הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
23/05/24 15:48
10.81% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
האגודה לזכויות האזרח עתרה היום (ה) לבג"ץ בבקשה שיורה למשטרה לחדול מקבלת החלטות על עיכוב וחיפוש סמים לשבים מחו"ל בהסתמך על מערכת הבינה המלאכותית שפועלת בנתב"ג בשנים האחרונות. בעתירה מציינת האגודה, כי המערכת הפועלת בנתב"ג הוכנסה לשימוש משטרתי בחשאיות, ללא הסמכה מפורשת בחקיקה, ופוטנציאל הפגיעה שלה בזכויות אדם עצום.
מערכת הבינה המלאכותית בנתב"ג נועדה "לנבא" מי מהשבים לישראל עשוי להיות בלדר סמים על בסיס יצירת פרופיל סטטיסטי ממידע שמוזן למערכת והשוואתו לנתונים אישיים של הנוסעים המגיעים לנתב"ג. המערכת מייצרת רשימת מועמדים לחיפוש. כשאלו מגיעים ארצה, נשלחת התראה מהמערכת לשוטר, והאזרח מעוכב לחיפוש סמים בחפציו ועל גופו עם הגעתו.
בעתירה נטען, שהמערכת פועלת כ"קופסה שחורה", שכן היא אוטונומית ומבוססת על למידת מכונה. השוטר אינו מסוגל להבין מדוע המערכת ממליצה על אדם כלשהו, מאילו נתונים היא מסיקה מסקנות ומוצאת דפוסים סטטיסטיים, ומה המשקל שניתן לכל נתון. כמו כן, גם בדיעבד לא ניתן להסביר את ההמלצה של המערכת. לכן, נטען בעתירה, ההחלטות הן שרירותיות וסותרות את ההלכות ביחס לאופן הפעלת שיקול הדעת בהחלטות שיטור רגישות. כמו כן, מדובר בהחלטה שלא ניתן לבחון את חוקיותה.
כמו בכל מערכת בינה מלאכותית בתחום המכונה "שיטור מנבא", גם במערכת נתב"ג קיים חשש ממשי מפני קבלת "החלטות" שמבוססות על פרופיילינג גזעי פסול והטיות נוספות, שנוצרות במכוון או שלא במכוון, וגם כתוצאה מכך שמאגר הנתונים ממנו המערכת "לומדת" הוא מוטה, או מבוסס על הפליית עבר, מידע חסר, כתוצאה משיטור יתר או שיטור חסר והטיות אחרות. המשטרה אינה מצביעה על אמצעי כלשהו שבו נקטה כדי למנוע תוצאה זו, והשימוש במערכת מאיין את האפשרות האפקטיבית לביקורת שיפוטית על שאלת האפליה.
בעוד השימוש במערכת זו בישראל מתבצע במחשכים ובאופן "פיראטי" כמעט, באיחוד האירופי מתנהל דיון ציבורי, מקצועי ומתמשך בנושא. דיון ציבורי זה הגיע לשיאו בימים אלו בחקיקת חוק הבינה המלאכותית, שבמסגרתו הוחלט לאסור לחלוטין את השימוש במערכות דומות בשטח האיחוד, או לכל הפחות להתנות את השימוש בהן בתנאים נרחבים ודווקניים, הוסבר בעתירה.
עו"ד גיל גן-מור, מנהל היחידה לזכויות אזרחיות חברתיות באגודה לזכויות האזרח, ציין: "לצד יתרונות הטכנולוגיה, מדובר במערכת שמשנה באופן מהותי את כללי המשחק וטומנת בחובה גם סכנות של ממש לפרטיות, לכבוד האדם ולזכותו לשוויון. היא מתנגשת חזיתית עם עקרונות יסוד של המשפט החוקתי, המנהלי והפלילי. משטרת ישראל התעלמה מכל הסכנות של הבינה המלאכותית, והכניסה את מערכת הבינה המלאכותית לשימוש בנתב"ג כאילו היה מדובר בגאדג'ט".
עו"ד אן סוצי'ו מהאגודה לזכויות האזרח הוסיפה: "זו הפעם הראשונה ששופטי בג"ץ ידונו בשימוש במערכות בינה מלאכותית לצרכי שיטור, ולכן קביעותיהם יהוו תקדים חשוב לגבי המגבלות המשפטיות של הסתמכות של גורמי שלטון על בינה מלאכותית בקבלת החלטות רגישות, שכרוכות בפגיעה בזכויות אדם, ולגבי הערובות הנדרשות למניעת הפגיעה או צמצומה".
23/05/24 12:11
8.11% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
פורמולה מערכות פרסמה תוצאות עסקיות לא רעות ברבעון הראשון של 2024. ההכנסות עלו בכ-4.2%, לשיא של כ-698.4 מיליון דולר, לעומת כ-670.4 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. בנטרול השפעת השינויים בשערי החליפין, הכנסות החברה ברבעון הראשון של 2024 היו עולות בכ-6.6% לשיא של כ-714.8 מיליון דולר, לעומת הרבעון המקביל ב-2023.
