הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
31/05/21 16:36
9.68% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אינטל, אפשר לומר כהרגלה, הכריזה עם פתיחת תערוכת קומפיוטקס אמש (א') על שני מעבדים חדשים לשוק המחשבים הדקים והקלים, ועל מודם ראשון שלה שמיועד לעולם ה-5G.
לפי החברה, המודם, Intel 5G Solution 5000, מספק מהירות הגבוהה עד פי חמישה לעומת פתרון ה-LTE שהיא הציעה עד עתה. הוא מיועד לאלה שרוצים לחבר את המחשב שלהם לדור הסלולרי החדש על ידי שימוש ב-SIM ייעודי, וכדי להציע בדרכים כיסוי אלחוטי מלא בשילוב עם תקשורת ה-Wi-Fi 6E שהיא כבר מציעה במעבדי ה-Core מהדור ה-11 שלה. בנוסף, כאמור, היא הכריזה על שני מעבדים חדשים לשוק המחשבים הדקים והקלים, ומשויכים למשפחת מעבדי ה-Core-U, שהאפיון שלה הוא צריכת כוח נמוכה יחסית. שני המעבדים מגיעים עם השבב הגרפי החדש של החברה, Iris Xe, ומציעים 4 ליבות פיזיות, שהן 8 ליבות לוגיות, וצריכת כוח מרבית של 28 וואט.
עם זאת, בעוד שה-Core i5-1155G7 מיועד יותר לתחום הביניים, והוא מצויד, כמו שאר מעבדי ה-Core i5 בדור הנוכחי, ב-80 ליבות גרפיות – ולא ב-96 ליבות, כמו מעבדי ה-Core-i7, המעבד השני שהוצג הוא הטוב ביותר של אינטל בדור זה עבור מחשבים דקים וקלים בהיבט הביצועים: ל-Core i7-1195G7 יש אפשרות להגיע, בפעם הראשונה במשפחה הזו, למהירות של 5 ג'יגה-הרץ עבור ליבה אחת. ויותר מכך, השבב הגרפי פועל בו במהירות של 1.4 ג'יגה-הרץ – הגבוהה ביותר מכל מעבדי המשפחה. באינטל טוענים כי המעבד הזה מעניק יתרון של עד 25% בביצועים הכלליים של יישומים לעומת המתחרים, ושהוא מציע קידוד מהיר עד פי שמונה ועריכת וידיאו מהירה עד פי שניים.
בחברה מעריכים שיותר מ-60 דגמים עם המעבדים החדשים יגיעו לשוק לקראת עונת החגים הגלובלית השנתית.
31/05/21 06:58
8.6% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
משרד התקשורת פרסם אתמול שימוע, שמטרתו לחייב את חברות התקשורת לתת שירות לקוחות באמצעים דיגיטליים, כמו מסרון, וואטסאפ, צ'ט באתר, פייסבוק, טוויטר ואינסטגרם.
לדברי המשרד, המהלך נועד לשפר את איכות השירות הניתן לצרכן הישראלי על ידי חברות התקשורת, בין היתר באמצעות מתן מענה באמצעים דיגיטליים, זאת על רקע הביקוש ההולך וגובר של הצרכנים לשירותים אלו. המשרד מציין, כי "בתוך שלוש שנים נרשמה עלייה של פי שלושה בפניות למוקדי שירות הדיגטליים, ומנגד – ירידה של 21% בכמות הפניות למוקדים הטלפוניים. נתונים אלה מצביעים על מגמת שינוי בהעדפות הצרכנים ומעבר מהאפיק הטלפוני אל המרחב הדיגיטלי".
במקביל, המשרד שוקל לאפשר לחברות התקשורת גמישות בשעות הפעילות של המוקד הטלפוני. היום חברות התקשורת מחויבות להפעיל 55 שעות שבועיות של מוקד פניות טלפוני, בעוד השימוע שוקל לחייב אותן ב-45 שבועיות, תוך שמירה על הכללים הקבועים בחוק. המוקדים הטכניים ימשיכו לפעול ללא שינוי, בכל שעות היממה ובכל ימות השבוע. הגמשת הוראות הרגולציה במוקדים הטלפוניים תאפשר לחברות להסיט משאבים לטובת פיתוח והתאמת אפיקי שירות דיגיטליים, ותאפשר לגייס משרות אם ועובדים באחוזי העסקה משמעותיים ובכך לשפר ולייעל את איכות השירות לצרכנים.
