הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
12/09/22 15:15
13.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לקראת מיזוג האיתריום המתקרב, גוגל מסמנת את הזמן שנותר עד לשדרוג עם טיימר ספירה לאחור.
הקלדת כל וריאציה של "מיזוג איתריום" או "מיזוג" במנוע החיפוש מציגה סמל ספירה לאחור, כאשר הזמן המשוער שנותר עד למיזוג מבוסס על הקושי הנוכחי, על קצב הגיבוב ועל קושי המיזוג.
בצד יש קריקטורה של שתי פנדות שמחות שרצות זו לקראת זו בידיים מושטות, שכביכול יתקרבו ככל שתאריך המיזוג יתקרב.
מפתח גוגל קלאוד, סם פאדילה, כתב בציוץ שפרסם בסוף השבוע, כי הטיימר הוא "הפתעה קטנה וכיפית" ודרך להראות את הערכתם ל"עבודה המושקעת בכך מזה שנים".
באותו פוסט, הסביר פאדילה שהטיימר מחובר ישירות לבלוקצ'יין, מעדכן את הספירה לאחור בזמן אמת, תוך ציון, כי "הנתונים הבסיסיים נמשכים ישירות מהבלוקצ'יין דרך חלק מהצמתים שאנו מפעילים".
גוגל הופכת יותר ויותר מעורבת בתחום הקריפטו, כשהחברה הקימה את צוות Web3 תחת Google Cloud ב-6 במאי.
עם זאת, מסתבר שמפתחי גוגל אינם היחידים שצופים במיזוג בעניין רב. לפי נתוני החברה, החיפושים אחר המונח "מיזוג איתריום" הניבו ציון של יותר מ-50 כמה פעמים במהלך 30 הימים האחרונים, והגיעו לשיא של 100 ב-3 בספטמבר.
ערך של 100 מסווג כ"פופולריות שיא עבור המונח", בעוד שערך של 50 פירושו שהמונח "פופולרי בחצי". ציון 0 אומר שלא היו מספיק נתונים לאותו יום.
12/09/22 14:00
9.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אילון מאסק טען באחרונה באמצעות עורכי דינו כי ההחלטה של טוויטר (Twitter) לשלם מיליוני דולרים לחושף השחיתויות שפיטרה, ככל הנראה כדמי שתיקה, מעניקה לו הצדקה נוספת לביטול ההסכם שלו ושל החברה לרכישתה בשווי 44 מיליארד דולר. הסיבה – תשלום שלא עבר דרך מאסק ונוגד את עקרונות ההסכם בינו לבין טוויטר.
כפי שדיווחנו באחרונה, פייטר (מאדג') זאטקו חשף השנה שחיתויות מתוך טוויטר בפנייה לקונגרס האמריקני והוא עתיד להתייצב מול המחוקקים כדי לספר להם את שגילה בעת שירותו בחברה.
זאטקו הוא מומחה לאבטחת רשת, מתכנת קוד פתוח, עיתונאי והאקר, שנשכר על ידי ג'ק דורסי – אז מנכ"ל טוויטר – בנובמבר 2020, כדי להוביל את גישת אבטחת המידע של החברה, לאחר פריצה שחוותה הרשת המצייצת ביולי 2020, שפגעה במספר חשבונות של מגה-מפורסמים, כולל אפילו בחשבונו של נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן. מסיבות לא לגמרי ברורות, הוא פוטר בידי החברה בינואר 2022.
אלא שכעת, לפי דיווח אחרון בוול סטריט ג'ורנל, הסתבר כי חודשים רבים אחרי שעזב את החברה, טוויטר הגיעה עם זאטקו להסדר ושילמה לו 7 מיליון דולר ביוני. הבכיר פוטר בינואר, ו-7 מיליון הדולרים שולמו רשמית כדי "לפצותו על אובדן שכר". עסקאות כאלה אינן יוצאות דופן כאשר בכיר בעל ידע פנימי עשיר עוזב חברה בטרם עת, אך לפי מאסק, המקרה הזה מטריד בהתחשב בהקשר שלו.
בנוסף, וחשוב מכך, במכתב שנשלח מטעמו ביום ו' לטוויטר, ציינו עורכי הדין של מאסק כי כישלונה של החברה לבקש את הסכמת מרשם, לפני ששילמה מיליונים לזאטקו מהווה הפרה של הסכם המיזוג, שכלל הגבלות למקרים שבהם טוויטר יכולה לבצע תשלומים שכאלה בטרם העברת הבעלות עליה.
חשף שחיתויות מתוך החברה אחרי שקיבל את הכסף מטוויטר
חושף השחיתויות, פייטר (מאדג') זאטקו. צילום: פליקר
התשלום לזאטקו התרחש, כאמור, לאחר שהוא פוטר מהחברה. מאסק טוען כעת גם כי בעצם קבלת 7 מיליון הדולרים, זאטקו למעשה חתם על הסכם סודיות שאסר עליו לדבר בפומבי על פרק הזמן שבו הועסק בטוויטר או להשמיץ את החברה.
