08:34:33 | ◀︎ | קוריאה הדרומית מפתחת יכולות הטסת מבנה מטוסי קרב וכטב״מ | |
08:41:40 | ◀︎ | שוודיה מצטרפת לנאט"ו | |
11:34:40 | ◀︎ | אבן דרך: אלביט וקולינס סיפקו את הקסדה ה-3000 לטייסי F-35 | |
11:38:15 | ◀︎ | STUPOR: מערכת רוסית חדשה ליירוט כטמ"מים | |
11:39:27 | ◀︎ | Stupor: מערכת רוסית חדשה ליירוט כטמ"מים | |
15:08:35 | ◀︎ | עוף החול: מטוסי סקייהוק ישמשו לטובת ביום אויב בגרמניה | |
18:14:24 | ◀︎ | חברת proteanTecs הישראלית מצטרפת ל-Arm Total Design |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
28/02/24 15:08
19.34% מהצפיות
מאת IsraelDefense
חברת TOP ACES משביחה את המטוסים ומספקת שרותי ביום אויב באירופה ובצפון אמריקה מאת Nehemia Gershuni-Aylho www.ngphoto.biz, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=116061927 פרוייקט השבחה ושדרוג מטוס הקרב הישן והוותיק סקייהוק A-4, לשעבר 'עיט' בחיל האוויר הישראלי: החברה הקנדית TOP ACES מספקת שירותי ביום אויב, כאשר מטוסי סקייהוק מדמים מטוסי אויב לצורכי אימוניהם של טייסי קרב.
סניף החברה בגרמניה, הפועל בשיתוף עם חיל האוויר הגרמני במשימות ביום אויב, שדרג שבעה מטוסי סקייהוק והתקין בהם ציוד אלקטרוני מודרני.
זה כלל מערכת איתור ועיקוב אחר מטרות, חיישניים, מכ"ם חדש AESA, וכך העלו את הסקייהוק לרמה של מטוס קרב מודרני בתחום דימוי מטוס אויב.
מטוסי סקייהוק טסו לראשונה בשנת 1954 ונפוצו בחילות אוויר רבים בעולם, כולל בחה"א הישראלי, 'עיט'.
WAR ZONE מוסר שחברת TOP ACES מספקת שרותי ביום אויב באירופה ובצפון אמריקה, ויש לה גם מטוסים חדשים יותר מסוג F-16, שאף הם משמשים לביום אויב (AGGRESSOR).
אחרי התקנת הציוד המתקדם במטוסים הישנים יש להם יכולות איתור ותקיפת מטרות בטווחים ארוכים, והחיישנים מאפשרים לאתר כלי טיס מנמיכי-טוס בעלי חתימת מכ"ם נמוכה וגם טילי שיוט ופלטפורמות חמקניות.
28/02/24 11:38
16.02% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הפעולה היא אוטונומית ומייתרת התערבות אנושית AI-powered Stupor anti-drone defense system (Picture source: Ria Novosti) רוסיה חשפה מערכת הגנה אווירית מתקדמת נגד כטמ"מים ורחפנים הפועלת על בסיס בינה מלאכותית, מזהה אוטונומית איומים אוויריים ומנטרלת אותם.
סוכנות הידיעות הרוסית RIA NOVOISTY דיווחה שזו מערכת הגנ"א הרוסית המתקדמת ביותר נגד איומים בלתי מאויישים קרקעיים, אוויריים וימיים, וגם מתחת לפני הים.
המהנדסים מפתחי המערכת ניסו את פעולתה בצפון הרחוק ברוסיה, בתנאי מזג אוויר קיצוניים של 20 מעלות צלזיוס מתחת לאפס.
Army Recognition מדווח כי המערכת הרוסית החדשה STUPOR יכולה לזהות ולעבד איומים במהירויות גדולות ובדיוק רב תוך שימוש באלגוריתמים.
הפעולה היא אוטונומית ומייתרת התערבות אנושית. במערכת יש חיישנים מודרניים בעלי כושר גילוי בטווח של עד חמישה ק"מ ויירוט איום ברדיוס של שני ק"מ.
