12:16:16 | ◀︎ | אירוע משמעתי בטק העולמי: Arm תונפק בבורסת נאסד"ק | |
13:17:34 | ◀︎ | בתום חקירה ארוכה: להב 433 מצאה ראיות למעורבות משה חוגג בהונאת קריפטו | |
14:50:56 | ◀︎ | לפי מאסק ואלטמן ה-AI הג'נרטיבית תשנה את העולם – האמנם? | |
15:17:25 | ◀︎ | ההיי-טק הישראלי ביוזמה חדשה למען ילדי מרכז שניידר | |
15:47:33 | ◀︎ | מינויי בכירים חדשים בהנהלת ארטליסט | |
16:06:34 | ◀︎ | נילי סמברג מונתה לסמנכ"לית שירות הלקוחות של גולן טלקום |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
23/08/23 12:16
19.23% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
Arm Holdings, חברת השבבים הבריטית שנמצאת בבעלות התאגיד היפני סופטבנק (SoftBank Group), עומדת לבצע הנפקה ראשונית לציבור (IPO) בבורסת נאסד"ק בספטמבר 2023. ההנפקה – שמגיעה על רקע המיתון המורגש בתעשיית הטק העולמית ולאחר שהתברר סופית שאנבידיה (NVIDIA) לא קיבלה את האישור הכללי של הרגולטורים ברחבי העולם לרכישת מעצבת השבבים – צפויה להיות אחת הגדולות בשנים האחרונות והגדולה ביותר בארה"ב מזה שנתיים. על פי הדיווחים, Arm מחפשת הערכת שווי של עד 70 מיליארד דולר.
ההגשה של החברה לרשויות בארה"ב לקראת ההנפקה, מיום ב', אישרה כי עסקה פנימית שנערה מוקדם יותר החודש בין קבוצת סופטבנק לבין קרן ויז'ן שלה – כלי השקעות שהקונגלומרט היפני מנהל – העריכה את Arm ב-64 מיליארד דולר.
סופטבנק, הבעלים, בהובלת מסאיושי סון, שרכשה 75% מ-Arm ב-2016 תמורת 32 מיליארד דולר וקיוותה לעשות רווח נאה ממכירת Arm לאנבידיה, הודיעה בעבר בעקביות כי התוכנית ל-IPO נמצאת על השולחן במקרה של כישלון בביצוע המכירה לענקית השבבים, וכעת התרחיש הזה עומד, כאמור, להקרום עור וגידים.
"אנו מעריכים שכ-70% מאוכלוסיית העולם משתמשת במוצרים מבוססי Arm", אמרה החברה בהגשה, והוסיפה כי לשבבים המכילים את הטכנולוגיה שלה יש נתח של 49% מכלל השוק", ולדבריה, מדובר בהכנסות בשווי של קצת יותר מ-200 מיליארד דולר שרשמה בשנה שעברה.
מה יקרה אחרי ההנפקה בסתיו?
לא יצאה לפועל. עסקת הענק בעולם השבבים לרכישת Arm על ידי אנבידיה.
ARM היא שחקנית מרכזית בתעשיית המוליכים למחצה העולמית. שבביה של הענקית הבריטית משמשים במגוון רחב של מוצרים, כולל סמארטפונים, טאבלטים, מחשבים ניידים, שרתים ואפילו מכוניות. הלקוחות של Arm כוללים כמה מהשמות הגדולים ביותר בתחום הטכנולוגיה, כמו אפל, סמסונג, קוואלקום ו-אנבידיה.
ההנפקה של Arm מושכת את תשומת ליבה של תעשיית הטכנולוגיה, משום שהיא נתפשת כמבחן מרכזי לתיאבון של המשקיעים למניות בתחום המוליכים למחצה. התשקיף של החברה חשף גם כי Arm תלויה בסין בכמעט רבע מהכנסותיה, בתקופה שבה ממשל ג'ו ביידן מחריף את המגבלות על פעילות חברות השבבים האמריקניות במדינה היריבה. יצוין כי עסקיה של Arm בסין מנוהלים באמצעות חברה מקומית, שלא היא ולא סופטבנק שולטות בה.
