הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
12/12/22 13:41
12.31% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ההדלפות והשמועות שהתפרסמו ברשת חשפו כבר חלק מן התוכניות השאפתניות של אפל לגבי הדור הבא של הסמארטפונים שלה. כעת, מידע חדש טוען שהשאיפות האלה מגיעות גם עם תג מחיר כבד.
LeaksApplePro, עיתונאי ואנליסט טק, המתאר את עצמו כ"מדליפן אפל, שלפעמים צודק", חשף מידע חדש על ה-iPhone 15, כולל מחירים, שעשויים לזעזע את הצרכנים, ובטח את אלה שרצים לקנות מדי שנה את הדגם העדכני שיוצא לשוק.
בחודש שעבר חשף LeaksApplePro שדגם ה-iPhone 15 Ultra – השם החדש של אפל ל-Pro Max, יתייקר בכ-100 דולר, אבל כעת הוא טוען שמחירו ההתחלתי של המכשיר יעמוד על 1,299 דולר – יקר ב-200 דולר מה-iPhone 14 Pro Max, וקפיצת המחיר הגדולה ביותר בהיסטוריה של המכשיר בין דור לדור. לטענתו, "אפל מאבדת רווחים שנה אחר שנה. העלייה בעלויות הייצור והאינפלציה, שהופכות את הכסף שיש לחברה בבנק לשווה פחות, שברו סוף סוף את גב הגמל".
הוא ציין גם כי לא ידועים עדיין המחירים של המכשירים האחרים בקו ה-15, עם זאת, עם מחיר התחלתי של 1,299 דולר שעלול לטפס ל-1,799 דולר עבר דגם ה-Ultra של 1 טרה-בייט זיכרון אחסון, סביר להניח שגם הדגמים האחרים יושפעו מכך, שכן אפל לא אוהבת פערי מחיר גבוהים בין מוצרים באותו קו.
עם זאת, מצהיר ה"מדליפן", שדגם ה-iPhone 15 Ultra יעניק תמורה גבוהה יותר לכסף, עם זיכרון אחסון מינימלי של 256 מגה-בייט (לעומת 128 מגה-בייט כיום).
בנוסף, טוען LeaksApplePro, שהדגם החדש יכלול מצלמה קדמית כפולה, שקע טעינה USB-C, עם Thunderbolt 4 (במהירות 40 גיגה-ביט לשנייה), שיחליף את שקע ה-Lightning האיטי יותר (0.48 גיגה-ביט לשנייה), ויהיה עשוי מטיטניום – חזק במיוחד אבל גם יקר בהרבה מהחומרים שמהם עשויים כיום דגמי ה-iPhone (אלומיניום לדגמים הסטנדרטיים, ופלדת אל-חלד לדגמי ה-Pro).
לגבי הטיטניום, יש עדיין ויכוח בין כמה מדליפים האם רק דגם ה-Ultra יכלול אותו, או כל הדגמים בקו ה-iPhone 15, אבל נראה שלהכרעה הזאת נצטרך להמתין עוד קצת, עם ויכוח נוסף לגבי אילו דגמים יכללו שתי מצלמות קדמיות.
ויש עוד משהו, מרתק בפני עצמו, ש-LeaksApplePro משתף: אפל שוקלת רק צבע אחד עבור ה-iPhone 15 Ultra, והוא זהה לצבע של ה-Apple Watch Ultra (כסוף). אני לא יודע אם זה יהיה הצבע היחיד הזמין בספטמבר, או אם יהיו יותר צבעים, אבל נכון להיום אף אחד מהמקורות שלי לא ראה שום צבע מלבד זה".
12/12/22 12:24
10.77% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הרפובליקה האסלאמית לא מרפה, גם בסייבר: חוקרים חשפו באחרונה שורה של מתקפות שהאקרים איראניים ביצעו נגד ארגונים במדינות במזרח ובמרכז אסיה, כמו גם במזרח התיכון – לרבות בישראל.
הקורבנות שזוהו של הקמפיין, מסוג דיוג חנית (Spear phishing), היו בארמניה, אזרבייג'ן, מצרים, עיראק, ירדן, עומאן, קטאר, טג'יקיסטן, איחוד האמירויות הערביות – וישראל, כך לפי חוקרי דיפ אינסטינקט הישראלית, שגילו אותו.
המיילים שנשלחו לקורבנות הפוטנציאליים הכילו קישורים ישירים לדרופבוקס, או קבצים מצורפים למסמכים עם כתובת URL שהפנתה לקובץ מאורכב, בתצורת ZIP. ההודעות נשלחו מחשבונות מייל ארגוניים שנקצרו בעבר, ומוצעות למכירה בדארק נט במגוון "חנויות דואר אינטרנט", כמו Xleet ,Odin ,Xmina ו-Lufix. המחירים נעים בין 8-25 דולר לכל חשבון.
החוקרים ציינו כי מדובר בקמפיין ממושך, שמתוחזק ומתעדכן באופן פעיל, כאשר טקטיקות ההתקפה של ההאקרים שופרו, שוב, כדי לספק להם יכולת להשתמש בכלי ניהול מרחוק, אחר, בשם Syncro. כמו כלים אחרים, הנוזקה המשולבת, שבמקור נמצאת בשימוש של ספקיות שירות ואינטרנט, מציעה דרך לשלוט לחלוטין במכונה ומאפשרת ליריב לבצע סיור במערך המחשוב הארגוני, לפרוס "דלתות אחוריות" נוספות, ואפילו למכור גישה לשחקני איום אחרים. לפי החוקרים, "כאשר שחקן איום משיג גישה למחשב ארגוני באמצעות יכולות אלה נפתחות בפניו דלתות עם אפשרויות כמעט בלתי מוגבלות".
