הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
05/09/21 15:10
7.09% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
יש משהו במחשב הכל כלול שולחני שמעצם טבעו מתאים מאוד למצב הנורמלי החדש, הסיסמה שמאמצים יותר ויותר אנשי דור הקורונה. אם תבדקו מדי פעם מחקרים של יצרניות מחשבים, תמצאו בהם לפחות סעיף אחד שאומר שרוב העובדים, גם במצב שבו תתאפשר החזרה לעבודה משרדית מלאה, ירצו להמשיך לעבוד לפחות חלק מהזמן מבית הקפה ליד הבית, מהפארק ומכל מקום אחר רק לא מהעבודה – אבל בעיקר מהבית, כשאפילו לא צריך להוריד את הפיג'מה, אלא לפני שיחת וידיאו חשובה.
וכשעובדים מהבית, לא עושים רק עבודה, אין מה לעשות. קצת גולשים, קצת משחקים, קצת קוראים, קצת מחפשים מתכונים, קצת משוחחים עם משפחה וחברים מעבר לים או גם, מה לעשות, שחייבים להיות בבידוד.
כן, הבית הפך בפני עצמו לסביבה היברידית, ומחשב הכל כלול, כמו ה-Inspiron AIO 5400 של דל, הוא פתרון נפלא, כי הוא מציע מסך הרבה יותר גדול מזה של מחשב נייד, חוסך מקום על השולחן, ובמקרה המסוים שלו גם מאפשר לסדר פחות או יותר את כל הכבלים בצמה אחת עם רצועת פלסטיק ייעודית שמגיעה באריזה.
וכשהמחשב גם נראה טוב – ובצבע הלבן הכולל, עם גב הכסף, לפחות במקרה של המחשב שהגיע אלי לבדיקה הוא נראה בעצם נפלא – הוא גם מתאים להצבה במסגרת פינת העבודה המשפחתית שבה הוא יכול לשמש את כולם.
בבסיסו מדובר למעשה במחשב נייד שהכניסו אותו לקופסה של מחשב נייח. למה הכוונה? התצורה הטכנית שלו מבוססת על Core i7-1165G7 שהוא אחד המעבדים הקלאסיים מהדור ה-11 של אינטל עבור שוק המחשבים הניידים. הוא מגיע עם השבב הגרפי היחסית חדש Iris Xe, ואליו הוסיפה דל את GeForce MX330 של אנבידיה עם 2 גיגה-בייט של זיכרון תצוגה מסוג GDDR5, שעוזר במשחקים, אבל בחות בביצועים חישוביים, שבהם דווקא השבב המובנה של אינטל התגלה כיעיל יותר.
אליהם צירפה דל 16 גיגה-בייט זיכרון RAM מסוג DDR4 במהירות של 2,666 מגה-הרץ ואחסון מבוסס כרטיס M.2 SSD PCIe NVMe בנפח 256 גיגה-בייט להעלאה מהירה של מערכת ההפעלה, וכונן קשיח מכני מסורתי בנפח 1 טרה-בייט, אך במהירות נמוכה משהו של 5,400 סל"ד.
להוציא התוספת של הכונן המכני, מדובר בתצורה סטנדרטית של מחשב נייד, ודל לא ממש יוצאת דופן – מחשבים כמו Inspiron 5400 יש כיום כמעט לכל יצרנית שמציעה מחשבי הכל כלול כדוגמתו. הסיבה לכך היא, שעם שטח העבודה הגדול יחסית שיש ללוח האם מאחורי המסך, עם מקום רב להפצת החום החוצה, בפועל המחשב כמעט שלא מתחמם והוא התגלה במהלך הבדיקות כשקט מאוד גם בעבודה מאומצת.
המסך עצמו הוא בגודל 23.8 אינץ' ומציע רזולוציית FHD, והוא גם תומך במגע, אם כי הוא כמובן גדול הרבה יותר מכל מחשב נייד שקיים כיום בשוק – לפחות בייצור סדרתי. המסך נמתח ממש מקצה לקצה עם שוליים זעירים משמאל, מימין וגם מלמעלה, והוא מספק תצוגה טובה מאוד, עשירה בגוונים, נעימה לעין וחדה, והוא גם מלווה בשני רמקולים חזקים וברורים, גם בעוצמות גבוהות, שממוקמים משני הצדדים בגריל יפה, שנמצא מתחת למסך, ומכיל גם שני מיקרופונים לשיחות ועידה. המצלמה עצמה מסתתרת בחלק העליון מאחורי המסך, ויש צורך בלחיצה קלה עליה כדי לגרום לה לצוץ החוצה – ובלחיצה מתונה היא חוזרת למקומה המוסתר, כך שאין בעיה לשמור על פרטיות כשהיא לא בשימוש, וגם לעשות את זה בלי שצריך לקום מהכיסא.
