הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
01/10/20 13:28
18.42% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ענקית הקמעונאות אונליין אמזון השיקה באחרונה את Amazon Explore – שירות חדש שמספק הצעות בתחום התיירות הווירטואלית. האקספלור מוגדר כ"פלטפורמה טכנולוגית ופלטפורמת שוק חדשה, המציעות גישה לחוויות וירטואליות חיות עם מדריכי טיולים, בעלי חנויות ומומחים מקומיים אחרים במדינות ברחבי העולם".
מדובר בשירות אינטראקטיבי של סטרימינג בשידור חי, המאפשר למשתמשיו "לגלות מקומות חדשים בנוחות מביתם", כך הודיעה אמזון בהשקה השבוע (ג'), עם שחרור גרסת הבטה הציבורית של השירות.
כך, באמצעות השירות ניתן יהיה להימצא במה שאמזון מגדירה "חוויה" עם מדריך המתמחה, לדוגמה, בהכנת אוכל מקומי, שיציג בפני המשתתפים את המטעמים, יסביר עליהם ועל הקשרם התרבותי; עם מדריך טיולים שיסייר עם המשתתפים ברחובות או אתרי תיירות בעירו או ארצו; עם סקיפר שייקח אתכם ואתכן לשייט יחד איתו; ועוד ועוד, בעצם כיד הדמיון הטובה.
בעבור מי שהתגעגעו למקומות מפורסמים, שאינם נגישים להם כיום בגלל המגיפה העולמית, ניתן יהיה להגיע בזמן אמת בעצם למשל לחלקיה העתיקים של פראג, לסיור אמנות רחוב במקסיקו סיטי, לאייקונים ההיסטוריים של ברלין, ולעוד שפע של אתרים נחשקים, שאליהם יביאו אתכם יחד איתם המדריכים הווירטואליים.
שלל אפשרויות לסיורים בכל רחבי העולם. צילום: אמזון
הסיורים: בין 10 ל-200 דולר ולעיתים ניתן גם לרכוש פריטים במהלכם
הרעיון לשירות, שנראה ממש תפור על עידן הקורונה, למעשה החל להירקם באמזון לפני שהמגיפה התפרצה, ונבחן בחשאי מזה חודשים רבים. כעת הוא פשוט הפך ליותר נדרש. וכן, זה עולה כסף – הפגישות האישיות באמזון אקספלור אורכות בין חצי שעה לשעה, ומועברות על ידי מומחים מקומיים, או מדריכי טיולים, שאומנו ונתמכים על ידי אמזון. המארחים הם שקובעים את מחיר החוויות, והמחירים הנוכחיים נעים בין 10 דולר ל-200 דולר (למשל הסיור בפראג מתומחר ב-85 דולר), אם כי טווח המחירים יכול להתרחב עוד כשהצעות נוספות יצטרפו לסל החוויות.
למי שתוהים בנוגע למודל העסקי של אמזון, וממה בעצם היא תרוויח, הרי שהחברה כמובן גוזרת לעצמה עמלה. כמו כן ציינה ענקית הקמעונאות אונליין כי בין היתר יאפשר השירות קניות, כמו למשל חווית שופינג בחנויות כלבו גדולות ומפורסמות.
"הזרמת האודיו החד-כיוונית שלנו, והווידיאו הדו-כיוונית, מאפשרות לכם לראות ולשמוע את המארח שלכם, מבלי שתצטרכו להיות מצולמים", הרחיבה אמזון את התיאור שלה את השירות Amazon Explore. "כל חוויה היא שיחה אחד-על-אחד עם מארח סטרימינג בשידור חי שנמצא במקום, בזמן אמת. המארח שלכם ייתן לכם מבט מבפנים על הדברים".