בנוסף שוקל המשרד לחייב את החברות להפעיל מוקד פניות טלפוני ייעודי ללקוחות בגילאי 65 ומעלה שעשויים להיתקל בקשיים בשימוש באמצעים דיגיטליים, או מתן תעדוף בתור במערכת ה-IVR (ניתוב שיחות), שתיתן מענה ייעודי ומיטבי לאוכלוסייה זו.
איתן גינזבורג, שר התקשורת, אמר, כי "בשנים האחרונות אנו רואים עלייה דרמטית בביקוש לשירותים הדיגיטליים על ידי הצרכנים, והחברות צריכות לתת מענה דיגיטלי, כפי שחלק מהן כבר עושות. המהלך יאפשר לחברות להשקיע, לקדם ולפתח את שירותי הדיגיטל שלהן, זאת כדי לספק לצרכנים שירות המותאם לדרישותיהם ולנוחיותם. הצרכנים ראויים למענה איכותי, מהיר וייעיל ומגיע להם ליהנות ממוקדי שירות לקוחות במגוון ערוצים".
31/05/21 11:46
8.6% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כתב: הילל יוסף.
"אחד האתגרים המרכזיים של המנמ"ר – בכל ארגון, מכל מגזר פעילות ובכל גודל – הוא, מחד, לאפשר רמה גבוהה של אבטחת מידע, לצד המשכיות עסקית ופרודוקטיביות, ומאידך – להביא חדשנות. אנחנו, במיקרוסופט, עונים לאתגר כפול זה", כך אמר איתי אהרונוב, מנהל קבוצת סביבת עבודה מודרנית במיקרוסופט ישראל.
לדבריו, "בימים אלה, של פוסט קורונה, הדבר נכון עבור כל ארגון, וביתר שאת עבור ארגונים שנדרשים להלום ולציית לרגולציות רבות, ולשמור על הארגון מפני איומי סייבר".
אתגר נוסף שאותו ציין אהרונוב הוא "הצורך לחסוך בעלויות – נושא שמעניין במיוחד לא רק את המנמ"רים, אלא גם את סמנכ"לי הכספים והמנכ"לים. זה יכול להיעשות, בין השאר, על ידי מיכון תהליכים ידניים שגוזלים משאבים יקרים. תחום זה רלוונטי בעיקר לארגונים פיננסיים, שיש להם טכנולוגיות מסורתיות רבות ומומחים בעלי ידע נישתי, שהם רוצים לבזר אותו. אנחנו משקיעים בתחום, בחו"ל וגם בישראל, כדי לענות לאתגרי המגזרים השונים, כולל אתגרי המגזר הפיננסי. זאת, לרבות מענה אבטחתי מוכלל לארגונים העוברים לענן".
"עבור ארגונים מכל המגזרים", אמר, "אנחנו מציעים את מיטב כלי האבטחה, Best of Suit, עם יכולת להתממשק לכל המערכות בארגון, ולאפשר חדשנות בלי להתפשר בתחום זליגת המידע ואבטחתו. מגוון פתרונות האבטחה של מיקרוסופט מציעים לארגונים אבטחת מידע והגנת סייבר כוללות ומוכללות, עם הגנה על תחנות קצה (XDR), מניעת דליפת מידע (DLP) ומימוש של תפיסת Zero Trust".
