך במסגרת כנס 'לוחמות בסייבר' של הקריה האקדמית אונו ושל הלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל שיערך היום (ד') בקמפוס.
19/04/23 08:21
10.34% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שני סינים אזרחי ארה"ב נעצרו בימים האחרונים באשמת סיוע להקמת תחנת משטרה סינית סודית מטעם ממשלת סין בעיר ניו יורק Photo by Luca Bravo on Unsplash שני סינים אזרחי ארה"ב נעצרו בימים האחרונים באשמת סיוע להקמת תחנת משטרה סינית סודית מטעם ממשלת סין בעיר ניו יורק.
סניף מקומי של "המשרד הסיני לביטחון הציבור", משטרת סין, פעל בתוך בניין משרדים ברובע הסיני צ'יינה טאון, ושנים נעצרו על ידי הבולשת הפדרלית באשמת פעילות בפיקוח ממשלת בייג'ין. השנים ניסו למחוק מהטלפונים הניידים שלהם כל קשר עם ממשלת סין כשהבינו שהם נתונים למעקב, כך הודיע משרד המשפטים בוושינגטון.
סוכנות AP מדווחת כי ידוע שסין מפעילה תחנות משטרה בכמה ארצות בעולם, אך עד כה לא נעצרו אנשים על פעילות זו. "זו הפרה גלויה של הריבונות הלאומית", אמר מייקל דריסקול, ראש ה-FBI בניו יורק במסיבת עיתונאים אתמול.
שני העצורים הם לו ג'אנגוואנג, בן 61, מברונקס, וצ'ן ג'ינפינג, בן 59 ממנהאטן, שניהם אזרחי ארה"ב. הם לא נרשמו כחוק כסוכנים חוקיים של ממשלה זרה.
תחנת המשטרה שהקימו בלב ניו יורק סייעה לסינים לחדש רישיונות נהיגה, אך עסקה גם בפעילויות "נסתרות" יותר כמו סיוע לממשלת סין לאתר פעיל ארגון פרו-דמוקרטי שפעל בקליפורניה.
התובע הכללי של ארה"ב בריון פיס אמר אתמול: "בעיר ניו יורק יש רק משטרה אחת, היא משטרת ניו יורק NYPD. איננו זקוקים לתחנת משטרה סודית בעיר הזאת".
19/04/23 10:35
9.2% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ד״ר אביתר מתניה ומנחם בכרך ממכון המחקר INSS טוענים כי לאור המציאות הביטחונית המורכבת במזה״ת, ישראל נדרשת להחליף את עקרון ההכרעה בעקרון מניעה אסטרטגית תמונה: לשכת רוה״מ ״הדיון בנושא המניעה מקבל משנה תוקף בשל הרלוונטיות הפוחתת של ההכרעה בתצורתה המוכרת – שהיא רגל מרכזית בתפיסת הביטחון הישראלית – בעידן של צמצום איומים מסורתיים ועלייתם של אחרים״, כותבים אביתר מתניה ומנחם בכרך במאמר שפורסם באתר מכון המחקר INSS.
המחברים מזהים את המניעה ככלי חשוב נוסף והכרחי בארגז הכלים של ישראל מול איומים מגוונים, לצד עקרונות ההכרעה וההגנה. הם סבורים כי למענה משולש הכולל התגברות על איומים לפני (מניעה) בעת (הכרעה) ובסמוך (הגנה) להתהוותם יש יתרונות רבים, המאפשרים לישראל לחזק ולשפר את יכולת התגובה המשתנה והמותאמת לאיומים השונים, ובמקביל לצמצם את המקרים שבהם ישראל נדרשת להפעיל עוצמה קשה.
״נושא המניעה עולה יותר ויותר בדיון ובמעשה של תפיסת הביטחון של ישראל, החל מ-1981 במעשה וכדוקטרינה למניעת נשק גרעיני אצל מדינות אויב, והמשך בעשור האחרון בהקשר לדחייה של בניין כוח אסטרטגי כמו במב"ם, או למול קמפיינים מדיניים-ביטחוניים כנגד ישראל, ובמקביל גם בספרות״, כותבים המחברים.
