הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
01/11/20 12:17
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מגמה לא חדשה חווה גידול: שימוש בכתובות אינטרנט רשומות, שבדרך כלל משמשות להפניות גולשים לאתרים עם פרסומות, או לשירותים אחרים, כדי לבצע תקיפות סייבר על גולשים תמימים – כך עולה מדו"ח חדש של פאלו אלטו.
הדו"ח החדש של UNIT 42, יחידת המחקר של ענקית הסייבר, מצביע על מגמה גוברת, המקבילה האינטרנטית של אדם תמים, ההולך ברחוב ורואה שלט של חנות ממתקים. הוא מתפתה ונכנס פנימה, אך מופתע לגלות שם אנשים חמושים ששודדים ממנו את הארנק.
הדו"ח מתייחס לתופעה מוכרת ברשת, הקרויה "דומיינים חונים" (Parked Domains). מדובר על כתובות אינטרנט רשומות שאין מאחוריהן אתר, והן משמשות בעיקר להפנות גולשים לאתרים הכוללים פרסומות – או לשירותים אחרים. מדובר בשיטה לגיטימית להרוויח כסף מתנועת גולשים ברשת, אך לדברי החוקרים, בתקופה האחרונה גובר השימוש של פושעים בכתובות הללו כדי לבצע תקיפות סייבר נגד גולשים תמימים.
בין החודשים מרץ עד ספטמבר השנה זיהו החוקרים חמישה מיליון "דומיינים חונים" חדשים. באותה תקופה הם גילו גם שישה מיליון "דומיינים חונים" שהחליפו קטגוריה. כך, כ-1% מהכתובות הללו תויגו ככתובת של אתר זדוני, שמכיל תוכנה מסוכנת; 2.5% תויגו כאתרים לא בטוחים, כמו, למשל, אתרי פורנוגרפיה או הימורים; 30% תויגו כאתרים חשודים. עוד עולה מהמחקר, כי ל-"דומיין חונה" יש סיכוי גבוה פי שמונה לשנות את הקטגוריה שלו – לאחת מהקטגוריות הלא תמימות הללו.
החוקרים הצביעו בדו"ח על כמה דוגמאות של "דומיינים חונים", שמעבירים גולשים תמימים לאתרים מסוכנים. כך, אתר בשם PeoplesVote[.]UK – שכבר אינו פעיל, עודד גולשים להיכנס ולהשתתף בסקר לקראת הבחירות לנשיאות ארצות הברית. ברקע, האתר הפעיל בדרך כלל רוגלה, באמצעות הדפדפן.
דוגמה נוספת היא של אתר בשם Valleymedicalandsurgicalclinic[.]com – שגם הוא כבר אינו פעיל. החוקרים זיהו כי הוא שימש תוקפים כדי להוציא לפועל מתקפות סייבר מסוג Emotet כנגד חברות אנרגיה, תעשייה, בנייה ותקשורת, כמו גם כנגד מוסדות ממשלתיים ומוסדות חינוך בארה"ב, בריטניה, צרפת, יפן, דרום קוריאה ואיטליה. בצרפת למשל, המתקפה ניצלה את משבר הקורונה והשתמשה בצירוף COVID-19 כשורת הנושא של הודעות פישינג. אף אחת מההתקפות הללו לא הצליחה.
דוגמה נוספת היא שימוש זדוני במותג המוכר של חברת האנטי-וירוס מק'אפי. הכתובת xifinity[.]com הופצה ברחבי העולם והפנתה משתמשים לדף נחיתה, שגרם להם להאמין כי המחשב שלהם בסכנה והמנוי שלהם לתוכנת מק'אפי – הסתיים. לחיצה על כפתור "המשך" הפנתה את המשתמשים לדף הורדות לגיטימי של מק'אפי, המציע מנוי לאנטי-וירוס. הדפים הללו עדיין פעילים, והחוקרים מאמינים שהתוקפים ממשיכים לנצל אותם כדי לגנוב הכנסות ממודעות לגיטימיות.
