הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
19/08/20 13:41
25% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
העושר של רק 12 מיליארדרים אמריקנים מובילים מסתכם כעת ביותר מטריליון דולר – סכום הכולל, באופן סמלי אולי, 12 אפסים.
אפילו במהלך מגיפת הקורונה, תקופה שהביאה רבים למצוקה כלכלית ואולי אף לפת לחם, העושר של מי שמכונים "תריסר האוליגרכים" זינק בכ-40 אחוזים – הרבה לפני העליות בשוק המניות. הנתונים הללו עולים ממחקר שערך מכון IPS (ר"ת Institute for Policy Studies), העוסק בשוויון חברתי.
"זוהי אבן דרך מטרידה בהיסטוריה של ארצות הברית של עושר וכוח מרוכזים", אמר צ'אק קולינס, מנהל התכנית לחוסר שוויון במכון IPS, שהוסיף כי "זה פשוט יותר מדי כוח כלכלי ופוליטי בידי תריסר אנשים. מנקודת מבט של חברה דמוקרטית, זה מייצג תריסר אוליגרכים".
לא השפיעה על עשירי ארה"ב לרעה פיננסית. תקופת הקורונה. אילוסטרציה: BigStock
מגמת העליות בשווקים הפיננסיים במהלך מגיפת הקורונה גרמו להון פרטי מסוים לזינוק משמעותית מעל לרווחי השוק. 12 המיליארדרים של ארה"ב שהונם עלה לסך כולל של 1,015,188,210 דולר, נכון ליום ה' האחרון, הם (לפי סדר יורד): ג'ף בזוס – 189.4 מיליארד דולר; ביל גייטס – 114.1 מ' דולר; מארק צוקרברג – 95.5 מ' דולר; וורן באפט – 80.5 מ' דולר; אילון מאסק – 73.1 מ' דולר; סטיב באלמר – 71.5 מ' דולר; לארי אליסון – 70.9 מ' דולר; לארי פייג' – 67.4 מ' דולר; סרגיי ברין – 65.6 מ' דולר; אליס וולטון – 62.5 מ' דולר; ג'ים וולטון – 62.3 מ' דולר; ורוב וולטון – 62 מיליארד דולרים.
מרבית המיליארדרים, כפי שניתן לראות, עשו את הונם מעיסוק בתחומים הטכנולוגיים, כשאת הרשימה חותמת משפחת וולטון, הבעלים של ענקית הקמעונאות וולמארט (Walmart).
מאסק – המתעשר הגדול ביותר בימי הקורונה
IPS פרסמה את המחקר שלה ב-Inequality.org, ולפי ממצאיו, מאז ה-18 במרץ, תחילת המגיפה בארה"ב, כאמור, הונם של תריסר האנשים העשירים בארה"ב גדל (ביחד) ב-283 מיליארד דולר.
מאסק, יזם ומנכ"ל של חברות ענק רבות ביניהן טסלה (Tesla) כמו גם SpaceX, ואחרות, היה המרוויח הגדול ביותר במגפה – עושרו השולש מ-24.6 מיליארד דולר ב-18 במרץ, ל-73 מיליארד דולר ב-13 באוגוסט, גידול של 48.5 מיליארד דולר – או 197 אחוזים.
מייסד ומנכ"ל אמזון (Amazon), ג'ף בזוס, שהוא האיש העשיר בעולם, היה שווה 189.5 מיליארד דולר נכון ל-13 באוגוסט – עלייה של 76 מיליארד דולר, או 68 אחוזים, מאז 18 במרץ.
מנכ"ל פייסבוק (Facebook), מארק צוקרברג, היה שווה 95.5 מיליארד דולר ב-13 באוגוסט – עלייה של 40.8 מיליארד דולר, או 75 אחוז, מאז 18 במרץ.
עומר אוקמפו, חוקר תכנית אי השוויון ב-IPS, הדגיש בהשוואה לנתונים מדהימים אלו כי באותו פרק זמן "עשרות מיליוני אמריקנים הפכו מובטלים או חיים ממשכורת למשכורת, ו-170,000 איש מתו מ-COVID-19 בארצות הברית".
אילון מאסק, מנכ"ל ומייסד טסלה, ליד מכונית במפעל החברה בפרמונט. צילום שנחתך: מאוריציוס פסק, Wikimedia Commons
לא מפסיקים להתעשר – במיוחד מאסק
אבל הנתונים הללו עדיין משתנים כל העת.
