17:00:40 | ◀︎ | מלם תים מקיימת קורס Help Desk לאמהות חד הוריות |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
02/11/19 17:00
100% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קבוצת מלם תים מקיימת קורס ייחודי המיועד לאמהות חד הוריות. הקורס הינו שיתוף פעולה שני של הקבוצה עם עמותת איט וורקס, לאחר שבשנה שעברה קיימו קורס משותף לגברים חרדים, באותה מתכונת כאשר בסוף הקורס, החברה קלטה לעבודה חלק מבוגרי הקורס.
בעקבות ההצלחה של שיתוף הפעולה הראשון יצא לדרך הקורס הנ"ל, הפעם לאמהות חד הוריות. משך הקורס 5 חודשים, והוא החל בחודש יוני ויסתיים בנובמבר 2019. משתתפות בו 20 נשים, אמהות חד הוריות. הקורס מתקיים במכללה למנהל פתח תקווה. בין יתר הנושאים אשר נלמדים בו: חומרה, תקשורת מחשבים, מערכת הפעלה, מערכות office, הגנה ואבטחת המחשב ועוד.
[caption id="attachment_302191" align="alignnone" width="600"] קורס לאמהות חד הוריות. מלם תים. צילום: יח"צ[/caption]
מלם תים אחראית בקורס על נושא חווית שירות, אשר יכלול סוגיות כגון: תפישת שירות – מהו שירות וכיצד להפוך אותו לחיובי עבור הלקוח, התנסחות וגישה נכונה, קבלת כלים לחוויית שירות מול הלקוח וכדומה.
[caption id="attachment_302188" align="alignleft" width="300"] דורית בר, סמנכ"לית משאבי אנוש במלם תים. צילום: רז רוגובסקי[/caption]
דורית בר, סמנכ"לית משאבי אנוש במלם תים: "כחברה, אשר נושא האחריות החברתית הוא חלק מה-DNA שלה, מטרת העל שלנו היא לשלב אצלנו אוכלוסיות עם קשיי השתלבות בשוק העבודה. האמהות מלאות רצון ומוטיבציה, אך זקוקות לגמישות רבה יותר בשעות העבודה. אנחנו מנסים לתת להן את הגב וההזדמנות להשתלב בחברה גדולה ולצבור ניסיון התחלתי שיוכל לעזור להן בהמשך הדרך".
יפעת ברון-גולדברג, מנכ"לית עמותת itworks: "ההסתכלות על אוכלוסיית הנשים החד הוריות צריכה להיות כמו על כל אוכלוסיית גיוון אחרת. באיט וורקס הבנו כי החסם בקרב הנשים החד הוריות הוא בעיקר רכישת הכשרה, חשיפה לשוק העבודה ורשת קשרים המסייעת במציאת מקום עבודה. המטרה היא לייצר מציאות שבה ה-DNA של שוק התעסוקה הישראלי יכלול גם גיוס מותאם עבור נשים חד הוריות, ללא כל התערבות מצד גורמי חוץ. השינויים שעוברים על מבנה המשפחה מתחילים לתת את אותותיהם בכל אורחות החיים ושוק העבודה חייב להתאים את עצמו ולהכיל את כל המגזרים המודרים ממנו".
הקורס מתקיים במסגרת שיתוף פעולה של עמותות וגופים רבים וביניהם: עמותת איט וורקס, עמותת ידידות טורונטו, עמותת מפתח, משרד העבודה, הרווחה והשירותים הקהילתיים, משרד הכלכלה והתעשייה, המרכז להעצמה וקידום תעסוקתי בעיריית פתח תקווה והמכללה למנהל פתח תקווה.