"'דומיינים חונים' עלולים לחשוף משתמשים לאיומים, מכיוון שהם יכולים להפנות מבקרים לדפי נחיתה זדוניים או להפוך זדוניים לחלוטין בעתיד", סיכמו חוקרי פאלו אלטו. "אנו ממליצים לחסום 'דומיינים חונים' ברמת הפיירוול, לסנן אותם בעזרת כלי סינון כתובות, או ברמת ה-DNS, או – לכל הפחות – להפעיל התראות לגבי כתובות חשודות שכאלו".
01/11/20 15:56
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
VMware תציג באירוע vForum, שייערך ב-1 בדצמבר, את כל החידושים, ההכרזות והפתרונות החמים מכנס VMworld 2020. את האירוע יפתחו פט גלסינגר, מנכ"ל VMware העולמית, סנג'יי פונן, סמנכ"ל התפעול של החברה, ושלומי אביב, מנכ"ל VMware ישראל. בכנס יתקיים פאנל לקוחות, שישתפו את אלפי המשתתפים באירוע הווירטואלי כיצד הם ביצעו את המעבר הדיגיטלי בהצלחה, ויהיו בו מסלולים טכנולוגיים מקצועיים, בהובלת מיטב מומחי החברה ושותפיה בישראל. את האירוע יחתום אדיר מילר בראיון אינטימי ומצחיק עם הקהל בבית.
לדברי גלסינגר, "שנת 2020 הייתה מאתגרת בצורה יוצאת דופן, והיא מחייבת חשיבה מחדש על כל תחום בחיינו. חדשנות דיגיטלית ניצבת במרכזה של החשיבה הזו מחדש בכל תחום. האסטרטגיה שלנו מוכיחה את עצמה עתה, ומטרתה להריץ כל אפליקציה בכל ענן ובכל מכשיר. VMware מסייעת לחברות בכל תחום להתמודד עם האתגרים החדשים הללו, וביניהן זום, שלה היא מסייעת לפרוס את השירותים ליותר ויותר משתמשים, ומודרנה, שמפתחת חיסון נגד נגיף הקורונה". אביב אמר כי "האסטרטגיה של VMware בנויה על חמישה יסודות, שעוטפים ותומכים באפליקציות של הלקוח: סביבת ריבוי עננים, כלים למודרניזציה של אפליקציות, סביבת עבודה לעובדים מבוזרים, אבטחה פנימית ורשתות וירטואליות בענן".
מהן ההכרזות הבולטות בכנס?
בין ההכרזות הבולטות בכנס: פרויקט מונטריי (Monterey) – ארכיטקטורת ענן היברידי חדשה עבור הדור הבא של האפליקציות. הפרויקט מספק מענה לדרישות החדשות של הדור הבא של האפליקציות, שכוללות בינה מלאכותית, למידת מכונה ו-5G. לצורך הפרויקט משתפת VMware פעולה עם שותפים בתעשייה לפיתוח פתרונות, ביניהם אינטל, אנבידיה ופנסנדו, וכן עם חברות המערכות דל, לנובו ו-HPE. VMware תחשוף במהלך הכנס בישראל את פתרונות העתיד שלה לעובדים שיספקו להם חוויות עבודה יוצאות דופן, בקרות אבטחה מקצה לקצה Zero Trust ויכולות ניהול ידידותיות. הפתרון המשולב כולל את הטכנולוגיות הבאות: שירותי גישה מאובטחת לנקודות קצה (SASE – Secure Access Services Edge), סביבת העבודה הדיגיטלית ויכולות אבטחה של נקודות הקצה. הפתרון המשולב יסייע למנהלי IT לנהל ולאבטח יותר את הגישה לכל אפליקציה, בכל ענן ומכל מכשיר, ובה בעת לספק חוויית משתמש נוחה, מאובטחת וברמת ביצועים גבוהה לעובדים מבוזרים.
בנוסף, תשיק החברה את סל פתרונות Tanzu, שיאיצו את המודרניזציה של האפליקציות והתשתיות של הלקוחות.
להרשמה לאירוע לחצו כאן.
01/11/20 16:59
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מצעד הרכישות והמיזוגים בשוק יצרניות השבבים ממשיך בכל הכוח: על הפרק הפעם מארוול, שהודיעה כי היא קונה את אינפהי (Inphi) תמורת 10 מיליארד דולר, במזומנים ובמניות. החברות ימוזגו לאחר הרכישה לחברה לאחת ויירשמו מחדש, לא לפני שיבצעו רה-ארגון. לפי הצדדים, השווי של החברה הממוזגת עומד על כ-40 מיליארד דולר.