איכות שיחות הווידיאו התגלתה כסבירה לחלוטין, ובשיחה שני הצדדים שמענו היטב זה את זה והתמונה הייתה חדה ברורה, מה שאומר שמדובר בהחלט במחשב שמתאים גם לשימוש משרדי – ואני מדגיש משרדי, כי בכל זאת לא מדובר במחשב שמציע ביצועים חזקים עבור מפתחים ויוצרי תוכן מתקדמים.
בגב המסך יש חיבורים ויציאות למכביר, כולל אחת שמאפשרת להטעין התקנים ניידים אחרים, טלפון לדוגמה, ויש אפשרות גם להשתמש במחשב כמסך למשחקי קונסולות. דל צירפה גם עכבר ומקלדת אלחוטיים תואמי צבע, אבל אם העכבר סביר, המקלדת תהיה כנראה אחד הדברים הראשונים שתחליפו. היא לא רק פשוטה, היא גם קצת מהירה מדי בעזרה לסוללות לנפוח את נשמתן. מומלץ מאוד להשתמש בכפתור הכיבוי/הפעלה מאחור כשאין בה צורך.
Inspiron 5400 עולה 5,890 שקלים כולל מע"מ, ואם אתם זקוקים למחשב ביתי שיציע לכם הכל, כולל עבודה, הוא בהחלט יכול להיות ברשימה שלכם.
05/09/21 11:17
6.3% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
סמסונג הכריזה על מצלמה עם חיישן רזולוציה של 200 מגה-פיקסל שקרוב לוודאי תשולב במכשיריה העתידיים.
החיישן העוצמתי, שהחברה מכנה Isocell HP1, הוא הטוב ביותר כרגע שיוצע בסמארטפונים וקובע הישג חדש בשיפור האיכות של יכולת הפוקוס ולכידת תמונות בתנאי תאורה חלשים.
לפי החברה, בחיישן ה-Isocell HP1 מוטמעת טכנולוגיית מיזוג פיקסלים, שהחברה מכנה ChameleonCell (תא-זיקית), שעושה שימוש במערך פיקסלים של שניים על שניים, ארבעה על ארבעה או מערך מלא – בתלות בסביבה. בתנאי תאורה חלשים, הופך החיישן לחיישן של 12.5 מגה-פיקסל באמצעות מיזוג של קבוצות של 16 פיקסלים סמוכים, וכפי שסמסונג מסבירה, הפיקסלים שנוצרים באמצעות הטכנולוגיה מסוגלים לספוג יותר אור שמיתרם לתמונות בהירות וברורות יותר בתנאי תאורה חלשים. בנוסף, החברה מציינת, כי בתנאי תאורה בהירים, החיישן לוכד תמונה בהפרדה אולטרה-גבוהה.
לצילום וידיאו, החיישן מאפשר וידיאו של 8K עם 30 מסגרות לשנייה, וכדי להפחית את הרזולוציה ל-50 מגה-פיקסל, הוא מאחד ארבעה פיקסלים שכנים ללא צורך לחתוך או להקטין את הרזולוציה של המסגרת.
05/09/21 18:54
6.3% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שנת תשפ"א התאפיינה בשלל פרויקטי מחשוב בממשלה – למרות הקורונה. המגפה לא השביתה את פעילות ה-IT במשרדי הממשלה. שני המהלכים המרכזיים של השנה בתחום זה הם הפיתוחים שהתבקשו בעקבות הטיפול במשבר הקורונה – הן המעבר לעבודה מרחוק והן המשך מתן השירות לאזרח, גם בסגרים, ופרויקט הענן הממשלתי נימבוס – שהשנה הוכרזו שתי הזוכות בו, AWS וגוגל – והשלכותיו, לרבות דיונים משפטיים והקמת דטה סנטרים מקומיים ואזורי ענן על ידי שתי החברות הזוכות ועל ידי מיקרוסופט ואורקל, שהפסידו. אין ספק שהפרויקט רחב ההיקף הזה ומימושו יהיו בכותרות גם בתשפ"ב.