אתמול פרסם מדד בלומברג (Bloomberg's Billionaires Index) כי אילון מאסק נסק באחרונה עוד, והפך לאדם הרביעי בעושרו בעולם. הונו האישי שווה, נכון לאתמול, כ-85 מיליארד דולר – עלייה של עוד כ-12 מיליארד דולר מאז יום ה' האחרון.
את המיקום ברבעייה הפותחת של עשירי תבל תפס מאסק ביום ב', לאחר שמניותיה של טסלה זינקו ביותר מ-11%.
כעת ממוקם מאסק רק אחרי צוקרברג, גייטס ובזוס, לאחר שהדיח את המיליארדר הצרפתי ברנאר ארנו למקום ה-5. מכיון שמנויות יצרנית המכוניות החשמליות, שלמאסק בעלות על רבות מהן, עלו ביותר מ-300% השנה, ומשום שהיזם מבטיח בתוך שבועות ספורים בלבד "זינוק קוונטי" בטכנולוגיות הנהיגה האוטונומית המלאה של מכוניות הטסלה – אפשר שלא ירחק היום שנראה אותו מדלג וחולף גם על פני צוקרברג, גייטס ובזוס כל הדרך אל הצמרת.
19/08/20 10:24
18.75% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
eBay חשפה את הפריטים המובילים שרכשו ישראלים לקראת החזרה לביה"ס ולאוניברסיטאות. הנתונים כוללים עלייה משמעותית במחשבים ניידים, טאבלטים, כיסויים ותיקים ללפטופ, דיסק און קי, אוזניות, עכבר אלחוטי למחשב ועוד. הנתונים, העדכניים לחודש לפני תחילת שנת הלימודים וכמובן בצל הקורונה, מעידים בעיקר על עלייה ברכישת מחשבים ניידים, המתאימים במיוחד ללמידה מרחוק.
כבר בשבוע הראשון של אוגוסט נרשמה עלייה של 74%, לעומת אותו שבוע בשנה שעברה, ברכישת מחשבים ניידים. נתון מעניין נוסף הוא עלייה של 55% ברכישת תיקים למחשבים ניידים, המעיד ככל הנראה לא רק על התחדשות במחשב נייד עדכני זהה פחות או יותר לישן, אלא על רכישת מחשב נייד חדש לגמרי בחלק ניכר מהמקרים.
לקראת למידה מרחוק – הישראלים קונים יותר מחשבים ניידים. eBay
"בנוסף", מספרים בeBay, "אנו רואים עלייה של 24% ברכישות טאבלטים בחודש מאי, לעומת שנה שעברה. לצד עלייה בקניות פריטים אלו נצפית גם עלייה בציוד היקפי לסביבת עבודה ממוחשבת כגון אוזניות, עכבר למחשב ודיסק און קי".
נתוני החזרה ללימודים שמבוססים על קניות של ישראלים בשלושת החודשים האחרונים ב-eBay מראים כי במחשבים ניידים – הלפטופים הנקנים ביותר היו: Lenovo ThinkPad T440p, Dell Laptop Latitude E5430, ו-Lenovo Thinkpad Touchscreen.
בטאבלטים – נרשמה עלייה של 24% ברכישות טאבלטים בחודש מאי, לעומת שנה שעברה. הטאבלטים הנקנים ביותר היו: Black Apple iPad Mini, ו-Amazon Fire HD Tablet Magenta Black.
באוזניות – הישראלים אוהבים אוזניות, וקנו לאורך כל השנה מעל 2,000 פריטים מדי חודש, כאשר בחודש מאי, שבו נרשם שיא קניות עם עלייה של 50% ביחס לחודשים קודמים השנה.
בעכברים למחשב – עלייה ברכישות בחודשים האחרונים, ועלייה נוספת בחודשיים האחרונים.
באמצעי האחסון דיסק און קי – עלייה של 52% בשלושת החודשים האחרונים, לעומת חודשים קודמים השנה. הדגם הכי נקנה: SanDisk Flash Drive Ultra Flair memory.
19/08/20 13:40
18.75% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עלייה של 10% חלה בחולשות אבטחה במערכות בקרה תעשייתיות במחצית 2020, לעומת התקופה המקבילה ב-2019, כך על פי קלארוטי (Claroty).