הדטה סנטר המקומי יעצים את היכולת של מיקרוסופט לתת מענה כולל
"היכולת שלנו לתת מענה 360 לכל צרכי הארגון תתעצם אלפי מונים עם הגעתו של הדטה סנטר שלנו לישראל", ציין אהרונוב. "דטה סנטר ציבורי מקומי יאפשר לארגונים לשמור מידע עסקי ואת נתוני הלקוחות בתחומי המדינה, בשילוב אבטחת מידע ושמירת הפרטיות של נתוני הלקוחות. בנוסף, אנחנו רוצים לאפשר לביזנס לצמוח, להזריק חדשנות לארגון ולעובדים, ולהעניק כלים מתקדמים – כל זאת על מנת ליצור סביבת עבודה חכמה יותר, עם תפוקתיות רבה יותר של העובדים מכל מקום ובכל עת, והגדלת השיתופיות בעזרת כלי העבודה מרחוק שלנו, ביניהם פלטפורמת העבודה השיתופית והתקשורת טימס (Teams). עולם העבודה המשותפת המודרני לא מתחיל ומסתיים בשיחות ועידה בווידיאו, אלא הוא הרבה מעבר לכך – איך אני, כעובד בארגון, מרכז את כל הכלים שלי בתוך פלטפורמה אחודה אחת. בפלטפורמה זו, המנהל יכול לנהל את כל חוויית העובדים ולנהל תקשורת רציפה ושוטפת עם כל חברי הארגון והצוותים, לשתף ידע ומסמכים, להתכונן לפגישות, לנהל פרויקטים ותהליכים, תוך שקיפות ושיתופיות, לבצע סיעור מוחות ויכולות נוספות הקשורות לניטור היעילות, השחיקה, הרווחה וה-Well being של העובדים. הגישה המיקרוסופטית תופסת את סביבת העבודה המודרנית כמכלול, ולכן החברה מפתחת ומציעה פתרונות חוצי ארגון – ולא נקודתיים".
כך, אמר אהרונוב, "במהלך תקופת הקורונה ראינו תהליכי טרנספורמציה דיגיטליים מדהימים שעשו כמה מהחברות המובילות במשק הודות לפלטפורמות השונות שלנו, כמעט בזמן אפס – בשל צרכי השעה. ארגונים כמו קבוצת הראל, שהטמיעה יכולות מתקדמות ומודרניות אלה בזמן קצר ביותר ואף זכתה על כך בפרס מצטייני המחשוב, צים ובית החולים איכילוב עברו לנהל את העבודה והתקשורת מרחוק שלהם לחלוטין על ידי הטמעת פתרונות עבודה שיתופיים ארגוניים מבוססי אופיס 365 וטימס. עבור העובדים, מדובר בחוויה של שולחן עבודה מודרני לכל אחד מהם, כך שהעבודה הצוותית והארגונית אמנם משתנה משמעותית, אך היא לא נפגעת. מנורה מבטחים הטמיעה כלי עבודה שיתופיים לטובת עולם ההדרכות של העובדים ומגדל חברה לביטוח הטמיעה מערכת Dynamics 365 והקימה מערכת שירות לקוחות וסוכנים בענן".
לסיכום אמר אהרונוב כי "המשק הישראלי עשה בחודשי הקורונה זינוק חסר תקדים במעבר לטכנולוגיות ענן ובמיצוי הפוטנציאל הטכנולוגי. מגמה זו תתעצם אלפי מונים עם הגעתו של הדטה סנטר של מיקרוסופט לישראל, שיציע זמן שיהוי (Latency) נמוך עוד יותר, ויאפשר את השארת המידע והנתונים בגבולות המדינה. מיקרוסופט שואפת לסייע לארגונים להגדיל את הערך העסקי, מבוסס טכנולוגיות מתקדמות, תוך שמירה על נתוני הארגון והגנה עליו ללא כל פשרה בתחום. אבטחת מידע היא ב-DNA של מיקרוסופט, זו המהות של החברה וזהו הקו שמנחה אותה בפיתוח מעטפת ההגנה המתקדמת והמקיפה ביותר שקיימת בשוק, כולל המשך השקעות בצוותי מחקר ופיתוח בארץ ובחו"ל".
31/05/21 12:54
7.53% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת הסייבר הישראלית סייברארק חנכה אתמול (א') את מרכז הפיתוח שלה בבאר שבע. המרכז ממוקם בפארק ההיי-טק גב ים נגב, בסמוך לקמפוס התקשוב החדש של צה"ל ולאוניברסיטת בן גוריון. בפארק פועלים, בין היתר, קריית הסייבר של ישראל, מרכז ה-CERT של מערך הסייבר הלאומי ויותר מ-70 מרכזי פיתוח וסטארט-אפים.
