הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
14/12/22 17:26
7.95% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אפל פרסמה את הגרסאות הסופיות של macOS 13.1, iOS 16.2 ו-iPadOS 16.2 לאחר מספר שבועות של בדיקות בטא. בנוסף לתיקוני הבאגים הסטנדרטיים ותיקוני האבטחה, עדכונים אלה כוללים את את אפליקציית Freeform המשותפת, שהוכרזה בכנס המפתחים העולמי ביוני, שימוש מוגבר בהצפנה מקצה לקצה עבור נתוני iCloud (עבור מכשירי iPhone) ו-Apple Music Sing, פיצ’ר קריוקי חדש, שיאפשר למשתמשי Apple Music לשיר קריוקי למנגינות מתוך מיליוני השירים הנתמכים ישירות מאפליקציית המוזיקה שלה.
Freeform משתמשת ב-AppleID וב-iCloud כדי לסנכרן שינויים על משטח גדול דמוי לוח מודעות בין מספר משתמשים בזמן אמת. קלט יכול לכלול טקסט מודפס, תמונות, קבצים ומסמכים, צורות וטקסט בכתב יד או תמונות שנעשו עם Apple Pencil, יצירת משהו שדומה בצורתו להערה או מסמך משותפים' אך עם גמישות רבה יותר בקלט. משתמשים יכולים לחלוק לוחות מרובים עם קבוצות שונות של אנשים, לתקשר בזמן אמת באמצעות הודעות או FaceTime.
תוספות ההצפנה של iCloud מקובצות יחד תחת השם "הגנת נתונים מתקדמת", והן מרחיבות את השימוש של השירות בהצפנה מקצה לקצה. גיבויי מכשירים עבור מכשירי iPhone ו-iPad יכולים להיות מוצפנים במלואם, וכך גם סימניות ונתונים של Safari מאפליקציות התמונות, הערות, תזכורות קוליות, תזכורות, קיצורי דרך וארנק. נתוני לוח שנה ודואר נשארים לא מוצפנים "בגלל הצורך לפעול בשילוב עם מערכות הדוא"ל, אנשי הקשר ולוח השנה העולמיות".
הגנת נתונים מתקדמת כוללת גם תמיכה במפתחות אימות פיזיים דו-גורמיים, כמו גם אימות מפתח עבור אנשי קשר ב-iMessage, כך שאנשים שמנהלים שיחות פרטיות יוכלו להיות בטוחים שהם מדברים עם האדם שהם חושבים שהם מדברים איתו.
כמו תכונת מצב הנעילה שהוצגה ב-iOS 16 וב-macOS Ventura, תכונות הגנת נתונים מתקדמת כבויות כברירת מחדל ויש להפעיל אותן לאחר העדכון. בעת הפעלתו, ניתן גם להגדיר איש קשר לשעת חירום וליצור מפתח שחזור אם ממעלים מחוץ לחשבון, מכיוון שלאפל לא יהיה מפתח ההצפנה שיוכל לעזור להחזיר את הנתונים בצורה שונה.
לבעלים של מכשירים ישנים יותר, אפל סיפקה עדכוני אבטחה עבור macOS Monterey ו-Big Sur (12.6.2 ו-11.7.2, בהתאמה) וכן עדכון נפרד ל-Safari 16.2. מכשירים ישנים יותר שאינם יכולים לעדכן ל-iOS 16 יכולים להתקין את iOS 15.7.2, הכוללת רבים מעדכוני אבטחה בלבד הכלולים ב-iOS 16.2.
אפל גם פרסמה עדכוני תוכנה עבור רוב מוצריה האחרים: watchOS 9.2 מוסיף כמה אימונים חדשים ומעדכנת את תכונת זיהוי התרסקות בחומרה התומכת בו; tvOS 16.2 כוללת תמיכה ב-Apple Music Sing לגרסה העדכנית ביותר של Apple TV 4K ותצוגה מקדימה של וידיאו לתוכניות Apple TV+; ועדכון תוכנת HomePod 16.2 מוסיף "שיפורי ביצועים ויציבות" ותומך ב"ארכיטקטורה בסיסית חדשה" לאפליקציית Home.
14/12/22 12:05
6.82% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
Time to insight הוא מושג שגור בעולם ה-BI, ואחד מהיתרונות הגלומים בפלטפורמת טאבלו (Tableau). הוא מתייחס ליכולת לנתח נתונים מהר בקצב שהעולם העסקי המודרני דורש. הסיפור שלפניכם גם הוא נוגע לקצבים מהירים, אבל מזווית קצת אחרת.
