08:01:51 | ◀︎ | ארה״ב: טיסה ראשונה ל-F-35 עם מחשב משימה חדש | |
08:25:12 | ◀︎ | צפון קוריאה מציגה: משאיות רקטות מותממות | |
09:25:08 | ◀︎ | דו״ח: חסרים מטוסים לחיל האוויר הבריטי | |
09:27:27 | ◀︎ | חלופה מערבית לדרך הבשמים הסינית: ארה״ב רוצה להקים מסדרון יבשתי שיחבר את הודו עם המזה"ת ואירופה | |
09:30:45 | ◀︎ | בתל אביב נחנך מרכז חדשנות שיתמחה בטכנולוגיות הדפסה תלת ממדית | |
10:11:13 | ◀︎ | איזנקוט: ״חיזבאללה חושב ופועל אסטרטגית״ | |
12:45:26 | ◀︎ | זה סופי: סלובקיה רוכשת חץ דורבן לנגמ״שי CV90 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
11/09/23 08:25
21.93% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המשגרים הוצגו כשייכים ל"משמרות האדומים של הפועלים והאיכרים" rodong.rep.kp מיצג מחדש באמנות ההסוואה בצבא קוריאה הצפונית: במצעד הצבאי שנערך בפיוניאנג נראתה כמות גדולה של משגרי טילים ורקטות כשהם מוסווים בתוך משאיות אזרחיות.
המשגרים הוצגו כשייכים ל"משמרות האדומים של הפועלים והאיכרים". בכל משאית הוצב משגר בן 12 קנים של מה שנראה כרקטות 122 מ"מ, ולשם שיגורם נפתח גג המשאית.
WAR ZONE מדווח מכי מומחים שמו לב שצבא קוריאה הצפונית רצה להציג במצעד תשלובות של כלים צבאיים ואזרחיים, אולי להסוואה ולהטעיית האויב.
כך משגרי טילים גדולים נגררו על ידי טרקטורים אזרחיים וטילי נ"ט מונחים נישאו על מובילים של כלי רכב אזרחיים כבדים.
מבחינים במגמה של הצבא לפתח שיטות הונאה ישנות שהופעלו במלחמות עבר, ויתכן שיש לכך קשר לטכנולוגיות של גילוי, איתור וזיהוי אויב.
משאיות שיגור מותממות קיימות גם באיראן, סין ובקרב ארגוני טרור במזרח התיכון.
11/09/23 10:11
21.05% מהצפיות
מאת IsraelDefense
רא"ל (מיל') ח"כ גדי איזנקוט אמר בכנס המכון למדיניות נגד טרור כי ישראל פועלת בלי תפיסת ביטחון לאומי - בשעה שארגוני הטרור חושבים אסטרטגית צילום: גלעד קוולרצ'יק "השבוע אנחנו מציינים 172 שנים להירצחו של נפגע הטרור הראשון שמתועד בארץ ישראל, הרב שלמה זלמן צורף״, אמר רא"ל (מיל') ח"כ גדי איזנקוט, בכנס המכון למדיניות נגד טרור (ICT) באוניברסיטת רייכמן.
״הוא מתועד כהרוג הטרור הראשון. אני אומר את זה בעיקר על רקע האמירות בתקופה האחרונה של מנהיגים שיש שלהם תוכניות בזק להכריע את הטרור ולהעלים אותו.
״רבים וטובים נלחמים בטרור, אולי קודם נטפל בתופעת הפשיעה שהיא יותר מורכבת ומסוכנת, ואז נדבר על היכולת להכריע את הטרור?".
ארגוני טרור ׳עלו קומה׳ מהאופרציה הטקטית
"נהוג לומר שטרור היא טקטיקה של מאבק אלים וזריעת פחד באזרחים לשם השגת מטרות פוליטיות. גם על ההנחה הזאת יש חילוקי דעות, ואני חושב שהיא שייכת לעבר.
״אין ספק שבעשור האחרון ראינו שינוי משמעותי במאפייני הטרור, כמו דאע"ש, ארגון שביצע אופרציה צבאית והשתלט כמעט על שתי מדינות ועוד נוספות.
