12:39:23 | ◀︎ | תביעה ייצוגית נגד טסלה: עובדיה צפו בצילומים פרטיים ממכוניות | |
13:01:13 | ◀︎ | הראש בעננים: תעשיית מחשוב הענן רלוונטית מאי פעם | |
13:38:03 | ◀︎ | לכבוד החג והמצב: מתקפות סייבר על ישראל | |
15:32:02 | ◀︎ | הדוג'קוין הוסר מסמל טוויטר – ושוויו צנח |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
09/04/23 13:38
36.36% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
גם במרחב הקיברנטי – ישראל מותקפת, וזאת ככל הנראה עם קשר לאירועים בשדה הקינטי (הפיזי). כך, חלק משירותי הדואר הושבתו במהלך החג, עקב מתקפת סייבר שכוונה כנגד דואר ישראל.
לפי הדואר, ביום ג' בשבוע שעבר זוהתה חדירה של גורם לא מורשה לרשת של דואר ישראל, ועקב כך, הופעלו מערכי ההגנה באופן מתוגבר.
במכתב ששלח דוד לרון, מנכ"ל דואר ישראל לעובדים, הוא ציין, בין השאר, כי "בשלב זה כבר ניתן לקבוע, להערכתנו, כי מדובר בגורם מיומן, שתכנן תקיפה משמעותית כנגד הדואר". הוא הוסיף כי "החברה פועלת לפי הנהלים, נעזרת בליווי צמוד של מומחים, ויוזמת פעולות שונות למניעת יכולת התוקף לממש פגיעה אקטיבית במערכות ה-IT או במידע". כיוון שדואר ישראל היא חברה ממשלתית המוגדרת כ"גוף חיוני", מערך הסייבר הלאומי מעורב אף הוא בתגובה לאירוע.
כחלק מהפעולות היזומות בהן נקטו אנשי אבטחת המידע וה-IT בדואר, בוצע ניתוק נרחב של מערכות, ושירותים רבים אינם זמינים. עם זאת, ציין המנכ"ל, "אתר הדואר ושירותי בנק הדואר פועלים במערכות נפרדות לחלוטין מרשות הדואר והן ממשיכים לפעול כרגיל".
בשבוע שעבר קבוצת האקרים ביצעה מתקפה רחבת היקף על האתרים של האוניברסיטאות בישראל, לדבריה "בגלל מה שישראל עושה בפלסטין". ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????☠️#OpIsrael This is an urgent call for all Muslim Hackers All Over The World, Human Right Organisations and Activists all around the world to unite again and start campaign against Israel, share what is really going on there,expose their Terrorist, pic.twitter.com/c4L9hKtAMw
— Mysterious Team (@MysteriousTeamO) April 6, 2023 קמפיין OpIsrael# – כל שנה באפריל
מי שלקחה אחריות על המתקפה היא אנונימוס סודן, ונראה שהיא ביצעה אותה כחלק מקמפיין OpIsrael#, שבו מדי שנה בתחילת חודש אפריל מנסות קבוצות האקרים להפיל אתרים ישראליים. בדרך כלל הן לא רושמות הצלחות, אלא שנראה שהשנה זה אחרת.
לפי אנונימוס סודן, הותקפו האתרים של כל האוניברסיטאות בישראל: האוניברסיטה העברית, מכון ויצמן, אוניברסיטת בר אילן, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בן גוריון, הטכניון, האוניברסיטה הפתוחה, אוניברסיטת אריאל, אוניברסיטת רייכמן ואוניברסיטת תל אביב.
מתקפת סייבר נוספת התרחשה אמש (בלילה שבין שבת להיום, א'), על כמה בקרי מים של מערכות השקייה וטיפול בקולחין בגליל העליון. בקרי המים של קו-נועים להשקיית שדות בעמק החולה נפגעו, וכן מערכות שליטה של תאגיד קולחי הגליל. מתקפת סייבר השביתה בקרי מים של כמה חקלאים בעמק החולה, בעמק הירדן ובאזור, וגרמה להפסקת ההשקייה. על בקרי המים הופיעה ההודעה "You Have been hacked, Down with Israel". מערך הסייבר הלאומי ומשרד החקלאות מטפלים במתקפה, והיום (א') נמסר כי ההשקייה שבה לפעול.