לפי TechCrunch, כדי לחוות חוויה באמצעות ה-Explore תזדקקו למחשב נייד או נייח, מכיוון שהשירות לא יעבוד בטלפון או בטאבלט, לפחות לא כהתחלה. המשתמשים יזדקקו גם לאוזניות או רמקולים, ולאינטרנט מהיר של 5 מגה לשנייה (mbps), ומעלה. את השירות ניתן להזמין באתר הייעודי.
01/10/20 12:20
13.16% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קלאודטק מקבוצת יעל הטמיעה מערכת CRM של סיילספורס (Salesforce) במגדל חברה לביטוח. השלב הראשון של הפרויקט הסתיים בפברואר השנה והשלב השני נמצא בעיצומו. היקפו הכספי של הפרויקט עומד על מיליוני שקלים. זהו פרויקט ראשון של סיילספורס בענף הביטוח בישראל.
במוקד הפרויקט עמדה הטמעת מערכת לניהול הטיפול בלידים המתקבלים בחברה. המערכת מאפשרת צמצום של זמן הטיפול בפניות של לקוחות ומקסום הפוטנציאל מהלידים המגיעים אל מערכות החברה, העוסקת בביטוח, פנסיה וגמל, ולה 2.3 מיליון לקוחות בישראל. היישום נבנה על גבי מודול Financial Cloud של סיילספורס. השלב השני של הפרויקט כולל ניהול אוטומטי של הטיפול בלידים, מהגעתם ועד הפיכתם ללקוח בפועל. כיום משרתת המערכת 120 משתמשים, ובסוף הפרויקט היא תשרת מאות משתמשים – נציגי מכירות, אנשי טלמרקטינג וסוכנים ישירים בשטח.
הפרויקט התבצע עבור מוקד המטפל בהצטרפות מבוטחים חדשים לחברה ובהרחבת התיק הביטוחי של לקוחות קיימים. במרכזו הוטמעה מערכת, המרכזת מידע על לקוחות פוטנציאליים. באמצעות מנגנונים מתוחכמים מבצעים סינונים וניתובים של כל ליד ליעדו – סוכנויות וסוכני ביטוח, מוקדי מכירה, מוקדי שירות, או מוקד הצטרפות – המטייב ומשלים נתונים של לידים שלגביהם חסר מידע. מטרת הפרויקט היא הרחבת מעגל הלקוחות באמצעות שיפור משמעותי במענה ללקוח ושיפור הטיפול בכל פנייה – מרגע כניסתה למערכות הארגון ועד לביצוע מכירה.
מנגנוני הקצאת הלידים שהוטמעו במערכת מנתבים את המידע השלם שנאסף על כל ליד אל הגורם הרלוונטי – לצד וידוא, קבלה והיזון חוזר על הטיפול בליד. מנהל הפעילות מבצע בקרה באמצעות המערכת ושולט בכל שלבי מיצוי הליד – שלמות המידע, תוכן הרשומה, קבלה ופעולה של הגורם המקבל, אופי הטיפול מול הלקוח ותוצאתו. בפרויקט נעשה שימוש במודלים מובנים של סיילספורס, לצד רכיבים ייעודיים שפותחו על ידי אנשי קלאודטק. עוד נעשה שימוש ברכיבי אבטחת מידע של סיילספורס, לשם הלימה לרגולציות בעולם הפיננסי.
עודד פאר, מנהל תחום טכנולוגיות דיגיטל ו-CRM בחטיבת הטכנולוגיות במגדל, אמר כי "הטמענו פלטפורמת CRM עננית מהמובילות בעולם, ובפרט בצד המכירות. בשלב ראשון פיתחנו מנגנון לידים חכם, המאגד את שלל ערוצי הלידים למערכת אחת, המעשירה, מנתחת ומפיצה את הליד לגורם הרלוונטי, וכל זאת בלא מגע יד אדם. מדובר בלידים שבעבר היו 'נופלים'. הודות לפרויקט – המכירה מהירה, מנוטרת, מדידה ויעילה. היא משפרת את עבודת הנציגים והסוכנים וטובה במיוחד ללקוחות. נמשיך להשקיע בקידום הטכנולוגיות והמעבר לענן ולשפר באופן מתמיד את חוויית השירות לסוכן וללקוח. הטמעת המערכת הביאה לקפיצת מדרגה בעולם הטיפול בלידים".