״נדרשה קואליציה של מעל 70 מדינות כדי לנצח אותו בלחימה מתמשכת. הוא לא הוכרע ולא הובס; הוא שם".
"בעשור האחרון ראינו גם את חיזבאללה ואת חמאס, לובשים צורה חדשה למושג טרור, שבטח לא שייך לאופרציה הטקטית.
״גם המטרות שהציבו לעצמם וגם באופן שבו הם פועלים. גם בגלל העובדה שציין ראש המוסד – יש להם יכולת מדינתית כתוצאה מתמיכת מדינות שעומדות מאחוריהם.
״נבנתה יכולת מדינתית ואני עוקב אחרי ארגון חיזבאללה מאז 82, אין ספק שהארגון למד משהו. בנה אופרציות שמאפיינות צבא, יכולת סייבר, פיקוד ושליטה, מחשוב, טכנולוגיות, יכולת אש שיש למספר מצומצם של מדינות בעולם, כולל מל״טים.
״הגדרת המטרות של ארגונים אלו שאפתנית מאוד – מבניית חליפות אסלאמית, דרך מלחמת קודש לסילוק ישראל".
"בעשור האחרון נפרצו גבולות גיאוגרפיים – אפשר היה לראות את דאע"ש באפגניסטן, סוריה, מצרים ובמקומות נוספים. היה אפשר גם לראות את חיזבאללה פועל באופרציות מסודרות.
״היה ניתן לראות אותם פועלים בתימן ושולחים זרועות להרבה מאוד מוקמות בעולם. אין ספק שהתופעה של העשור הקודם זה ארגון דאע"ש, שכעוף החול התרומם לאופרציה צבאית רחבה עם היקף מתנדבים רחב בעולם, השתלטות על נשק ועוד.
״כאלוף פיקוד צפון ראיתי את זה מתחיל, כרמטכ"ל כבר ראיתי סוללות נ"מ מוצבות במרחבי הפעולה שלהם".
חיזבאללה: חשיבה אסטרטגית
״כאלוף פיקוד צפון היה לי חשש תמידי שיש מנהרות שחודרות מלבנון לישראל, כפי שהיה מעזה, אבל לא מצאנו״, ממשיך אייזנקוט. ״רק סמוך לתפקידי כרמטכ"ל אנחנו למדים על תוכנית גרנדיוזית שאפתנית של כח קודס האיראני שנבנית אופרציה רחבה מאוד במרחב הגבול.
״בניית מנהרות שהן לא חמאס, אלא מנהרות רחבות שעומדות להכניס אלפי לוחמים בלוח זמנים קצר מאוד לשטחי ישראל, לעקוף את המכשול ולהתחיל את הלחימה בפאתי מטולה. ״תכנית כזו היא אנלוגיה למה שעשו המוסלמים לצלבנים - את זה צריך לעשות ליהודים. זה מלמד על דרך חשיבה מסוימת.
"במקביל לבניית המנהרות, נבנתה תוכנית שמלמדת על המעבר לאתגר האסטרטגי הרחב, שרוצה להשפיע מעבר למרחב הטקטי. כשסיימנו את המבצע בשבוע הראשון 2019, זה היה עשור וחצי אחרי שהתחילו הקידוחים הראשוניים.
״זה מלמד על סבלנות, חשאיות, סודיות, ועל דפוס חשיבה שלא רוצה לבצע פיגועים טקטיים להפחיד את העורף הישראלי, אלא רצון להכין תוכנית עם בסיס מפתיע, קרקעי רחב, תוכנית ימית והפעלת אש רחבה עם יכולת מדינתית.
״לשמחתי, האופרציה הזאת התגלתה ממש לפני סיומה. זאת אזהרה לדורות העתיד. קונספציות יכולות לחזור על עצמן בעתיד. זה בעיקר לימד אותי על החשיבה הגרנדיוזית של סולימני ושל נסראללה ומה שהם יודעים לעשות".
