הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
21/02/23 16:13
10% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
גוגל הודיעה כי הגרסה היציבה הבאה של הדפדפן שלה לסביבות מערכות ההפעלה השולחניות, Chrome 110, תביא סוף סוף את השינוי המיוחל בצריכת הזיכרון של הדפדפן. כברירת מחדל הדפדפן יפעיל ברקע מצב חיסכון בזיכרון ומצב חיסכון באנרגיה, שמאפשרים להפוך את השימוש בדפדפן לקל יותר עבור המערכת, וגם עבור הסוללה במחשבים ניידים.
מדובר בתכונות שעליהן הכריזה החברה כבר בדצמבר האחרון, והעיקרית שבהן היא שחרור זיכרון RAM לטובת המערכת, או כרטיסיות אחרות, על ידי הקפאת כרטיסיות שאינן פעילות. כרטיסיות כאלו יסומנו בסימן שיזהה אותן, וכשרוצים ניתן לחזור אליהן בדיוק למקום שבו הן ננטשו. לפי גוגל, התכונה הזו חוסכת עד 30% מבחינת צריכת הזיכרון של הדפדפן, ואם רוצים אפשר לסמן אתרים שימשיכו לפעול ברקע בכל מצב.
תכונת החיסכון באנרגיה נכנסת לפעולה כשקיבולת הסוללה הנותרת יורדת אל מתחת לקו ה-20% במחשבים הניידים. אפשר לבחור גם להפעיל אותה בכל פעם שמנתקים את המחשב מהחשמל. במצב זה, הפעילות ברקע של הדפדפן מוגבלת בהיבטים הגרפיים בעיקר.
התכונות החדשות יהיו לזמינות באופן הדרגתי, כך שגם אם הדפדפן שלכם עודכן לגרסה 110, ייתכן שהתכונות הללו עדיין לא שולבו.
21/02/23 19:27
10% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
זעקת אנשי ההיי-טק לנוכח התוכנית המשפטית של הממשלה והשלכותיה על הענף הגיעה היום (ג') לחדר הדיונים של ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת. בכירים בהיי-טק הישראלי, ובהם שניים מבכירי אנשי ההון-סיכון בישראל – חמי פרס מפיטנגו וארז שחר מקומרה קפיטל – העידו על מה שהענף חווה בשבועות האחרונים, כולל הם אישית: חברות שמוציאות את הכספים שלהן מישראל, משקיעים שחושבים פעמיים האם להשקיע כאן וכאלה שהחליטו שלא יעשו זאת, בעקבות אותה תוכנית. בדיון ציינו המשתתפים כי עד כה כבר הוצאו מישראל כספים של חברות היי-טק בהיקף של יותר ממיליארד דולר.
אנשי ההיי-טק שנכחו בדיון דיברו מדם ליבם. רבים מהם הם יזמים ותיקים, שראו הרבה מאוד בחיים, שעברו משברים, מיתונים והאטות כלכליות. אבל כזה לא היה, או יותר נכון לא יהיה: פרס הזהיר מ-"נזק בלתי הפיך" להיי-טק הישראלי אם ה-"רפורמה" תעבור, ושחר טען כי היא תביא ל-"עצירה כמעט מוחלטת" של ההשקעות בענף. אם הנבואות השחורות האלה יתגשמו, הזהירו המשתתפים, יהיו כאן עליית מחירים תלולה וירידה ניכרת בהכנסות המדינה ממיסים. שהרי ההיי-טק משלם רבע מתשלומי המיסים במדינת ישראל ואחראי ליותר ממחצית היצוא מכאן. זה יפגע בכל התושבים במדינה – באלה שתומכים בתוכנית ובאלה שלא.
אמנם, ההיי-טק הישראלי בנוי, מבחינה כלכלית, לא רק על השקעות זרות, אבל הוא בנוי עליהן במידה רבה מאוד: לפי הנתונים שהוצגו בדיון, קצת יותר ממחצית מההשקעות בענף בארץ מגיעות מחו"ל, 40% מהון פרטי של ישראלים ורק אחוזים בודדים – מכסף ממשלתי. אבל גם אם הממשלה תתעשת ותחליט להשקיע הרבה יותר בהיי-טק, ואפילו השקעות אדירות, יש חשש גדול שזה יהיה מעט מדי ומאוחר מדי.
