הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
13/06/19 11:35
7.89% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אפיק גיימז, יצרנית המשחק פורטנייט רכשה את האוספרטי, שהיא אפליקציה המשתמשת לווידאו צ'אט בקבוצות. החברות הכריזו על העסקה אתמול (ד'), והודיעו כי המיזוג יאפשר להן להתמקד בצורה יעילה יותר בבניית חוויות חברתיות. תנאי העסקה לא נמסרו אך היא מוערכת בעשרות מיליוני דולרים.
אפיק לא פירטה את תכניותיה לגבי האפליקציה, ורק הבהירה שהאוספרטי תישאר מוצר עצמאי. נציג האוספרטי אמר לתקשורת כי הרכישה היא למעשה של כל חברת Life on Air שבנתה את היישום.
"להביא אמפתיה לתקשורת המקוונת"
אפליקציית האוספרטי נולדה מתוך האפליקציה Meerkat, שעסקה בהזרמה חיה ושכעת כבר אינה פועלת. החברה, אשר גייסה עד היום מעל 70 מיליון דולר, השיקה את היישום בשנת 2016.
"האוספרטי מחברת אנשים, ויוצרת אינטראקציות חברתיות חיוביות בזמן אמת", אמר טים סוויני, מייסד ומנכ"ל Epic Games. "על ידי החיבור שלנו נוכל לבנות חוויות משותפות אפילו יותר מהנות משניתן להשיג לבד".
"ההצטרפות לאפיק היא צעד גדול קדימה בהשגת המשימה שלנו להביא אמפתיה לתקשורת המקוונת", אמרה סימה סיסטאני, מייסדת ומנכ"לית האוספרטי. "יש לנו חזון משותף להפוך את האינטראקציה האנושית לקלה ומהנה יותר, ותמיד - בכבוד לפרטיות המשתמש", היא הדגישה.
האוספרטי התחילה אמנם כאפליקציית ווידאו צ'אט, אך מאז התווספו לה מספר תכונות חברתיות אחרות, כולל מספר משחקים קטנים. על פי דיווח ב-The Verge, האפליקציה הותקנה על ידי כ-35 מיליון משתמשי אנדרואיד ו-iOS מכל רחבי העולם, כך בהתבסס על אומדן חדש של חברת האנליסטיקה לאפליקציות, Sensor Tower, כש-40% מהמשתמשים בה אינם תושבי ארה"ב. נתוני חברת Sensor Tower מצביעים, עם זאת, על כך שבאחרונה חלה ירידה במניין ההתקנות של האפליקציה.
לעומת זאת בסיס המשתמשים של Fortnite איתן ומרשים, ועומד כרגע על יותר מ-250 מיליון שחקנים, לפי דיווחי אפיק גיימז. ובכל זאת, Houseparty יכולה להיות תוספת טובה בעבור חברת המשחקים, לא רק לפורטנייט אלא גם בעבור מנוע המשחקים, Unreal, שהיא מפתחת, ובעיקר לבטל את התלות שלה בשירותי ווידיאו צ'אט של צד שלישי.
הרכישה מגיעה לאחר סבב גיוס אחרון ומוצלח של יצרנית פורטנייט, שנערך בסתיו האחרון, והסתכם ב-1.25 מיליארד דולרים.
13/06/19 18:21
7.89% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מתחם האקספו בגני התערוכה בתל אביב עלה לכותרות בתקופה האחרונה בגלל האירוויזיון, שנערך שם. אלא שזמן קצר אחרי שכבו האורות על מופע הבידור הענק, הנצנצים ירדו והזמרים מהמדינות השונות חזרו אליהן, התקיים במתחם הזה אירוע בולט אחר: אלפי אנשי פיתוח ומנהלי טכנולוגיה מכל מגזרי התעשייה הגיעו לשם כדי להשתתף באירוע Google Cloud Summit 2019, שהתקיים זו השנה החמישית בישראל, בהפקת אנשים ומחשבים. באירוע שמעו המשתתפים מהמומחים של Google Cloud על כל מה שחדש בתחום הענן.