מערך הסייבר הלאומי התריע בתחילת החודש מפני צפי להתגברות נסיונות למתקפות סייבר של האקרים אנטי-ישראלים בחודש הרמדאן. המתקפות בתקופה זו מדי שנה מתאפיינות בניסיון ליצור הד ציבורי ולהעביר מסרים אנטי-ישראליים ומלוות גם בפרסומי כזב רבים.
בתחילת אפריל החלו מתקפות למניעת שירות והשחתה על כמה אתרים ישראלים, שלא היו זמינים לזמן קצר במסגרת פעילות המכונה OPIsrael#. הפעילות צפויה להתגבר לקראת "יום ירושלים האיראני", שיצוין ב-14 באפריל, במסגרת פעילות המכונה OPJerusalem#. מערך הסייבר הלאומי קרא לארגונים להיערך מבעוד מועד ולחזק את הגנתם על פי התרחישים הצפויים ובהתאם להמלצות המערך.
מדי שנה בתקופה זו נצפות מתקפות מסוג השחתות אתרים, הפצת מסרונים המכילים הודעות דיוג, פריצה לרשתות חברתיות, מתקפות מניעת שירות על אתרים (DDos), חדירה למאגרי נתונים של חברות והדלפות מידע, לצד פרסומים שמתהדרים במתקפות שלא בהכרח התרחשו. מתקפות נוספות ורווחות הן של חברות אחסון אתרים ובניית אתרים, במטרה לייצר תקיפה רחבה שתגביר את האפקט התודעתי. ההערכות הן כי גם השנה יתבצעו נסיונות דומים, תוך שימוש באמצעים פשוטים וניצול חולשות נפוצות במרחב.
09/04/23 12:39
27.27% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ביום ה' האחרון פרסמה סוכנות הידיעות רויטרס חשיפה מטעמה, בהתבסס על שיחות עם מספר עובדי טסלה. בדיווח שיתפה הסוכנות את טיעוני הדוברים, כי בין השנים 2019-2022 סרטונים פרטיים שנלכדו במצלמות הממוקמות במכוניות טסלה שותפו בצ'אטים פרטיים או קבוצתיים של עובדי החברה.
החלק הארי של התמונות והסרטונים הללו כלל בעיקר תמונות של אנשים ישובים במכונית, של כלבים, תמרורים משעשעים ותוכן תמים אחר, אך בנוסף, כך נטען, כללו הסרטונים גם תיעודים של המוסכים שבהם מאוחסנות המכוניות, נראו בהם ילדיהם של בעלי כלי הרכב ואפילו רגעים אינטימיים, כמו למשל בסרטון של גבר המתקרב לרכבו כשהוא עירום כביום היוולדו.
אילון מאסק, מנכ"ל טסלה במפעל החברה. צילום: וויקיפדיה
תביעה ייצוגית וזריזה
עקב הדיווח הזה, משרד עורכי דין האמריקני פיצג'רלד ג'וזף, שהגיב במהירות להאשמות, הגיש כבר ביום ו' תביעה ייצוגית נגד החברה, שנמצאת תחת ניהולו ובעלותו של יזם הטק המפורסם אילון מאסק. התביעה הוגשה לבית המשפט האמריקני המחוזי בצפון קליפורניה בשמו של הנרי יה, אדם שבעלותו מכונית טסלה חשמלית החי בסן פרנסיסקו.
בכתב התביעה – המבקשת להיחשב כייצוגית על ידי בית המשפט – נאמר כי יה הגיש את תלונתו נגד טסלה "בשמו, ובשם חברים לתביעה במצב דומה והציבור הרחב". בתלונה נאמר כי מי שהחזיקו או שכרו מכוניות טסלה בארבע השנים האחרונות יכולים להצטרף לקובלנה.
לפי הטענות בלשון התביעה, החברה הפרה את חוקת מדינת קליפורניה, חוקי הפרטיות של קליפורניה ומדיניות הפרטיות שלה. בנוסף נטען בתביעה כי טסלה הטעתה לקוחות לגבי מדיניות פרטיות הנתונים שלה. בתביעה נאמר גם כי לקוחות טסלה, אם ירצו לשמור על פרטיותם כעת, יצטרכו לשלם לאנשי מקצוע על מנת להשבית את המצלמות המותקנות במכוניתם, וכי נושא זה מחייב אותם להוצאות נוספות.