ומי לא בא? ניר ברקת!
להתגייסות של ראשי ההיי-טק נגד הרפורמה ולטובת המחאה אמורה להיות משמעות רבה מאוד: ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שיודע דבר או שניים בכלכלה, מבין היטב את הסכנה שבעצירת השקעות או בצמצומן הגדול. שר הכלכלה, ניר ברקת, הוא איש היי-טק בכיר בעברו, היה בין המשקיעים הראשונים בצ'ק פוינט – אחת מהחברות בענף שהקרן שהוא נמנה על מקימיה, BRM, השקיעה בהן. השניים יודעים מה זה היי-טק ומה חשיבותו לכלכלה הישראלית – ועדיין מרשים לעצמם להתעלם מהאזהרות של בכירי הענף. ולא רק שלהם – גם של מיטב הכלכלנים הישראליים, חתני פרס נובל, משפטנים, אנשי רפואה, חינוך ומה לא.
העובדה שאין התייחסות רצינית של הממשלה לאזהרות של אנשי ההיי-טק חמורה מאוד. כחלק מזה, בלט מאוד חסרונו של השר ברקת בדיון היום בכנסת, או לפחות של מישהו ממשרדו – המנכ"ל או מנהל רלוונטי אחר.
דווקא ההיי-טקיסטים יכולים לשבת סביב השולחן ולנסות להגיע להסכמה טוב יותר מאחרים, ובפרט מפוליטיקאים, כי המאבק שלהם לא פוליטי, אלא זהו מאבק על הכלכלה הישראלית, שההיי-טק הוא הקטר שלה
ואם כבר היעדרויות, גם ראשי איגוד ההיי-טק בהתאחדות התעשיינים והאיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות (IATI) לא מצאו לנכון להגיע לדיון. ההיעדרות הזאת לא מקרית, לפחות לא במקרה של התאחדות התעשיינים. היא מהווה חלק מהשתיקה הרועמת של נשיא ההתאחדות, ד"ר רון תומר, שמגיב חדשות לבקרים על התפתחויות כלכליות כאלה ואחרות, ורק על השפעת התוכנית המשפטית של הממשלה על ההיי-טק לא שמענו אותו עד היום – וזה הרבה יותר ממקומם. התאחדות התעשיינים ו-IATI חוטאים לתפקידם העיקרי: לשמור על החברים בהם, על ענף ההיי-טק בכלל – וגם על הענפים האחרים שתלויים בו, שהרי איבוד של השקעות זרות בהיי-טק עלול להביא לאיבוד של אותם ענפים.
גם הוא לא הגיע. ד"ר רון תומר, נשיא התאחדות התעשיינים. צילום: פלי הנמר
הטיעון של האיגודים המייצגים את ההיי-טק, שלפיו הם מעוניינים לשמור על יחסים קורקטיים עם הממשלה, לא רלוונטי כאן. כאשר הממשלה מובילה מהלכים שעלולים לפגוע בענף, הם לא יכולים לשבת על הגדר, רגל פה רגל שם, אלא חייבים לקחת צד – את הצד של ההיי-טק, הענף שאותו הם מייצגים.
הגלגל החל להסתובב, וספק אם ניתן יהיה להחזיר אותו לאחור
הזעקה של ענף ההיי-טק היא אמיתית, ומתריעה על עוד דבר, שסמוי מן העין: רוב מכריע של המשקיעים שכבר מתחילים להדיר את רגליהם מישראל לא עושים זאת בהצהרות לתקשורת, לא ברעש – אלא בשקט. הם לא מרימים דגל ולא מכריזים שהם חדלים מלהשקיע כאן, אלא פשוט מתחילים לשים את כספם במקומות אחרים.