אבי אביסרור, מנכ"ל קלאודטק. צילום: יח"צ
אבי אביסרור, מנכ"ל קלאודטק, אמר, כי "לב המערכת שהטמענו במגדל היה ניתוב לידים אל יעדם הנכון וצמצום של כ-50% במשך זמן המענה ללקוח. זאת, מתוך הבנה של מגדל, כי זמן ארוך מדי שבו לקוח לא מקבל מענה, עלול להביא להחמצת המכירה. הפרויקט השיג זאת, לצד שיפור של כ-70% במשך זמן המעקב והטיפול בכל ליד. התהליכים הללו יאפשרו למגדל להעניק שירות טוב יותר למיליוני לקוחותיה, כמו גם להגיע אל לקוחות רבים נוספים".
01/10/20 11:32
10.53% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אחד ההיבטים המתפתחים בשוק המחשוב הקוונטי הוא השילוב של העוצמה והיכולת לפתור בעיות מציאותיות בזמן מהיר במיוחד עם שירות ענן. אחת המערכות החדשות שמוצעות בשוק הזה היא של D-Wave, שבנתה מערכת המכילה יותר מ-5,000 קיוביט, עם קישוריות בהיקף של 15 דרכים, אותן היא מציעה באמצעות שירות הענן שלה Leap. מערכת כזו אמורה לסייע בטווח הרחוק בחתירה להבנת היקום, עם אפשרויות שלא קיימות באמצעות מחשוב עתיר ביצועים קלאסי – או שפשוט ייקחו יותר מדי זמן באמצעותו.
אבל במקביל, מערכת כזו בנויה עם זאת על כמות גדולה מאוד של מעבדים קוונטים, מכיוון שההיצע כיום הוא של התקנים קטנים יחסית, עם יכולת חישוב מופחתת במידה רבה בגין שיבושים כמו רעש, חום והפרעות אחרות.
יבמ (IBM) הודיעה כי הרכבת הכפולה הזו, של מעבדים המציעים עוצמת קיוביט גבוהה דרך הענן, היא אחת מאלו שנוסעות בלב מפת הדרכים שלה. חוקרי החברה, כך היא הצהירה, הציבו כמטרה לפתח מעבדים קוונטיים, הניתנים להרחבה עד להיקף של יותר מאלף קיוביט, עד סוף שנת 2023. במקביל, מספרים ביבמ, כי כבר כיום היא מציעה מערכות קוונטיות יציבות בענן עבור לקוחות, חוקרים ומתעניינים, ואפילו עבור הציבור הרחב.
יבמ. צילום: ג'וזף קובס, BigStock
מערכות אלו מבוססות, בין השאר, על המעבד הקוונטי Canary, שמציע 5 קיוביט, וכן על המעבד Falcon שמציע 27 קיוביט. מעבד נוסף שמציעה החברה, אם כי רק לטובת לקוחות החברה השותפות ברשת IBM Q – רשת של מוסדות אקדמיים, חברות מסחריות ומעבדות, המבצעות מחקר בעזרת מחשוב קוונטי – הוא Hummingbird שמציע עוצמה של 65 קיוביט.
אבל היעד, כאמור, הוא להגיע למעבד עם יותר מאלף קיוביט, והצעד הראשון יהיה לחצות את רף המאה קיוביט כבר בשנה הבאה. החברה אמורה להשיק את Eagle עם 127 קיוביט. מעבד זה יציע שיפור בזמן השליטה ובהקטנה משמעותית של מספר השגיאות. הצעד הבא כבר יהיה המעבד Osprey, שאמור להגיע לשוק גם עם תשתית למערכת קירור חדשה, שתוכל לתמוך ביותר מעבדים בו-זמנית. מעבד זה כבר יציע עוצמת מחשוב הגדולה כמעט פי ארבע מקודמו, ותגיע ל-433 קיוביט.