דאע"ש: האיום חוזר
בהקשר דאע"ש, אומר אייזנקוט כי "דאע"ש לא הוכרע. הוא פועל במרחבים נוספים. אני יכול לחשוב על השתנות במזרח התיכון של משטרים נחלשים של מציאות כלכלית בעייתית, משבר אקלימי, ועוד תשתיות אפשריות כדי שהאתגר הזה יחזור לעצמו.
״ארה"ב נרתמה ונבנתה לאופרציה ראויה מאוד והאמריקאים השקיעו כוחות ומשאבים ושילמו מחירים על המלחמה בדאע"ש. לא חושב שקיימת היום מערכת שיכולה לטפל בארגונים האלה בצורה שיטתית, והאיום הזה מעבר לפינה".
ישראל פועלת ללא תפיסת ביטחון לאומי
"העובדה שישראל בשנת 75 לקיומה, עדיין נטולת תפיסת ביטחון לאומי רשמי, זה ליקוי חמור ובריחה של ההנהגה הישראלית לדורותיה״, מסביר אייזנקוט.
״המציאות הפוליטית משפיעה על האינטרסים הלאומיים, מדיניות הביטחון הלאומי, ומשפיעה גם על מדיניות הלחימה בטרור. ישנו פער וניתוק גדול של שרים בממשלת ישראל שמציגים תפיסה תלושה לגמרי מהמציאות.
״לזה מצטרף צורך פוליטי שפוגע בהפעלה אפקטיבית של צה"ל, שב"כ, משטרת ישראל והמנהל האזרחי. הצורך הפוליטי מחולק בין שני שרים וזה פוגע בשדרת הפיקוד, באפקטיביות הצבא, וחלק מהתופעות שאנחנו רואים היום – זו פשוט חבלה ביכולת המופלאה שצה"ל בנה להילחם בטרור.
״לכל החגיגה הזאת מתווסף רצון לפגוע במערכת המשפט. מי שרוצה לפגוע במערכת המשפט העצמאית והמקצועית צריך להבין שיהיו לזה משמעויות.
״לא רק על החיים במדינת ישראל, אלא גם על התפוקה המבצעית של צה״ל. מערכת המשפט שומרת על מפקדי צה"ל, שעושים כמיטב יכולתם לעמוד במשימות בצורה מקצועית, חוקית ומוסרית.
"במבחן התוצאה, השנה היקף ההרוגים הגדול ביותר מ-2004. כשמסתכלים אחורה, היה קרוב לשני עשורים שקטים, עם אירועים עולים ויורדים. היה חופש פועלה למדינת ישראל לקבל החלטות מתוך עמדה של כוח.
״במציאות, עם הנהגה שמונעת משיקולים פוליטיים ולא אסטרטגים, אנחנו רואים את אובדן השליטה בשטח וההתנגשות בין אוכלוסיות שנמצאת היום במקום שלא היה אף פעם".
גופי הביטחון של ישראל מאבדים לגיטימציה
"גופי הביטחון של מדינת ישראל נדחקים ממרחב הלגיטימציה הכמעט מלאה של החברה הישראלית״, מתריע אייזנקוט.
״כרמטכ"ל אמרתי שהמרכיב החשוב ביותר ביכולת של צה"ל לממש את ייעודו, זה אמון הציבור בצה"ל. עברנו תופעות בעבר של אמירות שטותיות של שר כזה או אחר, אין ספק שמה שקורה עכשיו כמו היום מראה עד כמה המציאות בעייתית.
״עד כמה חלקים משרי מדינת ישראל משתלחים בגוף שאמור להבטיח חיים במדינה הזאת, אמור להבטיח ביטחון. תמונות ואמירות כאלה ואחרות על אלוף פיקוד מרכז וראש שב"כ, הפכו להיות אירוע יומי בתקשורת הישראלית.
״אפשר לבקר מערכות ביטחונית, כל זמן שהביקורת עניינית. זה הגיע למחוזות שלא דמיינתי - וזו פגיעה אנושה.
"למדינת ישראל נדרשת תפיסת ביטחון רשמית שתהווה מצפן. לא רק לראשי מערכת הביטחון, אלא לכל מי שעוסק בתכנון ארוך טווח במדינת ישראל – מחינוך, תשתיות, כלכלה, אנרגיה, תחבורה, וכל דפוס אחר שהם בעיניי היום נקודת התורפה של מדינת ישראל.