שיתוף הפעולה בין צים שירותי ספנות ו-טאבלו הוא סיפור הצלחה מרשים. צים שירותי ספנות משולבים – חברת הספנות העשירית בגודלה בעולם והחברה הרווחית בישראל – עברה בשנים האחרונות מהפך שבמרכזו קפיצת מדרגה בתחום הדיגיטל כולו, עם דגש משמעותי על שימוש בנתונים – Data Driven אמיתי. צים הפכה את השימוש בנתונים לחלק בלתי נפרד משגרת העבודה של אנשיה, מה שתרם את חלקו למהפך הכולל של החברה.
צים הוסיפה ליכולות ה-BI הארגוניות שלה את הפלטפורמה המתקדמת של טאבלו, והגיעה תוך שנתיים ל-1300(!) משתמשים, עם מודל Self Service רחב. המשתמשים העסקיים בצים נכנסים לסופרמרקט הנתונים הארגוני (שכבה סמנטית מוכנה לניתוח בשרת טאבלו), בוחרים עולם נתונים עסקי, מנתחים אותו, מייצרים דשבורד – ומפרסמים למשתמשים. בנוסף לכך, צים נמצאת בעיצומו של פרויקט טאבלו Embedded המיועד ללקוחות החיצוניים של החברה.
הפלטפורמה של טאבלו, המציעה קלות ונוחות שימוש, מאפשרת תגובה מהירה לאירועים בלתי צפויים, תכונה חיונית בסביבה העסקית הדינמית והגלובלית בה פועלת חברת צים.
אג'יליטי – אחד מערכי היסוד של החברה – פירושו תגובה מהירה ונכונה לשינויים דרמטיים בשוק, כפי שאירע בתקופת הקורונה או לנוכח אירועים גיאופוליטיים כמו המלחמה באוקראינה. טאבלו מאפשרת שימוש מהיר ויעיל בנתונים, והדבר מהווה יתרון עסקי מובהק.
טאבלו – התמודדות יעילה עם פרויקטים קריטיים בהליך מהיר
דוגמה נוספת לאירוע בלתי צפוי: הפסקת פעילות של חברה צד שלישי, שסיפקה לצים מערכת לניטור מדדי הארגון. זוהי מערכת קריטית בשימוש רוחבי על ידי כל מנהלי הארגון.
דרור גולני, מנהל יחידת ה-BI ב-צים, מרחיב על המערכת ועל ההתמודדות עם האירוע: "מערכת ZIMPulse, כמשתמע משמה, מאפשרת למנהלים 'למדוד את הדופק' של החברה בכל רגע נתון. ברמת המנכ"ל, הסמנכ"לים, מנהלי מדינות, קווים, סחר ועוד. מדובר בניטור של כ-150 מדדים שונים, משמונה דיסציפלינות עסקיות שונות. לכל מדד עולם תוכן משלו, עם עדכניות נתונים משתנה, תכנון מול ביצוע ומידע חזותי מהיר על בריאות המדד. הכלי בנוי מארבע שכבות של נתונים, המאפשרות Drill Down, בהתאם לצורך.
בהתחשב בקריטיות של המערכת, ולאור העובדה שהדיון התקופתי הבא היה בעוד חודשיים, נעשו דיונים דחופים בליווי מומחי נתונים ויזואליזציה מטעם חברת SIT – שותף Premier של טאבלו, המלווה את צים מהיום הראשון – והגיעו למסקנה ש-טאבלו מסוגל לתת את המענה הפיתוחי, עם יתרון אדיר של קלות שימוש ופיתוח שייאפשר לקיים את הדיון בזמן. הוחלט על פרויקט בזק.
הוגדר MVP (ר"ת Minimum viable product) לפרויקט – המדדים שהיו אמורים להיות מוצגים בדיון הקרוב. נקבע צוות פרויקט שכלל את מנהלת יחידת המדידה, צוות מאגף ה-BI, צוות מחברת SIT, עם מומחי טאבלו ומומחיות Ui/UX. הפרויקט התרחש במתכונת Agile, עם פגישות בוקר יומיות וספרינטים שבועיים, והיה אתגר מקצועי ומרוץ נגד הזמן. בסופו של דבר הצוות הקדים את הלוז בשבוע(!) והדיון עם המנכ"ל התקיים כמתוכנן.
כמובן שהפרויקט ממשיך לגדול ולהתפתח ונוספות לו עוד שכבות של מדידה. האימפקט פה הוא כפול: גם פתרון מיידי לבעיה אקוטית שמחייבת תגובה, וגם הבנה שהבחירות הטכנולוגיות הנכונות שנעשו ברמה הארגונית מספקות לצים חוסן ויכולת התמודדות עם כל המהמורות שצפויות עוד בדרך".