[caption id="attachment_292948" align="alignnone" width="600"] מימין: אלית בן בסט נוריאל, אדם סליגמן, שירה קמחי, פיטר סובוט וקרול קרפנטר. צילום: תומר פולטין[/caption]
ברק רגב, מנכ"ל גוגל ישראל, פתח את הכנס ואמר כי זהו האירוע הגדול ביותר של Google Cloud מאז הכנס העולמי שהחברה ערכה בסן פרנסיסקו לפני כחודשיים. לדבריו, "גוגל השקיעה בענן 45 מיליארד דולר בשלוש השנים האחרונות, והמסע עוד נמשך".
[caption id="attachment_292949" align="alignnone" width="600"] מימין: אדם סליגמן, קרול קרפנטר וצ'נדרה רנגאן. צילום: תומר פולטין[/caption]
אחת החברות המעניינות שהשתתפו באירוע היא ספוטיפיי, שמשתמשת בטכנולוגיה של גוגל כדי לספק את שירותי ההאזנה המפורסמים שלה למיליוני משתמשים בכל העולם. כדי לסבר את האוזן, תרתי משמע, הענן של גוגל מאחסן את יותר מ-50 מיליון השירים שיש במאגר שלה. פיטר סובוט, מהנדס בכיר בצוות ההמלצות של ספוטיפיי, שהגיע לישראל כדי להשתתף באירוע, אמר כי "הטכנולוגיה של Google Cloud היא שמאפשרת לנו להיות מדויקים ומהירים כל כך. בעזרת מודלים של לימודי מכונה ובינה מלאכותית גוגל, אנחנו מקבלים יכולת גידול בן רגע ואפילו חיסכון בעלויות".
[caption id="attachment_292950" align="alignnone" width="600"] מימין: שני ויינשטיין ואלית בן בסט נוריאל, מנהלות השיווק של Google Cloud. צילום: תומר פולטין[/caption]
פרופ' יוסי מטיאס, סגן נשיא לפיתוח ומנהל מרכז המו"פ של גוגל בישראל, לא יכול היה להגיע ובמקום זאת שלח סרטון וידיאו, שהוקרן במליאה המרכזית של האירוע. הוא אמר ש-"יש לנו בישראל צוות פיתוח ענן משמעותי שהולך וגדל, במסגרת מרכז המו"פ המקומי של גוגל. כיום, בעזרת בינה מלאכותית, אנחנו פותרים בעיות שעד לא מזמן נראו כמו מדע בדיוני".
[caption id="attachment_292951" align="alignnone" width="600"] חברי צוות Google Cloud חוגגים כנס מוצלח נוסף. צילום: תומר פולטין[/caption]
בין הבכירים הנוספים שהשתתפו באירוע: שירה קמחי, מנהלת פעילות המכירות של Google Cloud בישראל; אלית בן-בסט נוריאל, מובילת פעילות השיווק של שירות הענן בישראל ובאזור CEE; אדם סליגמן, סגן נשיא ומנהל קשרי מפתחים ב-Google Cloud העולמית; קרול קרפנטר, סגנית נשיא ומנהלת שיווק מוצר בחברה; איסי בן שאול, מנהל הנדסה ב-Google Cloud, ממקימי ולשעבר מנכ"ל ולוסטראטה הישראלית, שגוגל רכשה אשתקד; זיו אורן, מנמ"ר סייבריזן; וגלעד כץ, סגן נשיא לפיתוח ב-Appsflyer.
13/06/19 10:36
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בסוף יום עבודה, עם שובינו הביתה, אנו נוהגים להתעניין בקורות היום של בן או בת הזוג שלנו. לרוב, אנו מתמקדים באתגרים ובמחלוקות ורק לעיתים רחוקות מציינים כי היום היה יום מצוין בעבודה. הנטיה הזאת וודאי קשורה למין האנושי בכלל אבל אולי גם לעובדה שההתנהלות היומיומית בארגון, במיוחד כאשר מדובר בארגון גדול, יכולה להיות מאד מתישה. מדוע שלא נוכל לעדכן נהלים ותהליכים באותה הקלות בה אנו מעדכנים את רשימת הקניות שלנו בשירות המשלוחים של הסופר? מדוע שנמצא את עצמינו עומדים מחוץ לחדר הישיבות ומתווכחים עם הקולגות מי הזמין את חדר הישיבות לשעה היעודה?