אך הסכום, וההסכם שתוכנו לא נודע מול הבעלים של הרשת המצייצת, כנראה לא הספיקו לטוויטר על מנת לקנות את שתיקתו של זאטקו. לפי הדיווחים, ההסכם בין הנהלת טוויטר ל-מאדג' הושג ימים לפני שראש הביטחון לשעבר הגיש בכל זאת את תלונתו נגדה, ביולי.
ב-23 באוגוסט 2022 פורסם תוכן התלונה שעניינה חשיפת שחיתויות, שהגיש זאטקו לקונגרס. התלונה טענה כי טוויטר ביצעה הפרות מרובות של תקנות ניירות הערך של ארצות הברית, של חוק ועדת הסחר הפדרלית, ה-FTC, משנת 1914, ושל צו הסכמה בר-אכיפה משנת 2011, שהושג עם ה-FTC לאחר מספר בעיות שצצו בין השנים 2007 ל-2010.
זאטקו גם האשים את טוויטר ב"ליקויים קיצוניים וחריפים" בטיפולה במידע המשתמש ובבוטי ספאם – אותו עניין שבו התמקד מאסק בטענותיו נגד החברה.
בנוסף, זאטקו הצביע בזמנו על כמה וכמה בכירים בטוויטר, כולל המנכ"ל, פרג אגרוואל, וחברי דירקטוריון מסוימים, על כך שפיזרו הצהרות כוזבות או מטעות לגבי פרטיות, אבטחה ומיתון וניטור תוכן בפלטפורמה, תוך הפרת כללי החשיפה של ה-SEC.
לטענת זאטקו, טוויטר גם ערכה מצג-שווא למאסק במהלך הצעת הרכישה שלו, וגרמה לו להסכים לקנות אותה בסכום העתק 44 מיליארד דולר, בתוך עיוות נתוני המשתמשים האותנטיים בפלטפורמה.
לפי טוויטר, זאטקו פוטר בגלל "מנהיגות לא יעילה וביצועים גרועים". הרשת החברתית המצייצת גם הגיבה ואמרה כי היא מאמינה שהתלונה של זאטקו מלאה בחוסר עקביות, אי דיוקים וב"חוסר הקשר". כדוגמה לאישיותו של זאטקו, סיפרו גורמים לתקשורת כי במהלך המשא ומתן שלו עם טוויטר על הכסף שיקבל עקב הפיטורים, הוא הכפיל פי חמישה את דרישתו לגובה הפיצוי.
לנוכח סברות שזאטקו אולי שינה את גישתו ואת כוונתו לשתוק, ולא לחשוף את שידע בפני מחוקקי ארה"ב עקב קשרים עם מאסק, סיפר ג'ון טיי, מייסד Whistleblower Aid – ארגון שעוזר לחושפי שחיתויות להגיש תלונות – כי זאטקו יצר קשר עם העמותה בתחילת מרץ, אך הגדיש כי הבכיר לשעבר בטוויטר מעולם לא נפגש או דיבר עם מאסק, וכן שהצוות של המולטי-מיליארדר לא היה בקשר עם הארגון לגבי תלונתו.
ראש האבטחה לשעבר של טוויטר אמור להעיד מחר (ג'), בפני ועדת המשפט של הסנאט האמריקני, כדי לדון בהאשמותיו על כשלי אבטחה בטוויטר.
12/09/22 16:02
9.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"עוד בטרם מכרז הענן הציבורי הממשלתי, נימבוס, חווינו גידול בפעילות שלנו בקרב לקוחות ארגוניים המהגרים לענן. נימבוס יביא לעוד האצה שלנו בפעילות, ויחולל את המהפכה הדיגיטלית של ארגונים בישראל. גוגל העולמית משקיעה רבות בישראל, וכך גם בהיערכות לבניית תשתית הענן המקומית, אשר תעלה בקרוב", כך אמר שי מור, מנהל תחום ממשלה ומגזר ציבורי, גוגל קלאוד (Google Cloud) ישראל.
מור דיבר בפתח כנס שערכה החברה בשיתוף קינדריל (Kyndryl) ישראל. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ב') באולם חדר פרטי בתל אביב, בהשתתפות עשרות מנהלי IT מהמגזר הציבורי בארץ.
לדברי מור, "הזרקת חדשנות למגזר הציבורי עשויה לשפר את מידת היעילות של מערכות ציבוריות ואת מתן השירותים הבסיסיים לאזרחים. הדרך לשם עוברת בענן הציבורי, עם בנייה של תשתית המהפכה הדיגיטלית, המסייעת לפשט את תהליכי העבודה, לספק שירותים טובים יותר ולצמצם את ההוצאות".
לדבריו, "אנו מאפשרים לגופים ממשלתיים להשתפר בדרכים שונות, כולל התייעלות תפעולית, הפקת תובנות מנתונים בהיקפים גדולים, חיבור לאזרחים ויצירת סביבת עבודה שבה גופי ציבור שונים יכולים לשתף פעולה, באופן תפוקתי ויעיל".