המבצעת: קבוצה שמוכרת לחוקרים כבר שבע שנים
את הקמפיין מבצעת קבוצת ההאקרים האיראנית Boggy Serpens (נחשי ביצה), שידועה גם בכינויים TEMP.ZAGROS ,Seedworm ,Muddy Water, חתלתול סטטי, מרקורי ו-Cobalt Ulster, מוכרת למומחים מאז 2015. זו יחידת האקרים שפועלת במסגרת משרד המודיעין והביטחון האיראני (MOIS) – זרוע של מנגנון הביטחון של המשטר. הזרוע מתמקדת במעקב פנימי אחר מתנגדי המשטר ובפעילים נגדו מחוץ לגבולות איראן.
איראן – פעילות ענפה בסייבר
באחרונה חשפו חוקרי דיפ אינסטינקט רכיבים חדשים מתוך נוזקה שזכתה לכינוי פולוניום, שמופעלים על ידי קבוצת האקרים מלבנון, וההתקפות שלהם מכוונות אך ורק נגד ישויות ישראליות. ביוני השנה קבעו חוקרי מיקרוסופט כי "פולוניום מתאמת את פעולותיה עם קבוצות רבות של שחקני איום, שמזוהות עם משרד המודיעין והביטחון האיראני. הזהות מתבססת בשל חפיפה בין הקורבנות, וכמה טכניקות וכלים נפוצים לשימוש שמבוצעים על ידם".
בינואר השנה פרסמה סייברקום, מפקדת פיקוד הסייבר של צבא ארצות הברית, יותר מתריסר דגימות של נוזקות ומסרה שאם מנהלי רשתות יראו שתיים או יותר מהדגימות הללו במערכות שלהם, ייתכן שההאקרים הצבאיים האיראנים כיוונו לארגונים שבהם הם מנהלים. לדבריהם, "הדגימות מייצגות כלי קוד פתוח שונים ששחקני מודיעין איראניים משתמשים בהם ברשתות ברחבי העולם". אנשי הפיקוד ייחסו את הנוזקות לקבוצת Muddy Water.
בדצמבר אשתקד פרסמה סימנטק כי האקרים איראניים תקפו שורה של מפעילות טלקום וחברות המספקות שירותי IT במזרח התיכון ובאסיה – כולל בישראל – במשך חודשים.
ההאקרים האיראנים הבינו שעליהם להשתפר
עד 2017, ההאקרים האיראנים כתבו סקריפטים פשוטים וביצעו מתקפות פישינג קלות לזיהוי וחסימה. אז הם נתפסו פעמים רבות על ידי חוקרי אבטחה, והבינו שעליהם להשתפר. כמו כן, ב-2019 הם הבינו שהנוזקה העיקרית שלהם לא באמת עובדת – אז הם כתבו כלי חדש, בשפת פיתוח אחרת. ב-2018 הם התחזו לסינים ושנה לאחר מכן הוסיפו הצפנה לכלי התקיפה שלהם. בשנתיים האחרונות משקיעים האיראנים שלוחי המשטר בטהרן יותר מאמצים באיך לא להתגלות. הם עברו ממתקפות רחבות היקף לפגיעה ביעדים איכותיים ונקודתיים.
חברי הקבוצה שתקפה הפעם איימו בעבר לרצוח חוקרי אבטחה שהתחקו אחר פעילותם. בשנה שעברה הם התמקדו במתקפות על ארגונים מהאקדמיה ומתעשיית התיירות בכמה מדינות, וכן תקפו ממשלות ומפעילות תקשורת בשנים האחרונות. לאורך השנים הקבוצה תקפה עשרות ארגונים מתחומים רבים, בהם ממשל, תקשורת, אנרגיה, טכנולוגיה, שירותים, תחבורה, אקדמיה, שירותים פיננסיים, טלקומוניקציה ומגזרים אחרים – בדרך כלל כחלק מאיסוף מידע או ריגול.
שרה ג'ונס, אנליסטית בכירה למודיעין איומים במנדיאנט, אמרה בעבר כי "איראן מפעילה צוותים רבים המבצעים ריגול בסייבר, מתקפות סייבר ופעולות לאיסוף מודיעין ומידע. שירותי הביטחון שנותנים חסות לשחקנים האלה, ה-MOIS ומשמרות המהפכה, משתמשים בהם כדי להשיג דריסת רגל במערכות המחשוב של היריבים והמתחרים של איראן בכל רחבי העולם".
12/12/22 17:18
9.23% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בהיבטים מסוימים, אפשר לומר שה-Yoga Slim 7i Carbon Gen 7, המחשב דק הגזרה החדש במשפחה המפורסמת, דומה למדי ל-Latitude 7330, שהסקירה שלו הופיעה כאן, באתר, ביום ה'. שניהם בכל זאת קלים מאוד, ודי דקים, לשניהם מסכי 13 אינץ', שניהם בתצורת ה-"צדפה" המסורתית ושניהם מבוססים על מעבדי Core מהדור ה-12 ההיברידי הראשון של אינטל – ממשפחות שבהן חושבים בעיקר, גם אם לא רק, על זמן עבודה.