הרווח התפעולי ברבעון הראשון של 2024 עלה בכ-2.9%, לסך של כ-62.6 מיליון דולר, לעומת כ-60.8 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. בנטרול השפעת השינויים בשערי החליפין, הרווח התפעולי ברבעון הראשון של 2024 היה מסתכם לסך של כ-62.1 מיליון דולר, המשקף עלייה של כ-2.1%, לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ברבעון הראשון של 2024 עלה בכ-9.4%, לסך של כ-17.2 מיליון דולר – או 1.1 דולר למנייה בדילול מלא, לעומת סך של כ-15.7 מיליון דולר, או 1.01 דולר למנייה בדילול מלא ברבעון המקביל אשתקד.
נכון ליום ה-31 במרץ 2024, מחזיקה פורמולה מערכות במניות מטריקס (48.21%), סאפיינס (43.61%), מג'יק (46.71%), מיכפל (100%), אופק צילומי אוויר (80%), קבוצת זאפ גרופ (100%) ושמרד אלקטרוניקה (100%), כמו גם ב-50% ממניות TSG IT וב-90.1% ממניותיה של Insync Staffing Solutions.
סך המזומנים, שווי מזומנים ופיקדונות בדו"ח על המצב הכספי המאוחד של הקבוצה נכון לסוף חודש מרץ 2024 הוא 516.1 מיליון דולר – לעומת 528.2 מיליון דולר, ב-31 בדצמבר 2023.
סך ההון העצמי של הקבוצה במאזן המאוחד נכון ליום 31 במרץ 2024 ול-31 בדצמבר 2023, הינו 1.31 מיליארד דולר (המהווים כ-46.5% מסך המאזן המאוחד).
נכון לסוף מרץ 2024, החברה עומדת בכל אמות המידה הפיננסיות החלות עליה בקשר עם סדרות אגרות החוב שלה לציבור.
"ממשיכים לצמוח גם כשהעולם בסערה של שינויים כלכליים וגיאופוליטיים"
פורמולה מערכות היא אחת מקבוצות התוכנה הגדולות בישראל, ובין היתר עוסקת במתן שירותי ייעוץ תוכנה, פיתוח מוצרי תוכנה קנייניים ואספקת פתרונות עסקיים מבוססי מחשב. הקבוצה, שמניותיה נסחרות בבורסות בתל-אביב ובניו-יורק, פועלת באמצעות החברות הציבוריות בקבוצה: מטריקס, סאפיינס ו-מג'יק.
גיא ברנשטיין, מנכ"ל פורמולה מערכות: "קבוצת פורמולה ממשיכה להפגין בעקביות תוצאות חזקות ומדווחת על הכנסות שיא לרבעון הראשון של 2024. אנו ממשיכים למקד את מאמצינו בחיזוק מעמד חברות הקבוצה כמובילות שוק בתחומן, תוך שמירה על הרף הגבוה של החדשנות, המקצועיות והגמישות, אשר מאפיינים אותנו. תוצאות חזקות אלו מהוות עדות ליסודות האיתנים של הקבוצה, ולתפקידנו המרכזי באסטרטגיית הצמיחה של לקוחותינו, בכל אחד מן התחומים בהם אנו פועלים. תחומי הפעילות הרבים והמגוונים שלנו, יחד עם התנהלות עסקית גמישה ואחראית, מסייעים לנו לפעול בהצלחה רבה, ואף להמשיך לצמוח גם בזמן שהעולם נמצא בסערה של שינויים כלכליים וגיאופוליטיים, כעין אלו שאנו חווים היום. בהתייחסות לאירועי השעה, אנו מצויים באחת התקופות המורכבות והמאתגרות בתולדות המדינה. עם פרוץ המלחמה, חברות הקבוצה נערכו במהירות לקיום שגרת-מלחמה ולהמשך עבודה במתכונת היברידית, וכיום ממשיכות לספק שירותים ומוצרים באופן סדיר ללקוחותיהן. אנחנו עדיין בעיצומה של המלחמה, אשר אין בידינו לחזות את משכה ואופן התפתחותה. מאידך, נכנסנו למשבר מלחמת חרבות ברזל כאשר חברות הקבוצה במצב עסקי ופיננסי מצוין ואיתן. משכך, אנו מעריכים שהפגיעה בעסקי החברה בתקופה הקרובה תמשיך להיות לא מהותית ומבחינה זו ההתנהלות שלנו היא כבימים רגילים".
23/05/24 13:24
8.11% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לאט אבל בטוח: אחד ממסעות הנוזקות המתקדמים צלח ופרץ למאות אלפי שרתים ב-15 שנות פעילות.
לפי חוקרי אבטחת המידע של ESET, "קבוצת הבוטנט Ebury חיה ומשגשגת – 400,000 שרתי לינוקס נפרצו למטרות גניבת מטבעות דיגיטליים ורווח כספי".