לסיכום השנה, מערכת אנשים ומחשבים ביקשה משורה של מנמ"רים בכירים בממשלה להצביע על הפרויקטים החשובים במחשוב הממשלתי בשנה החולפת ולחלוק עמנו את תוכניות העבודה שלהם לשנה החדשה. להלן דבריהם:
ד"ר נחמן אורון, יו"ר פורום המנמ"רים בממשלה ויועץ בכיר לתקשוב הממשלתי. צילום: ניב קנטור
ד"ר נחמן אורון, יו"ר פורום המנמ"רים בממשלה ויועץ בכיר לתקשוב הממשלתי
"תשפ"א הייתה שנה טובה למנמ"רים במגזר הממשלתי. קיבלנו הזדמנות להוכיח תנופת עשייה בתחום ויכולת מרשימה להעניק פתרונות מהירים, שאפשרו לעובדי הממשלה להמשיך לעבוד מרחוק. התקשוב הממשלתי המשיך לפתח פתרונות על ידי הגדלת השירותים הדיגיטליים לאזרח. מנהלי המשרדים הבינו את החשיבות של מערכות המידע והמנמ"רים כיום שותפים לכל ההחלטות במשרדים.
אני סבור שהאירוע המשמעותי במחשוב הממשלתי בתשפ"א, שיימשך לתוך תשפ"ב, הוא מכרז נימבוס. במכרז הראשון זכו שתי חברות רב לאומיות מכובדות והחשב הכללי הצליח לסיים עוד שני מכרזים הקשורים בנימבוס: אסטרטגיה ומכרז שלישי, שהסתיים בימים אלה, לבחירת הספקים שיסייעו למשרדים להטמיע את הענן".
ליאור אשכנזי, מנמ"ר המשרד לשירותי דת. צילום: ניב קנטור
ליאור אשכנזי, מנמ"ר המשרד לשירותי דת
"הקורונה לימדה אותנו לתפקד במציאות כאוטית ולאמץ יכולות ניהול חדשות. המעבר לעבודה מרחוק יצר אתגרים לא פשוטים למנהלים, ולימד אותנו לחשוב מחוץ לקופסה. פתאום העובד לא נמצא קרוב אל המנהל והוא לא יכול להיכנס לחדרו, כפי שמקובל בשירות הממשלתי. בנוסף, למדנו השנה את החשיבות של מתן מענה והעלינו גרסאות רזות של מערכות, גם אם הן לא עברו את כל התהליכים – רק כדי לאפשר למשרד ולכל יחידות העוגן שלנו להמשיך לתפקד.
השנה נרתם האגף שבראשותי לתמוך מחשובית בארבעה מרכזי טהרה, שם טיפלו בנפטרים הרבים מאז תחילת המגיפה. בעזרת המידע שהגיע משם ניתן היה לתת מענה לאתגר לא פשוט זה, ועמדנו בכך בהצלחה.
פרויקט נוסף הוא פתיחת תיק נישואים מרחוק, באמצעות זום או ווטסאפ. התהליך עצמו לא השתנה, אבל הוא נעשה בצורה קלה יותר.
בשנה הבאה נמשיך ליישם פרויקטים, שהתחלנו בהם השנה, בהם תמיכה ברפורמת הייבוא הכשר ששר הדתות החדש, מתן כהנא, מוביל מאז כינון הממשלה החדשה. אגף המחשוב במשרד הוביל את מחשוב התהליכים שמקצרים כבר כיום בצורה משמעותית את הליכי הכשרות, לצד המשך התמיכה במועצות הדתיות וביתר המוסדות שמעניקים את מגוון שירותי הדת בישראל.
אני סבור שפרויקט נימבוס הוא מהפכה משמעותית בתחום התקשוב הממשלתי ומצפה ליישומו בכיליון עיניים. זוהי מהפכה הרבה יותר גדולה ממעבר לענן – היא מלמדת את כולנו בממשלה לדבר דיגיטל".
אלבי מלכה, מנמ"ר המשרד לשוויון חברתי. צילום פרטי
אלבי מלכה, מנמ"ר המשרד לשוויון חברתי
"מגפת הקורונה הביאה אתה גם את מגפת הדיגיטל, ונראה ששתיהן כאן להישאר. חלק מהמנמ"רים במשרדי הממשלה ידעו לנצל את ההזדמנות הזאת עד תום, וביצעו קפיצת מדרגה בשירותים הדיגיטליים שהמשרד שלהם מעמיד.
פרויקט בולט במשרד בשנה החולפת היה הקמת מאגר חירום לאזרחים ותיקים, כדי לסייע לרשויות המקומיות לאתר את האזרחים הוותיקים ביישובים שלהן. זה התחיל כיוזמה מקומית ועם הזמן הפך לפרויקט לאומי שהמשרד, בהובלת אגף מערכות המידע, הוביל אותו.
מאגר החירום מבוסס על יכולות האינטגרציה במידע שכבר היו קיימות בפרויקטים משרדיים קודמים שעשינו – מה שאפשר לנו לבנות בתוך זמן קצר מאגר לאומי עדכני, שמכיל פרטי קשר של אזרחים ותיקים בצורה מטויבת, בהתאם למקורות המידע ותאריך העדכון.