האמת היא שאצלנו בארגון זה לא קורה וגם בארגון שלכם ניתן להימנע מכך, אז איך עושים את זה? בשנים האחרונות כבר התרגלנו לחווית מובייל נהדרת, בכל הנוגע לקניות, קשרים חברתיים, שירותי בנקאות וכדומה אולם בעולם העבודה חווית מובייל פשוטה, קלה ואינטואיטיבית עדין בחיתוליה, אם בכלל. למה בעצם? עם קצת מודעות של הארגון לנושא הרי שניתן היום לבצע אוטומציה של תהליכי עבודה מורכבים ומייגעים ולהפוך אותם לפשוטים וקלים לביצוע, מכל מקום ובכל שעה. ארגונים שיאמצו אפליקציות מובייל ידידותיות לניהול תהליכים ארגוניים יאפשרו לעובדים שלהם להשלים את משימות היומיום בעבודה כמו למשל, לפתוח קריאות חדשות במחלקת משאבי אנוש, לחפש מידע בלוח השנה או להזמין מחשב חדש, מדפסת או סתם סט עטים - מכף היד שלהם, בזריזות ובנוחות. שימוש ביישומים המובנים במובייל כמו מצלמה, GPS, מיקרופון, סורק קוד QR וכו' רק יסייעו בביצוע המשימות וביצירת חווית משתמש בלתי נשכחת.
נתחיל בגיוס
אף פעם לא קל להתחיל עבודה חדשה. הימים הראשונים בעבודה כרוכים בהרבה בירוקרטיה, קבלת מחשב מן ה- IT, בירור זכויות מול משאבי אנוש, קבלת שולחן עבודה מהרכש ועוד – כל התהליך הזה יכול לגזול זמן רב, להיות מסובך ואף לתסכל. אך כל זה יכול להימנע אם תשמשו באפליקציית מובייל לגיוס עובדים. אפליקציה כזאת תאפשר לעובד לא רק לבחור מחשב, אלא לבחור את התצורה בה הוא מעוניין לקבל את דך הבית שלו או את גיליון השכר וכו'. האפליקציה תעבוד קשה, מאחורי הקלעים, ותייצר מימשקים בין ה-IT למשאבי אנוש, לכספים ולרכש, מבלי לערב את העובד בכך. הוא יקבל שירות מהיר, נוח והולם לצרכיו כאילו היה לקוח של הארגון ולא עובד שלו.
לקצר את הדרך עם סירי
באיזו תדירות אתם משתמשים בשירותיה האדיבים של סירי בחיי היומיום? האם אתם שואלים אותה גם שאלות הנוגעות לעבודה שלכם? כנראה שפחות אבל חשבו כמה יעיל זה יכול להיות. לדוגמא, אם הבוסית מבקשת מכם דוח של כל הקריאות שהתקבלו במחלקת התמיכה, רגע לפני שאתם נכנסים לפגישה חשובה - פשוט הפעילו את סירי, בקשו ממנה לפתוח את האפליקציה לניהול תהליכי עבודה וליצור דוח אירועי תמיכה, בדרגת חשיבות יורדת, מאז יום שני. עוד תוכלו להנחות את סירי לשלוח את הדוח לבוסית ולדרוש בשלומה. זו תקבל את מבוקשה תוך דקות, באמצעות יישום פשוט, קל ומשנה משחק.
ה-IT משרת את הארגון
אפליקציה שתדע לקחת על עצמה לבצע את המשימות האוטומטיות של מחלקת ה-IT תפנה את עובדי המחלקה לעסוק במשימות מורכבות ואסטרטגיות יותר לארגון. יכולות של קול, סוכנים וירטואלים וטכנולוגיה של הבנת שפה טבעית (NLU ) יאפשרו לעובדים לבצע משימות בשירות עצמי מבלי להמתין לנותן שירות פנים ארגוני.