אם המחשב מבית דל זועק חזק "פרקטיקה", ומציע הרבה יציאות וגם מראה קצת קשוח, המחשב הנסקר כאן, מבית לנובו, זועק: "תראו, אני יוקרתי". הוא דק הרבה יותר, עם עובי של 14.8 מ"מ בלבד, השוליים מסביב למסך – גם הם דקים יותר, כך שהוא קצר יותר מיריבו באופן שמבחינים בו בקלות בעין, והוא גם מציע מסך טוב ובהיר יותר, עם רזולוציית 2.5K, תמיכה ב-Dolby Vision ובהירות של 400 ניט, וכן קצב ריענון של 90 הרץ ותמיכה של 100% במרחב הצבעים sRGB. המחשב הזה גם תומך במגע. אפשר לומר בקצרה שהוא מחשב שממוקד במדיה, בעוד שהמחשב של דל ממוקד בעבודה בשטח.
יש ל-Yoga Slim 7i Carbon Gen 7 גם חיסרון משמעותי, שדי מוכר בסוג המחשבים הזה: הוא מגיע רק עם שני חיבורי USB-C – גורם שיכול בפני עצמו להוציא את המכשיר הזה מהרשימה הקצרה של המועמדים לרכישה של לא מעט אנשים.
טוב, יש גם מתג חשמלי להסתרת המצלמה, וגם, כמובן, כפתור הפעלה וכיבוי, שיושב בצד. מהצד השני, אין חרירי אוורור מהצד או מאחור, כך שכל האוויר שנכנס לקירור צריך להגיע למטה, כאשר כל מה שמרים את הקצה האחורי הוא רגלית אחת דקיקה. ואם מניחים את המחשב על הברכיים? צפויה התחממות קלה.
ה-Core 12 ההיברידי וה-P שלו
המעבד שנמצא בלב המחשב – כאמור, Core מהדור ה-12 ההיברידי של אינטל – מגיע מסדרת ה-P, שהיא סדרה חדשה שנגזרה מסדרת ה-U. היא מציעה קצת יותר ביצועים בהשוואה לסדרה הקודמת, ולו מאחר ש-TDP ברירת המחדל של מעבדי ה-P עומד על 28 וואט מול 15 וואט בלבד של מעבדי ה-U – לדוגמה, כמו זה ששובץ ב-Latitude 7330.
יש לציין שהמעבד שבחרה לנובו להתקין ב-Slim 7i Carbon שהגיע אליי לבדיקה הוא Core i-1260P, שכולל ארבע ליבות ביצועים לצד שמונה ליבות יעילות. על הנייר, זה הרבה כוח מחשוב, שלא לומר המון, כי ארבע ליבות הביצועים תומכות בעבודה בריבוי נימים, כך שהמעבד מציע לא פחות מ-16 ליבות לוגיות. זה אומר של-Thread Director יש הרבה אפשריות בחירה – וזו עוד שבירה של תקרת זכוכית בשוק המחשבים הניידים.
למה אני כותב את זה? כי אם נשווה אותו ל-Core i7-1195G7, המעבד הכי חזק בסדרת ה-U מהדור ה-11, נגלה שיש לו רק ארבע ליבות פיזיות או שמונה לוגיות, עם אותו הספק ואותו תהליך ייצור, והוא גם לא תומך בזיכרון DDR5 כמו המעבד החדש.
כדי להשלים את ההיבט הטכנולוגי אזכיר שהמחשב משתמש בשבב הגרפי המובנה Iris Xe של אינטל, שלא עבר קפיצת דור. לנובו שילבה לצידו 16 גיגה-בייט זיכרון LPDDR4 דו ערוצי במהירות גבוהה מאוד של 4,800 גיגה-הרץ, וכן כרטיס אחסון מבוסס SSD, עם תמיכה ב-NVMe, בנפח של 1 טרה-בייט.
על סיבים ואמצעים אחרים
כפי שניתן ללמוד משמו, ל-Yoga Slim 7i Carbon Gen 7 יש קשר חזק מאוד לפחם – או, יותר נכון, לסיבי פחם. השלדה שלו מיוצרת מסיבים אלה, ולכן היא גם קלה וגם עמידה ברמה מספקת. המשקל של המחשב עומד על 970 גרם – משקל שפעם היה נחשב למדהים וכיום כבר מצוי למדי במחשבים דקים וקלים. לנובו גם שמרה פעם את השימוש בסיבי פחם לטובת מחשב הדגל העסקי שלה X1, במהדורה מתאימה, ועכשיו משלבת אותו בעוד מחשבים.
הסוללה של ה-Carbon Gen 7 מציעה נפח עבודה של 50 וואט/שעה, וזה, לפי החברה, אמור להספיק ל-10 שעות עבודה. במבחן המשרדי הסטנדרטי שלי, עם PCMark10, הגעתי לקצת יותר משבע שעות ורבע – שזה יפה מאוד ומצביע על מחשב שאכן יחזיק בקלות יום עבודה משרדי, ואפילו של צריכת מדיה וגלישה.