לפי המחקר, "זהו אחד מקמפייני נוזקות השרתים המתקדמים ביותר, שהצליח לפרוץ מאות אלפי שרתים במהלך 15 שנות הפעילות שלו. קבוצת Ebury והבוטנט שלה פעלה להפצת דואר זבל, ניתוב מחדש של תעבורת רשת וגניבת סיסמאות". בשנים האחרונות, ציינו, הקבוצה שינתה את ייעודה לגניבת כרטיסי אשראי ומטבעות דיגיטליים. בנוסף, נוזקות של Ebury הוטמעו כדלתות אחוריות לטובת פריצה של כמעט 400,000 שרתי לינוקס, FreeBSD ו-OpenBSD, "ביותר מ-100,000 שרתים הפירצה עדיין הייתה קיימת בסוף שנת 2023".
לפי המחקר, במקרים רבים, מפעילי Ebury הצליחו לקבל גישה מלאה לשרתים גדולים של ספקיות אינטרנט וספקיות שירותי אחסון ידועות.
לפני עשר שנים, חוקרי ESET כתבו על מבצע Windigo, שבו נעשה שימוש בכמה נוזקות, ממשפחות שונות, שפעלו במקביל – כאשר הנוזקות ממשפחת Ebury היו בליבת הקמפיין. ב-2015 נעצר אחד מההאקרים בגבול פינלנד-רוסיה, הוסגר לארה"ב, ולאחר שטען שהוא חף מפשע, הודה באישומים ב-2017.
בסוף 2021, יחידת הפשע הטכנולוגי הלאומית במשטרת הולנד (Dutch National High Tech Crime Unit – NHTCU), פנתה ל-ESET בנוגע לפריצה זו.
מארק אטיין, חוקר ESET שעוקב אחר פעולות Ebury משך יותר מעשור, אמר כי "הקבוצה פעילה לפחות מ-2009, ופיתחה דלת אחורית בפרוטוקול OpenSSH ונוזקה לגניבת סיסמאות. היא משמשת להדבקה בנוזקות נוספת, כדי לייצר רווחים מרשת הבוטנט – למשל, באמצעות מודולים לניתוב תעבורת רשת, תעבורת פרוקסי, הפצת דואר זבל, מתקפות 'גורם זדוני בתווך' AitM, ואחסון תשתיות לפעולות זדוניות. בין 2022-2023 זיהינו יותר מ-200 מטרות ביותר מ-75 רשתות ו-34 מדינות שונות – במתקפות 'גורם זדוני בתווך'. מפעילי Ebury השתמשו בה לגניבת ארנקי מטבעות דיגיטליים, סיסמאות ופרטי כרטיסי אשראי".
החוקרים מצאו משפחות נוזקות חדשות שנוצרו והופצו על ידי חברי הקבוצה, בהן ישנם מודולים לשרתי Apache ומודולי Kernel לניתוב מחדש של תעבורת רשת. ההאקרים השתמשו גם בפרצות zero-day ובתוכנות ניהול, כדי לפרוץ לשרתים באופן סדרתי.
לאחר פריצה למערכת, התוקפים השיגו כמה פרטים. באמצעות הסיסמאות והמפתחות שהושגו, פרטי הגישה האלה שימשו לניסיונות התחברות למערכות קשורות.
אטיין אמר כי "תיעדנו מקרים שבהם ההאקרים תקפו בהצלחה תשתית של ספקיות אחסון, הדביקו אותה ומשם הצליחו לפרוץ לאלפי שרתים שונים במקביל ובו זמנית. זה קרה במדינות רבות בעולם ובכל מגזרי התעשייה – אוניברסיטאות, עסקים קטנים וגדולים, ספקיות שירותי אינטרנט, סוחרי מטבעות דיגיטליים, תחנות יציאה ברשת Tor, ספקי שירותי אחסון משותפים ועוד רבים".
בסוף 2019, ההאקרים התגלו כאחראים לפריצה של רשם דומיינים וספק שירותי אחסון גדול וידוע בארה"ב. בסך הכל, התוקפים הצליחו לפרוץ ל-2,500 שרתים פיזיים ול-60,000 שרתים וירטואליים. חלק גדול מהשרתים הללו משרתים משתמשים לאחסון אתרי האינטרנט של יותר מ-1.5 מיליון חשבונות. בתקרית אחרת, 70,000 שרתים – של אותו ספק שירותי האחסון – נפרצו על ידי ההאקרים ב-2023. האתר Kernel.org, שמאחסן את קוד המקור של ה-Kernel של לינוקס, הותקף גם הוא על ידם.
החוקרים סיכמו בכותבם, כי "נוזקת Ebury מהווה איום ואתגר משמעותיים לקהילת האבטחה הפועלת בסביבת לינוקס. אין תיקון פשוט שיסכל את Ebury, אך ישנם צעדים מונעים רבים שניתן להחיל. הידבקות ב-Ebury לא מתרחשת רק אצל ארגונים או אנשים שמשקיעים פחות באבטחה – גם אנשים וארגונים בעלי זיקה טכנולוגית נמנים עם קורבנות הקבוצה".