״אנחנו נמצאים במציאות פוליטית בה אינטרסים לאומיים של מדינת ישראל נדחקים הצידה כדי לשמר קואליציה - אלו עולים על ביטחון מדינת ישראל.״
11/09/23 09:25
14.04% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המחסור עלול להימשך עד 2030, "וזה לא מתקבל על הדעת", כותבים חברי הפרלמנט https://www.raf.mod.uk/news/articles/a400m-atlas-has-transported-uk-sear... חברי פרלמנט בבריטניה טוענים שלחיל האוויר המלכותי חסרים מטוסים, ולפיכך החיל ביכולות-חסר במטוסי קרב, תובלה והתרעה מוקדמת.
בשנת 2021 הורה משרד ההגנה הבריטי לקצץ במספר המטוסים, והקיצוץ הזה משפיע לרעה על מצבת מטוסי החיל, וכך יהיה עד שנת 2030, קובע דוח של וועדת ההגנה של הפרלמנט הבריטי בנושא רכש כלי טיס.
הדוח קובע כי צי מטוסי הקרב הוא "בעל יכולת של בוטיק", אך חסר מטוסים ועומק לחיל. המחסור עלול להימשך עד 2030, "וזה לא מתקבל על הדעת", כותבים חברי הפרלמנט.
לדעתם משרד ההגנה ופיקוד ה-RAF חייבים לשקול צעדים מיידיים להגדיל את מספר מטוסי הקרב בקרוב.
דפנס ניוז מדווח כי בחיל האוויר המלכותי יש כיום 169 מטוסי קרב, פחות מאשר לארבעה חילות האוויר הגדולים באירופה. חה"א הבריטי מחזיק מטוסי 'טייפון' ו-F-35. לאיטליה יש 199 מטוסי קרב, לגרמניה ולצרפת 200 מטוסי קרב כל אחת.
מסוף המלחמה הקרה פחת מספר המטוסים בחיל האוויר המלכותי, והדבר מפחית את כושר הלחימה, מתריע יו"ר הוועדה טוביאס אלווד. החיל העדיף איכות על כמות, "והשאיר אותנו עם צי מטוסים יקר אבל קטן באופן מדאיג".
בראשית השנה עידכן משרד ההגנה את מצבת המטוסים נוכח הפלישה הרוסית לאוקראינה ומצב הביטחון באירופה, אך המספרים לא מספיקים.
עיקר הביקורת של דוח הפרלמנט היא על הקטנת ההזמנה למטוסי התרעה אלקטרונית וביטול צי מטוסי התובלה C-130 מוקדם מהמתוכנן.
הדוח קובע כי צי המטוסים הנוכחי לא יאפשר לבריטניה לעמוד בדרישות נאט"ו ובצורכי ההגנה של הממלכה.
11/09/23 08:01
12.28% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המחשב החדש (VMC) מאפשר הפעלת אמצעי שליטה מתקדמים וניהול משימות בבטיחות וביעילות תמונה: דובר צה״ל בוצעה בהצלחה טיסת ניסוי ראשונה של מטוס קרב חמקני F-35 אמריקני מצוייד במחשב ניהול משימה חדש ומתקדם, כך הודיעה יצרנית המחשב תאגיד BAE.
המחשב מהווה שדרוג של שלושה דגמי F-35 ומשפר ביצועים במטוסי הקרב. טיסת הניסוי בוצעה בבסיסי הצי וחיל האוויר של ארה"ב.
המחשב החדש (VMC) מאפשר הפעלת אמצעי שליטה מתקדמים וניהול משימות בבטיחות וביעילות, וכל זה בתנאים סביבתיים מורכבים. המחשב משפר בטיחות טיסה, קלות תחזוקה, זמינות מטוסים בזרועות הצבא ושרידות.
קורין בק, מנהלת חטיבת מטוסים צבאיים ב-BAE, מסרה שבמטוסי F-35 עם המחשב החדש ישופרו כושר ניהול משימה ובקרת טיסה.