חשיפת מערכת הגנ"א סטופור היא צעד משמעותי בהיערכות הרוסית נגד איומי כטמ"מים בטכנולוגיות מתקדמות.
הפרסום מעריך שהרוסים יפרסו מערכות הגנ"א סטופור סביב אוקראינה, צעד שעלול להשפיע על המערכה כולה.
28/02/24 11:39
15.47% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הפעולה היא אוטונומית ומייתרת התערבות אנושית AI-powered Stupor anti-drone defense system (Picture source: Ria Novosti) רוסיה חשפה מערכת הגנה אווירית מתקדמת נגד כטמ"מים ורחפנים, Stupor, הפועלת על בסיס בינה מלאכותית, מזהה אוטונומית איומים אוויריים ומנטרלת אותם.
סוכנות הידיעות הרוסית RIA NOVOISTY דיווחה שזו מערכת הגנ"א הרוסית המתקדמת ביותר נגד איומים בלתי מאויישים קרקעיים, אוויריים וימיים, וגם מתחת לפני הים.
המהנדסים מפתחי המערכת ניסו את פעולתה בצפון הרחוק ברוסיה, בתנאי מזג אוויר קיצוניים של 20 מעלות צלזיוס מתחת לאפס.
Army Recognition מדווח כי המערכת הרוסית החדשה STUPOR יכולה לזהות ולעבד איומים במהירויות גדולות ובדיוק רב תוך שימוש באלגוריתמים.
הפעולה היא אוטונומית ומייתרת התערבות אנושית. במערכת יש חיישנים מודרניים בעלי כושר גילוי בטווח של עד חמישה ק"מ ויירוט איום ברדיוס של שני ק"מ.
חשיפת מערכת הגנ"א סטופור היא צעד משמעותי בהיערכות הרוסית נגד איומי כטמ"מים בטכנולוגיות מתקדמות.
הפרסום מעריך שהרוסים יפרסו מערכות הגנ"א סטופור סביב אוקראינה, צעד שעלול להשפיע על המערכה כולה.
28/02/24 11:34
14.92% מהצפיות
מאת IsraelDefense
את המערכות מייצרים בווילסונוויל, מדינת אוריגון | חברת קולינס שייכת לתאגיד RTX תמונה: דובר צה״ל החברה המשותפת לאלביט מערכות אמריקה ול-COLLINS AEROSPACE הודיעה כי מסרה לתאגיד לוקהיד מרטין את קסדת הטייס והצג המובנה בקסדה ה-3,000 במספר עבור טייסי מטוס הקרב F-35.
חברת קולינס שייכת לתאגיד RTX. הקסדה והצג שלה למטוסי החמקן נחשבת למתקדמות בעולם, והן נותנות לטייס גישה לנתוני טיסה חיוניים, נתונים טקטיים ונתוני חיישנים ביום ובלילה.
מנכ"ל קולינס איירוספייס דניאל קרל מסר שהחברה פיתחה ומסרה למפעילי F-35 פתרון ששומר על בטיחות הטייס, נותן לו מודעות מצבית ונתונים המאפשרים לטייס לקבל החלטות מבצעיות במהירות רבה.
את המערכות מייצרים בווילסונוויל, מדינת אוריגון. בנוסף לאלפי הקסדות והצגים ל-F-35 סיפקה החברה במשך השנים יותר מ-20,000 מערכות דומות למטוסי קרב , מערכות שצברו מיליון שעות טיסה ב-40 פלטפורמות שונות.
קסדת טייסי F-35 היא קלת משקל, בדרגת בטיחות גבוהה, והקסדה בצירוף הצג שבה, אומר ג'ף הוברט, מנכ"ל אלביט מערכות אמריקה, זו מערכת שתוכננה למטוסי הדור הבא, אך מתאימה גם לטייסי מטוסי קרב בני דורות 4 ו-5.
28/02/24 08:34
13.26% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מדובר ביצירת שת"פ בין המטוס העתידי KF-21 לבין כלי טיס בלתי מאויישים By AnShmat - Own work, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=140161379 דרום קוריאה החליטה שחיל האוויר שלה היה מורכב בעתיד ממטוסים מאויישים ולא מאויישים, תוך דגש על כלים אוטונומיים שיפעלו בלחימה בשיתוף מטוסים מאויישים.