כמו בכל מחשב דקיק, קל וקטן, גודלו של משטח העכבר סביר ולא יותר, אבל התמיכה של המסך במגע מפצה על כך. מקשי המקלדת מציעים ירידה של 1 מ"מ, וזה סביר בהחלט למחשב דק שכזה, ויש שני רמקולי 2 וואט, המבוססים על טכנולוגיה של הארמן ותומכים ב-Dolby Atmos. מבחינת קישוריות, יש תמיכה ב-WiFi 6E וב-Bluetooth 5.1.
המחיר של המחשב בתצורה שבה הוא הגיע אליי לבדיקה עומד על 6,400 שקלים.
12/12/22 11:38
6.15% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
במהלך – שאנליסטים התקשו להחליט אם הוא נועד להרגיע, או להראות מי הבוס החדש – נפגש באחרונה הוק טאן, מנכ"ל ברודקום, עם נציגי קבוצת המשתמשים של VMware, ואחרי הפגישה שלח להם בשבוע שעבר מכתב פתוח.
"לאחר סגירת העסקה של רכישת VMware, למרות שנחפש הזדמנויות כדי לנצל עוד יותר את הפוטנציאל של הנרכשת, המיקוד הראשוני שלנו יהיה להמשיך לבנות על העבודה החלוצית והשותפויות שמגדירות את VMware היום", כתב טאן.
במאי השנה הודיעה ענקית השבבים על רכישתה את ענקית הווירטואליזציה תמורת 61 מיליארד דולר, בעסקה שתושלם באוקטובר 2023. בהודעת הרכישה טאן הביע אופטימיות לגבי סיכויי ההצלחה של החברה המשולבת, וציין את "הרקורד המוכח של מיזוגים מוצלחים" של החברה שלו.
בשנים האחרונות הרחיבה ברודקום את פעילות הרכישות שלה, ולה יש שני מותגי-על לשעבר: CA וחלק מסימנטק.
דל (Dell Technologies) נפרדה מענקית הווירטואליזציה, שהייתה חברה-בת שלה, ב-2021. VMware כונתה "תרנגולת המטילה ביצי זהב" עבור דל, אולם ענקית המחשוב נאלצה להיפרד ממנה בשל חובות עבר – של עשרות מיליארדי דולרים – הנובעים מהרכישה הגדולה שלה בעשור הקודם את EMC, ש-VMware הייתה בבעלותה.
מסר מרגיע לשותפי ומשתמשי VMware
מאז ההכרזה, שותפי ומשתמשי VMware הביעו חששות כי הנרכשת תפסיק לחדש, וחלק מהלקוחות חשו בלבול וחוסר ודאות לגבי עתידה. אנליסטים אמרו שלא ברור כיצד VMware משתלבת עם עסקי השבבים הקיימים של ברודקום, או אילו סינרגיות עשויות להתקיים עם CA וסימנטק בעתיד.
הרכישה הצפויה היא השלישית בגודלה בהיסטוריה של ההיי-טק – אחרי רכישת מיקרוסופט את ספקית משחקי המחשב אקטיוויז'ן בליזארד תמורת 69 מיליארד דולרים – שכעת מוטלת בספק – ורכישת דל את EMC ב-2016, תמורת 67 מיליארד דולרים.
במכתב פתוח ששלח לקבוצת המשתמשים של VMware, מנכ"ל ברודקום טאן כתב כי "פילוסופיית ההשקעה שלנו עוסקת ביצירת טכנולוגיה ומוצרים המספקים ערך ברור ללקוחות, כמו גם שיפור השימושיות והמשלוח שלהם – מו"פ הוא קריטי למאמץ זה". לדברי טאן, "לכן, בעוד שנחפש הזדמנויות לאחר סגירה כדי להרחיב עוד יותר את הפוטנציאל של VMware, המיקוד הראשוני שלנו יהיה להמשיך ולהתבסס על שותפויות".
טאן הוסיף כי הוא "רוצה להקל על הגישה של VMware ללקוחות, וכדי לעשות זאת נתכנן להשקיע משאבים גדולים יותר בתוכניות הכשרה והסמכות".
אנליסטים ציינו כי דברי טאן בשבוע שעבר מהווים אינדיקציה ראשונה למהלכים ההתחלתיים של ברודקום, לאחר שהעסקה תעבור את כל המשוכות הרגולטוריות.
עוד כתב טאן שהרכישה נועדה לטפח את קשרי הלקוחות בכל מסלולי השוק של ענקית הווירטואליזציה, כולל ערוצי השותפים.
"ל-VMware יש גם סביבה עסקית איתנה של שותפים, שנמשיך לפתח כדי לעזור לנו לשרת את כל הלקוחות", כתב טאן בחלק במכתב שכותרתו 'המחויבות שלנו לכלל האקו-סיסטם של VMware'. לדבריו, "נאפשר לשותפים להצמיח את העסקים שלהם עם היצע מורחב ומשולב, כדי שנהיה במצב טוב יותר לענות על צרכי הלקוחות יחד".
טאן אמר שהחברה שבראשה הוא עומד תשקיע בפיתוח של VMware, והוסיף של-ברודקום עצמה יש 19,000 פטנטים, והיא השקיעה בשנה החולפת חמישה מיליארד דולר על מו"פ. מאידך, אנליסטים ציינו כי ברודקום הוציאה פחות מ-VMware על מו"פ כאחוז מההכנסות.