בגוגל, ציין מור, "יש תשעה שירותים אפליקטיביים, המונים יותר ממיליארד משתמשים". מדי דקה, אמר מור, "מבוצעים במנוע החיפוש שלושה מיליון חיפושים, עולים 500 סרטונים בהיקף של 500 שעות ליו-טיוב, ועולות 1.2 מיליון תמונות".
"בגוגל קלאוד הארכיטקטורה מבוססת על מודל אבטחה של אפס אמון", אמר מור, "זאת, על מנת להגן מפני איומים ההולכים וגדלים במורכבותם ובהיקפם. זו אותה הטכנולוגיה שבה החברה משתמשת ברשתות הפנימיות שלה. אנו מקפידים על אספקת ענן מאובטח, כך שהלקוחות של הלקוחות הארגוניים שלנו יוכלו לישון בשקט בידיעה שנתוניהם מוגנים בכל שכבה ושכבה".
לצד אבטחת המידע, ציין, "אנו נבדלים מספקיות הענן הציבורי האחרות בכמה היבטים: העמקה בעולמות הדטה והבינה המלאכותית ולימוד מכונה – כדי לנצל את המידע לטובת קבלת החלטות מושכלת וטובה יותר; אנו מספקים שירותים מנוהלים, על מנת שהלקוחות יעסקו ב'למטה' כמה שפחות; מיסודה, גוגל פועלת באופן נרחב בעולם הקוד הפתוח – וכך גם בענן; אנו מאפשרים לארגונים להתחיל שירות מסוים בענן שלנו ובכל רגע נתון להעבירו לאון-פרם או לענן ציבורי אחר".
"השירותים המקומיים שלנו בענן יחלו בקרוב", אמר מור, "ונערכנו לקראתם, עם גיוס של עשרות עובדים לצוות המקומי. נקים מוקד תמיכה בישראל בעברית, ונמשיך להשקיע בהדרכות ובהסמכות".
"אנחנו מסייעים למגזר הציבורי", סיכם מור, "על ידי ניתוח נתונים חכם, מענה לבעיות מורכבות על ידי מינוף יכולות בתחום ב-AI".
12/09/22 11:09
8% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מאת: הילל יוסף
כנס ה-AI והמטאברס NVIDIA GTC 2022 ייפתח ב-19 בספטמבר השנה. במסגרתו, מכון הלמידה העמוקה של אנבידיה, NVIDIA DLI (ר"ת NVIDIA Deep Learning Institute) יקיים שורה של ימי הדרכה מעשיים, בסופם ייהנו המשתתפים מהסמכה רשמית של אנבידיה. בין התכנים המעשיים יוקדש חלק לנושא החם בעולם – השילוב שבין אבטחת מידע והגנת סייבר לעולמות הבינה המלאכותית. אנבידיה מתגייסת לנושא, ומציעה למשתתפי הכנס לקחת חלק בקורס בעלות מופחתת.
לדברי אנשי אנבידיה, מדובר בקורס מעשי, אשר מטרתו היא לסייע למדעני הנתונים ולמקצועני אבטחת מידע והגנת הסייבר ללמוד כיצד להתמודד עם אתגרי אבטחת מידע בעידן הבינה המלאכותית, ואיך להביא את ה-AI אל תוך כלל פעילות אבטחת הארגון. זאת, לטובת סינון, עיבוד וסיווג של נתונים בזמן אמת, עם יכולת מוגדלת של זיהוי מתקפות סייבר למיניהן, נוזקות משלל סוגים – לרבות כופרות ורוגלות, וכל זאת, באמצעות פלטפורמת NVIDIA Morpheus. מה יכלול הקורס?
הקורס יצלול פנימה אל פלטפורמת Morpheus, המספקת את כל כלי התוכנה הנדרשים כדי לאפשר למפתחים, מדעני נתונים ומומחי סייבר-סקיוריטי, להטמיע פתרונות בינה מלאכותית כחלק אינטגרלי מאמצעי הגנת הסייבר של הארגון.
באי ובאות הכנס יוכלו לקבל את ההזדמנות להשתתף בקורס, עם הנחה משמעותית ובעלות של 149 דולר, וזאת במקום העלות של הקורס בימי שגרה, אז היא עומדת על 500 ד'. כאמור, הקורס מועבר במסגרת פעילות מכון הלמידה העמוקה של החברה, ובסופו תוענק למשתתפים הסמכה רשמית של NVIDIA DLI.
כנס GTC יימשך ארבעה ימים, ובמרכזו תהיה ההכרזה המרכזית של ג'נסן הואנג, מייסד ומנכ"ל אנבידיה. היא תיערך ביום ג', 20 בספטמבר, בשעה 18:00 (שעון ישראל), ובמסגרתה יכריז הואנג על טכנולוגיות ומוצרים חדשים בתחומי בינה מלאכותית ומטאברס.
במהלך הכנס ייערכו יותר מ-200 הרצאות, מפגשים וסדנאות מקצועיות עם מובילים עסקיים וטכנולוגיים מרחבי העולם, במגוון תחומים, בהם סייבר-סקיוריטי, בינה מלאכותית בעולמות ה-IT, מחשוב קוונטי, מחשוב-על ועוד.