אינפהי מתמחה בקישור שרתים ארגוניים בתוך סביבה של דטה סנטר בענן, ואז בין הדטה סנטרים, וזאת על ידי שימוש בכבלים אופטיים. עבור מארוול מדובר בפורטפוליו משלים לשבבים שהיא מייצרת לטובת שימוש ברשתות המבוססות על כבלי נחושת, והיא מקווה שהרכישה הזו תעניק לה יתרון בראייה קדימה, אל תרחישים עתידיים בפניהם עומד השוק.
"רכישת אינפהי תחזק את מעמדה המוביל של מארוול בעולם הענן ותרחיב את מעמדנו בתחום ה-5G בעשור הקרוב. הטכנולוגיות של אינפהי נמצאות בלב רשתות הנתונים במרכזי מחשוב הענן, והם ימשיכו לבסס את ההובלה שלנו בעזרת מוצרים חדשים", אמר מאט מרפי, נשיא ומנכ"ל החברה הרוכשת.
עיניים ליצרניות תשתיות ה-5G ולעולם הרכב החכם
במארוול מצפים לשלב את מוצרי האחסון, נתבי התקשורת, המעבדים ותשתיות האבטחה של החברה עם הפלטפורמה האלקטרו-אופטית של אינפהי, כדי לבנות חברה שתוכל לספק פתרון מלא מקצה לקצה. בכך היא מביטה הן על יצרניות שמתמחות בבניית תשתיות תקשורת 5G, והן על עולם הרכב החכם.
"השילוב עם מארוול מגדיל משמעותית את הנפח של פעילותנו, מאיץ את הגישה שלנו לדורות הבאים של תהליכי הייצור ופותח הזדמנויות חדשות בתחום קישוריות הדור החמישי", אמר פורד טאמר, נשיא ומנכ"ל אינפהי, שיצטרף לאחר השלמת הרכישה למועצת המנהלים של הרוכשת.
במסגרת ההסכם, תשלם מארוול 66 דולר במזומן ועוד 2.323 מניות של החברה המשולבת עבור כל מניה של אינפהי. עם סגירת העסקה יחזיקו בעלי המניות של מארוול בכ-83% מהחברה המשולבת, ובעלי המניות של אינפהי יחזיקו בכ-17%.
הרכישה של אינפהי על ידי מארוול מצטרפת לשתי עסקאות בולטות שנרשמו באחרונה בשוק השבבים: רכישת ARM על ידי אנבידיה (שרכשה בעבר את מלאנוקס הישראלית) תמורת 40 מיליארד דולר והעסקה שפורסמה בשבוע שעבר, שבה AMD הסכימה לקנות את זיילינקס ולהיפרד לשם כך מ-35 מיליארד דולר – גם במקרה זה בעסקת מזומנים ומניות.
01/11/20 11:28
5.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שם ותפקיד: דרורית גולדזנד, סמנכ"לית מכירות שיווק ולקוחות, אינסנטיב סולושנס (Incentives solutions).
ותק בתפקיד: מוניתי השנה לסמנכ"לית בחברת אינסנטיב סולושנס.
תפקידים קודמים: סמנכ"לית פיתוח/Delivery במגוון חברות היי-טק דוגמת טלדור, יבמ, NCR, אמדוקס ואחרות. מילאתי תפקידים שונים במכירות וניהול פרויקטים מורכבים בתעשיות שונות, ותמיד עבדתי מול לקוחות בארץ ובעולם. במצטבר, יש לי יותר מ-20 שנות ניסיון ניהולי בכיר בחברות היי-טק בינלאומיות בניהול לקוחות, ניהול מכירות ושיווק והובלת פרויקטים מורכבים ועתירי טכנולוגיות בתחומי הטלקום, הדיגיטל, הפיננסים, הביטוח ועוד.
השכלה/שירות צבאי: תואר ראשון במדעי המחשב, פיסיקה ומתמטיקה מהאוניברסיטה העברית ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת בר אילן.