בקצה מפת הדרכים הזו נמצא Condor, שישבור את הקו עליו מצהירה יבמ, ושאמור להציע 1,121 קיוביט תוך כדי שהוא נבנה על היכולות והניסיון שיצברו מהנדסי החברה בשלבים הקודמים.
01/10/20 17:03
10.53% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שידוך MADE IN ISRAEL: שתי חברות ישראליות במקורן מתאחדות בעסקה שמוערכת בכמה מאות מילוני דולר.
חברת הסייבר אימפרבה (Imperva), שנוסדה בישראל בשלהי שנות ה-90' וכעת נמצאת בבעלות אמריקנית של קרן ה-PE בראבו, הודיעה היום (ה') על רכישת חברת אבטחת הנתונים האמריקנית jSonar, שנוסדה על-ידי שני הישראלים רון בן-נתן ואורי סגל. החברה הנרכשת הודיעה רק לאחרונה על גיוס סבב B מגולדמן סאקס בשיעור של 50 מיליון דולר, מה שהביא את סך גיוסיה הכולל מאז הקמתה ב-2013 לעשרות מיליוני דולרים במצטבר. אימפרבה לא חשפה את סכום הרכישה, אך עסקאות דומות מסוג זה מוערכות במאות מיליוני דולרים.
jSonar פיתחה פלטפורמה לניתוח מידע, אבטחה ואוטומציה מסוג (SOAR), אשר מסייעת לגופים וארגונים לפענח את הגישה המורכבת והיקרה לאבטחת מסדי נתונים. הפלטפורמה מספקת במהירות אבטחה מקיפה לכל מערכת מסדי הנתונים, בכל סביבת ענן או בסביבת אתר הלקוח. פלטפורמת התוכנה של jSonar מספקת תצוגה מאוחדת של כל הפעילות במסדי הנתונים, תוך שחרור נתוני אבטחה בעלי ערך גבוה שניתן לפעול לגביהם, ומספקת פונקציונליות גמישה לצמצום ולמניעת סיכונים למסד הנתונים.
החברה, אשר בשורותיה עובדים יותר מ-100 עובדים, תתמזג עם הפעילות של אימפרבה בתחום אבטחת הנתונים, שיורכב מקו המוצרים של החברה הנרכשת לצד זה הקיים של אימפרבה.
רון בן נתן, סמנכ״ל טכנולוגיות וממייסדי jSonar. צילום: אימפרבה
בן-נתן וסגל, שכבר הספיקו לרשום אקזיט משותף אחד עם מכירת Guardium ליבמ (IBM) לפני יותר מעשור, יצטרפו לשדרה המובילה באימפרבה, במה שיהווה חיזוק משמעותי עבור החברה, כאשר בן-נתן נחשב לאחד מהמומחים המובילים בעולם בתחום אבטחת הנתונים.
ההתפתחות הטכנולוגית המהירה כמו גם שינויים ארכיטקטוניים שנולדו בסביבה המודרנית של תחום ניהול הנתונים, הפכו לאתגר של ממש עבור צוותי אבטחת הנתונים המתקשים לעמוד בקצב. הסביבה הדינמית, כמו גם קצב הגידול בפתרונות דאטה הינו אקספוננציאלי, מה שהופך את תפקיד מנהל מערכות המידע למאתגר ביותר. בהיעדר זווית ראייה רחבה ואנליטיקה שמאפשרת כיסוי רחב על כל מקורות המידע, לא ניתן להשיג שליטה על כלל הנתונים.