המחשב מצוייד במעבד מתקדם המחזק את כושר המחשוב ומפחית את עומס העבודה של הטייס. המחשב אחראי בין היתר על מערכות הגישה לנחיתה והנחיתה עצמה, וכן על מערכת מניעת התנגשות.
לתאגיד BAE יש 40 שנות ניסיון בפיתוח טכנולוגיות של בקרת טיסה בפלטפורמות צבאיות ואזרחיות. התאגיד שותף בכיר ללוקהיד מרטין, יצרנית מטוסי F-35 ומספק להם חליפות ל"א, מערכות בקרה וכן את החלק האחורי של גוף המטוס, אותו מייצרים בארה"ב, בבריטניה ובאוסטרליה.
11/09/23 09:27
11.4% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המסדרון הזה יסייע לפיתוח כלכלי, להעברת מקורות אנרגיה, ישפר קישוריות דיגיטלית, ויכלול את סעודיה, איחוד האמירויות, ירדן, ישראל ואיחוד האירופי https://twitter.com/POTUS/status/1700615458238472634?s=20 הנשיא ביידן ובעלות בריתו הודיעו בפסגת 20 המדינות בהודו (G-20) על תכנית להקמת מסדרון קווי תחבורה במסילות ברזל ואניות, מסדרון יבשתי וימי ענק שיחבר את הודו עם המזה"ת ואירופה.
"זו עסקה גדולה, גדולה באמת", אמר ביידן אחרי שהציג אותה לנציגי 20 המדינות בעלות הכלכלות המפותחות.
המסדרון הזה יסייע לפיתוח כלכלי, להעברת מקורות אנרגיה, ישפר קישוריות דיגיטלית, ויכלול את סעודיה, איחוד האמירויות, ירדן, ישראל ואיחוד האירופי, כך הסביר היועץ לביטחון לאומי ג'ייק סליבן. לדבריו שיתוף ישראל בתכנית הוא "רב משמעות".
להצהרה על התכנית היו שותפים ראש ממשלת הודו מודי, נשיאת האיחוד האירופה אורסולה דר ליידן ומנהיגים נוספים. מסדרון יבשתי וימי יסייע לקרב מדינות על פני שטח עצום של העולם. הבית הלבן לא מסר לוח זמנים לביצוע, אך הבהיר שהתכנית תהווה חלופה לתכניות התשתית הגדולות של סין.
״כחלק מהמסדרון הזה, אנחנו הולכים להשקיע בקו רכבת חדש שיימשך מהנמל המערבי באנגולה, ל- DRC, לזמביה, ובסופו של דבר, לאוקיינוס ההודי״, כותבים בבית הלבן.
גם על ההשקעה הכספית לא דיבר הבית הלבן, אך ABC NEWS דיווח שהנסיך מוחמד בן סלמן מסעודיה הזכיר סכום של 20 מיליארד דולר, אלא שלא היה ברור אם זה הסכום המיועד לפרוייקט כולו או רק התרומה הסעודית. נקבע שבחודשיים הבאים יוקמו וייפגשו קבוצות עבודה שיתוו את מתווה התכנית ויקבעו לוחות זמנים.
בהודעה המשותפת של 20 המדינות בנושא המלחמה באוקראינה לא נכלל גינוי לרוסיה על הפלישה לאוקראינה, אך יש קריאה למדינות שלא להפעיל כוח כדי לכבוש שטחים.
11/09/23 09:30
9.65% מהצפיות
מאת IsraelDefense
עידו אופיר, מנכ"ל טיסנקרופ ישראל, אמר שתחום ההדפסה בתלת ממד צומח במהירות, והשת"פ תורם לחיזוק כלכלת ישראל Photo by Gavin Allanwood on Unsplash בתל אביב נחנך השבוע מרכז חדשנות ראשון מסוגו בישראל שיתמחה בטכנולוגיות של הדפסה תלת ממדית בתחומי הביטחון, התעופה, התעשיה והבריאות.
מרכז החדשנות הוא של חברת IMPACT LABS המתמחה בהדפסות תלת ממדיות. בהקמת מרכז החדשנות השקיעה החברה הגרמנית טיסנקרופ מערכות ימיות (יצרנית כלי שיט וצוללות) מיליוני יורו כחלק ממחוייבות שלה לשת"פים תעשייתיים בישראל.