משפחה: נשואה + 4 ילדים.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? תמיד בחרתי במקצועות הריאליים, וכבר מילדות ידעתי שזה התחום בו ארצה להתמחות. השאיפה שלי היתה להתמודד מול אתגרים מקצועיים הדורשים יכולות אנליטיות, מקוריות וחדשנות. תמיד אהבתי להיכנס לעולמות תוכן חדשים, ללמוד ולהכיר אותם ולנסות למצוא פתרונות ורעיונות הרלוונטיים לשיפור התהליכים והיעילות בכל תחום.
לנשים יש לדעתי יתרונות משמעותיים בעולם הטכנולוגיה. זה עולם שדורש אחריות גבוהה, יכולות מולטי-טאסקינג, מוסר עבודה גבוה במיוחד, עמידה בדד-ליינים ובלוחות זמנים מוגדרים ומחויבות, ונשים מביאות איתן את הנכסים האלה. לצד היכולות והאיכויות האלו, תמיד היה חשוב לי להביא לכל מקום את היתרונות הנשיים בכל מה שקשור לתקשורת בין אישית, לאינטואיציה, קליטה מהירה של אנשים, מצבים ותרבויות ארגוניות ויכולת ליצור במהירות נטוורקינג מקצועי איכותי ורחב.
היכולות הנשיות שציינתי שימושיות כמובן בחברה כמו אינסנטיב סולושנס, שבה אני נדרשת להוביל תהליכי שיווק ומכירות מול לקוחות גדולים באופן שמבהיר להם את החשיבות של ניהול ומדידת ביצועי עובדים. היכולות האלה מאפשרות לשכנע את הלקוחות כמה חשוב לשנות פרדיגמות ותפישות קיימות, במידה שהארגון רוצה לחולל תמורה אסטרטגית שתיטיב עם הארגון ועובדיו בטווח הבינוני והארוך.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? אני חושבת שנשים צריכות לעבוד קשה יותר על מנת להוכיח את עצמן, אבל לא הייתי קוראת לזה אפליה. גדלתי בבית של ארבע בנות, שכולן היום בכירות מאד בתעשיות השונות, והדחיפה להצלחה הגיעה כמובן מהבית. היום גם בתפקידי ניהול טכנולוגיים יש הערכה רבה למקצועיות וליעילות של נשים.
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? למזלי לא. תמיד התייחסו אלי כשווה וכבעלת ערך בתפקידים השונים אותם מילאתי.
01/11/20 12:36
5.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
את סוף השבוע האחרון המנהלים של ארבע ענקיות הטק טוויטר, אמזון, פייסבוק ואפל יעדיפו לשכוח. זאת, לאחר שהמניות של החברות הללו, ובמיוחד של הרשת המצייצת, רשמו ירידות בולטות. יוצאת דופן הייתה המנייה של אלפבית, שסיימה את המסחר הוול-סטריט ביום ו' בעלייה. כל החברות הללו הציגו בסוף השבוע את התוצאות העסקיות הרבעוניות שלהן.
את הירידה הבולטת רשמה המנייה של טוויטר, שצנחה ב-21.1%. אמזון, פייסבוק ואפל ירדו בשיעורים חד ספרתיים – של 5.45%, 6.3% ו-5.6%, בהתאמה. לעומתן, מניית אלפבית ראתה את הצבע הירוק, ורשמה עלייה של 3.8%.
לכל אחת מהחברות יש את הסיבות שלה לירידה במניות, אבל מעל כולן עומד חוסר הוודאות שמשבר הקורונה עדיין מביא עימו, במיוחד לאור העובדה שמספר הנדבקים בימים האחרונים בארצות הברית שובר שיאים. תורמות לכך גם הבחירות לבית הלבן וחוסר
01/11/20 13:11
5.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ביום ג' הקרוב, ה-3 בנובמבר, תקיים רד-האט (Red Hat) – החברה המובילה לפתרונות קוד פתוח, את כנס Red Hat Forum, והשנה במתכונת מיוחדת של חוויה וירטואלית, שתשודר במקביל ברחבי EMEA (אירופה, המזרח התיכון ואפריקה), כולל ישראל. המסלול הישראלי יציג הרצאות, הדגמות וסיפורי לקוח. ההרצאות יועברו על ידי צוותי המכירות וההנדסה של רד-האט ישראל, בשיתוף נציגי לקוחות מובילים בתעשייה.