התביעה מבקשת בשם העותרים כי טסלה תקבל הוראה לדייק את תנאי הפרטיות שלה ולעמוד בהם, וכן שהיא תשלם ללקוחותיה בעלי המכוניות מתוצרתה פיצויים ממשיים ועונשיים. בתביעה לא צוין סכום כסף ספציפי, אך על פי הדיווחים השונים מדובר על כסף שיכול להצטבר לכדי מיליוני דולרים.
עובדי טסלה מתענגים על הקלטות וידיאו ממכוניות הלקוחות
למעניין לגלות כי טסלה פרסמה לאחרונה פירוט גדול יותר על גישת פרטיות הנתונים שלה, שם היא טענה כי רוב הנתונים מעובדים ישירות בכלי הרכב ורק נתונים מסוימים משותפים איתה. בנוסף טענה החברה כי רוב הנתונים הללו אנונימיים, אלא אם כן הם קשורים ל"אירוע קריטי לבטיחות".
אבל הדיווח המוקדם של רויטרס מעיד על כך שלמרות שטסלה טוענת כי יש לה נתונים אנונימיים, ייתכן שלסרטונים המדוברים צורף מידע אישי מזהה, כולל נתוני כתובת, בזמן שהם שותפו, כאמור, בצ'אטים קבוצתיים פנימיים בחברה.
לפי רויטרס "הצוות השתמש בהקלטות לשעשוע". האנשים שאיתם שוחחה הסוכנות תיארו כי בין השנים האמורות התקיימה "החלפה עליזה של סרטונים ותמונות ממכוניות לקוחות". על פי הטענות, עובדי טסלה שיתפו סצנות מקוריות ביניהם, אבל גם ערכו צילומים ממצלמות הרכב ולעגו למה שתועד בהם. עוד דווח כי התמונות נעו בין סצנות אינטימיות שנלכדו במוסכים, במכוניות ובגינות פרטיות, ועד לתאונות דרכים מחרידות, זאת על סמך טענותיהם של תשעה עובדי טסלה לשעבר.
כך למשל, נטען, סרטון של נהג שנוסע במהירות ופוגע בילד הרכוב על אופניו היה פופולרי במיוחד בקבוצות. גם תמונות עירום, אם היו כאלו, או צילומים של רכב אמפיבי שנלכדו ממש במוסך של הבוס מאסק, משכו תשומת לב פנימית רבה.
"הנתונים שלכם שייכים לכם", מבטיחה טסלה ללקוחותיה בפירוט תנאי הפרטיות שלה, כשבעקרון בעלי הרכב צריכים להשתמש במסך המגע כדי להחליט בעצמם אם הם רוצים לשחרר נתונים ממכוניות הטסלה שלהם ליצרנית. "ניתוח הנתונים עוזר לטסלה לשפר את מוצריה ותכונות השירות שלה ולאבחן בעיות מהר יותר", הצהירה החברה על מטרות האיסוף שאם נעשה, יעשה בהסכמת הלקוחות. אך למרות שהתמונות והסרטונים לא יהיו מקושרים כנראה ישירות לבעלים של הרכב המסוים או למספר השלדה שלו, ההקלטות תמיד מסודרות לפי מיקום גיאוגרפי, כך שעובדי טסלה יכלו לחפש היכן בוצעה ההקלטה באמצעות קישור בגוגל מפות – דבר שהפר הלכה למעשה את פרטיות הלקוחות.
טסלה או מאסק לא הגיבו לדיווחה של רויטרס ולנושא התביעה הייצוגית.
09/04/23 13:01
27.27% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
תעשיית ההיי-טק כבר נמצאת בעיצומו של סיכום שנת 2022 והרבעון הראשון של שנת 2023, בצל המשך מגמת הפיטורים בחברות ההיי-טק, החשש ממשבר פיננסי וירידה בהיקף השקעות הון-סיכון. לצד זאת, חשוב לזכור שלא הכול שלילי, וכי דווקא בתקופות משבריות מדי יום נוצרות הזדמנויות חדשות, אשר מספקות לחברות היי-טק בכל הגדלים דרכים חדשות לצמוח. תחום אחד במיוחד עתיד להיות המפתח – השנה יותר מתמיד – ליצירת ערוץ חדש של הכנסות, להפחתת עלויות ולהנעת חדשנות: הענן.