״עם זאת, בדיון עד כה על מניעה, לא כל שכן בשימוש המעשי בה, חסר הקשר אסטרטגי שלם של הגדרות ברורות, מקומה בתפיסת הביטחון הכוללת, ההבדלים בין סוגים שונים של מניעה, הקשר של המניעה והאיזונים שלה עם שאר מרכיבי התפיסה, מרכיבים ומחירים.
״אנו מגדירים מניעה אסטרטגית כפעולה שמטרתה להעלים איום אסטרטגי מסוים לפני התהוותו או במהלכה, כך שלכל דבר ועניין נדרש לבנות מחדש כמעט לחלוטין את היכולת שעומדת ביסוד האיום, ובניית יכולת חדשה כזו, אם תתבצע, תתפרס על פני מספר שנים ניכר, בהתאם לסוג האיום שהועלם ולקבועי הזמן הכרוכים בהקמתו מחדש.
״מניעה אינה בהכרח טוטלית וייתכן שהיא תצליח לצמצם את האיום, אך לא להעלימו לחלוטין. אנו נחשיב אותה כמניעה אסטרטגית שהצליחה בהתאם למידת צמצום האיום: ככל שהמניעה תפחית איום אסטרטגי למדרגה שאינה אסטרטגית היא תיחשב מוצלחת, וככל שהצמצום לא יפחית את עצם האיום מבחינה אסטרטגית – אנו נקבע שהמניעה נכשלה.״
במאמר ניתנת דוגמא לתפיסה זו. אם כשיתרחש עימות עם חזבאללה יהיה לארגון מספר חד-ספרתי או דו-ספרתי נמוך של רקטות מדויקות, איום לא קל אך לא אסטרטגי, אזי ניתן יהיה לומר שהמניעה המתמשכת באמצעים השונים שישראל נקטה מול איום זה היא הצלחה, משום שהיא ביטלה איום אסטרטגי והפחיתה אותו לרמה נמוכה שאינה בגדר סיכון אסטרטגי.
אם המניעה רק תגרום לעיכוב של מספר שנים בהצטיידות חזבאללה בנשק מדויק, ואולי אף לצמצום אך לא לשינוי דרמטי של סדרי גודל בכמויות שלו – היא לא תעמוד בתבחין של מניעה אסטרטגית שהצליחה.
ד״ר אביתר מתניה בראיון לישראל דיפנס: ״ההצעה מבוססת על מודל חדשני לניתוח תרחישי מניעה, המדגיש את המתח בין הרצון למנוע איום מתהווה עתידי לבין תשלום מחירים כבדים בהווה לשם כך, מתח שמוביל למספר אפקטים הכרוכים בקבלת החלטות בתנאי אי-ודאות ומשפיעים על מקבלי ההחלטות ועל יועציהם.
״בעזרת המודל מנותחים תרחישי מניעה שונים בעבר ובהווה ונבחנת תקפותו של עקרון המניעה בתחומים שאינם רק מניעת נשק גרעיני אלא גם לגבי מגוון רחב של איומים חדשים, וזאת כתוצאה משינויים טכנולוגיים גלובליים ושינויים אסטרטגיים בזירה האזורית, שהתרחשו במהלך העשור האחרון.
״בסיום המסמך מוצג דיון בהיבטים של המניעה והקשרה ליסודות נוספים של תורת הביטחון של ישראל, ובראשם הכרעה והגנה, וכן לנושאים נוספים בתחום הביטחון כמו הרתעה באמצעות שלילה, מכה מקדימה ודילמת הביטחון. לבסוף מוצג ניתוח הייחודיות של המניעה עבור ישראל ומקומה כאחת מ"חמש הרגליים" של תפיסת הביטחון של ישראל.״
תפיסת אסטרטגית זו תוצג מחר (ה) בכנס ייעודי שעורך מכון המחקר בנושא.
19/04/23 14:59
7.66% מהצפיות
מאת IsraelDefense
רפאל רוצה לשווק לעולם את המאמן הרב זרועי שפיתחה עבור צה״ל | יודגמו המערכות בפועל המורכבות מתוכנת סימולציה המחוברת לסימולציית Virtual Strike Cell באמצעות פלטפורמת ABS-LVC תמונה: דובר צה״ל רפאל תשתתף בתערוכת IT2EC ברוטרדם בין התאריכים 26-28 באפריל 2023. החברה תספק הדגמה חיה של ה-ABS שלה עם פלטפורמת Live Virtual Constructive משולבת
IT²EC 2023 הוא אירוע בן שלושה ימים המציג את ההתקדמות הטכנולוגית העדכנית ביותר באימוני הגנה (סימולטורים). זוהי תערוכת וכנס הטכנולוגיה הבינלאומית הגדולה ביותר באירופה, שבה התעשייה הביטחונית מתחברת וחולקת ידע. IT²EC 2023 יתקיים ב-24-26 באפריל ברוטרדם, הולנד.