פרויקטים נוספים הם אפליקציית אזרח ותיק, שמנגישה באופן קל ונוח את השירותים והמידע הרלוונטיים לו, ומשלבת מנוע זכויות של ישראל דיגיטלית, שמאפשר הנפקת תעודת אזרח ותיק היישר ממנה.
אחד האתגרים שלנו לשנה הבאה הוא סיום הטמעת רשות ניצולי השואה, שהועברה אלינו ממשרד האוצר".
רביד שמואלי, מנמ"ר רשות מקרקעי ישראל. צילום: ניב קנטור
רביד שמואלי, מנמ"ר רשות מקרקעי ישראל
"במהלך השנה הושקה מערכת הליבה החדשה של הרשות במרחב הדרום, ובמהלך הקורונה בוצע המשך Roll-Out של פרישתה במרחב חיפה. בימים אלה אנחנו נערכים להשקה במרחבי ההמשך, בדגש על תל אביב והמרכז.
פרויקטים נוספים שביצענו בתשפ"א הם המשך ההתאמה של ערוצי הדיגיטל, על מנת לאפשר פונקציונליות טובה יותר בגישה לאזורים האישיים, קבלת מידע, ביצוע פעולות ומעקב אחרי פניות – וכל זאת בערוץ חדשני ודיגיטלי.
אני סבור שסביבת הענן נימבוס הינה בשורה גדולה למדינת ישראל בכלל ולרשות מקרקעי ישראל בפרט. מרבית מאמצי המחקר והפיתוח של החברות המשמעותיות מופנים לסביבת הענן ומדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה להישאר מאחור בעניין זה. רשות מקרקעי ישראל נערכת לפרויקט נימבוס בהקשרים התשתיתי והעסקי".
המשך הרב שיח – ביום ה'.
05/09/21 09:10
5.51% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אגף הטכנולוגיות ומערכות המידע של מגן דוד אדום מלווה את מבצע בדיקות הקורונה המהירות, שייערכו לעשרות אלפי ישראלים ששוהים באומן לפני עלייתם למטוס בחזרה לישראל. על פי בקשת הממשלה נרתם מד"א למבצע המיוחד הזה בתוך כמה ימים,
כ-70 אנשי מד"א, בהם צוותים של אגף המחשוב, כבר יצאו לאומן על מנת להיערך למבצע הבדיקות. לדברי, עידו רוזנבלט, סמנכ"ל הטכנולוגיות של מד"א, בדיקות הקורונה ייערכו בשיטה המולקולרית, שהן ברמת אמינות גבוהה יותר מבדיקות אנטיגן, וקרובות יותר בתוצאות לבדיקות PCR. "הפענוח הוא ברמת אמינות גבוהה, זהה לבדיקות מעבדה, כאשר התשובות ניתנות תוך חצי שעה", אומר רוזנלבט.
הבדיקות יהוו חלופה לחובת הבדיקה שצריך לבצע כל מי שטס לישראל מחו"ל, אולם אינן מחליפות תהליכי בדיקה אחרים שמתחייבים ממי שנוחת בנתב"ג, על פי הנחיות משרד הבריאות.
כדי לתמוך במבצע המיוחד הזה, צוותי אגף הטכנולוגיה של מד"א הטיסו לאומן ערכות של מסופונים ומדפסות ייעודיות, שישמשו להוצאת תוצאות הבדיקות. כמו כן נכתבה תוכנה ייעודית, המותאמת לפרויקט הזה, כאשר רוזנבלט מציין, כי הושם דגש על כך שהמערכת יכולה לעבוד גם באופליין. הסיבה היא, שהייתה דרישה של משרד הבריאות לקבל בזמן אמת את תוצאות הבדיקה של כל אחד מהנוסעים, אולם בשל החשש מתקלות תקשורת, וכדי לא לעכב את מערך הבדיקות, המערכות שמד"א מתקין מסוגלות לעבוד גם בתנאים אלו ולשגר את המידע כשהתקלות, אם תהיינה, יתוקנו. לשם כך גם נערך שיתוף פעולה עם חברות הסלולר בישראל, שמספקות שירותי נדידה לאומן.