"חברות העבירו משקל ומיקוד מרגולציה לאבטחת נתונים, תוך דרישה להורדה בעלויות ושאיפה לפתרונות איכותיים ומדידים", מציינת פאם מרפי, מנכ"לית אימפרבה העולמית. "השילוב של שתי החברות, כאשר לכל אחת יכולות ייחודיות בתחום אבטחת הנתונים, מביא לגישה חדשה, אשר שמה דגש על שלושה עקרונות ליבה – אבטחה, רגולציה ופרטיות מידע״.
בתוך כך, משה ליפסקר, המנהל את פעילות אימפרבה בישראל, מונה לסגן נשיא בכיר למו"פ ומנהל חטיבת המו"פ העולמית של אימפרבה. ליפסקר יחליף בתפקידו את ג'יימס לוק היושב במטה החברה בארצות הברית. החברה מפעילה שני מרכזי פיתוח גדולים בישראל – ברחובות ובתל-אביב, ומעסיקה בהם קרוב ל-500 עובדים.
משה ליפסקר, מנהל פעילות אימפרבה בישראל, מונה לסגן נשיא בכיר למו"פ ומנהל חטיבת המו"פ העולמית של אימפרבה. צילום: אימפרבה
01/10/20 10:57
7.89% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אתמול בשעות הערב (שעון ישראל) ערכה גוגל (Google) את אירוע הכרזות החומרה המקוון שלה, שבו השיקה את מכשיר ה-Pixel 5, ואת ה-Pixel 4 בגירסת 5G והציגה את דגם הסמארטפון המוזל שלה Pixel 4A שעליו הכריזה באוגוסט. לצידם הושקה גם הגירסה החדשה של סטרימר ה-Chromecast עם שלט ודגם חדש של רמקול חכם, הממותג תחת קו מוצרי Nest, בשם Nest Audio. מלבד תכונות Hold for Me לסמארטפונים (תכונה שממתינה עבור המשתמש כשהוא מחכה לתורו בשירות לקוחות או תמיכה טכנית, ומודיעה לו כאשר נציג אנושי עונה לשיחה), לא היו ממש הפתעות, שכן כפי שרבים מרגישים, "הדלפות" הן חלק מאסטרטגיית השיווק של גוגל.
Pixel 5 – מכשיר ביניים מתקדם
ה-Pixel 5 נושא מסך AMOLED קצה לקצה בגודל 6 אינץ' ובקצב רענון של 90 הרץ, בדומה לקודמו. מצלמת הסלפי הקדמית בת 8 מגה-פיקסל ממוקמת בגומה ייעודית בחלק העליון של המסך,. מערך הצילום האחורי הוא נותר עם שתי מצלמות – הראשית הינה בת 12.2 מגה-פיקסל עם מפתח צמצם של f/1.7, והשנייה בת 16 מגה-פיקסל עם עדשה רחבה עם מפתח צמצם של f/2.2. מערך הצילום של המכשיר, הידוע באיכותו בשל התוכנה והאלגוריתמים שמעבדים את תוצרי הצילום שופר עם תכונות חדשות, כמו מצב צילום לילה משודרג, מצבי ייצוב חדשים ושיפורים ל-+HDR.
ה-Pixel 5 נושא זיכרון RAM של 8 ג'יגה-בייט, ונפח אחסון של 128 ג'יגה-בייט וסוללה בת 4,000 מילי-אמפר לשעה עם טעינה מהירה, טענה אלחוטית וגם טעינה הפוכה.
גוגל זנחה במכשיר החדש את תכונת ה"סולי" – לפתיחת המכשיר באמצעות זיהוי פנים ומחוות ידיים וחזרה לחיישן הפיזי של טביעת אצבע, הממוקם בגב המכשיר.
בנוסף, עדכנה גוגל את אפליקציית ההקלטות, שמאפשרת כעת עריכה מתקדמת של ההקלטות.