23/05/24 15:28
8.11% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
השפעת הבינה המלאכותית על כל תחומי החיים בעולם מתקדמת בקצב מהיר. הטכנולוגיה המתקדמת כבר משפיעה על כל שוק העבודה בעולם, כמו גם בישראל. בכנס השנתי לכלכלה וחברה על שם אלי הורוביץ, שערך המכון הישראלי לדמוקרטיה, הוקדש מושב מיוחד להשפעת הבינה המלאכותית היוצרת (GenAI) על שוק העבודה בארץ ועל רמת המוכנות של ישראל למהפכה שכבר נמצאת עבר לדלת.
ד"ר דפנה אבירם ניצן, מנהלת המרכז לממשל וכלכלה במכון הישראלי לדמוקרטיה הציגה בפתיחת המושב נתונים השוואתיים על ההערכות שקיימו לגבי השפעת ה-AI על המקצועות שקיימים היום, ועל אלו העתידיים. על פי דו"ח של הפורום הכלכלי העולמי, ש-ד"ר אבירם ניצן הציגה, בשנים הקרובות 152 מיליון משרות – שהן בסך הכל 23% מכלל המשרות בעולם – צפויות להשתנות. מתוכן, 83 מיליון משרות צפויות להיעלם, אבל לעומת זאת, 69 מיליון משרות חדשות צפויות להיווצר, בזכות השימוש בבינה מלאכותית יוצרת, ביניהן משרות בקצועות הקשורים בלימוד מכונה, קיימות, אנליטיקה ליישומים עסקיים, אנליסטים לתחום אבטחת מידע, סייבר ופינטק.
14 מיליון משרות, בעיקר בתחום השירותי, יצומצמו באופן חלקי אבל לא ייעלמו. בין המקצועות האלו נכללים מורים, מפעילי ציוד חקלאי, מרצים באוניברסיטה ועוד. בנוסף, בעלי המקצועות הבאים צריכים להיערך לכך שהבינה המלאכותית תחליף חלק גדול מהפעילות שלהם: פקידי הזנת מידע, רואי חשבון, קופאים ומוכרי כרטיסים, מחסנאים, פועלים ופקידי דואר. החדשות המרגיעות הן שהשינוי יקרה בחמש השנים הבאות ולא מחר בבוקר. כיצד משיגים תקומה כלכלית ותעסוקתית לאזורי הצפון והדרום? דפנה אבירם-ניצן, מנהלת המרכז לממשל וכלכלה, המכון הישראלי לדמוקרטיה #כנסהורביץ2024: "המציאות הישראלית עלתה על כל דימיון, בן לילה עשרות אלפי ישראלים מצאו את עצמם רחוק מביתם, וגם ממקום עבודתם. מקומות עבודה נסגרו בדרום ובצפון,… pic.twitter.com/xUgVx6BCA4
— המכון הישראלי לדמוקרטיה (@DemocracyIL) May 22, 2024 מה מידת המוכנות של ישראל למהפכת ה-AI?
בהקשר זה נשאלת השאלה מה מידת המוכנות של ישראל למהפכת הבינה המלאכותית, למרות ועל אף המובילות שלנו בפיתוחי AI, בהון אנושי ובמחקרים.
לדברי ד"ר אבירם ניצן, "אנחנו ממקומים במקום ה-30 – לא הכי רע, אבל השכנים שלנו הם סעודיה וצ'כיה". היא הוסיפה כי "מדינות ופירמות שתהיינה הראשונות להתאים עצמן למהפכת הבינה המלאכותית, תהיינה מובילות עולמיות בפריון וצמיחה".
בציינה את האיזון בין יתרונות של הבינה המלאכותית לסכנותיה, ציינה ד"ר אבירם ניצן שבצד היתרונות, ה-AI יכולה לסייע בהקטנת אי השוויוניות, הגדלת היעילות והצמיחה, וכאמור – גם ביצירת מקצועות חדשים.
"לעומת זאת, אי אפשר להתעלם מסכנות", ציינה ד"ר אבירם ניצן, "והן לא מעטות: אובדן עבודה לבעלי מקצועות שיפגעו, הגדלת הריכוזיות בתחום ה-AI בצד של היצרניות, הגדלת פערי הכנסות… זאת לצד חשש שיש פה איום ממשי לאנושות, בעיות אתיקה ודיסאינפורמציה".
לדבריה, ההיערכות של ישראל צריכה להיות מובלת הן על ידי הממשלה והן על ידי התעשיה והחברה.
על פי מתווה שפרסם לא מזמן בנק ישראל, המשימות שצריכות להתבצע במקביל הן: הכשרת הון אנושי לתחום המחשוב, קליטת אנשי סגל ושילוב ה-AI בכל הפקולטות, והגברת ההטמעה בממשלה ובתעשייה.
דוברים נוספים באותו מושב היו שרת המדע והחדשנות, ח"כ גילה גמליאל, שאמרה כי "ברור שהבינה המלאכותית תשנה את שוק העבודה ויש להיערך לכך ולדאוג שהיא לא תדלג על אף אזרח ותשמר את העליונות העולמית של ישראל".