מחפשים חוסן דומה עבור הארגון שלכם? צרו איתנו קשר
14/12/22 16:50
6.82% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוסופט שוקלת ליצור "אפליקציית-על" אחת כוללת, שתציע שירותים כמו חיפוש, קניות, הודעות וחדשות, לפי דיווח.
בנוסף לחיזוק עסקי הפרסום שלה, מנהלי ענקית הטק מקווים שאפליקציה כזו תוכל לעזור לחזק את מנוע החיפוש שלה בינג ולהביא יותר אנשים לכלים שהיא מציעה, כמו Teams, כך לפי דיווח בדה אינפורמיישן, שהסתמך על אנשים המקורבים לנושא.
אפליקציית-על כוללת, שמביאה יותר משתמשים ל-Bing ולשירותים אחרים של החברה יכולה לעזור לסייע לה להתחרות טוב יותר עם אפל וגוגל בשוק שירותי הצרכנים כמו גם בחיפוש בנייד.
אין שום אינדיקציה רשמית ממיקרוסופט לכך שאפליקציה כזו צפויה להגיע, אבל הדיווח טוען, שלמנהלים בחברה יש שאיפות ליצור את מה שיש לאפליקציית WeChat של טנסנט בסין ואת מה שאילון מאסק רמז עליו לפני סגירת העסקה שלו לרכישת טוויטר כשאמר שרכישת טוויטר היא "זרז" לבניית "X, אפליקציית הכל כלול".
מאסק סיפר בפודקאסט All-In במאי האחרון, שיש לו חזון לאפליקציה שתחקה את המודל של WeChat.
"WeChat הוא למעשה מודל טוב. אם אתה בסין, אתה די חי ב-WeChat. זה עושה הכל. זה בערך כמו טוויטר פלוס פיי-פאל ועוד המון דברים אחרים, כולם ארוזים בממשק אחד נהדר, "כתב מאסק בפודקאסט. "ואין לנו דבר כזה מחוץ לסין. אז אני חושב שאפליקציה כזו תהיה ממש שימושית".
14/12/22 17:08
6.82% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לעתים קרובות, מנמ"רים צריכים להתמודד עם תקציבים הולכים וקטנים לצרכי הפעילות של הצוותים שבראשם הם עומדים, בעיקר בתקופה שבה התחזיות מדברות על מיתון חזק וירידה בהכנסות של הארגונים שאותם הם צריכים לשרת. אבל מתברר שזה לא מונע בזבוזים: לפי דו"ח של פלקסרה, חברה שמתמחה בפתרונות ניהול IT, צוותי ניהול ה-IT מעריכים שכשליש מתקציב טכנולוגיות המידע שלהם נגרע רק בגלל בזבוזים.
למה הכוונה בבזבוזים? על פי הסקר, זה כולל בזבוז של 38% מהרכישות של תוכנות שולחניות, 34% מרכישות התוכנות לדטה סנטרים, כ-33% בגין תוכנות כשירות בענן ומספר זהה עקב שימוש בתשתיות/פלטפורמות כשירות. מדובר בסכומי עתק, במיוחד כשאלה תאגידים עם עשרות אלפי עובדים ואף יותר.
בפלקסרה מציינים שהדו"ח, State of ITAM Report, מעלה שהחשיבות של צוותי ניהול הנכסים ב-IT הולכת וגוברת בהתמדה, כנראה במקביל להרעה באווירה הכלכלית בעולם. הנתונים שהם מצאו מראים שבשנה האחרונה, כ-43% מצוותי ה-ITAM (ר"ת IT Asset Management) דיווחו ישירות למנמ"ר או למנהל הטכנולוגיה הראשי, וזאת לעומת פחות מ-22% בשנה שלפני כן.
הצוותים כוללים מנהלי חומרה לצד מנהלי תוכנה, שיכולים להוביל לחסכונות משמעותיים. 83%, לדוגמה, ציינו שהם ממחזרים רישיונות תוכנה לשימוש מקומי כדי להימנע מצורך ברכישה נוספת. 81% ציינו שהם מצליחים להפחית את דמי התחזוקה עבור תוכנה שאינה נמצאת בשימוש.
ענן עם תשלום לפי שימוש? חצי מהארגונים לא עוקבים אחרי זה
הדו"ח מעלה בנוסף שב-48% מהחברות לא בוצע מעקב אחר השימוש והגודל המתאים באמת לכך בתוכנות ענן שבהן התשלום הוא לפי שימוש בפועל, והבזבוז יכול להגיע בארגונים הגדולים עד 64 מיליון דולר בשנה, בממוצע.