בדו"ח חדש שפרסמה חברת אבטחת הסייבר התעשייתי, מקבוצת Team8, הפועלת בתחום אבטחת OT, טכנולוגיה תפעולית, עולה כי המגזרים המובילים בהיקף הסיכון לאירועי סייבר הם תעשיות האנרגיה, הייצור, המים והשפכים.
במחצית הראשונה של 2020 איתרו חוקרי קלארוטי, בהובלת אמיר פרמינגר, סגן נשיא למחקר בחברה, 365 חולשות אבטחה במוצרי בקרה תעשייתית, ICS
(Industrial Control System), של 53 ספקים שונים, ביניהם שניידר אלקטריק (Schneider Electric), סימנס (Siemens), רוקוול GE, ו-ABB – בעיקר באתרי חברות הממוקמות בארה"ב, גרמניה וטאיוואן. יותר מ-75% מהחולשות שנמצאו הן ברמת סיכון גבוהה או קריטית. במוצרים שנמצאו פגיעים, הייתה לפחות חולשה אחת שעלולה לאפשר פעילות של גורם בלתי מורשה בגישה מרחוק, או לקרוא נתונים של יישומים, או לגרום למתקפת מניעת שירות מבוזרת, DDoS, או לעקוף מנגנוני הגנה.
נמצאות בסכנה. תשתיות קריטיות של חשמל ומים. צילום אילוסטרציה: BigStock
חולשות האבטחה בעיקר בתשתיות קריטיות
שלושת המגזרים בהם נמצאו הכי הרבה חולשות האבטחה, הם ענפי האנרגיה, הייצור, וכן ענף המים והשפכים, המוגדרים כתשתיות קריטיות על ידי הסוכנות לאבטחת סייבר ותשתיות (CISA). שלושת מגזרים אלה גם הובילו בחולשות אבטחה במחצית הראשונה של 2019, אולם השנה חלו עליות של 45% במגזר האנרגיה ושל 55% במגזר המים והשפכים.
ב-70% מהחולשות שנחשפו במחצית השנה הזו ניתן היה לחדור לרשת מרחוק באמצעות וקטור תקיפת רשת. נתון זה מחזק את העובדה שרשתות ICS מבודדות לחלוטין מאיומי סייבר הפכו לנדירות ביותר, ומדגיש את החשיבות הקריטית של הגנה על מכשירי ICS בעלי ממשק לאינטרנט וחיבורי גישה מרחוק. "המעבר המהיר לעבודה מרחוק בגלל הקורונה, ועימו ההסתמכות המוגברת על חיבורי גישה מרחוק לרשתות", נכתב, "גרמו להחמרת הסיכונים הנלווים".
חמש חולשות האבטחה הנפוצות ביותר מדורגות גבוה ברשימת 25 שגיאות התוכנה המסוכנות ביותר של MITER Corporation ל-2019. זאת, לאור הקלות היחסית בה ניתן לנצל אותן כדי לאפשר ליריבים לסכן את הזמינות, האמינות, המהימנות והבטיחות של אותן מערכות בקרה תעשייתית.
מספר חולשות האבטחה שהתגלו במוצרי בקרה תעשייתית במחצית 2020 גדל ב-10% בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד.
הגידול נגרם, ככל הנראה, כתוצאה מגידול בפעילות גורמים זדוניים, לצד המודעות הגוברת בתעשייה לסיכונים הניכרים הנשקפים מפגיעות ב-ICS, וכתוצאה מכך – התמקדות גוברת של החוקרים וספקי האבטחה בתעשייה בזיהוי ונטרול פגיעויות מסוג זה.
על פי הדו"ח, "כצפוי בעתות משבר, האקרים ניצלו את חוסר היציבות העולמית ואת התזוזות הכלכליות, התרבותיות וההתנהגותיות שגרמה המגיפה, מה שהביא לגידול במתקפות דיוג וקמפיינים של דואר זבל, הקשורים למונחים כמו "קורונה" ו-"Covid19", ויצירת אתרי הונאה שמהם ניתן להפיץ תוכנות זדוניות או לבקש כספים; גידול במתקפות סייבר בכלל וכופרה בפרט המכוונות לבתי חולים ומרכזים רפואיים; עבודה מרחוק, שיצרה פערי אבטחה וסיפקה לתוקפים תשתית מתקפות רחבה יותר כנגד ארגונים רבים – ההאקרים הבינו מהר מאוד שהתמקדות בעובדים מרוּחקים יכולה לספק להם ערוץ גישה לרשתות ארגוניות – ובארגונים תעשייתיים וארגוני תשתיות קריטיות, אף לרשתות OT, ולכן המשיכו לנצל מערכות VPN שלא נסתמו בהן פרצות וחולשות מוכרות של Windows".