בין המשתתפים באירוע ההשקה נצפו רוביק דנילוביץ', ראש עיריית באר שבע; אבישג אבטובי, מנכ"לית העירייה; פרופ' דניאל חיימוביץ, נשיא אוניברסיטת בן גוריון; יגאל אונא, ראש מערך הסייבר הלאומי; יגאל גורביץ', סמנכ"ל בכיר ברשות ההשקעות; אבי יעקבוביץ', מנכ"ל גב ים; רועי צוובנר, מנכ"ל פארק גב ים נגב; אודי מוקדי, מנכ"ל סייברארק; ונציגי העובדים במרכז.
את המרכז מנהל שי סאפר, שניהל בעבר את המרכז של פייפאל בבאר שבע, ולפני כן שימש כמנהל המו"פ של הסטארט-אפ סיי-אקטיב. סייברארק מתכוונת לגייס עד סוף השנה יותר מ-200 עובדים בישראל, מתוכם מעל 100 מתכנתים עבור מרכזי הפיתוח שלה בפתח תקווה ובבאר שבע.
מימין: יגאל גורביץ', סמנכ"ל בכיר ברשות ההשקעות; אבי יעקבוביץ', מנכ"ל גב ים; חן ביתן, מנהל סייברארק ישראל וסמנכ"ל מוצרים גלובלי בחברה; שי סאפר, מנהל מרכז הפיתוח החדש; אודי מוקדי, מנכ"ל סייברארק; רוביק דנילוביץ', ראש עיריית באר שבע; ופרופ' דניאל חיימוביץ, נשיא אוניברסיטת בן גוריון. צילום: דיאגו מיטלברג
מוקדי אמר כי "פתיחת מרכז הפיתוח בבאר שבע היא צעד נוסף במסע הארוך של סייברארק מסטארט-אפ ישראלי לחברה גלובלית, שממשיכה לצמוח. עובדינו במרכז החדש משתלבים במערך המחקר והפיתוח הכללי של החברה, ואנחנו גאים על כך שהחדשנות כחול לבן של סייברארק תגיע מעתה ללקוחותינו הגלובליים גם מבירת הנגב של ישראל".
דנילוביץ' ציין כי "כניסתה של סייברארק לפארק ההיי-טק בבאר שבע תבסס את רובע החדשנות שהוקם. היא תסייע במשיכת חברות גלובליות גדולות נוספות ותייצר עוגני תעסוקה חשובים בתחומי הסייבר, הטכנולוגיה והחדשנות".
31/05/21 14:41
7.53% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
יחידת לוטם באגף התקשוב וההגנה והסייבר קיימה טקסים בראשות מפקד היחידה, תא"ל עומר דגן, לאור סיום מבצע "שומר החומות" ולכבוד חשיפת סיכת היחידה החדשה.
יחידת לוטם שהוקמה לפני 18 שנה הפכה להיות מעצמה טכנולוגית שכוללת מספר מחלקות אשר אחראיות על פיתוח פלטפורמות ומערכות מתקדמות המאפשרות לצה"ל להגביר את האפקטיביות שלו באופן משמעותי.
תא"ל עומר דגן, מפקד יחידת לוטם. צילום: דובר צה"ל
במסגרת מבצע "שומר החומות" אפשרו פיתוחיה של יחידת לוטם ניהול תהליכים מבצעיים באופן דיגיטלי בתחומי האש, שיגורים ונפילות, הערכת מצב דיגיטלית ועוד רבים אשר מקצרים את התהליכים המבצעיים ומאפשרים חיסכון רב במשאבים.
תא"ל עומר דגן אמר בטקס, כי "במהלך מבצע "שומר החומות" נלחמנו על זמינות הפלטפורמות והמערכות שלנו, פעלנו ביעילות, פיתחנו ושדרגנו את הדברים בזמן אמת, ביצירתיות, בעבודת צוות ובמהירות שיא על מנת להמשיך לאפשר לצה"ל לפעול בקטלניות.