בהרצאה רד-האט על רד-האט – שותים את השמפניה של עצמנו, ליאורה מילבאום וברק קורן, מהנדסי תוכנה בכירים בתחום ה-DevOps בחברה, ישוחחו על השימוש במכלול פתרונות החברה במרכז הפיתוח ברעננה, שבו יותר מ-400 מהנדסות ומהנדסים מתכננים ומפתחים את הדור הבא של פתרונות קדמת הטכנולוגיה של רד-האט בתחומי תשתיות הענן. מילבאום מציינת כי "ברד-האט, אנחנו מייצרים פתרונות טכנולוגיים ממש כפי שהלקוחות שלנו עושים עבור השימוש שלהם או עבור לקוחותיהם. אנחנו חווים את אותם אתגרים ונתקלים באותם 'מכאובים'. המוטיבציה שלנו היא לפתור את ה-'כאבים' הללו עם הטכנולוגיות הקיימות בשוק, ולנו, ברד-האט, יש את הפתרונות המובילים".
קורן מרחיב: "יש שני סוגים של לקוחות – אלה שמתקדמים בטרנספורמציה הדיגיטלית שלהם ומשתמשים בטכנולוגיות המתקדמות ואלה שעדיין לא החלו בתהליך. הלקוח שאנחנו מדברים עליו נמצא כבר בשלב מתקדם של טרנספורמציה דיגיטלית, ואנשיו כבר שם".
רד-האט משיקה… כוסות שמפניה. צילום אילוסטרציה: BigStock
"כאנשי DevOps", אומרת מילבאום, "אנחנו לוקחים חלק בפיתוח המוצרים של רד-האט, ועושים זאת גם מנקודת המבט של המשתמשים. גם רד-האט היא ארגון שעובר טרנספורמציה דיגיטלית, ואנחנו בעצם אקסלרטורים לתהליך זה. בהשוואה לעולם הייצור, בעולמות ה-DevOps, ברק ואני משכללים את פס הייצור כדי לייעל אותו, בין היתר בכלים שרד-האט מייצרת. המטרה היא שפס הייצור יהיה אוטומטי ככל האפשר וללא מגע יד אדם, וייעשה בו שימוש במכונות משוכללות ורובוטים שיעבירו את הפריטים מתחנה לתחנה. כפי שעושים במפעלים, אנחנו בונים את פס הייצור של תוכנה, אוספים רכיבים, מבצעים אינטגרציה, ויוצרים פס ייצור אוטומטי ככל האפשר".
מה היתרון עבור הביזנס?
קורן: "היתרון הוא אג'יליות מוגברת. אם במודל הקלאסי, שינוי מערכות IT נמשך חודשים ושנים, עם DevOps הפך שינוי מערכות זה לתהליך של ימים ושבועות בלבד. היכולת של רד-האט מאפשרת לה לממש את היעד של אספקה מהירה יותר, ותגובה מהירה יותר לדרישות ושינויים בשוק".
מילבאום: "כיום, כדי להישאר בשוק צריך לספק שירות יותר יעיל, המכוון לצרכי המשתמש הסופי ולהיות טוב יותר מהמתחרה. לשם כך צריכים להיות אג'יליים מספיק בתגובה לשינויים המואצים בשוק. זה יקרה אם לגוף הפיתוח יהיה פס ייצור אוטומטי ללא מגע יד אדם, מאוד יעיל, בעל קיבולת רבה יותר ויכולת הכנסת שינויים גדולים בזמן נתון, תוך התגברות על התחנה החלשה ביותר וביטול צווארי בקבוק. אנחנו עושים זאת עם מכלול הפתרונות של רד-האט, ובהם כלי האוטומציה והניהול".