כן הגיעו. הח"כים עידן רול (מימין) ויו"ר הוועדה, איימן עודה, בדיון היום (ג'). צילום: יניב הלפרין
הגלגל הזה החל להסתובב, וכאשר הוא יצבור תאוצה רבה, ספק אם ניתן יהיה להחזיר אותו לאחור. זה לא יקרה ביום אחד, כמו שענף ההיי-טק לא הפך להיות הקטר של המשק הישראלי ביום אחד, אבל זה יהיה חזק וכואב לכל אזרח בישראל. לכן, חשובה ההידברות. להמשיך להפגין זה טוב ויפה, אבל בכירי הענף שנכחו בדיון היום מבינים שאין ברירה אלא ללכת למשא ומתן, ולנסות להציל את מה שאפשר. הפגנות ומחאות הן דרך פעולה טובה וחשובה, אבל במקביל, צריך לנסות ולראות עד כמה ראשי הקואליציה, שטוענים שהם מסכימים להידברות, רציניים. דווקא ההיי-טקיסטים יכולים לשבת סביב השולחן ולנסות להגיע להסכמות טוב יותר מאחרים, ובפרט מפוליטיקאים, כי המאבק שלהם הוא לא פוליטי, אלא זהו מאבק על הכלכלה הישראלית, שההיי-טק הוא הקטר שלה.
21/02/23 14:14
7.78% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוסופט אמורה להשיק במהלך השנה גירסה חדשה של Teams, תוכנת שיחות הוועידה ושיתוף הפעולה שלה, שמיועדת לשימוש בעיקר בארגונים. הגירסה החדשה של התוכנה, שכבר מכונה באופן פנימי 2.0 או 2.1, נמצאת בפיתוח כבר כמה שנים, והמטרה העיקרית שלה היא להביא פתרונות לנקודות הכואבות של השימוש בתוכנה, שגירסה שלה אף מותקנת כברירת מחדל ב-Windows 11.
למעשה, לפי הדיווחים, Teams נבנתה ממש מחדש כדי לאפשר לה שני דברים עיקריים: 50% צריכת זיכרון לעומת הגרסה הנוכחית, וכן צריכת אנרגיה נמוכה יותר באופן ניכר.
הגירסה החדשה מפותחת בכלים שמאפשרים לתוכנה להיות, כאמור, קלה וזריזה יותר, כמו, לדוגמה, החלפת השימוש בג'אווה-סקריפט לטובת ריאקט. בסופו של דבר היא גם תטמיע בגירסה החדשה שינויים בממשק, שאמורים לשפר את חוויית המשתמש – חלק מהפיתוח כבר נבדק בפועל בשיפורים קלים שבוצעו בגירסה שמותקנת במערכת ההפעלה.
גירסת הסקירה של Teams החדשה – שתביא גם שילוב של בינה מלאכותית לצורך ביצוע משימות שונות, כמו כתיבת הערות במהלך פגישת וידיאו, המלצה על משימות ועוד – אמורה להיות זמינה להורדה כבר במהלך החודש הבא, ומי שיוריד אותה לצורך התנסות יוכל, אם ירצה, לחזור לגרסה הנוכחית
21/02/23 11:40
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מאת יגאל לזר
טלפייר השיקה חידוש עולמי בתחום הבניינים החכמים: מפת חום תרמית, המבוססת על גלאי טלפייר המותקנים בשטח, לטובת ייעול המיזוג והחימום בבניין.
הפיתוח התאפשר הודות לאינטגרציה בין ה-SNIPER – תוכנת שליטה ובקרה מבית LCONTROL, לבין מערכות גילוי האש מסדרת ה-7000 של טלפייר, שהולידה שורה שלמה של יכולות לשיפור התנהלות בעת אירועי ביטחון ואש ולהתייעלות אנרגטית בכל הקשור לבקרת המבנה.
מפת חום תרמית מספקת תמונת מצב מלאה של הטמפרטורות הנמדדות במבנה, בהתבסס על גלאי העשן הרגילים של טלפייר, אשר ממילא כבר מותקנים במבנה.