"אני גאה לחשוף את סיכות לוטם החדשות לאחר המאמצים הרבים של היחידה לאורך השנים ובמבצע "שומר החומות" בפרט. לצד השייכות החשובה למחלקה, חשוב לזכור את השייכות ללוטם, את חשיבות השותפות בתוך היחידה (וכמובן שגם מחוצה לה) ואת האפקט שהיחידה כולה מביאה לצה"ל, ובמיוחד כשאנחנו פועלים יחדיו כמקשה אחת"
סיכת לוטם החדשה
סמל לוטם החדש. צילום: דובר צה"ל
מאפייני הסיכה החדשה: החרב, עלה הזית והמגן – מסמלים את צה"ל ואת הפתרונות הרחבים והעל-זרועיים שמספקת לוטם. הברק – מסמל את מורשת חיל התקשוב שממנו צמחה היחידה. צורתו, צורת האות ל', מסמלת את לוטם. הברק מבטא גם כשירות, מוכנות, מורשת של מומחיות וסטנדרט לוטם. היותו כרוך סביב החרב מדגישה את הגמישות, ההשתנות וההתנפלות, המייצרים את אפקט ה-3000 של היחידה – חיבור של כל החיילים שתחת היחידה יחדיו.העיגול וספרות 0 ו-1 – מסמלים טכנולוגיה, דיגיטל, מידע וחדשנות, המבטאים את התנופה הדיגיטלית שעליה אמונה לוטם ואגף התקשוב וההגנה בסייבר כולו.
31/05/21 10:22
6.45% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
יצרנית הסמארטפונים שיאומי ידועה בטכנולוגיות הטעינה שהיא מפתחת, וכעת היא הציגה הישג נוסף בתחום: טעינה חוטית מהירה ב-200 ואט, וטעינה אלחוטית מהירה ב-120 ואט, שהיא מכנה היפר-טעינה
לטענת החברה, טכנולוגיית ההיפר-טעינה שלה ב-200 ואט יכולה לטעון במלואה סוללה של 4,000 מילי-אמפר לשעה בתוך שמונה דקות, ובטעינה אלחוטית של 120 ואט – בתוך 15 דקות.
החברה הסינית פרסמה סרטון המציג את טכנולוגיית ההיפר-טעינה על מכשיר Mi 11 Pro, שנטען לרמה של 50% בתוך שלוש דקות, וממשיך להיטען עד ל-100% בתוך קצת פחות משמונה דקות. הסרטון מציג גם את המכשיר כשהוא נטען בטכנלוגיה האלחוטית ומגיע ל-10% טעינה בתוך דקה, ול-50% בתוך שבע דקות.
שיאומי לא פירטה האם ומתי תיישם את הטכנולוגיה במכשיריה.
31/05/21 14:03
5.38% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חוקרים של חברת הסייבר הישראלית קלארוטי חשפו באחרונה חולשת אבטחה חמורה בסדרת הבקרים העדכנית של סימנס, SIMATIC S7-1200/1500, שנמצאים בשימוש נרחב בתעשייה. סימנס הוציאה עדכון אבטחה שמתקן את החולשה.
בקלארוטי אומרים כי תוקפי סייבר עלולים לנצל את החולשה החמורה, ש-"זוכה" לציון CVSS של 8.1, כדי להשיג גישה לקריאה ולכתיבה בכל מקום ב-PLC, ואף להפעיל מרחוק קוד זדוני שמאוד קשה לאתר או להסיר. מדובר ביכולת מתקדמת, שנחשבת ל-"גביע הקדוש" של ההאקרים, ושהושגה עד עתה רק במקרים בודדים, שאחד מהם הוא התולעת סטוקסנט, שתקפה את מתקני הגרעין של איראן – בתקיפה שגורמים זרים ייחסו לישראל.
יתרה מכך, החולשה החדשה והיכולת לנצל אותה עלולות לאפשר לתוקפים יכולות יותר מתקדמות מאלה של סטוקסנט. זאת, כולל היכולת להשתיל על הבקר וירוס או תולעת, שישבשו פעילות (למשל של צנטריפוגות) ובאותה העת יוציאו למהנדסים דיווחי סרק המציגים חיווי של "סטטוס תקין" כביכול בכל המערכות.