רפאל תדגים את המערכות בפועל המורכבות מתוכנת סימולציה המחוברת לסימולציית Virtual Strike Cell באמצעות פלטפורמת ABS-LVC. ה-ABS-LVC משמש כלי ייחודי למתן שילוב LVC לתרגילים מאסיביים מהחייל היחיד בשטח ועד לפיקוד הבכיר. בצה״ל נקרא המאמן של רפאל ממר״ז.
פלטפורמת LVC מרובת הדומיינים יוצרת תרחיש מאוחד בכל רמות הפעולה. ה-LVC משלב ומקשר את כל מרכיבי התרחיש ממפקדת פיקוד ובקרה ועד לחייל. הוא גם מאפשר תרגילים ברמה משותפת ורב-לאומית המחברים בין כל הזרועות הצבאיות: צבא, חיל אוויר, חיל הים, מודיעין וכוחות מיוחדים.
ה-LVC נתמך ביכולות AI המאפשרות אוטומציה של דוקטרינות וטקטיקות בזמן אמת, טכניקות ונהלים (TTPs) בכל רמה של הדרג הצבאי. שילוב הבינה המלאכותית מאפשר לדמות מגוון התנהגויות מבצעיות, החל מזו של החייל הבודד ועד לרמת החטיבה.
19/04/23 10:18
6.9% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הדוח מגדיר את סין כאיום החמור ביותר על הביטחון הכלכלי של הולנד By Arenda Oomen for Rijksoverheid.nl - Rijksoverheid.nl, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=66616453 דוח שנתי של שרותי המודיעין הלאומי של הולנד מתריע מפני סכנה הנשקפת לשלטון החוק בהולנד בגלל מלחמת אוקראינה, תקיפות סייבר בינלאומיות וריגול. המלחמה באוקראינה גרמה למחסור כלכלי בהולנד, ואחת התוצאות היא אנטישמיות.
הדוח מגדיר את סין כאיום החמור ביותר על הביטחון הכלכלי של הולנד. "סין סימנה את הולנד כמדינה שיש בה הרבה חדשנות וטכנולוגיות חדשות. אנו רואים כיצד כל יום הם גונבים מהולנד. הסינים משתמשים בסייבר כבנשק, סייבר למטרות ריגול, והם גם שולחים אלינו סוכנים, סטודנטים ואנשי מדע כדי לגנוב מאתנו ידע במקומות רגישים", אמר ראש המודיעין ההולנדי לכתב AP.
לפני כמה שבועות הודיעה ממשלת הולנד על תכנית חדשה להגבלת יצוא מכונות לייצור שבבים והולנד הצטרפה לארה"ב בצעדים להגביל גישה של סין לייצור שבבים, בעיקר בתחום ייצור נשק.
עוד נאמר בדוח המודיעין ההולנדי שגם הרוסים מנסים לגנוב סודות צבאיים מהולנד וממדינות חברות נאט"ו. בהולנד נעצרו כמה חשודים בריגול ובניסיון חדירה לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג.
הדוח כותב כי כתוצאה ממלחמת אוקראינה וסנקציות נגד רוסיה נוצר בהולנד מחסור בגז, האינפלציה עלתה, וכתוצאה מהחרפת המצב "צצו מעוררי קונספירציות שמפיצים שמועות וידיעות כזב".
בדוח נאמר: "שנאה, אנטישמיות וקונספירציות פשטו בהולנד, ומקור האיומים הללו הם ג'יהאדיסטים, טרוריסטים מהימין ושונאי הממשלה.״
19/04/23 08:40
6.51% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אילוסטרציה | צילום: אלביט אלביט הודיעה כי זכתה בחוזה המשך בשווי של כ-100 מיליון דולר להסבת מטוסים מסחריים למטוסי מודיעין ולוחמה אלקטרונית (EW) עבור לקוח בינלאומי. ההסכם ימומש על פני תקופה של שלוש שנים.