מערכות לניהול הכספים בארגון
תהליך סגירת חודש בארגון גדול הוא תהליך ארוך ומייגע. מרבית מחלקות הכספים עדין מסתמכות על שיטות עבודה ידניות וכלי לגאסי שאינם מתקשרים זה עם זה. אפליקציה המותאמת למחלקת הכספים יכולה להפוך תהליכי עבודה מסורתיים לדיגיטליים וכך להפחית את רמת הסיכונים הפיננסים, לשפר שביעות רצון של צוותי העבודה ולהאיץ את תהליך סגירת הרבעון. חברת PayPal כבר אימצה אפליקציה כזאת וביצועי המחלקה הפיננסית התייעלו פלאים.
רגעים גדולים בעבודה לא חייבים להיות נדירים כל כך. החוויה שאנו חויים במהלך יום עבודה צריכה להיות זהה לזו שאנו חווים כצרכנים או כאזרחים. הטכנולוגיה כבר כאן – כך שעם קצת מודעות זה יקרה בקרוב.
הכותבת היא המנהלת האזורית של ServiceNow בישראל.
13/06/19 13:33
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
פרי פוירשטיין מונה בימים אלו למנהל מכירות למגזר הפיננסי בישראל ב-DXC.
לפוירשטין ניסיון רב בתחום: בשמונה השנים האחרונות שימש כסמנכ"ל פיתוח עסקי ומנהל המכירות בחטיבת הפיתוח והפיננסים בקבוצת אמן. לפני כן כיהן כסמנכ"ל שיווק ומכירות בליבי טכנולוגיות. כמו כן הוא מילא תפקידי מכירות במלם מערכות ו-SPSS ישראל.
פוירשטין, נשוי פלוס שישה ילדים וסב לנכדה, בעל תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים מאוניברסיטת בר אילן.
13/06/19 14:11
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אחד הקרבות המעניינים ביותר בשוק האמריקני הטכנולוגי כיום מתרכז סביב חוזה שירותי הענן של משרד ההגנה, הפנטגון, שמוערך בכ-10 מיליארד דולרים לאורך עשר שנים. כל חברות הענן הגדולות ניסו לזכות בו, כולל אמזון, אורקל ומיקרוסופט.
כעת אמזון ומיקרוסופט נותרו שתי החברות האחרונות במרוץ להשגת החוזה של הפנטגון שמכונה JEDI. התוצאה של המכרז אמורה להתגלות, לפי צו בית משפט, רק לאחר ה-19 ביולי הקרוב אחרי שאורקל, שהתמודדה גם היא על המכרז, טענה כי משרד ההגנה מתערב לטובתה של אמזון בזכייה במכרז.
אמזון בשנים האחרונות מחזרת באופן מסיבי אחרי הרשויות הפדרליות בארצות הברית במטרה להפוך לספקית הענן שלהן, ובמהלך כנס שערכה החברה למלאת עשר שנים של פעילות במגזר הציבורי, לא היססו מנהלי החברה לשלוף ציפורניים מול אורקל ומיקרוסופט - גם אם בלי להזכיר אותן ישירות - היריבות המרות שהכריזו לאחרונה גם על שיתוף פעולה ביניהן.
מתוסכלים מהפתרונות שמציעים בסיסי הנתונים הישנים
"אני חושב שרוב האנשים מתוסכלים מהפתרונות שמציעים בסיסי הנתונים הישנים. הם יקרים, קנייניים ומנסים לנעול אותך בפנים. הם כל הזמן עוקבים אחריך, קונסים אותך אלא אם אתה קונה מהן עוד. זהו מודל שלאנשים נמאס ממנו. וזו הסיבה שאנשים עוברים במהירות ככל האפשר אל מנועים יותר פתוחים", אמר אנדי ג'ייסי, מנכ"ל AWS.
למרות פניות של יבמ ואורקל לבית המשפט, JEDI יהיה חוזה שיוענק לספקית אחת בלבד ולא יפוזר בין כמה חברות, וג'ייסי הצדיק זאת. "גם אם יש ארגונים שמתפתלים על פני מספר עננים, הם בדרך כלל לא עושים זאת באופן שווה. הסיבה היא שאם עושים זאת, אתה צריך להגדיר סטנדרטיזציה על בסיס המכנה המשותף הנמוך ביותר, והפלטפורמות הללו נמצאות באופן עקרוני במצב שונה מאוד של יכולות ובגרות תפעולית נכון לעכשיו", אמר.