מד"א יפעיל מערכך בדיקות קורונה לעשרות אלפי ישראלים ששוהים באומן לפני שובם לישראל. צילום: BigStock
רוזנבלט לא מסתיר את גאוותו על יכולת ההתארגנות המהירה של צוותי אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה של מד"א, לאור העובדה שהבקשה מטעם הממשלה הגיע למד"א באמצע שבוע שעבר, וזמן ההתארגנות היה מהיר ביותר. הצוותים יתפרסו בשלושה אתרי דיגום שבהם נמצאים הישראלים ועוד אתר אחד באומן עצמה. "לכל אתר הוקצו המערכות הייעודיות, תיאומי התקשורת ומערכות הבדיקה, והם כולם צריכים לעמוד במשימה של בדיקות המוניות במהירות רבה", אומר רוזנלבלט. בנוסף, מד"א הקים מערך שו"ב, שינהל את כל התהליך, מהארץ, יפקח על הביצוע ויהיה ערוך לטפל בתקלות.
בתחילת החודש נרתם מד"א למבצע הבדיקות המהירות עבור אלו שלא חוסנו ונדרשים להציג תו ירוק, ועל פי הנתונים, נערכו כ-50 אלף בדיקות ביום.
"ההיערכות שלנו שוב מוכיחה את תפיסת ארגון בחירום כמו מד"א, שפוגשת מצבים שונים, שבהם אנחנו נדרשים לסייע למדינה, כל זאת בתנאי שטח ובתנאי אי ודאות", אומר רוזנבלט סיום.
05/09/21 14:28
5.51% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
להקת אבבא מתקשרת אצל רובנו לשנות ה-70' וה-80'. אלא שהיא פתחה לפני כמה ימים חשבון באחת הרשתות החברתיות החדשניות – טיקטוק, שזוכה להצלחה: בפחות משבוע הוא הגיע ליותר מ-1.6 מיליון עוקבים. מספר הצפיות בהאשטאג עם שם הלהקה, מאז שטיקטוק עלתה לאוויר, עומד על 1.4 מיליארד.
הלהקה שחררה בשבוע שעבר שני שירים חדשים – I still have faith in you ו-Don't shut me down – לקראת אלבום חדש בן 10 שירים בשם Voyage, שייצא בנובמבר הקרוב, כמעט 40 שנים לאחר שהלהקה הוציאה את האלבום האחרון שלה.
עד כה העלתה אבבא לחשבון הטיקטוק שלה, בין היתר, סרטון פרסומת לאלבום ולמופע החדשים, וכן סרטוני וידיאו של אחד מחבריה, בני אנדרסון, מנגן קטעים משניים מהלהיטים הגדולים שלה – דנסינג קווין וצ'יקיטיטה. זה הראשון, שגם הועלה ראשון מבין השניים, כבר זכה ל-1.1 מיליון לייקים.
לצד הסרטונים הועלו כמה אתגרים, שהפופולרי שבהם הוא ABBAchallenge#, שזכה עד כה ל-1.8 מיליארד צפיות (לעומת 1.4 מיליארד להאשטאג #ABBA). אחת המשתתפות בו היא ציפי שביט שלנו, שבחרה לעשות ליפסינק לשיר מאמא מיה. שני אתגרים נוספים, שגם הם פופולריים מאוד, מוקדשים לשני השירים שבני מנגן בסרטונים – כאמור, דנסינג קווין וצ'יקיטיטה.
עוד חידוש מבית אבבא הוא שהלהקה צפויה להעלות בחודש מאי הקרוב מופע – אלא שלמרבה הצער, אגנתה (או אנייטה, כפי שמבוטא שמה), ביורן, בני ואנני פריד (פרידה) לא יופיעו בעצמם, כי אם אוואטרים שלהם. המפיקים לקחו מופע של הלהקה מ-1979 ו-"יעדכנו" אותו למופע הנוכחי באמצעות מציאות רבודה. המופעים יתקיימו בהיכל חדש שמוקם לצורך כך בלונדון. אבבא כבר הכריזה על מופע דומה ב-2016, שאמור היה לעלות ב-2018, אולם נדחה ונדחה מסיבות שונות, ביניהן הקורונה. באביב הקרוב, אם המגפה "תרשה", הוא אמור לעלות.
05/09/21 14:39
5.51% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כתב אישום הוגש נגד צעיר חדרתי, על שהפיץ מאות סרטונים מיניים של נשים ונערות ישראליות.
לבית משפט השלום בחיפה הוגש היום (א') כתב אישום כנגד אלון גברילוב (20) מחדרה, בגין עבירות של הטרדה מינית והתנכלות, פגיעה בפרטיות, סחיטה באיומים, החזקת חומר תועבה שמופיעים בו קטינים וניהול והחזקת מאגר מידע אסור.