"למרות שברודקום חדשה יחסית בעולם התוכנה", סיכם טאן, "הרקורד שלנו מוכיח את המחויבות שלנו להשקעה בפיתוח מוצר כדי לעזור ללקוחותינו לבנות ולהצמיח את העסקים שלהם. יש לנו את מלוא הכוונות לבנות על המורשת הזו עם עסקת VMware".
12/12/22 15:19
6.15% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
סם בנקמן-פריד (סב"פ) הוא המייסד והמנכ"ל לשעבר של בורסת הקריפטו FTX שבימים אלו פושטת רגל בארה"ב. מדובר בחברה שהייתה עד לאחרונה בורסת הקריפטו השנייה בגודלה בעולם, ושבוצעו דרכה עסקאות בהיקפים של 10 מיליארד דולר מדי יום, אבל אז שורה של אירועים שעדיין אינם בהירים במיוחד הכניסו את החברה למשבר, אשר אילץ אותה לבקשת הגנה על פושטי רגל מהרשויות האמריקניות, כפי שנחשף באמצע נובמבר האחרון.
סב"פ נחשב בעיניי רבים כאשם הישיר במצב העסק ובאובדן מיליארדים רבים של דולרים השייכים ללקוחותיו המשקיעים. מבקריו ה"עדינים" טוענים נגדו שגילה חוסר יכולת נוכח ניהול לקוי של נכסי הלקוחות והסיכונים ואילו הבוטים שבהם מכנים אותו פשוט "נוכל הקריפטו", על כל ההשלכות שיש למונח המסוים.
אלא שסב"פ ממשיך להכחיש מעילה בכספי לקוחותיו וסבור שטעויות וכשלים הם שהובילו את בורסת הקריפטו לפשיטת הרגל.
"לא הייתי הכישרון הגדול שחשבתי שאני"
ל-FTX יש מטה ראשי באיי בהאמה – הנחשבים כמקלט מס לעסקים – ובאחרונה הוא העניק ראיון ל-BBC המקומי בבהאמה, בו סיפר שהוא מקווה להקים עסק חדש, כדי להרוויח מספיק כסף למען פיצוי קורבנות הקריסה של הבורסה שהקים.
כשנשאל בראיון זה האם יש לו אחריות לשאירע ענה: "לא ביצעתי הונאה ביודעין, אני לא חושב שעשיתי זאת. לא רציתי שכל זה יקרה". ואז הוסיף סב"פ תובנה והצהיר: "בהחלט לא הייתי הכישרון הגדול שחשבתי שאני".
זו אינה הפעם הראשונה שבה בנקמן-פריד לוקח על עצמו אחריות מסוימת לאירועים. גם בפניה-BBC וגם בראיונות שהעניק מאז הקריסה לתקשורת, הודה בכך סב"פ לא אחת, אלא שבעיקר התמקד בטענה שלא הצליח לנהל את העסק היטב, אך שהדבר קרה בשוגג.
בראיון אודיו שנערך מוקדם יותר החודש, סיפר מי שהיה המייסד והמנכ"ל לשעבר של בורסת הקריפטו הקורסת את הצד שלו בפרשה החמורה, ואמר בין השאר: "אף אחד לא רוצה לשמוע ממני סליחה עכשיו". הוא המשיך וציין "אני מרגיש מאוד עצוב עבור אנשים שסמכו עליי, הם ניסו לעשות משהו טוב למען העולם, אבל אני ביאסתי אותם והם נעלמו".
"יש לי חובה למשתמשי FTX לעשות כמיטב יכולתי עבורם"
נזכיר כי בנקמן-פריד הגיע לעולם הקריפטו ב-2017, אז הקים קרן גידור במטבעות קריפטו, בשם אלמידה (Alameda Research). כעבור שנתיים הקים חברה נוספת, שנייה, את FTX – בורסה למטבעות דיגיטלים. מכיוון שהערך של כמה מהמטבעות המובילים בשוק עלה, ועימו כל התחום, ובמהירות מסחררת, הוא הפך לכוכב התחום, מהעשירים שבו, והונו אישי הצטבר ליותר מעשרים מיליארד דולר.
אלא שאז, במקביל למשבר בתחום הקריפטו השנה, ולצד שאלות שהחלו להישאל בשוק, צצו בעיות נזילות, ובורסת FTX חדלה לאפשר למשקיעים למשוך כסף. בהמשך הגיעו הגשת בקשת פשיטת הרגל לרשויות ופרישתו של סב"פ מתפקיד המנכ"ל.
היזם בן ה-30 בסך הכל, שלרגע נחשב כוכב והפך גם למולטי מיליארדר צעיר, אמנם איבד את כל הונו במהלך קריסת FTX, אבל נשמע בראיונותיו עסוק בעיקר ברגשי אשם כלפי לקוחותיו, שהפכו בעצם לכמיליון נושים.
הוא הצהיר בין השאר בשיחתו עם ה-BBC: "אני אחשוב איך אנחנו יכולים לעזור לכולם. אני חושב שלפחות, יש לי חובה למשתמשי FTX לעשות כמיטב יכולתי עבורם. אתם צריכים לדעת שאני אתן הכל כדי שאוכל ליצור עסק ולייצר ערך". SBF just suggested creating another Ponzi token scheme to payoff the earlier victims of his first Ponzi scheme. ????