13/06/19 14:23
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
טלפון הדור הבא של גוגל, Pixel 4, מתחיל לצבור הרבה תשומת לב ברשת לקראת ההכרזה הצפויה בעוד כשלושה חודשים. באופן טבעי מתחילים המדליפים השונים להעלות תמונות והערכות שונות לגבי התצורה של הטלפון, אבל הפעם ההפתעה הגיעה מכיוונה של גוגל עצמה שהחליטה לעלות גם היא על רכבת השמועות ולספק טיזר למכשיר.
החברה עשתה זאת באמצעות ציוץ לדף הרשמי שלה בטוויטר, Made by Goolge בו היא מציגה את גבו של המכשיר, עם הכיתוב: "ובכן, מכיוון שנראה שיש התעניינות, אז קדימה! חכו שתראו מה הוא יכול לעשות". Well, since there seems to be some interest, here you go! Wait 'til you see what it can do. #Pixel4 pic.twitter.com/RnpTNZXEI1
— Made by Google (@madebygoogle) 12 ביוני 2019 מערך של שלוש מצלמות מאחור
מהתמונה ברורים מייד כמה דברים: Pixel 4 יגיע עם מערך של שלוש מצלמות מאחור בתוך מתחם ריבועי בצד השמאלי של הגב, כשהמצלמות והמבזק מסודרים במבנה ייחודי של יהלום. כן ברור שחיישן טביעות אצבע לא יהיה בגב המכשיר, וזה אומר שהוא יוטמע מתחת למסך ה-AMOLED של המכשיר.
לפי הידוע גם הפעם כמו במקרה של Pixel 3 ו-Pixel 3a תהיה גרסת XL עם מסך גדול יותר אך ללא שינוי בתצורה. כמו כן יש הערכות שהחברה תציג שתי מצלמות מקדימה בתוך חריר גדול יחסית בצד ימין, כמו במסך של ה-Galaxy S10 Plus של סמסונג.
13/06/19 15:08
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קרן אטקין
תפקיד: גרונ-טכנולוגית (תחום המשלב טכנולוגיה וזקנה) ב-Intuition Robotics.
תפקידים קודמים: מנהלת אופרציה בחברה.
מה זה גאווה בשבילך? אני מאוד גאה בקהילה שלנו ובחברה הישראלית, על הדרך הארוכה שעברנו בעשורים האחרונים. זה באמת מרגש לדעת שכיום יותר ויותר ישראלים.ות מבינים.ות שאהבה זאת אהבה ומשפחה זו משפחה. מצד שני, חודש הגאווה הוא זמן טוב להזכיר לכולנו שיש לנו עוד הרבה עבודה עד שנגיע לשוויון. אמנם, בכל המפלגות הגדולות יש תאים גאים, אבל נבחרי.ות הציבור שלנו מתקשים.ות להצביע בעד הצעות חוק שנועדו לקדם שוויון לקהילה הגאה ומניעת אפליה.
[caption id="attachment_292896" align="alignnone" width="600"] קרן אטקין, גרונ-טכנולוגית ב-Intuition Robotics. צילום: פזית עוז[/caption]
כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה את.ה עובד.ת? שזה פשוט נון-אישיו. הייתי מחוץ לארון מהיום הראשון והרגשתי, ואני עדיין מרגישה, הכי בנוח.
האם לדעתך יש אפליה נגד להט"בים.ות בהיי-טק? מה ניתן לשפר? להפך. לדעתי, ההיי-טק מוביל את הקבלה של הקהילה הגאה בשוק העבודה, בהרבה מקומות עבודה יש תאים גאים ואירועים סביב חודש הגאווה. אני מקווה ששאר השוק ידביק את הפער כי לצערי, א.נשים מהקהילה ובמיוחד א.נשים על הקשת הטרנסית עדיין מופלים.ות לרעה. אין לזה מקום ב-2019 וזה הפסד של מעסיקים ושל החברה בכלל.