על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד איתי גוהר ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, גברילוב עסק בהפצה של תמונות וסרטונים מיניים של מאות נשים ונערות ישראליות באמצעות טלגרם ואפליקציית דיסקורד. "גברילוב הקים וניהל כמה קבוצות ייעודיות באפליקציית טלגרם, שבהן נהג להפיץ תמונות וסרטונים בעלי אופי מיני של נשים ונערות ישראליות בלא הסכמתן. הפרסומים כללו, על פי רוב, תצלום הפרופיל האישי של אותן נשים ברשתות החברתיות, המכיל את פרטיהן האישיים, וזאת לשם זיהוין וכדי להוכיח לחברי הקבוצות כי מדובר בנשים ישראליות שאינן עובדות בתעשיית המין".
בקבוצות שניהל גברילוב היו פעילים יותר מ-15,000 חברים שצרכו את התכנים המיניים המופצים בהן. תכנים אלה היו זמינים לצפייה גם למשתמשים מזדמנים, שלא היו חברים בקבוצות.
בכתב האישום מתואר כיצד גברילוב פרסם בקבוצה קישור לבוט, שסיפק לחברי הקבוצה גישה בלתי מוגבלת לתוכן האגור בו, פרטים מזהים ותכנים מיניים של כ-450 צעירות ישראליות, כשהן בעירום, או מקיימות אקטים מיניים – ובלא הסכמתן. נוסף על פרסום התמונות בטלגרם, גברילוב הקים וניהל שרת בפלטפורמת דיסקורד, ששימש גם הוא לפרסום תכנים מיניים של נשים וצעירות ישראליות. "גברילוב עשה שימוש בשרת על מנת למכור גישה למאגר מקוטלג של תמונות וסרטונים מיניים של מאות נשים וצעירות ישראליות – תמורת כסף".
בכתב האישום צוין אירוע, שבו סחט גברילוב אחת מהנפגעות, שפנתה אליו בבקשה שיסיר תוכן שבו היא מצולמת בעירום, שפורסם בניגוד להסכמתה. בתמורה להסרת התוכן דרש ממנה גברילוב לצלם לו סרטון שבו היא מאוננת, וכך "זכה" גם בסעיף עבירה של סחיטה באיומים.
עוד נאשם גברילוב בהחזקת חומר תועבה ובו דמותו של קטין, שכן היו ברשותו יותר מ-5,400 תמונות ו-192 סרטונים המכילים חומר תועבה פדופילי במכשיר הטלפון שלו. עבירה נוספת שבה הואשם היא ניהול והחזקת מאגר מידע אסור, לאחר שנמצאו במחשבו של גברילוב מאגרי מידע שהכילו פרטים אישיים על אודות מיליוני אזרחים, שנמסרו בלא הסכמתם – או שלא על ידם.
בכתב האישום מפורטות יותר מ-170 נפגעות, שתמונות וסרטונים אינטימיים שלהן הופצו בקבוצות לצד פרטיהן האישיים. רבות מהן דיווחו על נזקים כבדים שנגרמו להן כתוצאה מהפצת התכנים. כך, חלקן דיווחו כי נאלצו לעזוב מסגרות קיימות וחוו קושי במציאת עבודה. הן תיארו קשיים גם ביציאה למרחב הציבורי, ביכולת להירדם בלילות, במתן אמון בבני המין השני ועוד. עוד הן דיווחו על דיכאון, או חרדה ועל כך שהחלו ללכת לטיפולים פסיכולוגיים וליטול תרופות פסיכיאטריות. כמעט כולן דיווחו על הטרדות רבות, לרבות מיניות, אשר הן חוות עד היום ברשתות החברתיות כתוצאה מהפרסומים, ולעתים אף מחוץ למרחב המקוון. כמה מהן העידו על התמודדות עם מחשבות אובדניות שהובילו לעתים לניסיונות התאבדות ממשיים.
במקביל להגשת כתב האישום, הגישה הפרקליטות בקשה לקביעת תנאים מגבילים עד לתום ההליכים המשפטיים נגד גברילוב: מעצר בית מלא בפיקוח אנושי בעניינו של המשיב, איסור על גישה לאינטרנט או שימוש בטלפון חכם, וכן הארכת יתר התנאים שקבע בית משפט השלום בתל-אביב, לרבות ערבויות כספיות גבוהות.
זאת ועוד, הוגשה בקשה לחילוט מחשבו האישי של הנאשם, מדיה מגנטית וטלפונים שלו, אשר שימשו כמצאי לביצוע העבירות המתוארות ונמצאו בחזקתו ובשליטתו עד ליום מעצרו.
עו"ד גוהר אמר, כי "היקף הפרסומים וכמות התכנים המיניים שגברילוב הפיץ ברשת שיצר מלמדת על מסוכנתו הרבה – כמי שמחזיק במאות תכנים שיש בהם פוטנציאל פגיעה עצום, ואפשרות להמשיך ולגרום נזק רב לנפגעות העבירה ואף לנשים אחרות שזהותן טרם נחשפה.