בחברה מצאו שהשימוש באנשי ITAM מנוסים יכול למנוע ביקורות של חברות תכונה שבוחנות את השימוש ברישיונות בפועל. כ-14% מהחברות שאנשי IT שלהן נסקרו ציינו שהן עברו ביקורות שעלו להן כחמישה מיליון דולר בשלוש השנים האחרונות – עלייה גדולה לעומת 9% בשנה שעברה.
"צוותי ITAM בעלי ביצועים גבוהים ממשיכים לעמוד בחזית החיסכון בעלויות והמודרניזציה", אמר סטיב שמידט, סגן נשיא לניהול מוצר בפלקסרה. "עם רוח כלכלית נגדית באופק, אנשי המקצוע בתחום ניהול ה-IT, התוכנה והחומרה צריכים להמשיך ולשפר תהליכים לזיהוי תוכנות שאינן מנוצלות, ולייעל רישיונות עבור תוכנות מודרניות בענן, תוכנות כשירות וכדומה".
14/12/22 13:49
5.68% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
באחת הפגישות הראשונות שערך אילון מאסק עם עובדי טוויטר, מיד לאחר השתלטותו על החברה באוקטובר, אמר הבוס החדש שהמצב הפיננסי של הנרכשת חמור והזהיר אותם שפשיטת רגל אינה אופציה תלושה מהמציאות. הוא ציין כי החברה לא תצליח "לשרוד את ההאטה הכלכלית הקרבה ובאה" בלי שתעלה הכנסות באמצעות מנויים – ואכן השיק חבילת מנוי, שקצת הסתבכה בדרך. בנוסף ציין מאסק בפני העובדים הנוכחים באותו מפגש כי הרשת החברתית המצייצת עלולה להפסיד מיליארדי דולרים בשנה הבאה.
כעת, ולנוכח דיווחים שונים על התנהלותה הפיננסית של החברה בעידן מאסק – נראה כי המצב בטוויטר אכן הופך לחמור יותר ויותר ושהחברה, כך מסתמן, נוקטת בצעדים דרסטיים לשם צמצום העלויות שלה. דיווחים חדשים מספרים כי מאז שנרכשה בידי איל הטק, טוויטר לא שילמה דמי שכירות עבור המטה הראשי שלה בסן פרנסיסקו וכן על משרדיה הפוזרים במדינות אחרות.
קיצוצים והימנעות מתשלום חובות – כשיטה
עצירת התשלומים עבור הנדל"ן שבו שוכנים המשרדים, שעליה דיווח הניו יורק טיימס, היא חלק מקיצוצים ורה-ארגון של החברה מאז שהפכה להיות בשליטתו של מאסק. על פי הפרשנים, יתכן ש-מאסק מנסה לכפות על הבעלים של המשרדים לנהל מולו משא ומתן מחודש על חוזי השכירות.
לפי מקורות שציטט הטיימס, האדם העשיר בעולם, ששילם על טוויטר סכום עתק של 44 מיליארד דולר, גם הורה לעובדים שלא לשלם לספקים נוספים.
כפי שדיווחנו מוקדם יותר, החברה נתבעת כעת כי סירבה לשלם חוב של 197,725 דולר לקבוצת PJS (ר"ת Private Jet Services Group), המספקת שירותי מטוסים פרטיים, עבור טיסה הלוך ושוב של ראשת מחלקת השיווק לשעבר של הרשת החברתית המצייצת, לסלי ברלנד. ברלנד טסה בטיסות עסקים פרטיות מניו ג'רזי לסן פרנסיסקו ובחזרה ב-26 באוקטובר, כך לפי דיווח של בלומברג, ומדובר ביום שבו השלים אילון מאסק, הבעלים והמנכ"ל החדש, את רכישת טוויטר.
במקביל, מאסק ממשיך לקצץ בצוות העובדים של השירות – למרות שאמר באחרונה לעובדיו שהחברה סיימה עם הפיטורים. בין הנפגעים האחרונים ניתן למנות את נלסון אברמסון, ראש תחום התשתיות העולמי של החברה.