במסגרת החוזה, אלביט מערכות תצייד את המטוסים ביכולות מתקדמות של Intelligence Mission Suite ויכולות EW. פתרון זה יספק תמונה תפעולית מקיפה של הזירה, המופקת על ידי חיישנים ומערכות Electro-Optics VISINT וכן את היכולת להפעיל אמצעי נגד אלקטרוניים נגד מגוון איומים. המטוסים יצוידו גם במערכות ניווט לווייניות חיסוניות (ISNS) ובפתרון הגנה עצמית מתקדם.
באמצעות מערכות לוחמה אלקטרוניות, ניתן לבצע התקפות אלקטרוניות ממוקדות על מנת לשבש ולחסום מגוון רחב של איומי תקשורת ומכ"ם, ולאפשר למפעילי ה- SIGINT במטוסים שליטה מלאה בספקטרום.
אורן סבג, מנכ"ל, אלביט מערכות מודיעין ול"א: "חוזה זה מדגיש את הפורטפוליו הרחב המוביל בשוק של יכולות ISTAR ו-EW ואת היכולת שלנו לספק פתרונות משולבים המותאמים לצרכי הלקוחות. פתרון ISR ו-EW מוטס זה רלוונטי לצורכי ההגנה של ימינו, ונועד להיות "מוכן לעתיד" וניתן להתאמה לדרישות התפעוליות המתפתחות במהירות מצד לקוחותינו."
19/04/23 11:11
6.51% מהצפיות
מאת IsraelDefense
האם ישראל לקראת עסקת נשק נוספת עם באקו? טרם ברור לאן פני הדברים | בינתיים, חברות ישראליות, כולל אקדמיה, מנסות לקדם שיתופי פעולה גם בסייבר קרדיט לתמונות שלומי אמסלם משרד החוץ, לע״מ ישראל ואזרבייג׳ן מחזקות את הברית המדינית והביטחונית. שר החוץ אלי כהן נפגש בבאקו עם נשיא אזרביג׳ן ודן עימו על האתגרים המשותפים האסטרטגיים לשתי המדינות, בראשם הביטחון האזורי והמאבק בטרור, ובהרחבת שיתופי הפעולה בין המדינות. שר החוץ כהן הגיע אמש לאזרבייג׳ן, מדינה מוסלמית שיעית, בראש משלחת של 30 חברות ישראליות.
שר החוץ אלי כהן: ״ישראל ואזרבייג׳ן מחזקות את הברית המדינית והביטחונית ביניהן. נפגשתי עם נשיא אזרבייג’ן, אילהם עלייב, ודיברנו על האתגרים האזוריים האסטרטגיים המשותפים לנו, ובראשם הביטחון האזורי והמאבק בטרור. בירכתי את הנשיא על החלטתו להקים שגרירות בישראל, שגרירות ראשונה של מדינה מוסלמית שיעית בארץ. פתיחת השגרירות תחזק עוד יותר את הברית הביטחונית, המדינית והכלכלית בינינו״.
שר החוץ אלי כהן נפגש הבוקר (ד') עם נשיא אזרבייג׳ן, אילהם עלייב (Aliyev), בארמון הנשיאות בבאקו. השניים דיברו על חיזוק הברית המדינית ביטחונית בין ישראל לאזרבייג׳ן, ביטחון אזורי ומאבק בטרור, כמו גם על חיזוק קשרי הכלכלה והתיירות.
שר החוץ כהן הודה לנשיא עלייב על החלטתו להקים שגרירות בישראל לאחר 30 שנות יחסים חמים בין המדינות, ואמר כי השגרירות תסייע לחזק את הקשרים בין העמים ובין הכלכלות.
שר החוץ כהן הגיע לאזרבייג׳ן בראש משלחת כלכלית רחבה שאורגנה ע״י אגף הכלכלה במשרד החוץ, מכון היצוא ושגרירות ישראל בבאקו. המשלחת כוללת כ-30 חברות מתחומי ביטחון מולדת (HLS), ביטחון סייבר, מיים וחקלאות, והיא תקיים למעלה מ-100 פגישות עם גורמי ממשל אזריים וחברות מקומיות.