החקירה התנהלה על-ידי מחלק הסייבר בימ"ר תל-אביב.
05/09/21 17:02
5.51% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ביום ה' האחרון הגעתי להרמת הכוסית המסורתית של RBS Projects במשרדיה שבקריית אונו.
תחת מגבלות הקורונה ולאחר מעבר דרך עמדת הבדיקות המהירות שהקימה אסותא בכניסה למתחם, התכנסו מקבץ עובדי ולקוחות החברה לסכם את תשפ"א ולציין את תחילתה של השנה העברית החדשה הבאה עלינו לטובה – תשפ"ב.
משמאל: סיגל רגב רוזנברג, מנכ"לית קופת חולים מאוחדת, ושחר אפעל, מנכ"ל נס. צילום: פלי הנמר
שי שרגל, מנכ"ל RBS Projects, מברך את המשתתפים. צילום: פלי הנמר
שי שרגל, מנכ"ל RBS Projects, בירך את המשתתפים וציין לשבח את פועלם המבורך של העובדים בשנה וחצי האחרונות. "בזכותכם", אמר, "עמדה החברה כסלע איתן בתקופה תזזיתית ורווית שינויים זאת. הכול בוצע תוך כדי השקעה גדולה של העובדים וחתירה לעמידה ביעדים. הצלחנו להעמיד לטובת לקוחותינו שירות מקצועי מצוין, באופן רציף, בתקופת הסגרים והבידודים ובגלים השונים של המגיפה. לא רק זאת, אלא אף צמחנו והחברה מונה כיום עשרות מנהלי פרויקטים, מנוסים ומיומנים, שעושים עבודה מקצועית ברמה גבוהה, ללא פשרות".
שרגל ציין את הצורך בהתאמת הפעילות למציאות החדשה, בחיי שגרה לצד המגפה ובהתארגנות הנדרשת מבעלי העניין השונים: עבודה היברידית, מעבר להדרכה מרחוק והפנמת המציאות המשתנה, ההנחיות המשתנות ותוכניות הפרויקטים המתעדכנות חדשות לבקרים. הוא אף מנה את הגורמים השונים שמביאים להצלחת החברה – העובדים, הלקוחות, המשפחות ובעלי העניין השונים.
מימין: ארז קלאוס, סמנכ"ל ההדרכה של RBS Projects, פז נקש, טלי איציק מ-RBS Projects, יוסי כהן, מייסד Saverone, יעל דרומר ויהלי לוי מ-RBS Projects, ובועז שכטר, מנכ"ל Parazero. צילום: פלי הנמר
מימין: שי שרגל, מנכ"ל RBS Projects, שחר אפעל, מנכ"ל נס, עדן אטיאס, יו"ר הדירקטוריון של RBS Projects, וסיגל רגב רוזנברג, מנכ"לית קופת חולים מאוחדת. צילום: פלי הנמר
מימין: עמית, טקטופ שיווק; סרג'ו, אדריכלים; נועה מור, מור ביטוח; קובי שופן, מנכ"ל טקטופ שיווק; שרית גיל, סמנכ"לית ב-NSO; אלון ממלוק, Align; רפי כהן, דירקטור ב-RBS Projects; רוני אנטמן, OCIO בקופת חולים מאוחדת; ארז קלאוס, סמנכ"ל הדרכה ב-RBS Projects; ים שרגל; רועי שרגל; רונן סגל, RBS Projects; שי שרגל, מנכ"ל RBS Projects; ישי סנדק, סמנכ"ל בחברה; אורן שיאור, סמנכ"ל התפעול שלה; אבי דהאן, הנהלת חשבונות; משה יונה, מנהל תוכניות בקופת חולים מאוחדת; סיגל רגב רוזנברג, מנכ"לית הקופה; שי צוקר, דירקטור ב-RBS Projects; רחל שרגל; יוסי כהן, מייסד Saverone; טלי איציק; עדן אטיאס; מאור מוזס; פז נקש מ-RBS Projects; שחר אפעל, מנכ"ל נס; יהלי לוי מ-RBS Projects; רעות זהר מאיירון סורס; יעל דרומר מ-RBS Projects; בועז שכטר, מנכ"ל Parazero; בר רונן מ-RBS Projects; רונה רונן וגיל רונן; נמרוד בלומקין מ-RBS Projects. צילום: פלי הנמר
לדברי שרגל, "התלבטנו האם לקיים את המפגש. אולם, כמו בפרויקטים – כך בחיים: אנחנו לא דוגלים בדחיינות. אנחנו דוגלים בדבקות בביצוע המשימות, בזמן הנכון ובאופן המיטבי. כך נהגנו גם הפעם. התאמנו את האירוע למציאות, תוך נקיטת משנה זהירות וחזרה לשגרה החדשה".