כפי שדיוחנו, כמעט כל יצרניות השבבים הגדולות מתכוונות לשים יד על מניות החברה אחרי ההנפקה. בין המתעניינות במניות נכללת גם אנבידיה, וכן רבות מאלו שהתנגדו לעסקה הגדולה, כולל לפי דיווחים שונים אמזון, אפל, אינטל וגם סמסונג.
ישנם מספר גורמים שיכולים להשפיע על הצלחת ההנפקה של ARM. אלה כוללים את המצב הכללי של שוק המניות, את תגובת המשקיעים כלפי מניות המוליכים למחצה וכמובן – יהיו קשורים לביצועים הפיננסיים של ARM עצמה.
ההנפקה הקרובה של ARM היא אירוע מרכזי עבור תעשיית הטכנולוגיה כולה – זוהי הזדמנות עבור ARM לנצל את מעמדה החזק בשוק ולגייס הון נחוץ לצמיחה עתידית.
אנליסטים טוענים כי אם ההנפקה של ARM תצליח, עשויות להיות לדבר מספר השלכות חיוביות על תעשיית הטכנולוגיה, בעיקר בכל הקשור בהגברת אמון המשקיעים במגזר המוליכים למחצה והובלה להשקעה מוגברת בתכנון וייצור שבבים. בנוסף צוין כי ההנפקה של ARM יכולה גם לעזור להאיץ את האימוץ של טכנולוגיות חדשות, כמו בינה מלאכותית והאינטרנט של הדברים.
23/08/23 14:50
19.23% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אילון מאסק וסם אלטמן שייסדו יחד עם יזמים אחרים את OpenAI – החברה שהביאה לעולמנו את כלי ה-AI החכם ChatGPT – כבר אינם ידידים או שותפים עסקיים, כידוע. אבל השניים מסכימים, כך מסתמן, על דבר אחד – מדובר בתקופה דרמטית מאוד, שהטכנולוגיה החדשנית שפותחה ועודה מתפתחת, הבינה המלאכותית הכללי (AGI) תשבש ותשנה את העולם לבלי הכר. באחרונה מאסק אף חיזק דברים דומים שצייץ מנכ"ל Quora, אדם ד'אנג'לו, שכתב כי הוא חושב שהטכנולוגיה עתידה להיות "האירוע החשוב ביותר" בהיסטוריה העולמית.
מאמינים בדרמטיות של ה-GenAI. אילון מאסק וסם אלטמן, מייסדי OpenAI. צילום: עיבוד ממוחשב כאילוסטרציה. מקור: garystockbridge617 ו-ויקיפדיה
ד'אנג'לו צייץ מוקדם יותר השבוע: "זה כל כך מדהים שאנחנו הולכים לחיות במהלך יצירת AGI. זה כנראה יהיה האירוע החשוב ביותר בהיסטוריה של העולם וזה יקרה בימי חיינו". מאסק – שבינתיים פתח את Xai, חברת בינה מלאכותית השוקדת על מודל שפה גדול משלה ומתיימרת להתחרות באלטמן וב-OpenAI שלו – הסכים עם קביעה זו והגיב ב-"נכון. אני מקווה שזה ייצא טוב עבורנו, בני האדם". True. I hope it’s nice to us humans.
— Elon Musk (@elonmusk) August 20, 2023 השיבוש הכי גדול שישנה הכל
הבינה המלאכותית הג'נרטיבית (GenAI) – שמערכות המבוססות עליה יכולות ליצור סוגים שונים של תוכן, כולל טקסט, תמונות וקוד, על בסיס הוראות כתובות ועל סמך דפוסים שנלמדו מהכשרה שעברה על תועפות של נתונים – היא, לפחות אם מאזינים להלך הרוח הרווח בגזרת הטק בתקופה זו, אחת הטכנולוגיות המרגשות והחשובות ביותר של זמננו, אם לא הטכנולוגיה המשמעותית ביותר אי פעם. בנוסף יש רבים שטוענים כי היא בעלת פוטנציאל לחולל את השינוי הגדול ביותר בהיסטוריה האנושית.