המפה התרמית מוצגת במערכת השו"ב SNIPER ומשדרגת את האפשרות לחיסכון אנרגטי – ניהול מושכל וחסכוני של מערכות החשמל ומיזוג האוויר. על בסיס המפה התרמית, מערכת בקרת המבנה מציגה בריחת חום או קירור יתר בחללי המבנה ברמת דיוק גבוהה. בנוסף, המערכת מאפשרת הקפצת התראות על ירידה בתפקוד מערכות המיזוג.
מאחר ש-SNIPER היא מערכת שו"ב אחודה לבקרת מבנה, ביטחון וגילוי אש, המערכת מפעילה, בהתאם למפה התרמית, מנגנוני פתיחה וסגירה של פתחים, מסיטה מצלמות למיקום שבו הטמפרטורות נמצאו חריגות ומאפשרת ניתוח היסטוריה כדי לזהות שינוי בתפקוד מערכות המיזוג.
המערכת מבוססת על הטמפרטורה הנמדדת בגלאים הפרוסים על פני המבנה, יחד עם אינטגרציה חכמה למערכת שו"ב, בקרת מבנה ומערכת שו"ב ביטחון יחד עם AI. המערכת מנטרת באופן שוטף את הטמפרטורה בהתאם לטווחים שהוגדרו, ושניתן לשנותם בהתאם לשעות היום ועל פני ימי השנה, ומובילה לחיסכון אנרגטי משמעותי.
כפועל יוצא, המערכת מהווה שכבת הגנה נוספת מפני התקפות סייבר על הבניין, שכן אחד המאפיינים המקובלים בהתקפות אלו הוא השתלטות על מערכות החימום והקירור של הבניין, תוך הצגת תמונה מטעה במערכות השליטה של מיזוג האוויר והחימום כאילו הטמפרטורה נשארת קבועה. מערכת ה-SNIPER בשילוב המפה התרמית, נותנת לבעלי הבניין רובד נוסף של אינדיקציה על הטמפרטורה בבניין ומתריעה כשיש הבדל בין הטמפרטורה הנמדדת על ידי המערכת לבין הטמפרטורה המוצגת במערכות מיזוג האוויר והחימום. יכולת זו חשובה בעיקר בחדרי שרתים, שמערכת מיזוג האוויר בהם היא קריטית להמשך פעילותו התקינה של הארגון.
המערכת מאפשרת הגדרת טווחי טמפרטורה ברמת הגלאי הבודד, והתראות מייל ו-SMS בעת חריגה מטווחים אלה. עוד מאפשרת המערכת ניהול גרפים וטבלאות לאורך זמן לטובת ניתוחי התנהגות לאורך זמן.
המפה התרמית ויכולותיה פותחו בחודשים האחרונים, והיא כבר מוטמעת אצל לקוחות מובילים, בהם אוניברסיטאות, חברות לוגיסטיקה, חברות ביטוח ותעשייה.
חברת טלפייר מחויבת להמשך פיתוח טכנולוגיות, מוצרים ושירותים מתקדמים לטובת לקוחותיה בעולם הדינמי של הבניין החכם.
לפרטים נוספים ניתן לפנות במייל info@telefire.com או דרך הלינקדאין.
הכותב הוא מנכ"ל LCONTROL מקבוצת טלפייר.
21/02/23 13:04
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בימים האחרונים דיווחו משתמשי Galaxy S23 Ultra החדש של סמסונג על תופעה מוזרה במסך של המכשיר, שמתבטאת באפקט דמוי בועות בפינה הימנית או השמאלית התחתונה של המסך, והביעו תהייה כי המכשיר שבידם פגום. If you shine a strong light on the display, some parts may appear to be squashed/pressed, this happens because of the pressing process for waterproofing and dustproofing. This is not a product defect. Everything is fine with your phone. ^DT 2/2
— Samsung UK (@SamsungUK) February 16, 2023 סמסונג הגיבה לדיווחי המשתמשים, וציינה כי חלקים מסוימים במסך ה-S23 Ultra יכולים להיראות מעוכים כאשר מאירים את המסך באור חזק, כשהסיבה לכך היא תהליך הלחיצה במהלך ייצור המכשיר, שנועד להבטיח את איטום המסך לאבק ונוזלים.