כזכור, מאסק הבטיח בעבר שעובדי טוויטר המפוטרים בארה"ב יקבלו חבילות פיצויים שיכללו לפחות חודשיים של שכר וחודש של פיצויי פיטורים, מהלך שנדמה היה שמבשר שטוויטר מתכוננת לעמוד בחוקי העבודה המדינתיים והפדרליים. אבל עכשיו נשמעים דיווחים הטוענים כי אפשר שחבילות אלו כלל לא ישולמו, וכן הנחות שלמעשה מאסק מעוניין לגרום למפוטרים הרבים, או לרשויות, לתבוע אותו עקב כך, כנראה כדי "למרוח" את תשלומי החובה עוד ועוד.
אלכס ספירו, עורך הדין הפרטי של מאסק – כבר לא בטוויטר
בנוסף, החברה, שככל הנראה נערכת לסדרה של מאבקים משפטיים בגין תשלומים שלא ביצעה/תבצע, שינתה באחרונה את הצוות המשפטי שלה פעם נוספת, ואפילו סיימה את ההתקשרות שלה עם עורך דינו האישי של מאסק, אלכס ספירו. ספירו לקח חלק פעיל בצוות המשפטי בטוויטר והיה לו גם חלק ארי בפיטורים המסיביים של עובדיה.
אבל הגלגל הסתובב, ועורך הדין הפלילי שנחשב כאחד מבני בריתו האישיים והקרובים של יזם הטק התזזיתי, הפך ממפטר למפוטר.
לפי דיווחים אחרונים, מאסק לא היה מרוצה מהעו"ד האישי שלו, אחרי שגילה כי ספירו החזיק את ג'יימס בייקר כסגן היועץ הכללי של טוויטר. מאסק פיטר את בייקר לאחר שגילה שעורך הדין לשעבר של ה-FBI היה אחראי לבחינת החלטת החברה להגביל פוסטים הקשורים למאמר שפורסם ב-2020 בניו יורק פוסט בעניין המחשב הנייד של האנטר ביידן.
במקום הצוות המשפטי שהודח, וכדי למלא את החלל שהותירו ספירו ובייקר, מאסק "שאל" עורכי דין מחברה אחרת שבבעלותו, SpaceX. בצוות עורכי הדין המייעץ כעת לטוויטר נכלל סגן הנשיא הבכיר של SpaceX והיועץ המשפטי שלה, טים יוז.
14/12/22 13:46
4.55% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מרכז החדשנות והפיתוח הגלובאלי של ג'יי.פי מורגן (J.P. Morgan) בישראל קיים אירוע האקטון במסגרת תוכניתם Code for Good, שמטרתה להפגיש סטודנטים וטכנולוגים של ג'יי פי מורגן כדי למצוא פתרון בעיות לעמותות ברחבי העולם. מדי שנה, Code for Good מקיימת אירוע האקטון במקום אחר בעולם.
האירוע, שהתקיים במשך 12 שעות במשרדי החברה בהרצליה, נועד לסייע לעמותת יוזמות עתיד, שמטרתה לצמצם את הפערים החברתיים בישראל, על ידי העצמת נשים והקניית כלים שיסייעו להן להקים ולפתח עסקים קטנים. במסגרת האירוע השתתפו 27 סטודנטים למקצועות המחשב מאוניברסיטאות שונות ברחבי הארץ שהתחלקו לקבוצות כדי להתמודד עם המשימה, לבנות אפליקציה שתעזור ליזמיות לקדם את העסקים שלהן, לשווק את המוצרים ולשרת את הלקוחות שלהן כך שיוכלו לצמוח ולהתרחב.
בסוף ההאקטון הוכרזה הקבוצה הזוכה, שבנתה אפליקציה שאפשרה ליזמיות ליצור דפים כדי לשתף את הסיפורים שלהן ולקדם את העסקים שלהן. כמו כן, חלק מהסטודנטים שהשתתפו יקבלו הזדמנות להצטרף לחברה בתוכנית ההתמחות בהנדסת תוכנה, שם הם יוכלו להמשיך להשתמש בכישורי הקידוד שלהם כדי להשפיע בג'יי.פי מורגן.
הקבוצה הזוכה. צילום: באדיבות ג'יי.פי מורגן
"זו הפעם הראשונה שאנחנו מקיימים את אירוע ה-Code for Good בישראל, והתרגשנו מאוד להגיע למדינה שבה הנוכחות הטכנולוגית של ג'יי.פי מורגן ממשיכה לגדול" מציינת אוליה קורניאק, מובילת Social Good Hackathons EMEA. עוד הוסיפה קורניאק, כי הם מקווים לקיים אירועים נוספים בישראל.
"אנחנו מאוד שמחים לחגוג 10 שנים של עשייה עם Code for Good". אומר ניר שחף, מנהל מרכז החדשנות והפיתוח בישראל.