05/09/21 12:40
4.72% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מוצר הום (Home) מסייע לכל אדם ליהנות מכל מכשיר טכנולוגי בביתו, החל מקבלת תמיכה טכנית שוטפת ופתרון בעיות על ידי מומחים, המשך בתיקוני תקלות של מכשירים ועד לניהול ושיפור ביצועים. הקונספט, שממשיך את ה-vision וקו המוצרים של החברה – לעזור לכל אדם ליהנות מטכנולוגיה – עלה לראשונה בחברת סולוטו התל אביבית' בסמוך לתחילת ההתפשטות של מגיפת הקורונה ברחבי העולם.
בתקופה זו, ובסמוך להיחלשותם של שווקים אחרים, זיהתה החברה את אפשרויות הצמיחה של המוצר. בנקודת זמן זו הפכו המכשירים הטכנולוגיים לקריטיים לתקשורת בין משפחות, לשמירה על רצף עבודה, ללמידה מרחוק של הילדים שנותרו בבית, והחליפו פעילויות כמו ספורט, חוגי בישול ועוד ועוד. הקורונה, שעצרה עסקים רבים, לא עצרה את העבודה, להיפך, האיצה את הצמיחה והגדילה של המוצר, והרצון לעזור לאנשים לשמור על שגרת חייהם החדשה – מהבית.
היום, תוך פחות משנתיים, חוגגים בסייט התל אביבי מיליון משתמשים נוספים שנהנים מהמוצר, והצפי בשנה הקרובה גבוה עוד יותר. המוצר משווק הן online והן ב-800 החנויות הפיזיות של החברה, הפרוסות בכל רחבי ארה"ב ומאפשרות גישה לכל אדם שזקוק לעזרה עם טכנולוגיה, ואף זמין לרכישה ישירות ללקוחות אמזון.
מוקפים במכשירים טכנולוגיים. הסביבה הביתית. צילום אילוסטרציה: BigStock
ליהנות מהטכנולוגיה באופן מקסימלי – ולהפיק ממנה את מירב היכולות
משק בית ממוצע בארה"ב משקיע קרוב ל-4,000 דולר בשנה במכשירים טכנולוגיים מחוברים, וכמות המכשירים הולכת וגדלה כשבכל בית יש בממוצע 10 מכשירים או יותר. שירות Home, שפותח על ידי הסייט התל אביבי, נמכר דרך החברה הגלובלית אסוריון (Asurion), אליה שייכת סולוטו, ומגן על אלפי הדולרים שהלקוחות השקיעו בטכנולוגיה ביתית, כמו טלוויזיה, קונסולות משחקים, מחשבים, תאורה חכמה, מדפסות, גאדג'טים ועוד.
תמורת פחות מדולר ליום (תשלום חודשי של 24.99 דולר), לקוחות יכולים לתקן, לשדרג או לפתור תקלות בכל אחד מהמכשירים, בעזרת המומחים הטכנולוגיים של סולוטו, שמגיעים לבית הלקוח תוך מספר שעות, וזמינים 24/7 לכל בעיה בצ'אט או בשיחת טלפון.
מעבר להגנה הפיזית על המכשירים, סולוטו עוזרת לכל לקוחותיה ליהנות מהטכנולוגיה באופן מקסימלי, ובמקביל להפיק ממנה את מירב היכולות, כל זה תוך כדי חיסכון משמעותי בעלויות הכלכליות, והמון שקט נפשי. בין יכולות המוצר תוכלו למצוא אחסון בלתי מוגבל לכל הקבצים והתמונות, ליווי צמוד של מומחי Wi-Fi, וכלים להגברת הפרטיות ואבטחת המידע האישי ברשת.
שירה גרשוני, מובילת מחלקת מוצר הום בחברת סולוטו: "אנחנו מתרגשים לראות את הרעיון שנולד כאן בסייט התל אביבי נכנס ליותר ויותר בתים בארה"ב, ועוזר למשפחות רבות ליהנות מהטכנולוגיה שלהן. להצליח להגיע למספר משתמשים כל כך משמעותי תוך כדי מגיפה עולמית היה נשמע כמו רעיון משוגע, והנה אנחנו כאן. עונים על צורך אמיתי. בתקופת הקורונה יותר מתמיד, כולנו נעזרנו והפכנו תלויים במכשירים טכנולוגיים. המוצר שלנו נועד כדי להפוך כל רגע ביום המלווה בטכנולוגיה לקל הרבה יותר".