"לצג ה-Galaxy S23 יש כמה שכבות למינציה של זכוכית המחוברות ישירות למסך. זה מה שגורם להשפעה על התצוגה, הסבירו בחברה בתגובה לציוץ של משתמש מודאג. "הכל בסדר עם הטלפון שלך".
למעשה, לסמסונג יש גם דף תמיכה באתר הטיוואני שלה, שמסביר יותר בפירוט את השכבות המוערמות על צגי המכשירים שלה, ומציינת, כי "זוהי תופעה נורמלית והיא אינה משפיעה על תפקוד המוצר ועל אורך חייו".
21/02/23 13:59
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
תעשיית ההיי-טק הישראלית תקטן דרמטית אם התוכנית המשפטית של הממשלה תעבור – זאת הייתה האמירה הכמעט קונצנזואלית בקרב בכירים רבים בהיי-טק הישראלי, שהשתתפו בדיון של ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת, שהתקיימה היום (ג'). בכירים בקרנות הון-סיכון, כולל חמי פרס מפיטנגו – הקרן הגדולה במדינה – ואפילו נציג רשות החדשנות התריעו על הצורך בשמירה על יציבות בהיי-טק, שהתוכנית המשפטית עלולה לערער.
"כרגע זו הפיכה משטרית"
אחד הדוברים החריפים ביותר היה פרס, המנהל את קרן פיטנגו. לדבריו, "ההיי-טק הישראלי ייפגע אנושות אם התוכנית הכלכלית תעבור, מה שיגרום לעליית מחירים ולירידה דרמטית בתשלום המסים למדינת ישראל. אם התוכנית המשפטית תעבור – כמעט שלא יהיה היי-טק ישראלי".
"אנחנו קוראים להידברות ולהגיע להסכמה, כי כרגע זו הפיכה משטרית. את החקיקה צריך לעצור במהרה, כי בקרוב הנזק להיי-טק הישראלי יהיה בלתי הפיך", אמר פרס. הוא נימק את הדברים בכך ש-"ברגע שמדינה לא מאפשרת ליזמות וטכנולוגיה לצמוח בסביבה של גיוון והגנה משפטית, היזמים הישראליים ימשיכו להקים חברות נהדרות – אבל לא בישראל. יש תהליך שקט של נטישה, שהולך ומחריף מיום ליום. הוא לא נעשה בעיתונים ולא ברעש. המשקיעים הזרים יברחו מכאן, אבל לא זאת הבעיה הראשית, אלא שהיזמים הישראליים יצאו מכאן".
"אני יושב בדירקטוריונים של חברות במאות מיליוני דולרים. הם לא רוצים כעת לראות את הכספים בישראל. כמויות הכספים שיוצאות מישראל עד כדי כך גדולות שהבנקים העולמיים מחזיקים את הסניפים פתוחים בסופי השבוע כדי לעמוד בביקוש. אנחנו רואים זליגה שקטה של תעשיית ההיי-טק, וככל שתהיה הבנה שמדינת ישראל הולכת לחקיקה לא דמוקרטית, יותר ויותר אנשים יקימו את החברות שלהם בחוץ".
"הצילו את אומת הסטארט-אפ שלנו". הפגנות אנשי ההיי-טק מציפות את הארץ. צילום: יניב הלפרין
"אם התוכנית תעבור תהיה עצירת השקעות כמעט מוחלטת"
ארז שחר, מנהל קומרה קפיטל, חזר על ההתרעה שמשמיעה הקרן מאז שהחלו הדיבורים על התוכנית. הוא אמר כי "אנחנו מתריעים מהיום הראשון ששמענו את תוכנית ההפיכה המשפטית על הנזק העצום שהולך להיגרם לשוק הטכנולוגי. כבר שנה וחצי יש משבר לא קטן בשוק ההיי-טק העולמי, וישראל יחסית במצב לא רע, אבל אם ההפיכה המשפטית תגיע לקו הסיום, הנזק להשקעות בהיי-טק הישראלי יהיה גדול מאוד. תהיה עצירה כמעט מוחלטות של ההשקעות הזרות בהיי-טק הישראלי. מדובר בהשקעות של 13.5 מיליארד דולר בשנה. עצירה כזאת תהפוך את המשק הישראלי לאחר לגמרי – נלך אחורה 40 שנה".