מאיה בר-שדה
תפקיד: Global CT/AMI Product Industrialization Director בפיליפס.
תפקידים קודמים: מנהלת הנדסת מוצר ב-HP-אינדיגו וקצינת פרויקטי הנדסת כלי טיס בחיל האוויר.
מה זה גאווה בשבילך? החופש להיות עצמך, בכל סיטואציה ובכל מקום.
[caption id="attachment_292898" align="alignnone" width="600"] מאיה בר-שדה, Global CT/AMI Product Industrialization Director בפיליפס. צילום: יח"צ[/caption]
כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה את.ה עובד.ת? פיליפס מקדמת את זכויות הקהילה כאג'נדה חברתית בכל מיני פעילויות ברחבי העולם. החברה היא ספונסר רשמי של מצעדי גאווה באמסטרדם, מילאנו, בוסטון ועוד. יש גם קבוצות נטוורקינג לעובדים גאים - רשת הקשת של פיליפס (Philips Rainbow Network) וקבוצת הגאווה העולמית (Global Pride group).
האם לדעתך יש אפליה נגד להט"בים.ות בהיי-טק? מה ניתן לשפר? בחברות ההיי-טק בהן עבדתי לא חשתי אפליה נגד להט"בים. ישנו שיח פתוח בנושא, שלעתים משתייך לתחום ההכלה והמגוון, ובמסגרתו נעשה מאמץ לקידום יחס שווה לעובדים מהקהילה. לדוגמה, במקום עבודתי הקודם קיבלתי שי לרגל נישואיי באופן זהה לכל זוג שמתחתן.
בשנים האחרונות יש חברות שונות בשוק שחורטות על דגלן לעמוד לצד מאבק הלהט"בים ובאופן גלוי מביעות דעה בנושאים הקשורים לשוויון זכויות של הקהילה הגאה. אסייג בכך שלא בכל החברות הדברים נעשים באופן מוצהר. לצד זאת, הפתיחות והקבלה למה שנקרא "נורמה" לא תמיד מאפשרת לעובד הממוצע להבין ולייצר את המודעות לקשיים שאנחנו חווים כשאנחנו נתקלים בסיטואציות יום יומיות בחברה ומחוצה לה כמו מילוי טופס 101 או קבלת קצבת שארים.
טל ברונפר
תפקיד: מנהל המו"פ ב-Elevation.
תפקידים קודמים: מפתח תוכנה בגרטנר וב-SafeBreach, יוצא יחידת 8200 של צה"ל.
מה זה גאווה בשבילך? לגאווה עבורי יש שתי פרשנויות: הראשונה היא היכולת להחזיק בזהות אחת שהולכת אתי לכל מקום - לחברים הסטרייטים, לחברים הגייז, לעבודה, לצבא וללימודים, בלי להסתיר ובלי להפריד בין העולמות. לאו דווקא לנופף בדגל, פשוט להיות מי שאני.
הפרשנות השנייה מתייחסת לקהילה הגאה עצמה. כשאני מסתכל על ההישגים שלנו ושל הדור שקדם לנו ב-20-30 השנים האחרונות, וכשאני רואה איך להיות הומו מחוץ לארון פשוט הולך ונהיה נון-אישיו, אני מתמלא בגאווה על מה שהצלחנו להשיג בפרק זמן כה קצר.
[caption id="attachment_292899" align="alignnone" width="600"] טל ברונפר, מנהל המו"פ ב-Elevation. צילום: יח"צ[/caption]
כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה את.ה עובד.ת? כחברה שעוסקת בהכשרה חדשנית של אנשים למקצועות המאה ה-21, אנחנו מכשירים מגוון רחב של אוכלוסיות - מכל הדתות, הנטיות והצבעים, ומכל רחבי הארץ, כך שהפתיחות וקבלת השונה הן בין הערכים המרכזיים אצלנו. אנחנו גאים בכך שיותר מ-20% מהעובדים שלנו משתייכים לקהילת הלהט״ב ומתכננים לצעוד יחדיו במצעד הגאווה הקרוב.