14/12/22 14:35
4.55% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אוניברסיטת בר-אילן השיקה השבוע אשכול אקדמי חדש ללימודי ניהול מוצר במסגרת מיזם אקדמי למקצועות הצמיחה בהיי-טק (מקצועות ליבה שאינם טכנולוגיים) שהקימה בשיתוף עם פורום חברות הצמיחה (Israel Growth Forum).
האשכול האקדמי לניהול מוצר נבנה בשיתוף פעולה בין מרצים מובילים באקדמיה, בהובלת פרופ' ניסים לאון, ואנשי מוצר בכירים בתעשייה, והוא יכלול הרצאות עיוניות, סדנאות ותרגולים, הרצאות אורח ופרויקט מסכם. לימודי האשכול האקדמי מיועדים לסטודנטים מצטיינים, החל משנה ב', מכלל התחומים וללא תוספת תשלום.
הרעיון של אשכול אקדמי למקצועות ענף ההיי-טק, נהגה לראשונה על ידי פרופ' יפה זילברשץ מאוניברסיטת בר אילן, וכרם נבו, מנכ"כלית פורום חברות הצמיחה, והינו הסנונית הראשונה של שיתוף הפעולה בין אוניברסיטת בר אילן והפורום. במסגרת המיזם האקדמי החדשני יפותחו לימודים בתחומים שונים, שמהווים הזדמנות להרחבה ופתיחה של עולם ההיי-טק לצעירים מכל הדיסציפלינות האקדמיות, כך שיוכלו בעתיד להשתלב בתעשייה. בין התחומים שיוצעו: דטה, ניהול, שיווק אונליין ועוד, באופן שמשלב היבטים אקדמיים ויישומיים. המסלולים ייבנו כאשכולות אקדמיים, בשיתוף עם התעשייה, והקבלה אליהם תתאפשר משלל תארים ותוכניות.
הפורום מורכב מקבוצת חברות טכנולוגיה ישראליות מובילות, אשר חרתו על דגלן לפתח בישראל את התשתית שתאפשר לחברות היי-טק לצמוח ולגדול מישראל ובישראל. הפורום הוקם בשנת 2015 על ידי ניר זוהר, נשיא וסמנכ"ל התפעול ב-וויקס, המשמש כיו"ר הפורום. שותפות בו 24 חברות טכנולוגיה מובילות שהפכו לשחקניות משמעותיות בשוק הגלובלי בהן וויקס, פיבר, מאנדיי, סימילארווב, איירון-סורס, ג'ייפרוג, סייברארק, טאבולה, ווקמי, איטורו ונוספות.
באירוע השקת המיזם השתתפו יותר מ-100 סטודנטים שהגישו מועמדות למחזור הראשון ושמעו ממנהלי מוצר בכירים בתעשייה על ניסיונם בתחום.
ניהול מוצר הוא כיום אחד המקצועות המבוקשים ביותר בחברות הייטק. הביקוש למקצוע מנהל מוצר קיים גם בחברות שהן לא בתחום ההיי-טק אך מבינות את הצורך בפעילות ובעלי תפקיד בתחום. התפקיד מצריך יכולות הובלה, ידע טכנולוגי, חשיבה עסקית ואחריות רבה. במסגרת הלימודים באשכול האקדמי החדש, הסטודנטים ילמדו את יסודות ניהול המוצר, מתודולוגיות במחקר עבור מנהל המוצר, כיצד לבנות מוצר וכיצד ליישם ולהטמיע מוצר. בסיום הלימודים יוגש פרויקט אקדמי-יישומי מסכם. את התוכנית מלווה ועדת מומחים המורכבת מבכירים בתחום מחברות טכנולוגיה מובילות, שתפקידה ללוות את תהליך הפיתוח והיישום של האשכול כך שתכניו ישמרו בכל עת על הסטנדרטים האקדמיים הגבוהים לצד הפן היישומי והרלוונטיות לתעשייה.
המחזור הראשון יחל בחודש מרץ 2023 וצפויים ללמוד בו 30 סטודנטים מצטיינים. האשכול מאפשר הכרה אקדמית במסגרת התואר (נתון לשיקול המחלקות), ולמסיימי התוכנית אף תוענק תעודה.
ְנשיא האוניברסיטה, פרופ' אריה צבן, אמר בהשקת התוכנית החדשה, כי "פתיחת האשכול החדשני מהווה גשר בין עולם התעשייה והאקדמיה בעיקר לסטודנטים שאינם מתחומי הטכנולוגיה. מדובר בפריצת דרך משמעותית, שתאפשר לנו, באוניברסיטת בר-אילן, לחבר סטודנטים ממגוון תוכניות לימוד לתעסוקה בעולם ההיי-טק. מהלך כזה לא היה מתאפשר ללא שיתוף פעולה הדוק עם פורום חברות הצמיחה בהקמת התוכנית והפעלתה".