פרופ' יותם מרגלית, שדיבר על מיומנויות העתיד, הביע פסימיות לגבי הסיכויים שמדינת ישראל תיערך למהפכת ה-AI, כל עוד לא תקום ממשלה שתהיה מחויבת לכך וכל עוד המצב הביטחוני יימשך.
כמו כן השתתפו דדי פרלמוטר, יו"ר הוועדה להגדלת ההון האנושי, שהגישה המלצות לממשלה בנדון לפני שלוש שנים, וחנן ברנד, סמנכ"ל הזנק ברשות החדשנות.
23/05/24 13:02
6.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בשנה מאתגרת לתעשיית הטכנולוגיה העולמית בכלל ולזו הישראלית בפרט, מציגה תל-אביב חוסן ויעילות ברמה עולמית בהון ובצמיחה. עם שווי שוק של 437 מיליארד דולר, התעשייה התל-אביבית ממשיכה להתפתח תוך הצגת גמישותה וייחודה, שהפכו אותה ל"סטארט-אפ ניישן".
תל-אביב היא מובילה עולמית בשיעור חברות סטארט-אפ שהפכו ליוניקורן. היא גם המובילה באחוז ההמרה של סבבי גיוס מוקדמים למאוחרים – לפני אזור המפרץ של סן פרנסיסקו, ניו יורק, לונדון, פריז וערים נוספות – כך לפי דו"ח שהציגו תל-אביב טק – יחידה עירונית לפיתוח כלכלי בינלאומי, ודילרום (Dealroom) מהולנד – ספקית מידע על סטארט-אפים, מערכות אקולוגיות שלבים מוקדמים וצמיחה של חברות ברחבי העולם, הבוחן את ביצועי האקוסיסטם התל-אביבי ביחס למרכזים טכנולוגיים מובילים בעולם לשנת 2023, בהתבסס על מדדי ביצוע מרכזיים. הדגש ניתן על 2023, תוך הסתכלות רחבה על מגמות ותובנות מהשנים האחרונות.
במקביל, מבליט הדו"ח את פוטנציאל הצמיחה הקיים, כמו גם מפרט כיצד הזרמת הון נוסף לחברות בשלבי הצמיחה הנוכחיים של האקו-סיסטם יכולה להביא בקלות לקיומם של דקאקורן (חברה פרטית ששוויה מוערך ביותר מ-10 מיליארד דולר) ואף לחברות בשווי של 100 מיליארד דולר ויותר.
תל־אביב-יפו מדורגת בעשירייה הראשונה בעולם בגיוסי הון מקרנות הון-סיכון ב-2023, וממשיכה להיות מובילה עולמית בגיוס הון סיכון בתחום אבטחת הסייבר (מקום 2). האקו-סיסטם אף מציג חוזקה בטכנולוגיה מתקדמת ובתעשיות מתפתחות: היא מדורגת במקום הרביעי בבינה מלאכותית יוצרת, בטכנולוגיות אוטונומיות ובמכשור רפואי.
בנוסף, על פי דוח IVC שניתח את נתוני העיר תל-אביב בשנה האחרונה, קיימות בה כ-3,000 חברות טכנולוגיה, מתוכן 164 מרכזי מו"פ של חברות רב-לאומיות, 12 מהם נפתחו במהלך שנת 2023.
בנוסף מעיד הדו"ח, כי הוורטיקלים הטכנולוגיים שגדלו במהירות הגבוהה ביותר על פי גידול הוני בשלוש שנים היו: GenAI, בוטים וגיימינג וכי 12 חברות תל-אביביות גייסו יותר מ-100 מיליון דולר בשנת 2023.
למרות ההון המופחת, השוק המקומי הקטן והאתגרים האזוריים הרבים – תעשיית הטכנולוגיה התל-אביבית ממשיכה לשגשג, בעיקר בזכות כוח האדם המיומן והמגוון שבה, והרוח היזמית והיצירתית השורה בה. הדו"ח שופך אור על מרכיב מפתח בהצלחה של תל-אביב: ה-Founder Flywheel. זוהי ההגדרה של דילרום לנחשול הסטארט-אפים המצליחים שנבעו מחברות יוניקורן תל-אביביות. יוניקורנים אלו הולידו מייסדים, שביחד יצרו יותר מ-180 חברות שזכו למימון קרנות הון סיכון.
הדו"ח מכיל תובנות רבות נוספות ומכסה את ההון שגויס בסבבים, את שלב הצמיחה, את גודל הסבב, את המשקיעים הפעילים, את הרכב האקו-סיסטם ועוד.