חלק מהמומחים מאמינים שבינה מלאכותית ג'נרטיבית צפויה לחולל מהפכה בתעשיות רבות, החל משירותי בריאות, המשך בחינוך וכלה ביצירות אמנות. ותחת אותו הלך חשיבה יש גם מי שמזהירים שבינה מלאכותית יוצרת עלולה להביא איתה גם סיכונים משמעותיים, כמו הפצת מידע מוטעה שלא נוכל לשלוט עליו, יצירת זיופים עמוקים שיתעתעו באנושות ואפילו – הפעלת כלי נשק לפי גחמותיה.
כפי שכבר ניתן להבין, מאסק, אלטמן, דאנג'לו ורבים אחרים מאמינים שבינה מלאכותית ג'נרטיבית תשנה את העולם ותהיה אחת הטכנולוגיות החשובות בהיסטוריה האנושית. מאסק התבטא בנדון ישירות ואמר שיצירת ה-GenAI תהיה "האירוע החשוב ביותר בהיסטוריה של העולם" ושזה "ככל הנראה יקרה בימי חיינו", ואילו אלטמן הדהד את תחושותיו של מאסק, ואמר כי AI ג'נרטיבית היא "הדבר הכי מרגש שקורה בעולם כרגע".
"ומה אם הבינה המלאכותית היוצרת תתגלה ככישלון?"
הבינה המלאכותית הג'נרטיבית "יכולה להגיע לסוף די מהיר"
עם זאת, מפתיע לגלות כי לא כל העוסקים בתחום והמומחים בו סבורים כמותם.
גארי מרקוס, מדען ויזם שהוא אחד הקולות המובילים בתחום הבינה המלאכותית, טען בשבוע שעבר כי התחזיות לגבי ההשפעות הפוטנציאליות של ה-GenAI הן אולי מוגזמות. הוא הצביע על מספר "בעיות רציניות ובלתי פתורות" שיש לטכנולוגיה, כמו הנטייה שלה להמציא מידע שקרי באופן רהוט במיוחד (תופעה המכונה Hallucinations) וחוסר היכולת שלה לפעול בצורה מהימנה עם כלים חיצוניים.
מרקוס הזהיר שממשלות עלולות לעשות טעות אם יניחו שאכן ה-AI היוצרת תשנה את העולם. הוא טען שעלינו להתמקד בפיתוח מערכות AI ג'נרטיביות שהן אמינות ובטוחות, במקום במרדף אחר הבטחות לא מציאותיות להשפעה טרנספורמטיבית. מרקוס העלה לבלוג שלו פוסט, שזכה לכותרת "ומה אם הבינה המלאכותית היוצרת תתגלה ככישלון?" בצירוף בתמונת כדור פורח מסוג צפלין בשחור לבן, המסמלת המצאה מלהיבה שאיבדה גובה, תרתי משמע, מאוד מהר.
מרקוס הזהיר בפוסט שלו כי "כל תחום הבינה המלאכותית הג'נרטיבית, לפחות בהערכות שווי נוכחיות, עשוי להגיע לסופו מהיר למדי". הוא הוסיף וטען כי "אין לנו בעיה אחת, אלא הרבה, רציניות ובלתי פתורות בליבת ה-GenAI – החל מהנטייה שלה לבדות מידע שקרי (להזות), לחוסר היכולת שלה להתממשק בצורה מהימנה עם כלים חיצוניים כמו וולפרם אלפא (Wolfram Alpha) ועד לחוסר היציבות מחודש לחודש (מה שהופך אותה למועמדת גרועה לשימוש הנדסי במערכות גדולות יותר)".