2022 הייתה שנה גדולה עבור תעשיית הענן, כשסך ההוצאות על שירותי תשתיות ענן צמח ב-29% והגיע ל-247.1 מיליארד דולר. צמיחה דומה צפויה ב-2023, כשהתחזית העדכנית עומדת על 23%. ככל שהתחרות תגדל, הלקוחות הם אלו שיצאו הכי מורווחים
עד עכשיו, צמיחת תעשיית מחשוב הענן המשיכה לשבור שיא אחר שיא, כשברבעון הרביעי של 2022 לבדו צמחה התעשייה בשיעור של 27%, ולא רק בגלל שיותר ויותר חברות מאמצות את פתרונות הענן – אלא גם בגלל שהתעשייה לא קופאת על שמריה ומפתחת במהירות יכולות חדשות. ככל שנעמיק לתוך 2023, תעשיית הענן תעבור טרנספורמציות חדשות הנובעות, בין היתר, מתחרות רבה יותר וצורך קריטי יותר להפיק כמה שיותר תועלות בפחות עלויות.
רלוונטי מתמיד. מחשוב ענן. צילום: BigStock
ארבע מגמות בתעשיית הענן שכל חברת היי-טק צריכה לעקוב אחריהן
צמיחה אקספוננציאלית תועיל לכל משתמשי הענן: 2022 הייתה שנה גדולה עבור תעשיית הענן, כשסך ההוצאות על שירותי תשתיות ענן צמח ב-29% והגיע ל-247.1 מיליארד דולר. צמיחה דומה צפויה ב-2023, כשהתחזית העדכנית עומדת על 23%. ככל שהתחרות תגדל, הלקוחות הם אלו שיצאו הכי מורווחים: העלויות יהיו נמוכות יותר, והיכולות יתרחבו ויהוו עבורם זרז לחדשנות. כמו כן, ככל שתעשיית הענן גדלה והופכת לחלק בלתי נפרד מההצלחה העסקית של כל חברה, הצורך במומחי ענן בתפקידים שונים יגדל, וכך יווצרו משרות חדשות.
הבלוקצ'יין יעשה קאמבק בזכות הענן: סוחרי קריפטו משמעותיים אולי התרסקו ב-2022, אבל הפוטנציאל הטמון בבלוקצ'יין משתרע הרבה מעבר לאסימונים ו-NFT. לא בכדי, אנו עדים בשבועות האחרונים להתייצבות של הקריפטו. כבר כעת אנחנו רואים גל חדש של שירותים, אפליקציות ועוד, המופעלים באמצעות בלוקצ'יין. דוגמה אחת היא אחסון מבוסס Web3 (רעיון לדור חדש של האינטרנט המבוסס על בלוקצ'יין ציבורי), שממחיש עד כמה יש בחוץ כוח מחשוב שאינו מנוצל מספיק, וחברות מכל הגדלים מחפשות דרכים חדשות להפחית את עלויות הענן.
באחד מהמחקרים שנעשו לאחרונה נמצא כי יותר ממחצית המשיבים בו דיווחו על שיעור ניצול שרתים של רק 20%-40% – מה שמותיר תשתית רבה פנויה. ניתן לשלב ביזור ובלוקצ'יין עם ענן, כדי להציע ערך מוסף רב, החל מאפליקציות ושירותים מבוססי ענן מהירים, ניתנים להרחבה וחסכוניים יותר ועד לאבטחה משופרת באמצעות כלים כגון Hashing (פונקציית גיבוב) והצפנה.
חברות ימנפו גישה מבוססת SaaS ל-IoT ולמחשוב קצה: בשנים הקרובות, שוק מחשוב הקצה יצמח למעל 100 מיליארד דולר. כשמחשוב הקצה יגיע לבשלות, ההתקדמות והפריסות החדשות ירחיבו את היכולות של ה-IoT (האינטרנט של הדברים) ויפתחו שפע של חוויות דיגיטליות שישפרו את איכות החיים של משתמשי הקצה, דוגמת בית חכם ומכונית אוטונומית. ועדיין, ללא דרך נכונה להרוויח ממגמה זו, כל חברה נידונה לכישלון, ולראיה – הקשיים של חטיבת אלקסה של אמזון, שרשמה אשתקד הפסד של 10 מיליארד דולר אשר הוביל לפיטורי כ-10,000 עובדים. לכן, כדי להפיק רווחים, יותר ויותר חברות יעברו למודל עסקי מבוסס SaaS בעת השקת פתרונות IoT מבוססי ענן. המעבר הוא חיוני כעת יותר מאי פעם, מכיוון שחברות שמסתכלות קדימה ומתאימות פתרונות SaaS למחשוב קצה ולמחשוב ענן ימצבו עצמן בעמדה טובה יותר שתבטיח צמיחת הכנסות בשנים הבאות.