מטוס הקרב הקוריאני KF-21, תוצרת בית, מתקרב לשלב של ייצור סדרתי, אולם בסיאול מסבירים שהולך וקטן מספר הצעירים בני 18 שמתגייסים לצבא, האיומים מצפון קוריאה הולכים ומחמירים, ויש לפתח טכנולוגיות חדשות.
התעשייה האווירית KAI היא שותפה פעילה במגמות החדשות בחיל האוויר, ובתדרוך לדפנס ניוז נאמר שיש תכנית בת ארבעה שלבים לאינטגרציה מבצעית של כלים אוטונומיים עם כלים מאויישים בקרב.
מדובר ביצירת שת"פ בין המטוס העתידי KF-21 לבין כלי טיס בלתי מאויישים, בעיקר מהדגמים הקטנים. חיל האוויר ירכוש מטוסים חד ודו-מושביים של KF-21, שהוא מטוס קרב דור 4.5.
הדו-מושביים מיועדים לשילוב עם כטמ"מים, כאשר הטייס שיישב במושב האחורי הוא האחראי להפעלת כטמ"מים תוך סיוע במערכות בינה מלאכותית AI.
הכוונה היא לשדרג את מטוסי הקרב לרמות של 5 ו-6, ובמקביל להקים מערכי חיישנים, לוויינים, מטוסי התראה מוקדמת, כטמ"מים ומטוסי קרב.
התכנית הקוריאנית מדברת על כטמ"מים שיגלו איומים אוויריים תוך שילוב מטוסי יירוט ושימוש בטכנולוגיות מתקדמות כמו ל"א ושיבוש מערכות ושידורים.
מבנה הכוח המוצע הוא מטוס קרב אחד השולט בארבעה כטמ"מים הצמודים אליו וממלאים משימות לחימה.
28/02/24 08:41
12.15% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הלסינקי בוחרת צד ונוטשת 200 שנות נייטרליות Swedish Prime Minister Ulf Kristersson | By European Parliament - https://www.flickr.com/photos/36612355@N08/52635108914/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=127902666 שוודיה מצטרפת לנאט"ו. הפרלמנט ההונגרי אישר אתמול את בקשת שוודיה להצטרף, וכך הסתיים תהליך בן שנתיים שבהן היו התנגדויות של טורקיה ושל הונגריה להצטרפות פינלנד ושוודיה לנאט"ו.
רשת CNN מדווחת שהרחבת נאט"ו היא מכה קשה לפוטין. ראש ממשלת שוודיה אולף כריסטרסון ביקר בבודפשט בסוף השבוע לקראת הדיון בפרלמנט ההונגרי, ונפגש עם עמיתו ההונגרי ויקטור אורבן.
אחרי ההחלטה הסופית הכריז כריסטרסון: "שוודיה מוכנה לתת כתף לביטחון אירופה והאוקיאנוס האטלנטי".
לדבריו, ארצו נוטשת עתה 200 שנות נייטרליות, "וזה צעד גדול. אנו מצטרפים עתה למדינות דמוקרטיות רבות למען השלום ושיתוף הפעולה".
מזכ"ל נאט"ו יינס סטולטנברג אישר רשמית כי שוודיה תהיה חברה בברית. פינלנד ושוודיה ייהנו מעתה מהגנת סעיף 5 של אמנת נאט"ו, הקובע שהתקפה נגד חברה כמוה כהתקפה נגד כל חברות הברית .
שוודיה ופינלנד לא הסתירו את עמדותיהן שביקשו להצטרף לנאט"ו בעקבות פלישת רוסיה לאוקראינה והמלחמה שם, ובכך ויתרו שטוקהולם והלסינקי על מדיניות של אי-הזדהות שבה נקטו מאז ימי המלחמה הקרה.