האם לדעתך יש אפליה נגד להט"בים.ות בהיי-טק? מה ניתן לשפר? באופן אישי, לא נתקלתי באפליה על רקע נטייה מינית באף מקום שעבדתי בו. אני לא חושב שתעשיית ההיי-טק מפלה להט״בים, אבל אני כן מרגיש שאחוז הלהט״בים בהיי-טק נמוך יחסית למספר שלנו באוכלוסייה, במיוחד אם נסתכל על תל אביב, בה יש ריכוז גבוה גם של להט״בים וגם של חברות מהענף.
שורש הבעיה כאן זהה לבעיית הייצוג החסר של נשים בהיי-טק: קיימת הסללה חברתית של מקצועות "גבריים" (כמו הנדסה) ומקצועות "נשיים" (עיצוב, לדוגמה). הבעיה חמורה הרבה יותר כשמתבוננים ספציפית בקהילה הטרנסג׳נדרית, שהייצוג שלה בענף ההיי-טק כמעט אפסי.
הבעיה מתחילה במערכת החינוך. מספיק לספור כמה בנות יש במגמת מחשבים וכמה בנים יש במגמת מחול כדי להבין את עומק הבעיה. מערכת החינוך שלנו לא יודעת לעודד סקרנות ויצירתיות, ובמקום זה משמרת נורמות חברתיות שצריך להשאיר במאה ה-20.
בפן האופטימי, טוב לראות שיש חברות כמו מיקרוסופט ישראל, שלוקחות את נושא הפערים התעסוקתיים בין נשים לגברים ובין סטרייטים ללהט״בים ברצינות, משתתפות באופן פעיל בקהילה הגאה המקומית ומקדמות השוואת שכר וגיוון באוכלוסיות שהן מגייסות.
ערן גולדין
תפקיד: מפתח פרונט-אנד בכיר ב-Bizzabo.
תפקידים קודמים: מנהל חוויית משתמש ומפתח פרונט-אנד בחברה.
מה זה גאווה בשבילך? האפשרות להרגיש שווה בין שווים, בלי אפליה, בלי בולשיט.
[caption id="attachment_292900" align="alignnone" width="600"] ערן גולדין, מפתח פרונט-אנד בכיר ב-Bizzabo. צילום: יח"צ[/caption]
כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה את.ה עובד.ת? קודם כל, בכך שהעובדה שיש לי בעל ולא אישה ממש חסרת משמעות במשרד. בנוסף, החברה מציגה את הלוגו עם צבעי גאווה בחודש הגאווה ותולה את הדגל הלהט"בי בכניסה לכבוד המצעד. בכל התחומים, Bizzabo עושה מאמץ לכלול את כולם, ובעיניי הדגל הזה שאנחנו תולים הוא איתות עבורי ועבור כל החברים שלי למשרד שהחברה מכירה בזה שיש זכויות שצריך להילחם עליהן כדי שיהיו לכולם, ללא שום אפליה. Bizzabo מתייצבת לצד אלה שצריכים להילחם.
האם לדעתך יש אפליה נגד להט"בים.ות בהיי-טק? מה ניתן לשפר? תלוי איפה. כתעשייה, אין בה אפליה נגד להט“בים יותר מבדרך כלל - אם כבר אז פחות, לפחות בחברות שהן בטופ. זה תלוי בחברה. עבדתי בכל מיני חברות. הייתה אחת שבה תמיד הרגשתי שזה שאני גיי זה משהו קשה לעיכול לחלק מהאנשים, בעיקר לבכירים יותר. זאת הייתה חברה גדולה, כבדה ומיושנת, אבל היא הייתה הראשונה והאחרונה, ובכל השאר (שהיו סטארט-אפים) זה היה עוד פרט חסר משמעות, במובן הטוב של המילה.
המשך הפרויקט - בשבוע הבא.
13/06/19 15:30
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מנכ"ל גוגל, סונדר פיצ'אי, פנה באחרונה אל קהילת הלהט"ב+, לאחר תרעומת קשה שהושמעה מטעמה על האופן שבו יוטיוב - שנמצאת בבעלות הענקית ממאונטיין וויו - מטפלת בתכנים להט"בופוביים.