הסטארט-אפים הולכים להיות הנהנים העיקריים מצמיחת הענן: פיתוח טכנולוגיה חדשה או יצירת חדשנות מעולם לא היו מאתגרים או יקרים יותר. הפיטורים בהיי-טק, שאנו עדים להם כעת, הם עדות לאתגר הקריטי שניהול תקציבים מציב בפני סטארט-אפים. אלא שהצמיחה וההתפתחות המתמדת של הענן הן דווקא יתרון ענק עבור סטארט-אפים עם כיסים קטנים. רק לפני עשור, עלויות התשתית, האחסון וכוח המחשוב היו ההוצאה העיקרית של סטארט-אפ. היום, חברות יכולות לחסוך עד 40% מעלויות אלו על ידי מעבר למחשוב ענן. כשהענן בכל מקום, סטארט-אפים יכולים כעת להשקיע יותר במו"פ, בהרחבת ערוצי הכנסות ועוד. חסמי כניסה נמוכים אלו יסייעו לתדלק חדשנות. יותר מזה: ככל שהתחרות בין ספקי ענן תגבר, הספקים הגדולים יחפשו להציע תמריצים רבים ומשמעותיים יותר כדי לגרום לסטארט-אפים להפוך ללקוחות שלהם.
כבר עכשיו, מיקרוסופט, אמזון וגוגל – שלוש ספקיות הענן הגדולות ביותר בעולם – מציידות סטארט-אפים בחבילת שירותים ששוויה שש ספרות, שכוללת הדרכות, עצות ממומחים, כלי פיתוח חינמיים ועוד.
לענקיות אלו יש צוותים שכל מיקודם הוא טיפוח קשרים עם תעשיית ההון סיכון, כדי לאתר את הסטארט-אפים המבטיחים שיזדקקו להן.
בנוסף, סטארט-אפים שאולי לא נמצאים על הרדאר של שלוש ענקיות אלו יכולים להשתמש בשותפים לדרך מובילים אחרים (בעיקר המשקיעים שלהם) כדי לצבור מוניטין בתוך האקוסיסטם של הענן עבור סטארט-אפים. על ידי מינוף המידע הפנימי שיש להם על הסטארט-אפ, שותפים אלו יכולים להפחית משמעותית את הזמן הדרוש להבטחת מימון כדי לתת לסטארט-אפ את הדרך הטובה ביותר להמריא.
הכותב משמש כראש חטיבת הענן בחברת ההיי-טק קומיט (Commit)
09/04/23 15:32
9.09% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ב-3 באפריל שינתה טוויטר במפתיע את לוגו הציפור הכחולה שלה לתמונה של כלב שיבה אינו, המסמל כידוע את מטבע הקריפטו דוג'קוין (Dogecoin). המהלך לא היה נהיר לאיש, מלבד החיבור לעובדה שאת המטבע הספציפי הזה בדיוק נהג הבעלים המולטי-מיליארדר של החברה, אילון מאסק, לקדם ביתר שאת.
מאסק לא הסביר את הדברים, שנראו לזמן מה כעוד הטרלה מטעמו. אלא שלמהלך היו השפעות ניכרות על שווי הקריפטו – תחילה לטוב, ואז עם הפיכתו והחזרת המצב לקדמותו, לטוב פחות.
מאסק וטוויטר חוללו בו תזוזות. שווי הדוג'קוין. צילום: לכידת מסך מדף גוגל חיפוש
הציפור הפכה לכלב
הכל החל כשמשתמשים זיהו שלוגו הציפור הכחולה, אשר מופיע בדף הבית של טוויטר ובמסך הטעינה של הפלטפורמה, הוחלף בתמונת סמל המטבע הווירטואלי עם הכלב הצהבהב והמקסים.
ואולם, למרות שלרוב מהלכי שינוי לוגו ומיתוג מחדש זוכים ליח"צ מסיבי, למהלך המסוים לא קדמו הכנות תקשורתיות כלשהן, ובנוסף במשך שעות לא נרשמה כל התייחסות לשינוי, לא מטעם טוויטר ולא מטעם מאסק.