28/02/24 18:14
8.84% מהצפיות
מאת IsraelDefense
החיישנים של proteanTecs יוטמעו בשבב עם Neoverse CSS ויאיצו זמן הגעה לשוק Photo by Francesco Vantini on Unsplash חברת proteanTecs, שמפתחת טכנולוגיה מבוססת דיפ-דאטה לניטור בריאות מערכות אלקטרוניות הודיעה על הצטרפותה ל. Arm Total Design.
proteanTecs מפתחת פתרונות מבוססי דיפ-דאטה לניטור בריאות מערכות אלקטרוניות לכל אורך חייהן, משלבי הייצור ועד השימוש השוטף בשווקי הקצה.
החברה הוקמה בשנת 2017 על ידי יוצאי מלאנוקס – שי כהן המשמש היום כמנכ"ל, אוולין לנדמן, סמנכ"לית טכנולוגיות ראשית ורוני אשורי, סמנכ"ל תפעול ראשי, אליהם חברו גם יהל דוד, יובל בונן ואייל פיינה, המגיעים מעולמות ה- data science, תוכנות ביג-דאטה ותכנון שבבים. לחברה משרדים בישראל, ארה"ב, הודו, קוריאה וטאיוואן.
הטכנולוגיה שפותחה בחברה מגבירה את ביצועיהן ואת מהימנותן של מערכות אלקטרוניות בעזרת יישום יכולות AI על נתונים המופקים מחיישנים המוטמעים בשבב ומשפרת את איכות השבב והמערכות בהן השבב מותקן.
גישה מועדפת ל- Neoverse CSS
האקוסיסטם Arm® Total Design שהוצג לראשונה באוקטובר 2023, כולל כעת למעלה מ-20 חברות המאוחדות סביב אמנה שמטרתה לזרז ולפשט את פיתוחן של מערכות על גבי שבב (SoCs) מותאמות המבוססות על Arm Neoverse™ Compute Subsystems (CSS).
שיתוף הפעולה מייעל את הטמעת פתרונות הניטור של פרוטאנטקס בתת-מערכות של Arm Neoverse Compute, ומעניק ללקוחות תובנות מבוססות דיפ-דאטה על ביצועים, איכות ומהימנות שבבים לאורך כל שלבי הייצור והשימוש.
Neoverse CSS מספק נתיב מהיר יותר, עם סיכון נמוך יותר לתכנון סיליקון מותאם אישית לתחום התשתית. היא מסופקת כתת-מערכת של Arm שמוגדרת, מאומתת, וממוקסמת ל-PPA.
כחלק מ-Arm Total Design, פרוטאנטקס משיגה גישה מועדפת ל- Neoverse CSS, המאפשרת לחברה לשלב, לאמת ולייעל את פתרונות ניטור השבבים שלה עבור Neoverse CSS.
לקוחות משותפים מקבלים יישום מותאם אישית של Neoverse CSS, המבטיח שילוב חלק ויעיל של טכנולוגיית הניטור של פרוטאנטקס והתאמה אישית למוצר.
הטכנולוגיה של פרוטאנטקס מגבירה את ביצועיהן ואת מהימנותן של מערכות אלקטרוניות בעזרת יישום יכולות AI על נתונים המופקים מחיישנים המוטמעים בשבב, לכל אורך חייהן, משלבי הייצור ועד השימוש השוטף בשווקי הקצה.
"Arm Total Design מאפשר לחברות האקוסיסטם להאיץ כל שלב בפיתוח הסיליקון. אנו רואים כבר דוגמאות ללוחות זמנים מהירים של פיתוח מוצרים, תוך 9 חודשים בלבד", אומר אדי רמירז, סגן נשיא בחברת Arm.
"על ידי שיתוף פעולה עם פרוטאנטקס, נוכל לאפשר את הטמעת החיישנים של פרוטאנטקס בשבב עם Neoverse CSS בצורה חלקה וכדי להאיץ עוד יותר את זמן ההגעה לשוק.״
עוזי ברוך, מנהל אסטרטגיה ראשי (CSO) בפרוטאנטקס: "כדי לתמוך בעידן הבא של תשתיות המחשוב, יותר לקוחות פונים לשבבי מיחשוב מתקדמים מותאמים אישית.
״הניטור של פרוטאנטקס במערכות מבוססות טכנולוגיית Arm, יעניק ללקוחות שקיפות להגביר את תהליכי הייצור, תוך חיזוק מהימנות המערכות בשטח.״