לסיכום, אומרים השניים, "אנחנו, ברד-האט, מחפשים כל פתרון שנותן ערך יותר גבוה. הסל שבו אנחנו בוחרים מצביע על עדיפות ברורה לפתרונות רד-האט. אנחנו מאמינים במוצרינו, כי הם עושים את העבודה טוב יותר מאשר פתרונות אחרים שאותם בחנו. לכל מי שעוסק בנושאים שעליהם דיברנו מומלץ לצפות בהרצאה שלנו בפורום, שתחשוף בפני צופיה דוגמה של לקוח שיודע לעשות זאת טוב כמו רד-האט".
ההשתתפות ב-Red Hat Forum 2020 אינה כרוכה בתשלום, אך יש להירשם מראש. לתוכנית הכנס ולהרשמה לחצו כאן.
01/11/20 14:49
5.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בזק הודיעה לבורסה שלשום (ו') כי הערך של החברה הבת בזק בינלאומי עלול לרדת ב-200 עד 300 מיליון שקלים. זאת, על רקע הפעילות של משרד התקשורת לחסל את התופעה שבה צרכנים רבים רשומים בשניים או יותר ספקי אינטרנט ומשלמים לכל אחד מהם בזמן שהן משתמשים בספק אחד בלבד.
ב-10 בספטמבר העביר המשרד הודעה לספקי הגלישה שלפיה "עליכם לפעול וליידע על הפסקת חיוב מנויים שלא עושים שימוש בשירותים אלה, בטרם ישקול המשרד לקבוע הוראות מחויבות בעניין, במידה שפעולות יזומות של המפעילים לא תבאנה לצמצום משמעותי שך התופעה".
למרות זאת, בזק מבהירה שסכום ירידת הערך שצוין הוא הערכה בלבד, שכן מעריך שווי חיצוני צריך לבצע בדיקה לעומק כדי לקבוע את שווי הערך האמיתי, והוא עשוי להיות שונה מהותית מההערכות הנוכחיות של החברה. עוד מציינים בבזק כי "ירידת הערך, ככל שתהיה, תבוא לידי ביטוי בדו"חות הכספיים של החברה לרבעון השלישי של השנה".
בתוך כך, בזק בינלאומי עדכנה את התחזיות השנתיות שלה כלפי מעלה: היא צופה שהרווח השנתי שלה יעמוד ב-2020 על 1.05 מיליארד שקלים, לעומת תחזית קודמת ל-900 מיליון.
01/11/20 15:14
5.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אמת מיחשוב, המזוהה מיום הקמתה, לפני כמעט ארבעה עשורים, כמומחית יוניקס ולינוקס, סוקרת עבורכם במאמר זה את החידושים בעולמות הקוד הפתוח של מערכות ההפעלה, ומזמינה אתכם להשתתף ביום ג' הקרוב, ה-3 בנובמבר, בכנס השנתי של רד-האט (Red Hat), מהמובילות בתחום. בכנס תוכלו להעמיק בפתרונות שיש לרד-האט להציע בעולמות אלה. החדשנות בעולמות הקוד הפתוח של מערכות ההפעלה ניכרת במגוון רחב של נקודות, שהפצות לינוקס מטפלות בהן. להלן כמה מהבולטות: חלופות – הפצות לינוקס כמו RHEL בוחרות בין חלופות לפי תפישת עולם סדורה, לקבלת יתרונות משמעותיים. לדוגמה, ההפצה החדשה RHEL8 של רד-האט בחרה עבור מחשוב מבוסס קונטיינרים ב-Podman – תשתית אלטרנטיבית ל-Docker, שנותנת מענה לאתגרי אבטחת מידע ומפותחת כקוד פתוח "אמיתי".
נוחות יומיומית – כלי ניהול מרכזי של שרתים, ניהול מקומי של תחנות עבודה וממשקי GUI מתפתחים ומתעדכנים תדיר. בגרסה 8 של מערכת הלינוקס לארגונים RHEL כללה רד-האט מספר פרויקטים בתחומי הנוחות והביצועים האינטראקטיביים, כמו Cockpit לניהול נוח מבוסס ווב ו-Weyland – תשתית קלת משקל לממשק Windows, שמחליפה בקצב גובר את Xorg הוותיק.