בטקס חנוכת המרכז החדש נכח ראש חטיבת אסטרטגיה בטיסנקרופ פלוריאן שארטאו, וכן מייסדי IMPACT LABS עידן קייסר וגיא אורמן, וראש הרשות לשת"פ תעשייתי במשרד הכלכלה והתעשיה ינון אלרועי. המרכז ישתף פעולה עם גופים נוספים ביניהם מפא"ת משהב"ט.
עידו אופיר, מנכ"ל טיסנקרופ ישראל, אמר שתחום ההדפסה בתלת ממד צומח במהירות, והשת"פ תורם לחיזוק כלכלת ישראל.
עידו קייסר, שותף ומייסד IMPACT LABS ציין שישראל רחוקה מהעולם בשבע שנים בשימושים ובפוטנציאלים של הדפסה בתלת ממד מתקדמת, ומרכז החדשנות החדש יעלה את רף המקצוענות בישראל כדי לסגור את הפער.
11/09/23 12:45
9.65% מהצפיות
מאת IsraelDefense
״הצבא הסלובקי יקבל את האיטרציה החדשה ביותר של ה-CV9035, המכונה CV90MkIV״, לפי דיווח של BAE https://www.baesystems.com/en/article/slovakia-signs-deal-for-152-cv90s-... אלביט הודיעה היום כי זכתה בחוזה בשווי 109 מיליון דולר לספק ל- BAE Systems Hägglunds מערכות הגנה אקטיבית מסוג חץ דורבן מתוצרתה (Iron Fist Active Protection System) לנגמ"שי CV90, עבור לקוח אירופאי. החוזה יבוצע על פני שלוש שנים.
דיווחנו על העסקה כבר בדצמבר 2022, בצמוד לפרסום העסקה על ידי היצרן, BAE. על חלק מהכלים צפויים להיות מותקנים גם טילי נ"ט מדגם Spike LR תוצרת רפאל. משרד הביטחון הסלובקי רכש 152 נגמ״שי CV90 בסוף 2022 בעלות של 1.37 מיליארדי דולרים.
״ה-CV90s ייוצרו ויסופקו במספר תצורות בשיתוף פעולה מלא של התעשייה הסלובקית, כולל ZTS - ŠPECIÁL כשותף הראשי בתעשייה ל-BAE Systems. חברות אחרות בבעלות ממשלתית ופרטיות סלובקית יקחו תפקידים קריטיים בייצור כלי הרכב ובתמיכה בתוכנית בטווח הארוך יותר.״, לפי פרסום של BAE.
״הצבא הסלובקי יקבל את האיטרציה החדשה ביותר של ה-CV9035, המכונה CV90MkIV, עם היכולות המתקדמות העדכניות ביותר וטכנולוגיה דיגיטלית. הרכב משלב מהירויות וטיפול משופרים בשדה הקרב עם ארכיטקטורה אלקטרונית משודרגת כדי לתמוך בצמיחה עתידית ולענות על הצרכים של שדה הקרב המתפתח.״
מערכת ההגנה האקטיבית חץ דורבן הינה מערכת קלת משקל ונפח ובעלת צריכת חשמל נמוכה. המערכת מספקת הגנה היקפית 360 מעלות לפלטפורמות משוריינות מפני מגוון רחב של איומים כנגד שריון, כגון רקטות נגד טנקים ועד לפגזי טנקים קינטיים, בסביבות לוחמה בשטח פתוח ובסביבות עירוניות.
החיישן של מערכת חץ דורבן משלב טכנולוגיות דואליות של מכ"ם חיפוש ומעקב ומצלמות אינפרא-אדום עם אלגוריתמי היתוך נתונים, המאפשרים איתור, זיהוי ומעקב מהיר. המערכת משמידה את האיומים על ידי שיגור מיירט לעברם, תוך יצירת גל הלם שמפרק או מסיט את האיום הנורה לעבר הפלטפורמה המוגנת, במרחק בטוח ממנה.