המשתתפים בכנס GTC יוכלו להיחשף למגוון הזדמנויות של למידה ופיתוח, רובן בחינם. כך, ייערכו 135 מפגשים מקוונים, המיועדים למפתחים ומפתחות, חוקרים וחוקרות, סטודנטים וסטודנטיות.
המפגשים יסובו סביב מגוון רחב של נושאים, ובהם: חמש הדרכים לקריירה בתחומי הבינה המלאכותית; ההטמעה של בינה מלאכותית בסביבת עבודה ומקסום ההשקעות בתשתיות ענן בחברה; המסע של AI – מהאקדמיה ליזמות; פיתוח יישומי מחשוב-על עם C++ סטנדרטיים, Fortran ו-Python; הגדרת מחשב העל עם האצה קוונטית; תובנות ממרכז המחקר של אנבידיה, NVIDIA Research.
משתתפים אשר מעוניינים לחזק את כישוריהם הטכנולוגיים, מוזמנים להירשם לסדנאות מעשיות, שאורכן יום שלם, ולמעבדות הכשרה שאורכן שעתיים, המוצעות על ידי DLI – מכון הלמידה העמוקה מבית אנבידיה.
להרשמה לקורס הסייבר-סקיוריטי שלNVIDIA DLI, לחצו כאן
12/09/22 10:47
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ארה"ב הטילה עיצומים על משרד המודיעין והביטחון של איראן ועל איסמעיל חטיב, השר הממונה – כתגובה למתקפת סייבר רחבת היקף של איראן את אלבניה. לפי מיקרוסופט, למתקפה האיראנית בסייבר על אלבניה יש קשר למתקפות שלה נגד ישראל. לידי אנשים ומחשבים הגיע מחקר מודיעין איומים על המתקפה, אותו ערכו חוקרי קלירסקיי (ClearSky) הישראלית.
לפי הדו"ח, ב-15 ביולי השנה בוצעה מתקפת הרס על מערכות הממשל המקוון באלבניה. "המתקפה בוצעה לאחר חדירה וגניבת מידע מהמערכות המקוונות של המדינה". בעקבות התקיפה, הורדו מהרשת כלל השירותים הדיגיטליים ואתרי הממשל האלבניים. מרביתם נמחקו וחלקם הורדו למניעת פגיעה בהם. מדובר בשירותי ממשל מקוון קריטיים. בין האתרים שנפגעו: אתרי הפרלמנט ומשרד ראש הממשלה ואתר e-Albania, ממשל זמין האלבני. משרד החינוך האלבני נאלץ להפסיק את ההרשמה המקוונת לבתי הספר, ומשרד החוץ של אלבניה עצר את כל השירותים המקוונים של הקונסוליות שמחוץ למדינה. הקבוצה שלקחה אחריות על המתקפה היא Justice Homeland, שנחשפה בראשונה בתקיפה זו.
קלירסקיי הישראלית
"אנו מעריכים", כתבו חוקרי קלירסקיי, "כי התקיפה בוצעה על ידי קבוצת תקיפה מדינתית איראנית, והיא תקפה על רקע כינוס של קבוצות אופוזיציה איראניות, שהיה אמור להיערך באלבניה אותו חודש, אותו ערך ארגון האופוזיציה האיראני מוג'הידין חא'לק, הפועל נגד השלטונות באיראן". לדבריהם, "אנו מעריכים שאת התקיפה ביצעו כמה קבוצות תקיפה איראניות מוכרות, המסתתרות תחת מיתוג חדש".
הגישה הראשונית למערכות הממשל המקוון באלבניה נעשתה באמצעות קובץ PDF זדוני, דרך השגת גישה לשרת השייך ל-AKSHI, הסוכנות הלאומית לאיגוד המידע, השולטת בכלל השרתים של חוות השרתים של
הממשלה. התוקפים הצליחו לאתר את כל כתובות הדוא"ל השייכות לסוכנות, על ידי סריקת השרת, ואז שלחו את הקובץ הזדוני דרך כתובות אלו. מומחה ה-IT, אותו כינו בזלזול חברי אנונימוס אלבניה כבעל "דיפלומה מזויפת", פתח את הקובץ הנגוע וגרם להדבקת הרשת הממשלתית.
הדרור הטורף שעלול להיטרף?
בנוסף, ציינו חוקרי קלירסקיי, על המחשבים שנפגעו אותר מכתב כופרה, בו נכתב כי כלל הקבצים הוצפנו על ידי התוקפים. כמו כן, דווח שהתוקפים דרשו כופר בסך 30 מיליון אירו. ממשל אלבניה הכחיש זאת, ו"סביר להניח שהאיראנים ניסו לייצר התחזות לקבוצת כופרה, כחלק מתהליך הסחיטה של ממשלת אלבניה".