תקיפת רשות המים בישראל: משמעותית בעיקר בזמני קורונה
בהתייחס לתקיפת הסייבר על רשות המים של ישראל, באפריל 2020, כתבו החוקרים כי "ניסיון פיגוע הסייבר התמקד במערכות הפיקוד והבקרה של מתקני טיהור שפכים של רשות המים, תחנות שאיבה ותשתיות ביוב בישראל. תשתיות מים אינן נתפשות בדרך כלל על ידי הציבור כיעד עיקרי לסיכון סייבר, אולם שילוב של מערכות מדור קודם, קישוריות הולכת וגוברת וניהול מאוחד, דווקא מצדיקים מתן עדיפות גבוהה לאבטחת הסייבר של משק המים והשפכים. גישה אמינה ובטוחה למים משחקת תפקיד חיוני בחיים המודרניים, וכעת יותר מתמיד לאור מגיפת הקורונה".
"אבטחת רשתות OT והגנה על חיבורי גישה מרחוק הן קריטיות. מומלץ לבצע את הפעולות הבאות – לוודא שימוש בגרסאות VPN תקניות; לעקוב אחר חיבורים מרוחקים, במיוחד חיבורים לרשתות OT ומכשירי ICS ; לאכוף הרשאות גישה מורחבות למשתמש ובקרות ניהוליות; לאכוף אימות רב-שלבי, MFA", סיכמו החוקרים. "כאשר אינם מוגנים כראוי, התקני ICS בעלי ממשק לאינטרנט עלולים לספק לתוקפים מסלול ישיר לרשתות OT ולתהליכים החיוניים שהם עומדים בבסיסם. במקרים רבים, התקני ICS אינם מוגנים באמצעות סיסמה, ומעניקים לתוקפים גישה מיידית ובלתי מוגבלת. יש לוודא כי כל התקני ה-ICS המחוברים לאינטרנט מוגנים באמצעות סיסמה וכי מתבצעת אכיפה מחמירה בנושא; יש ליישם גישה ניהולית מבוססת תפקידים ומדיניות, עבור כל ההתקנים והמערכות המחוברות; יש לאבטח את כל חיבורי הגישה מרחוק באמצעות מנגנונים כמו הצפנה, רשימות לבקרת גישה, וטכנולוגיות גישה מרחוק המתאימות לרשתות OT; יש להקפיד על שיטות העבודה המומלצות בנושא אבטחת OT – כמו לתחזק מלאי נכסים מדויק, פילוח נכון של רשתות OT, ניטור איומים רציף, ושמירה על נהלי ניהול סיכונים ופגיעויות מקיפים".
19/08/20 11:22
12.5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מגמת המעבר לענן ציבורי של מערכות ליבה תופסת תאוצה גם בתחום הביטוח. קבוצת הראל ביטוח ופיננסים תהיה הראשונה בישראל ליישם את רגולציית IFRS17 בתשתית SAP S/4 HANA על גבי ענן AZURE, וזאת כחלק משותפות עם מיקרוסופט ישראל ולקראת הקמתו של הדטה סנטר הראשון בארץ לשירותי ענן. כמו כן מתכננת הראל הגירה, בהקדם, למודול HANA on BW, באמצעות הענן.
לפי הראל, מדובר במהפכה בעולם הביטוח עם אימוצו של התקן בישראל, בשנת 2023. החברה מסבירה כי "החיבור יאפשר להראל לעמוד בתקן הדיווח הכספי הבינלאומי IFRS17, שייצור שינוי משמעתי בדיווחים הכספיים והכלכליים בעולם הביטוח. מעבר לעמידה בדרישות התקן, היישום יביא לייעול התהליכים העסקיים והתפעוליים בהראל, ויאפשר מתן מענה גמיש לדרישות עתידיות".
במסגרת החיבור הקיים בין SAP ומיקרוסופט, המכונה Sap On Azure, יספקו השתיים ארכיטקטורה ופתרונות Best Practice מוכחים ליישום תקן IFRS17 מבוסס הענן בקבוצת הראל. הפרויקט יעניק מענה לצרכים העסקיים והרגולטורים של הראל, תוך שמירה על הסטנדרטים הגבוהים ביותר של אבטחת מידע ופרטיות בענן.