"בבחינת המציאות, אין לנו סיבה קונקרטית, מלבד אופטימיות טכנית צרופה, לחשוב שהפתרונות לכל אחת מהבעיות הללו קרובים", ציין מרקוס בפסימיות מובהקת.
הוא הזהיר במיוחד מפני המצב שבו "אנחנו בונים את כל המדיניות הגלובלית והלאומית שלנו על הנחת היסוד שבינה מלאכותית ג'נרטיבית תשנה את העולם בדרכים שעשויות במבט לאחור להתברר כלא מציאותיות". בנוסף, לטענתו, ארה"ב ספציפית מסתכנת בהגברת המתיחות עם סין ולא מצליחה להציג רגולציה חשובה של תחום ה-AI בנושא הפרטיות, הטיה, שקיפות נתונים ומידע מוטעה. והיא עושה זאת במטרה לעודד התפתחות מהירה בתוך שאינה נדרשת לנושאים הקריטיים.
"אם לא ניתן לתקן הזיות, בינה מלאכותית כללית כנראה לא תרוויח טריליון דולר בשנה", אמר. "ואם היו כנראה לא תרוויח טריליון דולר בשנה, כנראה שלא תהיה לה את ההשפעה שאנשים מצפים לה, ואם לא תהיה לזה את ההשפעה הזו, אולי אנחנו לא צריכים לבנות את העולם שלנו סביב הנחת היסוד שהדבר יקרה", הבהיר מרקוס את הביקורת שלו.
23/08/23 15:17
19.23% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קרדיט באדיבות עמותת ילדים שלנו צילום: באדיבות עמותת ילדים שלנו
לקראת השנה העברית החדשה, קבוצת יזמים מובילים בתעשיית ההיי-טק הישראלי מקדמת יוזמה חברתית משותפת למען ילדים ממרכז שניידר לרפואת ילדים.
כחלק מהפרויקט, היזמים נרתמו לגיוס מקיף עבור פעילות עמותת ילדים שלנו לשנת תשפ"ד הקרבה, כאשר יעד התרומות נערך באומדן של חצי מיליון שקל. מעל 20 חברות היי-טק התגייסו לקמפיין למען ילדי מרכז שניידר בתוך ימים ספורים, וביניהן: ארמיס (Armis), מיקרוסופט (Microsoft), פיירבלוקס (Fireblocks), פנטרה (Pentara), דאזז (Dazz), סייארה (Cyera), גרנולייט (Granulate) ועוד רבות אחרות.
מזה שני עשורים, עמותת ילדים שלנו – שהוקמה על ידי הלן שניידר (ז"ל), מייסדת המרכז הרפואי, ואיריס לנגר וכיום מנוהלת על ידי הילית גלעד – פועלת בשני צירים מרכזיים לטובת קידום רווחתם של הילדים החולים – פיתוח איכות הטיפול באמצעות רכש מכשור רפואי מתקדם ותמיכה במחקר, לצד הפעלת שלל פעילויות לתמיכה רגשית בילדים בחדרי ההמתנה במיון ובמהלך האשפוז.
כשהעמותה נקלעה באחרונה למצוקה כלכלית, לאור צניחה ב-30% בתרומות לעומת אשתקד, החליטו אנשי ההיי-טק בישראל יחד עם עובדיהם להושיט יד לעזרה לילדים ובאמצעות כך לסייע במשאבים כספיים עבור המשך פעילותה השוטפת של עמותת ילדים שלנו.
הקמפיין יצא לאור ביוזמת יבגני דיברוב מנכ"ל ארמיס, ושארין דיברוב, שותפה בקרן הון סיכון. התרומות נאספות הן על ידי תרומה אישית ישירה והן על ידי מימון המונים, כשחלק מהחברות החליטו יחד עם עובדיהם על תרומה ייחודית של מתנות החג של העובדים.