לגבי זהות התוקפים, כתבו החוקרים כי "את קבוצה זו, שפעילותה נצפתה בראשונה בתקיפה זו, אנו משייכים לתוקף מדינתי איראני. הבחירה שלה לבצע את המתקפה באלבניה אינה מקרית: נראה שהמניע המרכזי לתקיפה הוא ועידת הפסגה המתוכננת בנושא איראן, Free Iran World, שהייתה אמורה להתקיים באלבניה". הקבוצה טענה בערוץ הטוויטר שהקימה כי מטרת התקיפה לא הייתה לפגוע באזרחים האלבנים, אלא בממשלה אלבניה ובפוליטיקאים שלה, שכן הם הפכו את אלבניה ל"ביתם של הטרוריסטים". בסופו של דבר, הוועידה לא התקיימה, מסיבות ביטחוניות.
הקבוצה פתחה חשבון טוויטר, בו פרסמה דלף מידע ודרכו הדהדה מסרים, אך עמוד זה נסגר על ידי טוויטר
תוך זמן קצר. לצידו, הקבוצה פתחה ערוץ טלגרם והדליפה בו מסמכים ומידע, ואיימה להפיץ את המידע למכירה.
בכלל ערוצי התקשורת של הקבוצה מופיע לוגו בו נראה נשר התוקף ציפור קטנה יותר, וזו מוקפת במגן דוד. "ניתוח הלוגו מעלה כי הפרטים המופיעים בו אינם מקריים. נמצא קשר ישיר בין לוגו זה, של קבוצת Justice Homeland, לבין זה של קבוצה נוספת בשם הדרור הטורף. הלוגו של הקבוצה הנוספת מכיל את אותה ציפור קטנה, מותקפת בידי הנשר מהלוגו של קבוצת Justice Homeland. מלבד זאת, ישנו גם דמיון עיצובי בין שני הלוגואים – תבנית של שבבים ומסגרת עגולה. אנו מעריכים כי משמעות הלוגו היא שמתקפת הסייבר כוונה נגד הדרור הטורף. זו קבוצה שפעילותה מיוחסת לישראל".
מלבד הקשר לקבוצת 'הדרור הטורף', אותו ניתן למצוא בלוגו, כתבו החוקרים, "נראה שהקבוצה ניסתה
לאמץ אלמנטים בעלי דמיון לתקיפות של ה'דרורים' שאירעו בשנה וחצי האחרונות".
דמיון נוסף, ציינו החוקרים, הוא בפרסום הטלפונים של נשיא וראש ממשלת אלבניה במכתב האיום. "יש דמיון לתקיפה שאירעה באיראן על ידי הדרור הטורף באוקטובר: במסגרת תקיפת הסייבר על תחנות הדלק באיראן, צורף מספר טלפון של לשכת המנהיג העליון – ח'מינאי".
משרד ראש הממשלה האלבני ציין כי המערכות לא הושפעו, בזכות התגובה המהירה של סוכנות אבטחת הסייבר הלאומית של המדינה, שפעלה בשיתוף מיקרוסופט וחברת אבטחת הסייבר International Group Jones.
עם זאת, ממשלת אלבניה נאלצה לנתק את כלל השירותים הדיגיטליים שלה, לרבות שירותים קריטיים, אך מרביתם חזרו לאוויר כחמישה ימים לאחר שהמתקפה זוהתה בראשונה.
"נראה שהאיראנים הצליחו לפגוע בתשתית המחשוב המקוונת האלבנית, אך לאלבנים היו גיבויים, ובסיוע מיקרוסופט, הם הצליחו להתאושש בתוך שבוע", סיכמו החוקרים. "קמפיין התודעה האיראני לא ממש הצליח לחדור מחוץ לגבולות אלבניה; האיראנים הצליחו לפגוע ולבטל את הכינוס המיועד של גורמי אופוזיציה באלבניה; האיראנים ימשיכו לנסות להדהד את האירוע, ולגרום לנזקים נוספים לאלבנים; האיראנים הצליחו לחדור למערכי הניהול של חוות השרתים הממשלתית האלבנית, גנבו משם מידע ולאחר מכן, באופן ידני – מחקו את השרתים".
12/09/22 11:40
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עם הפנים לאמריקה: חברת Biz Aid מצויה במגעים מתקדמים להשקת פרויקטים של הטמעת פתרונות אוטומציה ואפליקציות ארגוניות מבית מיקרוסופט בקרב גופי ענק בארצות הברית. בין היתר יצאה החברה לפיילוט משותף עם חברת הטכנולוגיה הישראלית אודיוקודס, במסגרתו יוטמעו כלי ה-Power Platform במערכת ניהול המכירות של ענקית תקשורת אמריקנית.
"אנחנו מצויים בצמיחה מתמדת, וכמובן שהשוק האמריקני קורץ לכל חברה", אמר מנכ"ל Biz Aid, ערן פוקס. "מצד שני, אנחנו גם מודעים למקום שלנו בשוק הישראלי, ולא מזלזלים בזה לרגע. זה המקום שבו צמחנו ויש לנו עוד לא מעט עבודה לעשות כאן".