ראש עיריית תל-אביב-יפו, רון חולדאי. צילום: צילום ארכיון: נועה גוטמן ראש עיריית תל־אביב-יפו, רון חולדאי, אמר עם פרסום הדו"ח, כי "ה-7 באוקטובר הרעיד את יסודותיה של מדינת ישראל. נחישותה של החברה הישראלית להשתקם ולהיבנות מחדש מגולמת באופן יוצא מן הכלל בפעילותה של תעשיית הטק ושל אנשיה. מאז אוקטובר האחרון פועלות חברות הטק התל-אביביות במלוא כוחן, למרות שכ-20% מעובדיהן מגויסות ומגויסים למילואים בחזית ובעורף. הן המשיכו לנהל את פעילותן כרגיל מול השווקים הבין-לאומיים, וכך להראות לחברה הישראלית וללקוחותיהן ברחבי העולם, שאפשר לסמוך על ההיי-טק הישראלי גם בעיתות משבר. ואם זה לא מספיק – הן החברות המקומיות והן החברות הרב-לאומיות נרתמו למערכה הצבאית ולמאמץ האזרחי והקימו מערכי תמיכה וסיוע, התגייסות ותרומה. בין היתר, פעלו גם לסייע לאלפי תושבי העוטף והצפון המתארחים בעיר. אנו נמשיך להשקיע ביצירת סביבה המטפחת חדשנות, ובשילוב ערכיה הדמוקרטיים של העיר לייצר איתנות חברתית וכלכלית עבור מדינת ישראל."
23/05/24 14:48
6.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"ב-24 השעות האחרונות נפגשתי עם לקוחות ישראלים רבים, ואני מתרשם מהחדשנות שיוצאת מישראל. ישראל ממשיכה להוביל את קצב החדשנות: אנו רואים לקוחות בונים מודלים מבוססי AI בקצב מהיר מאי פעם", כך אמר טארה בריידי, נשיא גוגל קלאוד (Google Cloud) לאזור EMEA (ר"ת אירופה, המזה"ת ואפריקה).
בריידי דיבר בכנס השנתי של ענקית הענן, Google Cloud Summit. הכנס נערך היום (ה') באקספו תל אביב, בהשתתפות אלפי לקוחות החברה ושותפיה העסקיים.
הכנס השנתי של ענקית הענן, Google Cloud Summit 2024 באקספו תל אביב. צילום: תומר פולטין
"אנו בגוגל קלאוד", אמר בריידי, "ממשיכים להניע טרנספורמציה דיגיטלית וחדשנות מהירה בארגונים רבים, ומעצימים אותם להיות תחרותיים יותר, באמצעות בינה מלאכותית. המטרה שלנו היא להפוך את ה-AI למועילה לכולם".
לדבריו, "אנו רואים מומנטום חזק באירופה, במזרח התיכון ובאפריקה עם לקוחות חדשים וקיימים – ההשקעות הולכות וגדלות בארגונים המאמצים פתרונות בינה מלאכותית כדי לשפר את היעילות, לפתח תהליכים עסקיים, תוך הצגת שירותים חדשניים – כדי להפוך לתחרותיים יותר".
"על מנת לאפשר לארגונים לחדש בקצב הדרוש כיום", ציין, "אנו משיקים מוצרים ותכונות חדשות בלא הרף. אנחנו מובילים כמעט בכל דירוג אנליסטים בתעשייה בשנה האחרונה".
לדבריו, "אחד מששת הכבלים התת-ימיים החדשים שאנו פורסים, יחבר את ישראל עם איטליה מצד אחד ועם הודו מהצד השני, לטובת יתירות מלאה. זהו הכבל הרביעי שמחבר בין ישראל לשאר העולם".
"נמשיך לשפר את סביבת השותפים שלנו", סיכם בריידי, "כדי לספק לכם את השירות היעיל ביותר. יש לנו את המוצרים, השותפים – ואת התשוקה להצליח".
אלית בן בסט נוריאל, מנהלת פעילות השיווק של גוגל קלאוד בישראל. צילום: תומר פולטין
"רגע מכריע בהיסטוריה – כולנו יחד יוצרים עידן חדש של GenAI"
אלית בן בסט נוריאל, מנהלת פעילות השיווק של גוגל קלאוד בישראל, אמרה כי "כמה מרגש לחיות בתקופה שלנו: אנחנו נמצאים ברגע מכריע בהיסטוריה, בו כולנו יחד, יוצרים עידן חדש, של בינה מלאכותית יוצרת (GenAI). אנחנו מבססים אותה על פלטפורמות AI חדשה ופתוחה באמת – וממציאים מחדש את התשתית שתתמוך בה".
בכנס הוצגו הדגמות של ג'מיני (Gemini) – שמקבל פרומפטים כתובים ועכשיו גם קוליים ומסייע בניסוח מיילים ומסמכים. עוד נמסר על הרחבת זמינות מודל ה-Gemini Pro 1.5. "הדור החדש", אמרו מהנדסי החברה, "מוסיף למכלול היכולות ארכיטקטורה בשם MoE (ר"ת Mixture of Experts). זו מאפשרת לחלק את המודל הגדול לכמה רשתות 'מומחים', ובכל שאילתה שמפנים אליו, הוא מפעיל רק את המומחים שיש בהם צורך, ולא את כל המודל. כך, אפשר להחזיר תשובות באופן יעיל ומהיר יותר. המודל החדש טוב יותר בהבנה של כמויות גדולות יותר של נתונים, ובמתן תשובות לשאילתות עוד יותר מורכבות ומוגדרות. אנו מציעים ביצועים טובים יותר ב-87% לעומת גרסת הפרו הראשונה".