"לתת בחזרה לחברה שנתנה לו כל כך הרבה"
יבגני דיברוב, מנכ"ל ומייסד-שותף של ארמיס: "לכל יזם יש את הזכות הגדולה, וגם את החובה, לתת בחזרה לחברה שנתנה לו כל כך הרבה. מרגש לראות כיצד ההיי-טק הישראלי מתגייס בימים אלו לסייע לעמותת 'ילדים שלנו', שפועלת בתוך אחד המקומות הכי כאובים שאפשר להעלות על הדעת, וכיצד שורה של חברות מובילות כבר רתמו את עובדיהן למהלך, תרמו בעצמן, ובחרו לבצע מאצ'ינג לכל סכום שיגוייס. כקטר של המשק הישראלי, זהו התפקיד שלנו כתעשייה להמשיך ולתת לקהילה, ולסייע לארגוני החברה האזרחית שמבצעים עבודת קודש".
הילית גלעד, מנהלת ארגונית בעמותת ילדים שלנו: "ההיי-טק הישראלי הוא הגאווה של כולנו – ההתגייסות המרגשת למען עמותת 'ילדים שלנו' במרכז שניידר לרפואת ילדים מבטיחה שנבנה יחד עבור הילדים שלנו עתיד משותף כשהם מוקפים באהבה. אנו מודה ליבגני ושארין דיברוב על היוזמה, ומאחלת לכולנו שנזכה לחיות בחברה בריאה, תוך המשך נתינה לזולת ובניית עתיד טוב יותר עבור הילדים שלנו".
להצטרפות למתן התרומות היכנסו לקישור הבא: https://did.li/hd4w5.
23/08/23 13:17
15.38% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ביאח"ה (היחידה הארצית לחקירות הונאה) בלהב 433, הסתיימה חקירה מורכבת ורחבת היקף בעניינם של משה חוגג, איש העסקים – שהיה בכיר בעולם הקריפטו והבעלים של בית"ר ירושלים – ואחרים, בנוגע לעבירות מרמה, גניבה, הלבנת הון ועבירות נוספות, שחלקן בוצעו בתחום הקריפטו.
הכל החל בחקירה סמויה שבה פצחו ביאח"ה לפני למעלה משנתיים, בעקבות קבלת מידע שבמרכזו חשדות כי איש העסקים חוגג ושותפיו גייסו, לכאורה, כספים רבים ממשקיעים בישראל וברחבי העולם, לטובת הקמה של מיזמים בתחום המטבעות הקריפטוגרפיים, בעוד שבפועל, רוב הכסף שגויס לא שימש להקמת המיזמים אלא לשימושים פרטיים.
משהסתיימה החקירה הסמויה, ועם המעבר לחקירה גלויה, בנובמבר 2021, בוצעו פעולות חקירה רבות ומגוונות, שכללו בין השאר חקירה של כ-180 מעורבים, ביצוע עשרות חיפושים, תפיסה של למעלה מ-900 מוצגים, תפיסות כספים ורכוש לשם חילוט, ביצוע חיקורי דין במדינות רבות ועוד. כלל פעולות החקירה, סמויות כגלויות, הובילו לביסוס תשתית ראייתית כנגד החשודים.
החשדות: תרמיות קריפטו במאות מיליוני דולרים
מתוך חומר הראיות הרב שנאסף, עולה לכאורה תמונה לפיה במהלך השנים 2017-2018 גייסו חוגג ושותפיו סך של כ-290 מיליון דולר ממשקיעים, עבור ארבעה מיזמי קריפטו, תוך הצגת מצגי שווא, ריקון קופות המיזמים ונטילת כספי המשקיעים לשימושם הפרטי.
החקירה המורכבת נוהלה כאמור ביאח"ה, בליווי פרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה) ובשיתוף רשות המסים – יחידת יהלום וחקירות מכס ומע"מ תל אביב והמרכז, הרשות לניירות ערך, הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור במשרד המשפטים ויחידת החילוט האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים.
עם סיום החקירה, ניתן לומר כי התבססה תשתית ראייתית נגד חוגג, לביצוע עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גניבה בידי מורשה, קשירת קשר לביצוע פשע, רישום כוזב במסמכי תאגיד, זיוף, עבירות לפי חוק איסור הלבנת הון, עבירות מס ועבירות נוספות.