מייסדת שותפה של Biz Aid, ורדה שפירא. צילום: אשר אברמוביץ'
מחברת בוטיק לסיירת מטכ"ל
פוקס היה אחד ממקימי Biz Aid. הוא הקים את החברה יחד עם ורדה שפירא לפני כ-11 שנים. "עבדתי בזמנו בבית השקעות שהיה מהראשונים שהטמיעו את ה-Dynamics 365 (בעבר Microsoft Dynamics CRM). בזמנו, כל ההטמעות היו מקומיות, אבל ראינו את הפוטנציאל הענק בפתרונות הענן ושיערנו שלשם השוק ילך".
שיחקתם אותה!
"אממממ… כמעט. בזמנו זה לא נראה היה ככה, אבל בדיעבד, כנראה שהקדמנו את זמננו. השנים הראשונות היו איטיות, כי אף אחד לא העז לעזוב את הברזל ולעלות לענן. אבל הייתה לנו סבלנות והיא השתלמה, כי בחמש השנים האחרונות זה התפוצץ לגמרי".
Biz Aid, מיתגה את עצמה כחברת בוטיק איכותית שמתמחה בפתרונות מיקרוסופט. השילוב בין הדרישה ההולכת וגוברת לפתרונות ענניים והניסיון המוכח ש-Biz Aid צברה, במהלך יותר מעשור של התמחות באפיון והטמעה בעולמות ה-Business Applications ו-Automation במגוון עצום של חברות ומגזרים בארץ ובחו"ל, הפכו את החברה לכח שאין לזלזל בו בשוק המקומי.
סינרגיה בין הכלים השונים – יתרון אסטרטגי מוחלט
העולם עבר שינוי דרמטי בשנתיים האחרונות. כשכולם חיפשו פתרונות לעבודה מרחוק, מיקרוסופט הייתה שם כדי לספק את המערכות הטכנולוגיות שיתאימו לכך ו-Biz Aid, שותפה ותיקה לדרך המיקרוסופטית, מיהרה לקטוף את הפירות.
"מיקרוסופט מציעה לשוק שורה לא נגמרת של פתרונות לעסקים בעולמות שאנו מתמחים בהם – ובכלל", אמר פוקס, "ולזכותה יאמר שכל מוצר מספק מענה ברמה הגבוהה ביותר בעולם. לא ראיתי אף חברה שמצליחה להוביל עולמית גם בנושא יישומים ארגוניים, גם בנושא אוטומציה, גם בנושא בינה מלאכותית (AI), גם בנושא בינה עסקית (BI), וגם בנושאי פרודוקטיביות (Office 365). כל מה שהם נוגעים בו הופך לזהב – וכשכל הכלים מנגנים יחד זה כבר יתרון אסטרטגי מוחלט".
וכך, הסביר פוקס, לקוחות שנהנו בעבר מיישומי ה-Dynamics 365 (וגם כאלה שרק עכשיו מתחילים להכיר את עולמות ה-Dynamics) מגדילים את מנעד הכלים המערכתיים בעזרת יישומים ארגוניים חדשים, כלי אוטומציה שכוללים גם RPA, בוטים, כלי AI וכדומה.
"אנחנו פועלים במתודולוגיה שמותאמת לעידן הענן, שבו הכל משתנה במהירות", הסביר פוקס. "לצורך הטמעת המערכות, אנו מתמקדים בניצול מרבי של היכולות הקיימות במערכת הארגונית ועושים שימוש מינימלי בכתיבת קוד. מעבר לפשטות ולנוחות בשימוש היומיומי, הדבר יאפשר בעתיד לבצע שדרוג חלק לגרסאות עתידיות של המערכת ולבצע התאמות מיוחדות לצרכים עסקיים משתנים".
ובינתיים גם הצרכים שלכם משתנים. הפכתם מבוטיק לאימפריה.
"אנחנו משתדלים לא ללעוס יותר ממה שנוכל לבלוע. אני צופה גידול של 50% לפחות בהיקף העבודה בשנה הקרובה, אבל זה תלוי בראש ובראשונה ביכולת שלנו לגייס עובדים שיבצעו את העבודה הזו בצורה מושלמת. זה משהו שהנחה אותנו מהרגע הראשון: אנחנו לא מוכנים להתפשר לרגע בכל מה שקשור לצוות שלנו. יש לנו כיום כ-20 עובדים ואנחנו בגיוס מתמיד, אבל לא כל אחד יכול לעבוד אצלנו. הגישה שלי היא סיירת מטכ"ל: לגייס רק את הטובים ביותר, שמגיעים עם ניסיון מצד אחד ואג'יליות מצד שני, כי מדובר בענף שכל הזמן משתנה ואנחנו חייבים אנשים שילמדו להשתנות ולהתאים את עצמם להתפתחויות".
להשקיע ולצמוח כשותף זהב של מיקרוסופט
"אני כבר שנים בתעשייה ולא זכור לי מקרה מקביל של כזה קצב צמיחה מרשים כמו מה שקורה ב-Biz Aid", העידה אורית קנטורוביץ סוטובסקי, מנהלת פעילות עולמות היישומים העסקיים במיקרוסופט ישראל. "מדובר בשותף זהב של מיקרוסופט, שקנה בהרבה עבודה קשה את הפוזיציה של אחת השותפויות הכי משמעותיות שלנו בעולמות הביזנס אפליקיישנז".