מה שמפתיע, למרות שהיו פרסומים על כך, הוא בחירתה של גוגל במעבד Snapdragon 765G של קוואלקום (Qualcomm), התומך ב-5G, המיועד בעצם למכשירי ביניים איכותיים ולא למכשירי פרימיום, מה שמסמן כנראה מגמה של גוגל לפנות לשוק הביניים. הדבר נתמך גם בתמחור של גוגל, העומד על 700 דולר – נמוך בהרבה ממחירים של מכשירי הדגל של היצרניות המתחרות.
Pixel 4a 5G – מוזל וחכם
דגם ה-G5 של ה- Pixel 4a המוזל דומה בעיקרו ל-Pixel 5: הוא נושא אותו מעבד, אותו נפח אחסון ואותו מערך צילום, וגם הוא עם חיישן טביעות אצבע. ההבדלים בינו ל- Pixel 5הם בגודל המסך הגדול יותר, 6.2 אינץ' ובקצב רענון של 60 הרץ, 6 ג'יגה-בייט של זיכרון RAM וסוללה עם נפח של 3800 מילי-אמפר לשנייה, ללא תמיכה בטעינה אלחוטית. מחירו נקבע ל-500 דולר.
שני הסמארפונים החדשים יהיו זמינים בחנויות בארה"ב ובעוד כמה מדינות ב-15 באוקטובר, לא כולל ישראל.
לצד הסמארטפונים השיקה גוגל כאמור את סטרימר ה-Chromcast החדש, שנוסף לו שלט רחוק הכולל כפתור גוגל אסיסטנט להפעלה קולית ולצידו גם כפתור נטפליקס. בנוסף, השיקה שירות TV, מאפשר לצפות על מסך אחד בכל פלטפורמות הסטרימינג והמוזיקה המובילות, בעלות של 49.99 דולר לחודש בארה"ב, ובהמשך השנה גם במדינות נוספות, וכנראה לא בישראל.
רמקול Nest Audio מציג שיפורים באיכות המוזיקה ואפשרות להאזנה בסטריאו בשילוב של כמה רמקולים בחללים שונים בבית וחיבור ביניהם. הרמקול יהיה זמין ב-5 באוקטובר ב-21 מדינות, לא כולל ישראל, ובמחיר 99 דולר.
01/10/20 13:44
7.89% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת סטריגו (Strigo) הישראלית, שמספקת פלטפורמה להדרכת לקוחות, הודיעה אתמול (יום ד׳) כי שילשה את בסיס הלקוחות שלה מאז פרוץ נגיף הקורונה וסגרה סבב מימון בסך 8 מיליון דולר. את הסבב הובילו Velvet Sea Ventures והמשקיעים הקיימים Greycroft ו-Hanaco ventures, שהייתה המשקיעה המובילה בשלב הסיד.
כיום, המאמצים להדריך לקוחות בצורה יעילה נתקלים בקשיים משום שחברות חייבות לשלב בצורה מלאכותית כמה כלים שאינם מיועדים להדרכת לקוחות ולאו דווקא נועדו לעבוד ביחד. התוצאה היא חוויות לימוד גרועות ומגבלות על היכולת להגיע ליותר לקוחות. בנוסף, השימוש בכלים רבים מקשה על היכולת לראות את התמונה המלאה ולמדוד את אפקטיביות הלימוד. אתגרים אלה הפכו להיות חריפים יותר מאז פרוץ נגיף ה-COVID-19, אשר למעשה ביטל את האפשרות להדרכות פנים מול פנים.
חברות רבות, לרבות Elastic, Mirantis, NCR, VMWare, Sage ו- Zenika אימצו את הפלטפורמה של סטריגו להדרכה מרחוק בהנחיית מדריכים ובשירות עצמי (On demand).