פיצ'אי התראיין בלעדית באמצעות דוא"ל ל-The Verge, והתחייב כי יוטיוב תנקוט ב"בחינה נוקשה" של מדיניותה בכל הנוגע בהטרדות חברי הקהילה. לפי הדיווחים, פיצ'אי ובכירים אחרים מגוגל ויוטיוב גם נפגשו עם נציגי עובדי גוגל שהם חברי הקהילה השבוע.
[caption id="attachment_235162" align="alignnone" width="600"] יוטיוב. צילום אילוסטרציה: BigStock[/caption]
קראודר - פגיעה בקהילה שיוטיוב לא חסמה
מה שהצית את המשבר הנוכחי היה תגובתה של יוטיוב לערוצו של סטיבן קראודר - ימני קיצוני, אשר לו 3.8 מיליון מנויים. קרודר נוטה להשמיץ באופן קבוע את כתב Vox, קרלוס מאזה, שהוא הומו מוצהר, ומכנה אותו בתארים מזלזלים כמו Anchor baby – מושג שמכוון למי שילד שנולד לאם שאינה אזרחית במדינה וילדה בכדי להשיג אזרחות לה ולבני משפחה אחרים – או lispy queer – שמשמעותו הסלנגית היא 'מתרומם'.
יוטיוב בחרה עד לאחרונה להותיר את תכני השנאה וההומופוביה של קראודר חיים ובועטים על הפלטפורמה והואשמה שעשתה זאת מטעמי רווח ומשום שהם מביאים לה ולמפרסמים טראפיק נאה.
מנגד טענה החברה עד לאחרונה שסרטוניו של קרודר אינם מפרים את מדיניותה נגד בריונות ברשת, למרות שהשפה בהם "פוגעת בבירור".
"כפלטפורמה פתוחה, חשוב לנו לאפשר לכל אחד – מיוצרים ועד עיתונאים למארחי תכניות לייט נייט בטלוויזיה – להביע את דעותיהם במסגרת המדיניות שלנו", צייצה יוטיוב שהמשיכה וכתבה: "חוות הדעת יכולה להיות פוגעת מאוד, אבל אם הדברים לא יפרו את המדיניות שלנו, הם יישארו באתר שלנו".
בשבוע שעבר (ד'), לאחר לחץ חברתי חזק, הודיעה ממלכת סרטוני הווידאו כי תסיר לאלתר תוכן קיצוני מהפלטפורמה שלה, בלי לציין ספציפית את קראודר. אבל הנזק והפגיעה בקרב חברי הקהילה הגאה כבר היו לעובדה.
שני המנכ"לים נזעקו לכיבוי שריפות ובקרת נזקים
לאחר מכן, ועקב הניסיון לפייס את הפגועים, השעתה יוטיוב את היכולת של ערוצו של קראודר להרוויח כסף מפרסום, אבל כעת נזעק גם פיצ'אי ומגיב בניסיון להרגיע את הרוחות ולהבטיח עוד שינויים עתידיים.
פיצ'אי הודה בפני The Verge כי "קהילת הלהט"ב+ הרגישה הרבה כאב ותסכול מהאירועים האחרונים". הוא הבטיח כי "סוזן (ווייצצקי המנכ"לית של יוטיוב - ג"פ) והצוות כבר מחויבים לבחינה נוקבת של מדיניות ההטרדה, ויעשו זאת בהתייעצות עם קבוצות רבות, כולל אנשים שחוו בעצמם הטרדה. אנחנו גם חושבים על דרכים ליותר שיתוף של קהילת הלהט"ב ברגעים חשובים, ולקבל תובנות מה-ERG (ר"ת employee resource group) שלנו ונציגיהם".
עוד לפני פיצ'אי הייתה זו וויציצקי עצמה שהתנצלה על האירועים. היא עשתה זאת בכנס קוד שבו השתתפה, שם ביקשה מהקהילה לסלוח לחברה על תגובתה הלא מוצלחת לבדיחות ההומופוביות והגזעניות בסרטונים של קרודר.