הבחירה ב-Biz Aid נובעת, לדבריה, מהיכולות המרשימות שהחברה הציגה במהלך השנים: "הם היו מהראשונים לזהות את הפוטנציאל העסקי והטכנולוגי ש-Dynamics 365 מציע, ועשו את זה בצורה מעולה. אחד הפידבקים המרכזיים שאני מקבלת עליהם זה שרואים בהם advisors, שמדברים גם בשפה טכנולוגית וגם בשפה עסקית – וזה המכלול שאנחנו במיקרוסופט מחפשים".
ואמנם, עושה רושם שבישראל Biz Aid הפכו למיישם המרכזי של מהפכת היישומים העסקיים של מיקרוסופט. "אם אנחנו מדברים על כך שבשוק הישראלי קרוב ל-70 אחוז מהשוק בחרו להצטרף לעולמות ה-Power Platforms וה-Power Apps של מיקרוסופט, הרי שלפחות 40 אחוז מהיישומים האלה נעשים על ידי BizAid", סיכמה קנטורוביץ, "ואני נוטה להאמין שהמספרים האלה רק ילכו ויגדלו, כמו שקורה עד עכשיו".
12/09/22 14:21
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שם ותפקיד: איריס גפן שווה, CCO,סמנכ"לית לקוחות ופיתוח עסקי בסילברנט (SilverNet) מקבוצת מלם תים.
ותק בתפקיד: שבע שנים, בשנתיים האחרונות תחת קבוצת מלם תים שרכשה את החברה.
תפקידים קודמים: לפני למעלה מ-30 שנה הייתי שליחה על אופנוע במסעדת הבית הסיני והאיטלקי (בימים שכל השליחים על אופנוע מסביבי היו רק גברים). בהמשך, שימשתי כעורכת במדור הספורט ב"על המשמר" (בימים שכל כתבי הספורט ועורכי הספורט היו עדיין רק גברים). לאחר מכן הייתי כתבת כלכלית בעיתון "טלגרף"– שם כבר הייתה נציגות נשית, אבל עדיין במדורים הכלכליים ובמדורי שוק ההון היו יותר גברים מנשים.
עם כניסתי לעולם התוכנה, התחלתי לעבוד בחברת סילברנט – כיום חלק מקבוצת מלם תים ,כמתכנתת אפליקציות פיננסיות, ומשם התפתחתי לתפקידים של ניתוח מערכות, ניהול תחום בנקאות ארגונית, ניהול לקוחות ובהמשך פיתוח עסקי, מוצר, ניהול איכות וחדשנות.
השכלה/שירות צבאי: מכ"ית במחנה 80, מ"מית, מדריכה בקורס קצינות ובסיום כמ"פית טירונות. החלום שלי כנערה היה להיות רופאה, אבל בתיכון השקעתי יותר במועדונים ופחות בלימודים. עשיתי תואר ראשון בפסיכולוגיה ובמדעי המדינה ובהמשך למדתי הנדסת תוכנה. לאחרונה גם עשיתי קורס דירקטורים, מתוך מחשבה לתרום מניסיוני לחברות ולעמותות בקידומן ובפיתוחן בהתאם לאסטרטגיה וליעדים.
משפחה: אני חיה עם רונית בת זוגי ושני ילדינו נועה (22) ויונתן (19) והכלבה פודינג.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה?
הבנתי שעולם העיתונות הולך להשתנות וחיפשתי תחום שיהיה מעניין, מאתגר וגם יאפשר התפתחות אישית ומקצועית. עשיתי הסבה מקצועית ללימודי הנדסת תוכנה, בשמונה חודשי לימוד אינטנסיביים של משרד העבודה (בדומה למודלים שקיימים היום, כמו ה-Coding Bootcamps של רשות החדשנות). הקורס היה מרתק. עולם פיתוח התוכנה היה מבחינתי ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. הוא אפשר לי ליצור וליהנות מתוצרים מוחשיים ומבחינתי זה היה כמו ליצור אמנות.
זה מה שעשיתי ואני עושה עד היום בחברת סילברנט. אני שותפה לאורך כל השנים בהובלת חדשנות טכנולוגית ועסקית פורצת דרך בתחום הפיננסים, בעולמות התשלומים של ה-B2B, בחברות הגדולות ביותר במשק ובתעשייה.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה?