פלטפורמת הענן של החברה משמשת כמנוע צמיחה ושימור לקוחות עבור חברות תוכנה, אשר נעזרות בטכנולוגיה שלה כדי להעצים את לקוחותיהן בידע מוצרי ובכישורים הנדרשים בכל שלב שבו הם נמצאים. הדרכת לקוחות הפכה להיות מרכיב קריטי בהצלחה של חברות בעידן התוכנה כשירות (SaaS), וחברות משקיעות משאבים רבים על מנת להרחיב ולשפר את יכולת ההדרכה שלהן.
נבו פרץ, מנכ״ל ומייסד משותף בסטריגו, אמר: "בתקופה כזו אנו גאים ביכולת שלנו להוביל את תעשיית התוכנה לעידן החדש של הדרכת לקוחות. סטריגו מאפשרת לחברות להעביר הדרכות איכותיות לאלפי לקוחות מדי חודש וליצור אימפקט ממשי לטובת הלקוח ולטובתן. אנחנו גאים במיוחד בכך שהצלחנו לעזור לחברות לעבור במהירות להדרכה מרחוק מאז התפרצות הנגיף״.
01/10/20 13:45
7.89% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אדיוסיסטמס
קבוצת מלם תים רוכשת 70% מהון המניות של חברת אדיוסיסטמס פרויקטים (EduSystems) תמורת 39 מיליון שקל, ובכך הופכת לשליטה בחברה. במסגרת ההסכם שנחתם לרוכשת הזכות בהמשך לרכוש את יתר מניותיה של אדיסיסטמס, העוסקת בניהול ותפעול של פרויקטים רחבי היקף במגזר הציבורי, הכוללים: אפיון, פיתוח, תפעול ובקרה בתחומים רבים, ובפרט בתחומי החינוך, ההדרכה, הקהילה והתרבות. חברת אדיוסיסטמס פרויקטים מונה כ-250 עובדים.
שלמה אייזנברג, יו"ר מלם תים, הסביר ש-"רכישת 70% מחברת אדיוסיסטמס פרויקטים היא חלק מאסטרטגיית הצמיחה של קבוצת מלם. הרכישה צפויה להרחיב את פעילות מיקור החוץ של החברה ולאפשר לה לספק שירותים נוספים בתחום זה. בכוונת קבוצת מלם תים לסייע בהרחבת פעילותה של אדיוסיסטמס, תוך הפעלתה כחברה עצמאית על בסיס הנהלתה הקיימת והמנוסה".
אודי וינטראוב, מנכ"ל משותף, מלם תים: "חברת אדיוסיסטמס מהווה זרוע ביצועית של משרדי הממשלה לפרויקטים אסטרטגיים במגוון של תחומים. אנו מעריכים שאחד מקטרי הצמיחה ליציאה מהמשבר יהיו מכרזים ממשלתיים גדולים להנעת הכלכלה ולהאצה של פרויקטים, שהקורונה רק חידדה את הצורך המיידי לטיפול בהם, כדוגמת למידה מרחוק, שירותים מקוונים ועוד. אין לי ספק שהחבירה לאדיוסיסטמס, עם הניסיון והמומחיות המוכחת שלהם בניהול פרויקטים גדולים, תהווה חיזוק משמעותי לקבוצת מלם תים".
זהבה אסא, מנכ"לית אדיוסיסטמס פרויקטים, הסבירה ש-"חברת אדיוסיסטמס מובילה חדשנות בניהול פרויקטים מערכתיים, רב-תחומיים ורחבי היקף, הכוללים: אפיון, פיתוח, תפעול, הדרכה ובקרה. תחום העיסוק המרכזי שלנו הנו מכרזים במגזר הציבורי ופיתוח מערכות מידע. השילוב עם מלם תים, אחד הגופים המובילים במשק בתחום ה-IT, מהווה מכפיל כוח עסקי, שיביא את השותפות להישגים דגולים".