Ht @alifarhat79 pic.twitter.com/XpRvGOy7Nb
— Wall Street Silver (@WallStreetSilv) December 9, 2022 לא קונים את הצגת התמימות
מעניין לציין כי באחרונה, בהתכתבות בטוויטר, הגיב סב"פ להצעה שהושלכה לעברו לסגור את עסקי FTX הכושלים, ולהנפיק מטבע FTT חדש. הוא הגיב לציוץ ואמר שזה בהחלט נשמע לו דבר נכון לעשות, ואז ספג עוד ביקורת, שריטוויט הרצ"ב מייצג אותה נאמנה. נכתב בו: "סב"פ פשוט הציע ליצור עוד תכנית פונזי של אסימונים כדי לפצות את הקורבנות המוקדמים יותר מתכנית הפונזי הראשונה שלו".
בנוסף, בכיר לשעבר ב-FTX, המקורב ל-סב"פ, אמר לתקשורת כי הבוס של הבורסה היה מודע בוודאות לכך ש-אלמידה משתמשת בכספי לקוחות FTX. המקורב טען כי המנכ"ל לשעבר שיקר כשאמר בראיונות לאחרונה שהוא לא מודע לתזרימי מזומנים וקריפטו בין FTX לאלמידה.
עקב הפרשה נפתחו סביבה חקירות רגולטוריות שונות, כולל באיי בהאמה, וכן ועדת הבנקים של הסנאט האמריקני רוצה לחקור את סב"פ השבוע על קריסת FTX. לפיכך בקרוב נשמע מהיזם הצעיר הכושל עוד תשובות, ואולי כאלו שיהיו מדויקות יותר ופחות כלליות ומתנצלות בדיעבד, לכשיתייצב מול המחוקקים האמריקנים.
12/12/22 15:59
6.15% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שוב חשש לשיבושים בשע"מ – זרוע המחשוב של רשות המיסים. זאת, בעקבות טענות של ועד העובדים, בראשות דורון דודו, להפרה בוטה של ההסכם הקיבוצי שנחתם איתם רק לפני חצי שנה. הסכם זה הוגדר "היסטורי", והעובדים נקטו בו בצעדים מרחיקי לכת כדי להביא לשקט תעשייתי בארגון. כעת הם טוענים כי יש זחילה מתמדת מצד ההנהלה, שמפרה סעיפים בו. ההסתדרות נכנסה לתמונה, והזהירה את ההנהלה מפני אפשרות של הכרזה על סכסוך עבודה ונקיטת צעדים ארגוניים.
אריה רימיני, מנכ"ל שע"מ. צילום: שי בן אפרים
אתמול (א') שיגר עו"ד שאול אידה, מנהל חטיבה ארצי בהסתדרות עובדי המדינה, מכתב מפורט לאריה רימיני, מנכ"ל שע"מ, עם העתק ליו"ר ההסתדרות, ארנון בר דוד, שבו הוא מנה אחד לאחד את החששות שלהם להפרת ההסכם מצד ההנהלה. "הובא לידיעתנו כי הנהלת שע"מ פועלת באופן חד צדדי מול ועד העובדים, באופן הפוגע במרקם יחסי העבודה העדין בארגון, תוך דרדור תנאי ההעסקה וחוסנה של מערכת יחסי העבודה הקיבוצית במקום", כתב עו"ד אידה.
הוא ציין במכתב כי מזה זמן רב קיימת תופעה של נטישת עובדי שע"מ לסקטור הפרטי, אולם ההנהלה נמנעת מלקלוט עובדים חדשים במקומם, ולא מקדמת עובדים ותיקים. "לטעמנו, מדובר בהפרטה מלאה של שע"מ", ציין עו"ד אידה. לטענת ההסתדרות, מעבר העובדים לסקטור הפרטי נעשה בחוסר שקיפות, ולוועד העובדים אין כל מידע רשמי על התקנים שהתפנו בשלוש השנים האחרונות – מה שמונע ממנו למלא את תפקידו.
טענה נוספת שעולה במכתב היא שעובדי חברות חיצוניות שעובדות עם שע"מ מתפקדים בדרגות גבוהות יותר מעובדי הארגון עצמו, "וכך יוצא שעובד חיצוני מנהל עובד מדינה – תופעה שלא מקובלת בדרך כלל". עוד נטען בו כי "לאף אחד בשע"מ מידע על פיקוח שנעשה על עובדי החברות החיצוניות, המשובים עליהם נשמרים בסוד וגם הליכי הפיטורים".
שלוחה של שע"מ בהפתעה
עו"ד אידה מציין שלעובדי שע"מ נודע "בהפתעה" כי נפתחה שלוחה של הארגון בדימונה, ללא כל תיאום עם ועד העובדים. טענות נוספות בן שתקציב רווחה בסך של 100 אלף שקלים, שהובטח לעובדים – לא מומש, לא מומש סעיף בהסכם הקיבוצי על חלוקת 35 דרגות נוספות לעובדים, ועוד שורה של הבטחות בתחום המקצועי-טכנולוגי שטרם יצאו אל הפועל.
בסיכום המכתב הזהיר עו"ד אידה: "ועד העובדים וההסתדרות לא יחרישו מול צעדים פוגעניים, ושוקלים לפעול בכל האמצעים, לרבות הכרזה על סכסוך עבודה".