שחר אמר כי "לא נראה את הנזק קורה בין יום, זה ייקח זמן. הסיבה היא שהחברות יישארו בחלקן הגדול כאן, אבל הן יהיו כאן רק וירטואלית. המטות והקניין הרוחני שלהן יעברו לארצות הברית, כי הן חייבות להגן על עצמן. כבר עכשיו חברות אמריקניות מכניסות אזהרות על המצב בישראל למסמכים שהן מגישות לרשויות".
21/02/23 18:05
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בימים האחרונים דיווחו משתמשי Galaxy S23 Ultra החדש של סמסונג על תופעה מוזרה במסך של המכשיר, שמתבטאת באפקט דמוי בועות בפינה הימנית או השמאלית התחתונה של המסך, והביעו תהייה כי המכשיר שבידם פגום. If you shine a strong light on the display, some parts may appear to be squashed/pressed, this happens because of the pressing process for waterproofing and dustproofing. This is not a product defect. Everything is fine with your phone. ^DT 2/2
— Samsung UK (@SamsungUK) February 16, 2023 סמסונג הגיבה לדיווחי המשתמשים, וציינה כי חלקים מסוימים במסך ה-S23 Ultra יכולים להיראות מעוכים כאשר מאירים את המסך באור חזק, כשהסיבה לכך היא תהליך הלחיצה במהלך ייצור המכשיר, שנועד להבטיח את איטום המסך לאבק ונוזלים.
"לצג ה-Galaxy S23 יש כמה שכבות למינציה של זכוכית המחוברות ישירות למסך. זה מה שגורם להשפעה על התצוגה, הסבירו בחברה בתגובה לציוץ של משתמש מודאג. "הכל בסדר עם הטלפון שלך".
למעשה, לסמסונג יש גם דף תמיכה באתר הטיוואני שלה, שמסביר יותר בפירוט את השכבות המוערמות על צגי המכשירים שלה, ומציינת, כי "זוהי תופעה נורמלית והיא אינה משפיעה על תפקוד המוצר ועל אורך חייו".
21/02/23 11:22
5.56% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בטקס IT Awards 2022 השנתי של אנשים ומחשבים שנערך בתחילת השבוע (א') זכה השנה פרויקט החלפת מערכת הכספות בדלק – חברת הדלק הישראלית, אשר על תכנונו המקיף והטמעתו המלאה הייתה אמונה חברת בולוורקס.
הפרויקט "דלק – ענן מאובטח להעברת קבצים" זכה בקטגוריית 'חדשנות במעבר לענן' כפרויקט מצטיין בתחרות מצטייני המחשוב ל-2022.
הפתרון הזוכה הינו פתרון מקיף להעברה ושיתוף קבצים באופן מאובטח ומנוהל (MFT), המאפשר העברת קבצים באוטומציה מתקדמת ומאובטחת, וזאת באמצעות ממשק ניהול מרכזי. פתרון מסוג זה משפר את אבטחת המידע הפנים-ארגונית, לצד עמידה ברגולציה ויעילות.
למוצר ה-MFT של GoAnywhere ישנה יכולת של יצירת תרשימי זרימה גמישים ומקביליים מסוגים שונים של מאגרי מידע, כדוגמת: CyberArk SIM Vault, מסדי נתונים, קבצי טקסט, Amazon S3, אחסון Azure Blob ועוד.
חברת בולוורקס מתמחה באיטגרציה של המערכת יחד עם פתרונות נוספים, אותם היא מייצגת ומטמיעה בהצלחה בעשור האחרון, כגון: מערכות הלבנה של OPSWAT ופתרון DLP של Forcepoint.