באופן טיפוסי למאסק, הוא בסופו של דבר צייץ מם שציין את נושא השינוי, והוסיף לו ציוץ נלווה שהסביר באופן לא הכי נהיר כי השינוי אירע כיוון שהתקשרות חזרה לבדיחה של עוקב שלו ממרץ 2022, שהציע לו לקנות את טוויטר ולהחליף את הלוגו בזה של הדוג'קוין. As promised pic.twitter.com/Jc1TnAqxAV
— Elon Musk (@elonmusk) April 3, 2023 בתגובה אומת טוויטר פרסמה שלל ממים וציוצים מופתעים. tweet tweet became woof woof ! pic.twitter.com/zz0HWtGBOh
— BabyDogeSwap.com LIVE (@BabyDogeCoin) April 3, 2023 The New Twitter Logo pic.twitter.com/q0amfGdN80
— Hitendra Pithadiya ???????? (@HitenPithadiya) April 3, 2023 אלא שבעולם כיום למהלך שכזה מטעם מאסק וטוויטר, גם אם נראה למרבית האנשים שמקורו בהטרלה, יש השלכות מיידיות – עם שינוי הלוגו של טוויטר, ערכו של המטבע הווירטואלי זינק מ-0.079 דולר ל-0.094 דולר – הערך הגבוה ביותר שמטבע הקריפטו רשם מאז נובמבר אשתקד.
אך אם היו מי שחשדו שמאסק הינדס את המהלך במיוחד כדי להנסיק את שווי המטבע, שהוא הבעלים של לא מעט אסימונים שלו לפי ההערכות, אזי כעת נטרפו קלפי הפרשנות הזו לחלוטין.
לפי דיווח אחרון של בלומברג, אחרי אחר מספר ימים שבהם ראינו בלוגו טוויטר במקום ציפור – כלב, שווי הדוג'קוין ירד ב-9% כמעט בבת אחת. נכון למועד כתיבת שורות אלו, שוויו של אסימון דגו'קוין בודד עומד על 0.082 דולר. הסיבה לכך היא שחלק ממשתמשי טוויטר החלו לראות שלוגו פלטפורמת המדיה החברתית המצייצת שב ללבוש את דמות הציפור הכחולה האייקונית בימים אלו ושכלב השיבה אינו הועלם ממנו.
הכל מוכן להמראה לירח
נזכיר כי המטבע הספציפי החל בקריקטורה – שנוצרה ב-2013 על ידי מהנדסי התוכנה מרקוס וג'קסון פאלמר – של זן הכלבים המסוים. מדובר בקריפטו מבוסס מם, שהחל כסוג של פרודיה או בדיחה, שעלייתו גם ניזונה אז מפעילותה של מקהילה נלהבת שתומכת ב-מטבעות קריפטו מבוססי מם, כדרך להתנתק ממוסדות פיננסיים מסורתיים.
אלא שהבדיחה של מאסק, אם אכן זה כל מה שהייתה, תפחה למימדים בעלי השלכות פיננסיות, ואם במקרה יזם הטק התכוון להצמיח את שווי המטבע – הנתונים מעידים על כך שבסופו של יום הוא השיג תוצאה לא ממש מובהקת. לפחות בינתיים. All Set for takeoff pic.twitter.com/fCL27untLx
— Ahmad Tariq (@ahmadtariq07) April 3, 2023 בהתבוננות לאחור ניתן לראות כי בשנת 2021 הדוג' צמח בפופולריות ובמחיר לא מעט בזכות מאסק. למעשה מאסק היה האיש שעזר להוביל את המטבע לשיאי מחירים ברציפות באותה שנה, הן בעזרת שלל ציוצים בטוויטר, בטרם הפך לבעליה, והן באמצעות מיתוגו כמטבע לשימוש בעתיד, בחלל. היזם גם המציא למטבע סלוגן שקרא לשימוש בו במסע לירח ('To the moon'). אלא שמהתבוננות על ההיסטוריה הזו ניתן גם ללמוד כי בשלב כלשהו באותה שנה מאסק בחר להתבדח עם אימו, מיי, על הדוג'קוין במסגרת השתתפותו בתוכנית סאטרדיי נייט לייב (SNL), עניין שגם אז ייצר ירידה חדה בשער המטבע, אך לא לאורך זמן.
ואפשר בעצם שזו, לכאורה, השיטה של מאסק – הנסקה מהירה עקב מהלך מפתיע, ואז לרוב, גם לאחר ירידה, המטבע נותר בשווי מעט גבוה מבעבר.