דורון דודו, יו"ר ועד עובדי שע"מ. צילום: יח"צ
אמש שיגר יו"ר ועד העובדים מכתב מטעמו להנהלת שע"מ, שבו הוא מעלה את התקווה שהנהלת שע"מ תתעשת במהירות, "לפני הכרזה על צעדים ארגוניים שאף אחד לא מעוניין בהם".
מהנהלת רשות המיסים נמסר בתגובה כי "הנהלת שע"מ לא נקטה בשום צעד המהווה הפרה של ההסכם. נהפוך הוא, ההסכם מיושם על ידי ההנהלה במלואו. יתרה מזאת, ההנהלה הופתעה למקרא הטענות המובאות בפנייתכם, שכן במהלך מחצית השנה האחרונה, הנהלת שע"מ והוועד פעלו יד ביד לקידום רשות המיסים והשירותים המוענקים לאזרחי ישראל".
12/12/22 10:52
4.62% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
56% מהארגונים המשתמשים בשירותי תשתית כשירות (IaaS) חוו עלייה בהיקף מתקפות הסייבר נגדם לעומת אשתקד; 67% מהם נפגעו ממתקפת כופרה; 59% מהם נתקלו במתקפות מתוחכמות יותר – כך עולה ממחקר חדש של סופוס (Sophos).
המחקר בחן את אבטחת מחשוב הענן ונערך בקרב 4,984 אנשי IT מעסקים קטנים ובינוניים ברחבי העולם.
על פי החוקרים, במקרים רבים, פערי נראות, חולשות אבטחה ידועות שלא תוקנו והגדרות שגויות של משאבי תשתית הותירו את הארגון חשוף למתקפות סייבר מסוגים שונים, ובהם מתקפות כופרה. רק 37% מהארגונים מנסים לאתר באופן יזום הגדרות תצורה שגויות, או לא מאובטחות, ורק 43% מהם סורקים את משאבי התשתית כשירות לאיתור חולשות אבטחה ידועות בתוכנה. נתון נוסף מעלה, כי 65% מהמשתמשים במחשוב ענן דיווחו, שחסרה להם תמונה מלאה של מצבת המשאבים המחוברים לרשת הארגון והגדרות התצורה שלהם. רק 33% מהם דיווחו, כי יש לארגון את המשאבים הנדרשים לניטור רציף של התשתית כשירות – לשם איתור יזום של איומים, חקירתם וסיכולם בזמן.
"ככל שארגונים מעבירים היבטים נוספים של פעילותם לענן, כך הופכות אבטחת המידע והגנת הסייבר בארגון לחיוניות יותר", אמר ג'ון שייר, יועץ אבטחה בכיר בסופוס. "אסטרטגיית אבטחת ענן איתנה מורכבת מאמצעי הגנה מסורתיים לאיתור איומי סייבר וסיכולים – לצד תהליך ניהול סיכונים. חולשות אבטחה ידועות שלא תוקנו והגדרות תצורה שגויות של מכשירים המחוברים לרשת הארגון הן פערי אבטחה שאפשר למנוע, ובכך להקשות על התוקפים ולהקטין את הסיכון".
לדברי שייר, "רוב פושעי הסייבר הם לא תוקפים מתוחכמים ובעלי יכולות טכנולוגיות בלתי מוגבלות, אלא גנבים קטנים המחפשים מטרות קלות. אחד מממצאי הסקר הוא שמשתמשי IaaS מנוסים ראו דווקא ירידה במספר המתקפות נגד הארגון ונמצאים בסיכון נמוך פי שניים למתקפות סייבר – לעומת משתמשים מתחילים. זו עדות מרומזת לכך, שאמצעי אבטחה מתאימים מרתיעים חלק גדול מהתוקפים. עבור משתמשים שלא בטוחים היכן להתחיל, או כיצד לשפר את אסטרטגיית אבטחת הענן בארגון, אנחנו ממליצים על שירותי זיהוי ותגובה של צוותי מומחי סייבר. אלה פועלים סביב השעון לאיתור איומי סייבר באופן יזום ולסיכולם במהירות".
12/12/22 12:08
4.62% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קרולין גל (48), מנהלת מוצר בסטארט-אפ ביוניק, נולדה בפריז למשפחה מסורתית ועלתה לארץ לבד בגיל 18, הישר לאולפנה בירושלים.
לאחר שנה באולפנה, החליטה גל להירשם ללימודי מתמטיקה ומחשבים, ומיד בסוף התואר התחילה לעבוד בהיי-טק, תחילה כמתכנתת ובהמשך כראש צוות פיתוח בסימנס (Siemens). לפני כשמונה חודשים הצטרפה לסטארט-אפ הישראלי ביוניק, שפיתח פלטפורמה להגנה על אפליקציות ארגוניות ותהליכי פיתוח, והפכה למנהלת מוצר. גל נשואה ליניב ואמא לעדן (12), נועם (9) ואיתן (6).
לוקחת אוויר בים. קרולין גל, מנהלת מוצר בסטארט-אפ ביוניק. צילום: פרטי
כך נראה יום בחייה של קרולין גל
6:30 – אני מתעוררת, מכינה קפה לי, שוקו וארוחת בוקר לילדים, וכבר מציידת אותם בארוחת צהריים למסגרות. אחרי ששלחתי אותם לבית הספר, אני משתדלת לקחת רגע להירגע מהטירוף של הבוקר ויוצאת לריצה בטיילת או לשיעור פילאטיס – תלוי ביום.