הפרויקט מהווה אבן דרך משמעותית נוספת בקשר בין חברת מיקרוסופט ישראל וקבוצת הראל, במסגרתו הוטמעו מוצרים כמו מודל לחישוב סיכון אקטוארי יחד עם Willis Tower Watson, SharePoint Online Exchange Online Teams, ועוד קבוצת פתרונות מתקדמים בתחומי אבטחת המידע.
"לייעל תהליכים ולהוסיף מידה רבה של גמישות לקראת פרויקטים עתידיים ושינויים רגולטורים"
אייל אפרת, מנכ"ל הראל המשמר מחשבים, זרוע הטכנולוגית של קבוצת הראל ביטוח ופיננסים. צילום: מיה כרמי דרור
הטמעת הפרויקט בהראל באמצעות חטיבת שירותי התמיכה והייעוץ של מיקרוסופט, MCS (ר"ת Microsoft Consulting Services), תאפשר בעתיד העברת מערכות ליבה ונכסים בהיקף גדול לענן Azure הבנוי להתמודד עם כל עומסי עבודה ומאפשר צריכה לפי שימוש, תוך שנשמרת התפישה האג'ילית החשובה למערך התפעול הארגוני, לצד חיסכון משמעותי צפוי בעלויות. יתרונות הענן הכוללים בין היתר שמירה על יציבות המערכות, רמה גבוהה של תחזוקה, יכולות גיבוי נתונים והתאוששות מאסון, יסייעו להראל להתמקד בצמיחה עסקית והשגת יעדים אסטרטגיים. עם מוצר SAP HANA על Azure, הראל תקבל מענה דינמי בהתאם לצרכיה המשתנים בכלי ניהול ובקרה בכלל, ולצרכיה הרגולטוריים בפרט.
אייל אפרת, מנכ"ל הראל המשמר מחשבים, הזרוע הטכנולוגית של הקבוצה: "קבוצת הראל מובילה בחדשנות ונהנית מטכנולוגיות הענן של מיקרוסופט בהיבטים שונים, כולל מערך אבטחת המידע מקצה לקצה וסביבת העבודה השיתופית Teams. הודות לכוח המחשוב העוצמתי של הענן Azure, אשר יהווה בסיס ליישומים עתידיים נוספים של SAP, בכללם SAP S/4 HANA, נוכל לייעל את
רונית אטד, מנכ"לית מיקרוסופט ישראל. צילום: גיא הכט
התהליכים ולהוסיף מידה רבה של גמישות לקראת פרויקטים עתידיים ושינויים רגולטורים. השילוב בין SAP למיקרוסופט מתווה דרך ברורה ומהימנה, כך שנוכל לעבור ביעילות מרבית לפלטפורמה החדשה לטובת קבוצת הראל, לקוחותיה וסוכניה".
רונית אטד, מנכ"לית מיקרוסופט ישראל: "השותפות הגלובלית שלנו עם SAP מולידה פרויקטים מרתקים שסוללים דרך מבטיחה לטרנספורמציה דיגיטלית. חברת הראל נמצאת זה מכבר בתהליך טרנספורמציה בתחומי הדיגיטל, הדטה והחדשנות, ואנו שמחים להמשיך בעשייה המשותפת ובמתן מענה לצרכים העסקיים שלה באמצעות מעבר ל-SAP HANA על הענן Azure. מערך שירותי הענן שיהיה זמין בדטה סנטר בישראל, ישדרג באופן משמעותי את כוח המחשוב ויאיץ את המסע הדיגיטלי של הקבוצה. במסגרת הפרויקט הנוכחי, באמצעות חטיבת Microsoft Consulting יסופקו פתרונות וארכיטקטורה מותאמות להראל, שתעבור משרתים מקומיים לענן החכם והמאובטח Azure".
19/08/20 11:35
12.5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קבוצת מלם תים פרסמה את התוצאות העסקיות לרבעון השני של השנה, עם קיטון בהכנסות וברווחיות כאחד.