כיכב בכנס גוגל קלאוד השנתי. ג'מיני (Gemini) של גוגל. צילום: תומר פולטין
עוד הוצג בכנס מנוע הבינה המלאכותית החדש הזה בפלטפורמות ה-AI Studio וה-Vertex AI של החברה.
Vertex AI מציע מספר גדול יותר של אפשרויות עם Gemini 1.5 Pro (עם הצגת חלון הקשר של כמיליון טוקנים), Claude 3 ,CodeGemme ו-Imagen 2. בנוסף, Vertex AI כולל יכולות תיקוף באמצעות מנוע החיפוש של גוגל ובמסגרת הדאטה שמגיעה מאפליקציות ארגוניות כמו וורקדיי או סיילספורס.
מומחי הענן המקומיים הציגו, לסיום, אינטגרציה של ג'ימיני עם BigQuery, מאגרי דאטה ו-Looker, שפותחים אפשרויות חדשות בכל מה שנוגע לניתוח דאטה, העברת מידע ורגולציה.
23/05/24 16:14
6.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
דל רוצה להפוך לשחקנית מרכזית בשוק הבינה המלאכותית ולהיות זו שמציעה פתרונות מקצה לקצה, עם תשתית מלאה מהשרת ועד הקצה. במסגרת הכנס הגלובלי השנתי שלה הציגה החברה את Dell AI Factory – סל מוצרים מלא עבור ארגונים ועד צרכניים פרטיים, עם תשתית מלאה, שכוללת את כל ההיבטים של מערכת מלאה – משרתי נתונים, דרך שירותים עם תשתית ועם אקו-סיסטם פתוח של שירותים, ועד תרחישי שימוש מגוונים, שכוללים נכסים דיגיטליים, יצירת קוד ותוכן, בניית תאומים דיגיטליים, ראייה ממוחשבת ועוד.
"יש עדיין רוחות נגד, שמאטות את האימוץ של הבינה המלאכותית באופן חזק יותר, וזאת למרות ש-76% מאנשי ה-IT והמנהלים העסקיים מאמינים שבינה מלאכותית יוצרת תוכן תספק ערך המרה גבוה עבור הארגון שלהם", אמר במסיבת העיתונאים לקראת האירוע סם גרוקוט, סגן נשיא בכיר לשיווק מוצרים בחברה. "הבעיה המרכזית היא מורכבות, כשהאתגר המשמעותי הוא להגדיר אסטרטגיה לגיוס כוח אדם שמיומן ביכולות בינה מלאכותית".
בדל מציינים, שהמשתנה המוביל בבחירת המודלים של בינה מלאכותית שבה ארגונים רוצים להשתמש הוא עד כמה הם מאובטחים, כשארגונים רבים חוששים מהסיכונים שמלווים את השימוש בכלים האלה, וזה עוד לפני שלוקחים בחשבון את העלויות הארגוניות הנדרשות כעת להטמעה מלאה של כלי בינה מלאכותית בארגון.
לפי דל, הפורטפוליו של AI Factory עוזר לכל ההיבטים הללו מכיוון שהוא מציע פשטות, אבטחה בהתקנות מקומיות וגם בקצה, עם הגנה ושליטה בשימוש בנתונים בעיקר בהיבט של קניין רוחני, וגם מצליח להיות כלכלי, כי באמצעות האקו-סיסטם הנרחב יכולה דל לטענתה להתאים לכל לקוח השקעות מדויקות בהתאם לגודל ולצרכים, ותוך מינוף משאבים קיימים. למעשה, בחברה טוענים שהיא יכולה להוריד את עלות הבעלות הכוללת של הטמעת בינה מלאכותית בארגון ברמה של עד 75%.
כן הציגה דל את שיתופי הפעולה שלה עם חברות אחרות בתעשיית המחשוב כדי להציע פתרונות מוכנים מראש. אחת הפלטפורמות החדשות שהוצגו היא NativeEdge, שמטרתה למכן ולספק פתרונות תוכנה ארגוניים, המבוססים על פתרונות תוכנת הבינה המלאכותית של אנבידיה: כולל מערכות היסק ממוטבות באמצעות NIIM, ביצוע אנליטיקה מבוססת סרטוני וידאו באמצעות Metropolis, וניתוח שפה ותרגום בזמן אמת של שיחות קוליות וטקסטואליות באמצעות Riva. הפתרונות הללו יוצעו במערכות שמכילות את הכרטיסים הגרפיים של אנבידיה להרצת תרחישי בינה מלאכותית, כדוגמת PowerEdge XE9680L שכל מארז 4U שלו יכול להכיל עד 72 כרטיסים גרפיים גם קירור נוזלי ישירות ל-8 מעבדים ולכרטיסים ועם רכזת רשת שמבטיחה לפי דל עד פי 2 תעבורת קלט/פלט.