09:30 – אני מגיעה למשרד, מכינה לעצמי יוגורט עם גרנולה ומתחילה לעבוד, אחרי שעברתי לומר שלום בין כל החדרים. אחרי שנים בהן עבדתי בתפקידים שונים בהיי-טק, ב-ביוניק נכנסתי לתפקיד של מנהלת מוצר – פונקציה מרכזית בארגון שנמצאת בקשר עם כל המחלקות ועובדת בשיתוף פעולה הדוק עם יתר העובדים. הצטרפתי רק לפני שמונה חודשים, וכבר הספקתי להתחבר מאוד לאנשים שעובדים איתי.
10:30 – אני מתחילה את היום בפגישה עם המעצב המהמם שלנו, ליאור, בה אנחנו עוברים על העיצובים שהוא עשה לפיצ'רים שאני מנהלת. עיצוב וחווית משתמש הם חלק בלתי נפרד מניהול מוצר, בטח בפלטפורמה עמוקה ומורכבת כמו שלנו, ולכן חשוב לי להקדיש זמן לשיח איתו. אני מאתגרת את ליאור, ליאור מאתגר אותי ואנחנו עושים שינויים תוך כדי תנועה – אחד מהיתרונות המשמעותיים של סטארט-אפ הוא היכולת לזוז מהר, וזה מאפיין מרכזי של העבודה שלי כמנהלת מוצר. לאחר מכן אנחנו עורכים ישיבה עם כל צוות הפרודאקט, הכולל את מנהלי המוצר, המעצבים וצוות הדוקומנטציה, מחלקים משימות ומתכננים את הצעדים הבאים.
13:00 – הגיע הזמן לארוחת צהריים, בה לרוב אשב יחד עם שאר נשות ביוניק. שליש מעובדי החברה הן נשים, החל ממחלקת משאבי אנוש ועד למתכנתות ומנהלות מוצר – ולגיוון יש השפעה מאוד חיובית על סביבת העבודה בעיניי. בתעשייה שהרבה פעמים סובלת מרוב גברי מובהק, אני שמחה על הכוח הנשי שמקיף אותי ועל ריבוי הדעות שבא לידי ביטוי בכל פגישה וישיבה.
14:00 – ישיבה ארוכה עם צוות הפיתוח, המעצב והמנהל שלי, כדי להציג קונספט חדש שבנינו לתהליך ה-onboarding של הלקוחות שלנו. המטרה של הישיבה היא להציג לפיתוח את מה שאנחנו רוצים לשנות ולמה, כדי לשמוע את המחשבות שלהם על השינויים. הפגישות האלו עוזרות לזהות סוגיות שלא חשבנו עליהן, להבין אילוצים טכניים ואת השפעתם על הביצועים, ובהרבה מקרים גם לחשב מסלול מחדש. חשוב לי לארגן את כל ההערות שקיבלנו בזמן אמת, ולרוב אני מתפתה כבר להתחיל ולעבוד על השינויים.
16:00 – בימים בהם אני אוספת את הילדים, זה הזמן שלי לצאת לכיוון הבית. בעלי ואני עלינו לבד מצרפת, כך שאין לנו הורים בארץ שיכולים לעזור עם הילדים, ואחרי כמה ניסיונות לא מוצלחים עם בייביסיטרים החלטנו שאנחנו צריכים לחלק את השבוע בינינו. גם בעלי הוא מנהל מוצר, עם סדר יום עמוס, ולכן זו משימה לא פשוטה – אבל לשמחתנו, הגמישות במקום העבודה מאפשרת לנו גם לתקתק משימות וגם לבלות עם הילדים.
20:00 – אחרי ארוחות ערב, עזרה בשיעורי הבית וזמן איכות עם בעלי ועם שלושת הילדים, כל אחד מקבל 'זמן מסכים' – אותו אני מנצלת בחלק מהמקרים לשיחות והתייעצויות עם צוותי המכירות שלנו, שיושבים מחוץ לארץ. השיחות האלו תמיד נותנות פרספקטיבה חדשה וחומר למחשבה – אני מראה להם את מה שהוצאנו לפיתוח באותו הבוקר, ומקבלת פידבק מסוג אחר, שרואה טוב יותר את הלקוח, את חוויית המשתמש והשימוש במוצר.
ערב סטנד-אפ, בו קרולין גל משתתפת כקומיקאית. צילום: פרטי
21:00 – אחרי שהילדים ישנים, אני מתארגנת ויוצאת לערב סטנד-אפ – בו אני משתתפת כקומיקאית. אני נרשמת לבמות פתוחות, ובדרך כלל מופיעה אחת לשבוע, עם המון בדיחות על החיים שלי שאחרים יכולים להזדהות איתן. אני לרוב פותחת בבדיחה על צרפתים ועולים חדשים, כי אי אפשר לפספס את המבטא שלי; ממשיכה לחוויות מהתקופה האולפנה בירושלים, צוחקת על הקריירה בהיי-טק וגם על מערכת היחסים שלי ושל בעלי.
בסוף, אחרי יום ארוך אני חוזרת הביתה, חוטאת במשהו מתוק והולכת לישון.