מטרת הפרויקט ב'דלק – חברת הדלק הישראלית' הייתה מתן מענה להחלפת תשתית הכספות הוותיקה של הארגון במערכת חדשנית ומתקדמת.
בשלהי שנת 2021 החל תהליך קצר וממוקד של הוכחת יכולת (PoC), במהלכו נבחן הפתרון בדרישות שהוגדרו על ידי דלק, ביניהן: מערכת בעלת פונקציונליות עשירה, רמת אבטחת מידע מתקדמת, קלות בתפעול המערכת ופתרון תקלות נגיש וקל לשימוש משתמשי הקצה.
אות ההוקרה לבולוורקס בטקס IT Awards 2022.
הפרויקט הענני יצא לדרך בתחילת השנה לאחר הליך אפיון ברור ועבודה צמודה של מר אלי ביטון, מנהל צוות תשתיות טכנולוגיות ב-דלק, וערן קרבל, מנהל מכירות ב-בולוורקס.
לאחר מספר שבועות הוכרז סיום שלב ראשון של ההתקנות וההטמעות, אשר בוצעו על ידי צוותי ה-Professional Services במחלקת ה-delivery של חברת בולוורקס.
בשלב השני, ולאור התקדמות הפרויקט לשביעות רצון כל הצדדים, עברה הפעילות לעבודת הסבות שבוצעה אל מול לקוחות הארגון החיצוניים, אשר השתמשו בעבר בפתרון הכספות להעברת קבצים.
פרויקט זה, של החלפת מערכת כספות סייברארק, אשר הוכרזה זה מכבר כ-End of life, מצטרף לעשרות פרויקטים דומים, רבים ומוצלחים אותם הטמיעה חברת בולוורקס במהלך השנה החולפת. אין ספק כי הצלחת הפרויקט נבעה משיתוף פעולה הדדי ועבודה צמודה בין הצוותים השונים בבולוורקס, לצד הצוותים הטכניים בחברת דלק בהובלת מר אלי ביטון.
Goanywhere MFT – תחילת הדרך
חברת בולוורקס הוקמה לפני כעשור על ידי תמיר לביא, המכהן כיום כמנכ"ל משותף, ויואב מלמד, אשר משמש כ-VP R&D בחברה ואחראי על פיתוח המוצרים המשלימים ללקוחותיה.
לפני כארבע שנים זיהתה החברה את התהליך להוצאת מוצר הכספות של סייברארק מסל מוצרי היצרן ופעלה למציאת פתרון חלופי. הפתרון שנבחר, Goanywhere MFT, נותן מענה לאתגרים אותם חווים לקוחות החברה, לצד ארגונים רבים במשק, בעקבות השינוי והכרזת EOL על מוצר זה.
רפאל (רפא) שטיינמץ, מנכ"ל משותף בחברה, ציין כי הוא "גאה ביכולת של החברה לזהות במועד את השינוי הצפוי, ללמוד מוצר חלופי על בוריו ולספק ללקוחות החברה מענה מקצועי, מאובטח וראוי לצורך שנוצר".
מאז ועד היום הטמיעה החברה קרוב ל-100 פרויקטים מוצלחים, ובשנת 2023 היא עתידה לסיים הטמעה מלאה עבור עשרות פרויקטים נוספים, רבים מהם מביאים לידי ביטוי את יכולות האינטגרציה והפיתוח הייחודיות של חברת בולוורקס.
חברת בולוורקס עורכת השבוע אירוע לקוחות, בו צפויים לקחת חלק למעלה מ-250 משתתפים מכלל מגזרי המשק הישראלי, ובהשתתפות כלל היצרנים והשותפים שלה. באירוע יוצגו פיתוחים ופתרונות טכנולוגיים חדשים לצד סיפורי לקוח רלוונטיים ומתקדמים.
האירוע יתקיים מחר, ה-22.2.23 במלון פרימה רעננה.