בנוסף, התבססה תשתית ראייתית נגד חשודים נוספים בפרשה, בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גניבה בידי מורשה, רישום כוזב במסמכי תאגיד, עבירות לפי חוק איסור הלבנת הון ועבירות מס. תיק החקירה מועבר היום לעיון והחלטה של פרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה).
עוד יצויין כי במסגרת החקירה נחקר בנוסף חשד נגד חוגג לביצוע עבירות מין ופגיעה סדרתית בפרטיות כלפי נשים. פרשיה זו לוותה על ידי פרקליטות מחוז ת"א (פלילי) ותיק החקירה בעניין החשד לביצוע עבירות אלו מועבר אף הוא היום (ד') לעיון והחלטת הפרקליטות.
23/08/23 16:06
15.38% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נילי סמברג מונתה לסמנכ"לית שירות הלקוחות של גולן טלקום. סמברג, אם לשלוש, מגיעה מעולמות השירות ובאמתחתה 20 שנות ניסיון בהקמה, ניהול ותפעול של מערכי שירות וניהול קשרי לקוחות. בשמונה השנים האחרונות עבדה בשירותי בריאות כללית וניהלה, בין היתר, את מערך שירות הלקוחות הטלפוני של כללית, המספק שירות ל-4.8 מיליון לקוחות. סמברג מסרה: "אני מודה למנכ"ל גולן, נדב אמסלם, על ההזדמנות. אני גאה ושמחה להצטרף לחברה שחוללה את מהפכת מחירי הסלולר בישראל וכעת פועלת לקידום מהפכת השירות. אוביל את שירות הלקוחות של גולן מתוך ערכים של אמינות, אכפתיות והוגנות, יחד עם הצוות כולו".
נדב אמסלם, מנכ"ל גולן טלקום: "אנו מברכים את נילי המצטרפת היום לחברה. נילי מביאה ניסיון עשיר בניהול מערכי שירות לקוחות והיא האדם הנכון והמתאים ביותר לקדם ולפתח את מהפכת השירות שאנו מובילים בגולן טלקום, שרואה את הלקוח במרכז ופועלת על מנת להעניק מענה לכלל הצרכים שלו ולהיות זמין עבורו 24/7".
23/08/23 15:47
11.54% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת הקריאייטיב והטכנולוגיה ארטליסט (Artlist), המפעילה קטלוגים של נכסים דיגיטליים וכלי עריכה לשימוש יוצרי תוכן ברחבי העולם, הוסיפה שני חברי הנהלה חדשים לשורותיה. גילי ברנדשטיין, שניהל את החטיבה הטכנולוגית בחברת 888Holdings, מונה למנהל הטכנולוגיות הראשי (Chief Technology Officer), ורועי פלד, שניהל את חטיבת המוצר בחברת 888Holdings, ומונה לסמנכ"ל המוצר בחברה (Chief Product Office).
ברנדשטיין הינו מנהל טכנולוגיה בכיר, עם ניסיון עשיר של למעלה מ-25 שנה בתפקידים רבים ומגוונים בתחום. ב-22 השנים האחרונות עבד בחברת 888, שם החל כמפתח וסיים כחבר הנהלה, שניהל את החטיבה הטכנולוגית הגלובלית הכוללת כ-800 עובדים, בהם אנשי IT, דאטה, Security, R&D, ארכיטקטורה ופרויקטים.
הוא הוביל שינויים רבים בתחום הטכנולוגי, ולקח חלק פעיל בטרנספורמציות מבניות ותהליכיות שעברה החברה, בהן רכישת חברת הספורט BetBright ורכישת הענק של חברת William Hill.
כעת מונה ברנדשטיין ל-CTO בארטליסט ובמסגרת תפקידו יהיה אחראי על גיבוש חזון טכנולוגי וארכיטקטוני וניהול החטיבה הטכנולוגית, תוך יצירת תרומה מתמדת לצמיחה העסקית, בניית תהליכי עבודה יעילים והרחבת הערך ללקוח.