מקור: קלארוטי
לא ידוע על ניצול של החולשה
לצוות המחקר של קלארוטי לא ידוע על מקרה כלשהו של ניצול חולשה זו עד כה. בתגובה לזיהוי החולשה, סימנס עדכנה את הקושחה של בקרי ה-PLC החשופים, וכעת היא קוראת לכל המשתמשים לעדכן אותם בהקדם לגרסאות הנוכחיות.
מסימנס נמסר כי "תוקף מרחוק לא מזוהה, עם גישת רשת לפורט 102/tcp, יכול היה להכניס דטה באופן שרירותי ולכתוב שורות קוד לאזורי זיכרון מוגנים, או לקרוא נתונים רגישים על מנת לבצע מתקפות נוספות".
בקלארוטי מציינים שיש בינם לבין סימנס "קשר קרוב", שכולל חילופי פרטים טכניים, טכניקות התקפה ועצות להפחתת סיכונים שעזרו, בין היתר, בבניית עדכון האבטחה שסימנס פרסמה בתגובה לחולשה האחרונה.
31/05/21 14:30
5.38% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בינת תקשורת מחשבים סיימה באחרונה פרויקט לשדרוג מערכת הטלפוניה בבית החולים שיבא תל השומר למערכת IP חדשה מבית סיסקו. היקף הפרויקט עומד על מיליוני שקלים. הפרויקט נערך במשך קרוב לשנה וחצי והפתרון החליף מערכת של אוויה-נורטל שהייתה מוטמעת בבית החולים.
המערכת החדשה מהווה מעטפת של פתרונות דיגיטליים, שמאפשרים לבית החולים לשדרג את המענה לפונים ולמטופלים, יחד עם מוקד הקונטקט סנטר של בינת-ACE. הטמעת המערכת החדשה מאפשרת לבית החולים זמינות ושירות טובים גם בתקופות חירום ובזמנים מאתגרים.
במסגרת הפרויקט הקימה בינת מרכזיית IP שבאמצעותה מנוהלות כ-6,000 שלוחות שפזורות ברחבי המרכז הרפואי. הקונטקט סנטר החדש מאפשר לשיבא לנהל את הפניות למוקדים באמצעות 100 מוקדנים, גם אם הם עובדים מהבית. המרכזייה מאפשרת להוריד את כמות השיחות הנכנסות שמגיעות לנציגים באמצעות מענה טלפוני ממוחשב, ובכך היא מורידה את העומס מהצוות לטובת מתן מענה לצרכים רפואיים אחרים.
פרויקט נוסף במסגרת "עיר הבריאות" בשיבא
שימי ארנסט, מנמ"ר המרכז הרפואי שיבא, אמר כי "מדובר בפרויקט נוסף כחלק מ-'עיר הבריאות' ותהליך הטרנספורמציה הדיגיטלית שאנחנו עוברים. במסגרת הפרויקט חוברו המוקדים לקונטקט סנטר חדיש – מהלך שהוביל לשיפור השירות והמענה הטלפוני לפניות המטופלים, תוך שילוב יכולות ניטור ובקרה אחר המענה".
"הפרויקט בוצע בתקופה מורכבת של התמודדות עם הקורונה בזכות שיתוף פעולה מוצלח בין הצוות המקצועי של בית החולים לצוות שהוביל את הפרויקט מטעם בינת, שיחד הביאו לפתרון המותאם לצרכי שיבא", הוסיף ארנסט.
תומר בשן, מנהל מגזר הממשלה והבריאות בבינת תקשורת, ציין כי "שמנו לעצמנו למטרה לתת פתרונות ומענה לסגמנט הבריאות. בתקופת הקורונה, הריחוק החברתי העלה את הצורך לפתרונות חדשים שיאפשרו עבודת מוקדנים מרחוק, מתן טיפול ללא מגע במטופל, כלים למפגשי עבודה וירטואליים בין הצוותים ועוד. בינת הייתה ערוכה ליישום מהיר של הפתרונות לצרכים אלה. את יישום הפרויקט הוביל מטעם בינת שרון להב וכתוצאה משיתוף פעולה עם אגף מערכות המידע והדיגיטל של בית החולים, הצלחנו להקדים את סיום הפרויקט בארבעה חודשים".