כרם נבו, מנכ"לית הפורום, אמרה, כי "הגדילה והצמיחה של חברות ישראליות בעשור האחרון הביאה עימה מקצועות חדשים, המצריכים כוח אדם חושב ומצוין – אנשי שיווק ומכירות, מנהלים חזקים, מדעני נתונים, אנליסטים עסקיים ומנהלי מוצר. מקצועות אלו מתבססים על עולמות ידע אקדמיים חדשים עבור ישראל ומהווים הזדמנות יוצאת דופן ליצירת דלתות כניסה נוספות ומגוונות להיי-טק הישראלי. האשכול החדש ללימודי ניהול מוצר- שמושק במסגרת המיזם אקדמי למקצועות הצמיחה בהיי-טק, אפשרי בזכות חדשנותה של אוניברסיטת בר אילן ובזכות השותפות שנרקמה בין הסגל האקדמי לבכירי התעשייה. אנו מאמינים כי מאמצים אלו מפתחים אפיק חדש ומרגש עבור צעירי ישראל אל עבר מקצועות העתיד".
14/12/22 14:54
4.55% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נבחרת ארגנטינה הייתה אלופת המונדיאל בפעם הראשונה לפני 44 שנים, ב-1978. זה לא קרה עדיין עם ה-כוכב ה-גדול של האלביסלסטה (כינויה של נבחרת ארגנטינה, שפירושו בספרדית הוא לבן ותכלת, כצבע דגל המדינה), דייגו ארמנדו מרדונה, שהביא אותה לאליפות שמונה שנים אחר כך, אלא עם מריו קמפס הכוכב, שכבש שישה שערים בטורניר של 1978 וצירף אותה לרשימת הנבחרות המצומצמת של אלופות העולם.
מיקרוסופט נולדה שלוש שנים קודם לכן, ב-1975. הכוכבים שלה היו המייסדים, פול אלן ובעיקר ביל גייטס, ובמוצרים – תוכנת ה-DOS, שהפכה להיות הסטנדרט של מחשבי ה-PC. בשנות ה-80 הוציאה מיקרוסופט את ה-Windows, שהייתה והיא במידה רבה עדיין המגה סטאר שלה, שהפכה אותה להיות לתקופה ארוכה החברה בעלת השווי הגדול ביותר מקרב חברות המחשוב.
ביל גייטס. צילום: לוקאס קובוץ, הנציבות האירופית, מתוך ויקיפדיה
ארגנטינה לא הצליחה לזכות שוב במונדיאל מאז ימי מרדונה ב-1986. אותו כוכב הביא אותה לגמר במונדיאל 1990, ומאז היא לא הגיעה לשלב זה, למעט פעם אחת, בברזיל ב-2014, עם הכוכב ליונל מסי. בשני המקרים היא הפסידה לגרמניה, ובאותה התוצאה – 1:0. אתמול (ג') היא ניצחה את נבחרת קרואטיה-סיילספורס 3:0, עם אותו מסי, שאף הבקיע את אחד השערים ובישל אחד נוסף – והצליחה לעלות שוב לגמר.
כמותה מיקרוסופט, שאמנם נכנסה לתחומי מחשוב נוספים, ואף הצליחה בהם, אבל לאט לאט היא הפסידה את ההובלה ברמת שווי החברה, ולא הובילה מעולם בתחומים כגון הענן וה-CRM. הכניסה של סאטיה נאדלה לתפקיד המנכ"ל (הוא הצטרף למיקרוסופט ב-1992 – השנה שבה מסי החל לשחק כדורגל) סימנה את המהפך, כאשר מיקרוסופט חזרה למרכז הבמה. אלא שהיא עדיין לא חזרה למעמדה כמובילה בשוק המחשוב. אמנם, היא חזקה בהרבה תחומים, כגון הענן ואפליקציות ה-SaaS, אבל היא נמצאת בשניהם רק במקום השני. וכמו שארגנטינה שואפת לנצח במשחק הגמר ביום ראשון ולהוביל שוב את עולם הכדורגל, כך מיקרוסופט שואפת לנצח את המתחרות שלה בתחומי התמחותה ולהוביל שוב את עולם המחשוב.