בנוסף, הציגה דל ליבה ארגונית חדשה במסגרת שיתוף פעולה עם Hugging Face, כדי לאפשר לארגונים לאמן ולפרוס מודלים של שפה גדולה פתוחים ומותאמים באופן מקומי בקלות ובאופן מאובטח עבור התשתיות של דל ועבור מחשבי הקצה שהיא תציג לתחום – כולל חמישה מחשבים ניידים חדשים מבוססי המעבד Snapdragon X של קוואלקום שהציגה במקביל להכרזה של מיקרוסופט על Copilot+ Pc. לפי דל, שיתוף פעולה זה יעזור לארגונים לקצר את הזמן לשוק של אבות טיפוס של פתרונות בינה מלאכותית, וזה ילווה בייעוץ אסטרטגי לבחירת כלים ומודלים מתאימים.
כן הציגה דל שיתופי פעולה עם מטא לפישוט הפריסה של מודלי Llama 3 בארגון עם תשתית של דל, תוך אספקת תוצאות בדיקה ונתוני ביצועים; שיתוף פעולה עם מיקרוסופט לגבי מערכת הבינה המלאכותית ב-Azure כדי להאיץ פריסה של שירותים כמו יכולות תמלול דיבור ותרגום בהתבסס על פלטפורמת הענן APEX עם החיבור ל-Azure; ועוד שיתוף פעולה עם מיקרוסופט במטרה לסייע לארגונים לשנות דרכי עבודה עם הנחיות של מומחים ועם אימוץ של Copilot במסגרות שונות, מ-GitHub, דרך אבטחה ועד מכירות.
23/05/24 13:03
5.41% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שם: רענן סיטון
תפקיד: סמנכ"ל חשבונות מרכזיים (VP Major Accounts) ב-בילוקאל (Belocal)
מהי מהות השותפות ביניכם לבין קומוולט?
"בילוקאל וקומוולט זה סיפור אהבה ממבט ראשון. התחלנו את שיתוף הפעולה עם קומוולט עוד לפני שנפתחה הנציגות הרשמית בארץ, ומיד התאהבנו. זכינו במספר פרויקטים של לקוחות אסטרטגיים ראשונים בשוק הישראלי, יחד עם חברת היטאצ'י, ומאז הכל היסטוריה.
קומוולט מהווה עבור בילוקאל חלק מהותי במגוון הפתרונות שאנחנו משווקים ומטמיעים בשוק הישראלי, וגם בשוק האירופי. פתרונות קומוולט מאפשרים לנו לספק מעטפת הגנה רחבה ומתקדמת מפני מתקפות סייבר, ובעיקר מאפשרים לנו לספק ללקוחותינו פתרונות שחזור מיידים ואמינים של המידע הקריטי בארגון".
product data sheet
ספר על הפעילות המשותפת בשוק הישראלי.
"חברת בילוקאל וחברת קומוולט משתפות פעולה בהצלחה רבה בשוק הישראלי, כבר למעלה מעשור. הפעילות המשותפת מתמקדת בשיווק והטמעת פתרונות קומוולט ללקוחות האסטרטגיים של בילוקאל וביניהם: חברת אמדוקס, כיל, קבוצת שטראוס, שופרסל, סלקום, פלאפון, טבע ועוד. הטמענו בהצלחה ללקוחות הללו את פתרון HyperScale, המאפשר הגנה מיטבית על המידע הקריטי והתאוששות מהירה, להבטחת המשכיות עסקית רציפה. תהליך ההטמעה נעשה בשיתוף פעולה צמוד של מומחי קומוולט ובילוקאל, תוך למידת צרכי לקוחותינו ותפירת פתרון בהתאמה אישית, כדי להבטיח את הצלחת הפרויקט ואספקת מעטפת הגנה מוחלטת מפני מתקפות סייבר. בנוסף, מומחי בילוקאל מלווים את לקוחותינו באופן יזום ורציף בבדיקת תקינות המערכת, בעדכונים טכנולוגיים ובהמלצות על בסיס הניסיון הנרכש בשיתוף פעולה עם קומוולט".
מה לדעתך היתרונות עבור הלקוחות בפתרונות של קומוולט?
"מוצרי קומוולט מספקים מעטפת כוללת, רחבה ומתקדמת של פתרונות הגנה על המידע הארגוני מפני מתקפות סייבר, תקלות וטעויות אנוש, והתאוששות מהירה, בניהול מרכזי אינטואיטיבי וקל. פתרונות קומוולט מספקים הגנה למגוון רחב של סביבות טכנולוגיות, הן באתר הלקוח והן בענן עבור לקוחות קטנים, בינוניים ועד לחברות הגדולות בעולם. קומוולט מפתחת את מוצריה לפי סטנדרטים מחמירים של אבטחת מידע, אשר נותנים מענה של הגנה מפני מחיקה, שינוי תוכן והצפנת מידע במקרה של מתקפת כופר. בזכות הניסיון והידע הרב שצברו מומחי בילוקאל לאורך שנים של ניסיון עם עשרות לקוחות משותפים, אנו מציעים ללקוחות צוות מיומן בייעוץ, תכנון, הטמעה, הדרכה ותפעול של פתרונות הגנה על המידע של חברת קומוולט באתרי הלקוח ובענן".
לפרטים והרשמה על אירוע Shift של קומוולט – לחצו כאן