01/10/20 14:18
7.89% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"מדינת ישראל הייתה בין המדינות הראשונות בעולם שחוקקו חוק להגנת על זכויות הפרט והפרטיות, כולל חוקי יסוד. אבל בפועל קיים פער אדיר בין החוקים שהם תיאורטים לבין המציאות כיום", כך אמר עו"ד חיים רביה, שנמנה על קבוצת המייסדים של עמותה חדשה בשם פרטיות ישראל, בראיון לפודקאסט אנשים ומחשבים.
עו"ד רביה סיפר בשיחה על הרקע להקמת העמותה, מטרותיה, ועל הפרטיות בכלל בישראל, שלדבריו נרמסת כל יום על ידי הממשלה וגם בידי גופים אזרחיים.
עו"ד רביה הוא שותף בכיר במשרד עורכי הדין פרל כהן צדק לצר ברץ ופעיל מזה 25 שנים בתחום הפרטיות. בעמותת פרטיות ישראל החדשה, שרביה הוא אחד ממקימיה, חברים שורה של מומחים מתחום המשפט, האקדמיה והטכנולוגיה. בין הדמויות הבולטות בה: פרופ' מיכאל בירנהק, פרופ' קרין נהון, עו"ד יורם הכהן, ד"ר ארנה ברי ואחרים.
רביה אומר כי הסיבה הישירה להקמת העמותה היא מעקבי השב"כ, שהופעלו על ידי הממשלה מראשית פרוץ הקורונה בישראל.
"גילינו שמאז שנת 2000 השב"כ עוקב אחרינו בדרכים שונות בצורה מעוררת חלחלה", אמר עו"ד רביה. "גם אם הייתה לכך הצדקה בתחילת הקורונה, בית המשפט העליון, אליו עתרנו יחד עם האגודה לזכויות האזרח, קבע כי חייבת להיות חלופה אזרחית", סיפר רביה.
הפעילות הראשונה של העמותה התמקדה בהגשת הצעת חוק לכנסת שתקים חלופה אזרחית לשב"כ, על פי החלטת הממשלה. "לצערנו הרב מאוד, הוועדה אימצה רק סעיף וחצי מההצעות", אמר.
רביה המשיך וסיפר כי העמותה לא עוסקת רק בשב"כ, אלא בכל ההיבטים של הפרטיות, ולכן בצוות המנהל יש אנשים מדיספלינות שונות. לדבריו, הפרות הפרטיות על ידי הממשלה נעשות בתחומים רבים. "המאגר הביומטרי הוא דוגמה. לאחר שנים של מאבק של ארגוני אזרחיים, בית המשפט קבע כי אין צורך בטביעת אצבע כדי לקבל תעודות זהות ביומטרית. אבל בינתיים מיליוני אזרחים כבר נתנו את טביעות האצבע שלהם", אמר. דוגמאה נוספת הוא חוק נתוני אשראי, שלטענת רביה מפר באופן גס את הפרטיות, מאחר שהוא חושף למאגרים את המידע הכי רגיש ואישי על כל אחד מאיתנו.
אז איך העמותה תפעל לשינוי המצב?
רביה: "נפעל במספר מישורים. ברמת חקיקה נפעל להתאמת החוקים לתקופה הנוכחית, ולא רק על רקע בעיית הפרטיות", אומר. "יש תחומים שקשורים בגלובליזציה, העברת מידע ממדינות שקשורות בשוק האירופי. כבר כעת אנו עוברים על תזכירי חוק שונים", סיפר. רביה סיפק דוגמה כשאמר: "אנחנו מתייחסים לנושא של רכב אוטונומי".
תחום אחר שהוא טכנולוגי וכעת מתפתח בעולם הוא עידוד הרחבת השימוש בהטמעת רכיבי פרטיות בפיתוחים טכנולוגיים.
"בנוסף נעסוק הרבה בהסברה, כדי לעורר את המודעות של כולנו בכל מה שקשור לפרטיות", הבטיח רביה.
להאזנה לפודקאסט המלא לחצו כאן.