פלד הוא בעל ניסיון עשיר בהובלת ארגוני מוצר כבר למעלה משני עשורים, בחברות B2B ו-B2C. ב-12 השנים האחרונות עבד גם הוא ב-888 בתפקידים מרכזיים שונים, כאשר בתפקידו האחרון כיהן כ-CPO של William Hill 888 וניהל חטיבה גלובלית של כ-200 מנהלי מוצר, מומחי UI/UX, אנליסטים ואנשי תוכן. פלד מביא עימו ניסיון רב בבנייה ופיתוח ארגוני מוצר בעלי ביצועים גבוהים, הפועלים בסביבה רגולטורית מורכבת, לצד ניסיון עשיר בהטמעת תהליכי חדשנות בארגון.
פלד מונה כעת ל-CPO בארטליסט ובמסגרת תפקידו הוא אחראי על הגדרת חזון מוצר חדשני, ייזום ותעדוף שיפורים במוצר ובקרה שוטפת על מוצרי החברה, על מנת לוודא מתן ערך מקסימלי ללקוח וסטנדרט איכות גבוה.
"נעניק ליוצרי תוכן בארץ ובעולם ערך משמעותי"
איציק אלבז, מייסד ומנכ"ל משותף בחברת ארטליסט: "אנחנו שמחים ונרגשים להוסיף לשדרה הניהולית הבכירה ב-ארטליסט את גילי ורועי, אנשי מקצוע בכירים ומובילים בתעשייה. גילי ורועי מביאים עימם ניסיון וידע מקצועי ואישי, המהווים משאב אסטרטגי בצמיחתה והתפתחותה של החברה, בעיקר בתחום המוצרים הטכנולוגיים. יחד, נמשיך לתמוך בכלכלת היוצרים ונעניק ליוצרי תוכן בארץ ובעולם ערך משמעותי, באמצעות כלים טכנולוגיים מגוונים, עם טכנולוגיות חדשניות ליצירת תוכן איכותי". ארטליסט היא חברת קריאייטיב וטכנולוגיה, המספקת ליוצרי תוכן ברחבי העולם כלי עריכה חדשניים, בנוסף ליותר מ-1.3 מיליון מדיות דיגיטליות עם רישיון גלובלי שמכסה את כל סוגי תכני הווידיאו. החברה מחזיקה במספר מוצרים: Artlist – פלטפורמת all-in-one הכוללת איכות גבוהה וייחודית של קטעי מוזיקה, אפקטים קוליים, קטעי וידיאו, טמפלטים, פלאגינים ועוד; וכן פלטפורמת MotionArray, הכוללת טמפלטים, פריסטים, תוספים, מעברי וידיאו, גרפיקות לעיצוב ואנימציות גרפיקה מוכנות לתוכנות עריכת וידיאו; פלטפורמת FXhome, המספקת תוכנות וכלים חדשניים לעריכת וידיאו ותמונה. כל אלו נועדו לאפשר חופש יצירתי ליוצרים ויוצרות ברחבי העולם ליצור באמצעות וידיאו.
ארטליסט מספרת כי מאז שנוסדה ב-2016, היא חוללה מהפכה בתעשיית רישוי המדיות הדיגיטליות, בזכות יצירת מודל ייחודי של מנוי עם רישיון ללא הגבלה. הקטלוגים של החברה מתעדכנים על בסיס יומי באמצעות שיתופי פעולה עם אמנים מרחבי העולם, תוך הקפדה על גיוון התוכן, שמירה על האיכות הגבוהה ביותר של המדיות אותן היא מספקת, ומתוך מטרה להפוך לפתרון מקיף עבור יוצרי תוכן. עם למעלה מ-20 מיליון לקוחות החברה נמנות בין היתר חברות הענק גוגל, אפל, נייקי, קוקה קולה, נטפליקס, סמסונג, איקאה, מרצדס, דיור, ואחרות.