הרווח נפגע יותר משום שבמהלך הרבעון ההוצאות הכלליות קטנו בפחות מהירידה בהכנסות. ההוצאות הכלליות ירדו ב-3.05%, ל-501.72 מיליון שקל – ירידה של 15.78 מיליון שקל – ואילו ההכנסות ירדו ב-18.6 מיליון, ל-526.87 מיליון שקל – ירידה של 3.41%.
הרווחיות, כאמור, ירדה יותר ובשיעור דו-ספרתי, שכן הרווח התפעולי ירד ב-10.18%, ל-25.15 מיליון שקל והנקי ירד ב-11.04%, ל-16.02 מיליון שקל. ה-EBIDTA ירד ב-6.62%, ל-51.8 מיליון שקל.
שלמה איזנברג, יו"ר מלם תים
שלמה איזנברג, יו"ר מלם תים אמר כי "המגוון הרחב של לקוחות הקבוצה מזער את השפעות משבר הקורונה על תוצאות פעילותה. לקבוצה חשיפה מועטה ללקוחות שנפגעו באופן ישיר ומהותי מהמשבר, כגון חברות בענף התעופה, התיירות והמלונאות. השפעות משבר הקורונה באו לידי ביטוי בעיקר בקיטון בהכנסות במגזר התוכנה ופרויקטים (בעיקר בעקבות הסגר, הסתגלות לעבודה מהבית, התמשכות פרויקטים ועיכובים בהתחלת פרויקטים חדשים), ובמגזר מיקור חוץ, ומנגד – גידול בהכנסות במגזר התשתיות, אשר נבע בין היתר מהצטיידות לקוחות לעבודה מרחוק ומהבית. כמו כן, רווחיות החברה הושפעה לטובה מהתייעלות תפעולית וחיסכון בעלויות תקורות כתוצאה מעבודה מרחוק".
19/08/20 13:58
12.5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת האחזקות פורמולה פרסמה את התוצאות העסקיות לרבעון השני של השנה עם גידול חד-ספרתי בהכנסות. הירידה בהוצאות הכלליות העלתה את הרווח התפעולי והנקי בשיעור דו-ספרתי.
במהלך הרבעון ההוצאות הכלליות קטנו ב-2.1%, ל-371.87 מיליון דולר – ירידה של 7.9 מיליון ד'. ההכנסות לעומת זאת גדלו ב-24.49 מיליון דולר, ל-437.06 מיליון – עלייה של 5.92%.
העלייה בהכנסות לעומת הירידה בהוצאות הקפיצו את הרווחיות – הרווח התפעולי גדל ב-24.43%, ל-40.71 מיליון ד', הרווח הנקי הכללי גדל ב-17.76%, ל-26.6 מיליון. הרווח המיוחס לבעלי המניות גדל ב-24.24%, ל-11.23 מיליון ד', ואילו הרווח הנקי למניה מדולל גדל ב-23.73%, ל-11.23 מיליון דולר.
גיא ברנשטיין, מנכ"ל פורמולה מערכות אמר בעקבות פרסום התוצאות: "אנו מרוצים מאד מהתוצאות המרשימות של הקבוצה ברבעון השני ובמחצית הראשונה של 2020, הממחישות את המומנטום החזק של קבוצת פורמולה מתחילת שנת 2020, ועל אף האתגרים המשמעותיים שניצבו בפני חברות הקבוצה במהלך הרבעון השני (מגיפת הקורונה לאורך כל הרבעון השני, הסגר שנכפה על המשק הישראלי, ותקופת החגים, שחלו אף הם במהלך הרבעון השני). כלל חברות הקבוצה הציגו תוצאות חזקות ברבעון, אשר הושגו בזכות פעולות המנע וחסכון בעלויות אשר הנהיגו צוותי ההנהלה של החברות.
עד כה קבוצת פורמולה מתמודדת עם המשבר העולמי שהביאה עמה מגיפת הקורונה בהצלחה, הודות, בין היתר, לאיתנות הפיננסית של הקבוצה, יתרות המזומנים הגבוהות, המינוף הנמוך, מגוון הפעילויות הרחב בהן פועלות חברות הקבוצה, תגובה מהירה ויכולת גמישות והסתגלות לשינויים, ובייחוד – צוותי הנהלה מנוסים העומדים בראש חברות הקבוצה. אנו גאים באמון שאנחנו מקבלים משוק ההון הישראלי, המקבל ביטוי עם צירופן לאחרונה של שתיים מחברות הקבוצה, מטריקס וסאפיינס למדד ת"א-35".