למיקרוסופט יש כיום הצעת ערך ומוצרים בשלל עולמות, בהם הענן, הסייבר, הדטה וכמובן – סביבות הפיתוח. בנוסף, היא הבינה שהיא חייבת להיכנס גם לתחום הרשתות החברתיות, וקנתה את לינקדאין. בדומה לכך, נבחרת ארגנטינה, שהייתה תלויה במסי, הבינה שהיא חייבת לשים מסביב לו חברים נוספים, כדי שהיא תוכל לעשות היסטוריה ולקחת את המונדיאל.
מה עם הצד המפסיד?
קרואטיה המודרנית נוסדה ב-1991, עם התפצלותה מיוגוסלביה – מה שהצית מלחמה עקובה מדם בינה לבין סרביה, שנמשכה ארבע שנים. הנבחרת שלה הופיעה לראשונה במונדיאל 1998, ופתחה שני עשורים ויותר של הצלחות וניצחונות בגביע העולם, כולל מקום שני ב-2018.
מהצד המפסיד: לוקה מודריץ', כוכב נבחרת קרואטיה. צילום: BigStock
סיילספורס נוסדה על ידי מארק בניוף, שפרש מאורקל והקים אותה כדי להציג מודל חדש של יישומים עסקיים שמבוססים על תפיסת ה-SaaS. החברה לקחה את ההובלה בעולם ה-CRM ומציעה מגוון רחב של מוצרים בתחומי הפיתוח וה-Low Code, ולאחר רכישת טאבלו גם בעולמות הדטה.
המשחק בהרחבה
ארגנטינה-מיקרוסופט כבר הפסידה לקרואטיה-סיילספורס במונדיאל 2018, בשלב הבתים. אחרי ההפסד הזה, אמש התייצבו שתי הנבחרות לחצי הגמר, למשחק שהוא על כל הקופה והדרבי של עולמות ה-CRM, הדטה וה-Low Code.
המשחק נפתח עם שליטה מדומה וקצת מפתיעה של קרואטיה-סיילספורס. למה מדומה? כי היא נשברה בשתי התקפות מתפרצות של ארגנטינה-מיקרוסופט בתוך חמש דקות, עם שער של מסי מפנדל בדקה ה-34 ושער נפלא של אלבארז בדקה ה-39, שהזכיר את הסלאלום הנהדר שעשה מרדונה במשחק נגד אנגליה ברבע הגמר של 1986. היו כאלה שאמרו שהוא הזכיר גם את השער של רוני רוזנטל במדי נבחרת ישראל נגד אזרבייג'ן, בשעטה מקצה לקצה. אלבארז גילה כאן נחישות, התקדם לאורך כל החצי הקרואטי-סיילספורסי של המגרש ונתקל בהרבה שחקני הגנה שנגעו בכדור, אבל עם העקשנות והכישרון הוא שם בסוף את הכדור ברשת.
אין ספק שארגנטינה-מיקרוסופט השתמשה בכל המידע שיושב במערכות ה-CRM שלה על נבחרת קרואטיה-סיילספורס והשתמשה בשני כלים נוספים שלה: ה-Power BI כדי לאתר את הפרצות וה-PowerApp כדי לכבוש.
שוב תמונה של מסי. צילום: BigStock
גם הגול השלישי היה של אלבארז, לאחר שמסי הגאון מצא אותו ובישל עבורו את השער. זה היה שער קל שהכריע את המשחק וקבר סופית את הרצון של קרואטיה-סיילספורס להגיע לגמר.
מעניין לציין שקרואטיה-סיילספורס החזיקה את הכדור יותר מארגנטינה-מיקרוסופט (61%), אבל כמו במשחקים רבים במונדיאל הזה, הכמות (של החזקת הכדור) פחות חשובה מהאיכות: האלביסלסטה בעטו למסגרת שבע פעמים וכבשו שלושה שערים, בעוד שיריביהם מהבלקן בעטו רק פעמיים למסגרת ובאף אחת משתיהן לא מצאו את השער.
לסיכום, אף אחד לא חשב שזה יהיה כל כך קל, וקרואטיה-סיילספורס הפסידה לראשונה במונדיאל הנוכחי. ארגנטינה-מיקרוסופט, מצדה, מגיעה שוב – וגם העם עם מסי – למרחק נגיעה מזכייה במונדיאל, ונגזר עלינו לחכות עד יום ראשון ולראות האם היא תצליח לחזור להובלה ולהיות מספר אחת, או שהיא שוב תהיה במקום השני. הערב נגלה מי תתמודד מולה בגמר – צרפת-פייסבוק או מרוקו-באבקום, ומי מהן תעלה בשבת על המגרש, למשחק על המקום השלישי בטורניר מול קרואטיה-סיילספורס.