התשובה הקצרה היא כן. התשובה הארוכה יותר היא שקיימת אפליה בתעשייה הן בשכר והן באפשרויות הקידום כלפי קבוצות אוכלוסייה הנחשבות חלשות וכלפי אנשים שנתפסים כחלשים. מכיוון שנשים נתפסות עלפי רוב כחלשות יותר – יש הבדלים מובהקים בשכר בין נשים וגברים. על אף חוק השכר השווה, המחייב פרסום של השוואה מגדרית בשכר, לצערי נמצא, כי עדיין ברוב החברות במשק, כולל בבנקים (שהם כיום גופים טכנולוגיים לכל דבר), יש פערי שכר לטובת הגברים. לרוב מדובר בפערים באחוזים חד ספרתיים. אבל עדיין…
הציפייה שלי היא שכל חברה תעשה בדק בית פנימי ותבין איך היא פועלת למחיקה מוחלטת של הפערים הנ"ל. זו צריכה להיות פעולה אקטיבית ויזומה של החברות בתעשייה ולא רק בגלל שהחוק מחייב זאת, אלא כדי ליצור שוויון אמיתי וחברה טובה יותר בארץ, בהתאם לסטנדרטים הקיימים באירופה.
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה?
כנראה שכן, אבל מי זוכר… אני לא לא נוטה לצלול לעבר ולהתעכב על המכשולים שהיו בדרך. אני תמיד מסתכלת קדימה. מאז שאני זוכרת את עצמי, העובדה שאני אישה מעולם לא עיכבה אותי מחשבתית, ובמקום עבודתי הנוכחי אני לא חווה אפליה. עם זאת, יצא לי להיתקל במהלך הקריירה בתגובות מזלזלות או מבטלות בפורומים שבהם הייתי האישה היחידה. זה מעולם לא עצר בעדי מלומר את דעתי ולפעול ולקדם בהצלחה את מה שאני מאמינה בו.
12/09/22 14:59
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מערכת ההפעלה האפל'ית iOS16 אמנם מושקת היום רשמית בגירסתה הסופית, אבל נראה שלא תכלול את כל התכונות שאפל הבטיחה לשלב בה בוועידת המפתחים האחרונה שלה.
חלק מהתכונות לא יפעלו, כמובן על דגמי iPhone ישנים, וחלקן פשוט ישולבו בגירסאות של מערכת ההפעלה בהמשך השנה.
אז למה לא לצפות במהדורה הראשונה:
ספריית שיתוף תמונות ב-iCloud – התכונה שרבים ציפו לה, שאמורה לאפשר יצירת ספריית שיתוף אחת עבור בני המשפחה, שהתמונות והסרטונים ישויכו אליה אוטומטית – לא תיכלל, ובאתר של iOS16 מצוין, כי היא "תגיע מאוחר יותר השנה".
פעילויות LIVE– התכונה שאמורה לאפשר התרעה אחת, המציגה את עדכון רציף אחד שמציג שינויים בפעילויות שהמשתמש עוקב אחריהן, כמו תוצאות של משחקים, מעקב אחר חבילות, פעילויות ספורט ועוד – גם תכונה זו תגיע "מאוחר יותר השנה".
תמיכה בתקן Matter – תקן חדש של תאימות צולבת של בית חכם, כלומר מכשיר עם אישור Matter יעבוד עם Apple Home, Alexa ו-Google Home (בין היתר). אפליקציית Home ב-iOS 16 מקבלת עדכון גדול, כולל ממשק חדש יעיל, הרבה עדכוני ביצועים ואמינות מתחת למכסה המנוע, אבל התמיכה ב-Matter תגיע מאוחר יותר השנה.
תמיכה בקישוריות לוויינית למצבי חירום – אחת התכונות החדשות והמגניבות ביותר של iPhone 14, המאפשרת לשלוח הודעות חירום קצרות באמצעות לוויינים כשנמצאים במקומות ללא קליטה אלחוטית או סלולרית לא תיכלל במכשירי ה-iPhone שיתחילו להימכר בהמשך החודש. מסמך התמיכה של אפל מסביר, כי התכונה "תהיה זמינה עם עדכון תוכנה iOS 16 שיגיע בנובמבר 2022".
מרכז המשחקים (Game Center) – יקבל תמיכה ב-SharePlay, שתאפשר להתחיל לשחק במשחק מיד בזמן שיחת FaceTime, והוא ישתלב עם אנשי קשר כך שניתן יהיה לראות את כל פרופילי Game Center של אנשי הקשר (אם הם מאפשרים זאת) במהירות ובקלות באפליקציית אנשי הקשר – אך היא תגיע בעדכון ל-iOS 16 בהמשך הסתיו.
אפליקציית Freeform – אפל הכריזה על אפליקציה חדשה לשיתוף פעולה כחלק מהדגמת iPadOS 16 שלה בכנס המפתחים האחרון שלה. היא תהיה אפשרית עבור iPad, Mac או iPhone, ותאפשר שיתוף פעולה עם עמיתים באמצעות הענן מכל מקום. זהו קנבס גמיש גדול, המאפשר להוריד אליו כמעט כל דבר – קובצי PDF, הערות, תמונות, אודיו, קישורי אינטרנט ועוד – לראות את כולם בתצוגה מקדימה. לאחר מכן ניתן להוסיף הערות או לצייר בכל מקום עם תמיכה של Apple Pencil, ולראות היכן אחרים עובדים עם סמנים חיים.
בשלב זה, לא ברור מתי תשוחרר Freeform, וייתכן שזה יגיע אפילו ב-2023.