מעבדים – בעשור האחרון ועד לתקופה האחרונה, לאינטל הייתה דומיננטיות מוחלטת בשוק המעבדים לשרתים ותחנות עבודה חזקות. זה כבר אינו המצב. AMD חזרה לבימה בענק בתחום ה-x86_64. בתחום השרתים, ובקרוב גם בתחנות העבודה, מעבדים מבוססי ARM הופכים להיות יותר ויותר רלוונטיים. ובקצה, בעולם האינטרנט של הדברים ובמכשירים הקטנים, ל-ARM יש שליטה ניכרת. לינוקס עובד מעולה על מגוון רחב מאוד של מעבדים כפלטפורמת שרת, גם כמערכת אינטראקטיבית וגם כמכשיר משובץ מחשב. אנחנו רואים יותר הפצות Upstream דוגמת Fedora של רד-האט, שתומכות ב-ARM באופן רשמי בכל דפוסי שימוש אלה. כאן, ההתבססות על קוד פתוח משתלמת במיוחד. בעוד אפל ומיקרוסופט נאבקות עם אמולציה במעבר מעבדים, הפצות לינוקס פשוט בונות מחדש את מאגר החבילות. הרכישה המדוברת של ARM על ידי אנבידיה תאיץ את המהלך הזה, וכבר ניתן לראות סימנים לדגמים עתידיים של תחנות עבודה מבוססות ARM, GPU וכמובן – לינוקס.אחד הבאזזזים החדשים בעולם המעבדים הוא RISC-V – סט הוראות מכונה סטנדרטי, עם מגוון רחב של מימושים. לינוקס רץ על RISC-V בגרסאות הקרנל האחרונות כפלטפורמה שווה בין שוות, ובחמש השנים הבאות נראה יותר ויותר מימושים של הטכנולוגיה הזו.
מערכות קבצים – לינוקס, כפלטפורמה, עשירה במערכות קבצים. אחד השינויים האחרונים הוא החלטת ההפצות המובילות לעבור למערכות קבצים מודרניות יותר. אחת התכונות של המערכות הללו היא יכולת ביצוע סנאפשוט מהיר וחזרה ממנו. קל מאוד לחזור למצב לפני העדכון בלי שינוי ארכיטקטוני מסיבי (כמו התבססות על קונטיינרים או על מנהלי חבילות מרובי עצים). בנוסף, מערכות הקבצים הללו כוללות ניהול מספר דיסקים במקביל, כך שהמערכת מודעת, למשל, שיש Mirror מתחתיה ואין צורך בשני מוצרים.
ענן – באופן מפתיע, רוב מכונות ה-Windows Server בענן רצות ב-AWS. שם, אמר מנכ"ל AWS בכנס השנתי האחרון, יש נהירה מ-Windows ללינוקס, בעקבות השינויים שעברו על מודל הרישוי של מיקרוסופט. בענן זול ומהר להתנסות בטכנולוגיה, וכשיותר אנשים עובדים על משהו ותורמים לפרויקטי Upstream, כל הסביבה יוצאת נשכרת. מערכת היחסים בין אמת מיחשוב לרד-האט
פנינה אלדי, סמנכ"ל חטיבת המוצרים והשיווק באמת מיחשוב, מספרת על השותפות עם רד-האט: "מערכת היחסים בינינו מבוססת על אמון הדדי וערכים משותפים. אנחנו מאמינים בשותפות אמת. ראיית הלקוח, היצרן, והמומחים של אמת, כשותפים לכל אורך הדרך, תוך שיתוף בידע ורעיונות, מאפשרת להשיג את המטרות המשותפות".
"מצד היצרן, השותפות פירושה ביטחון שרד-האט לא משחררת פרויקטים בהם היא אינה שותפה. כך, במקרה תקלה או זיהוי פרצה, רד-האט מעמידה לרשות לקוחותיה מאגרי מידע עדכניים ואיכותיים, ותיקונים מהירים המלווים בתמיכה אנושית באמצעות מהנדסי החברה ושותפי תמיכה מורשים. כך יכולה אמת מיחשוב להטמיע פתרונות בסביבות הייצור בביטחון מלא, שהלקוחות יקבלו את המענה הנדרש בעת הצורך ולאורך כל הדרך", הוסיפה.
ההשתתפות ב-Red Hat Forum 2020 אינה כרוכה בתשלום, אך יש להירשם מראש. לתוכנית הכנס ולהרשמה לחצו כאן.