הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
11/05/20 14:24
10.29% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
האקרים פרצו לחשבונות של גיטהאב, פלטפורמת פיתוח התוכנה שבבעלות מיקרוסופט, וגנבו משם 500 ג'יגה-בייט של נתונים - כך הם מסרו אתמול (א'). קבוצת ההאקרים כינתה את עצמה Shiny Hunters (הציידים הנוצצים).
חוקרים העריכו שהנתונים שנפרצו ונגנבו לא מכילים מידע רגיש או קריטי. לאחר שגנבו אותם, ההאקרים הציעו את הנתונים למכירה בפורומים של פצחנים.
ההוכחה: צילומי מסך לעיתונאים
גיטהאב היא פלטפורמת פיתוח תוכנה שמארחת 40 מיליון מפתחים, שנעזרים בה לטובת בקרה על הליך הפיתוח. מיקרוסופט רכשה אותה ביוני 2018 תמורת 7.5 מיליארד דולר.
מומחי אבטחה ציינו כי הפעם, דפוס הפעולה של הקבוצה שונה במעט ממה שעשתה בעבר. חוקרים הבחינו בשבוע שעבר כי חברי הקבוצה גנבו נתוני לוג-אין של 91 מיליון משתמשים של טוקופדיה, פלטפורמת האי-קומרס הגדולה ביותר באינדונזיה, ולאחר מכן מכרו את מאגר הדטה ב-5,000 דולר.
ההאקרים פתחו אתר וממנו הם שלחו לעיתונאים תמונות מסך של קבצים שנגנבו מפלטפורמת הפיתוח מבוסס קוד פתוח של מיקרוסופט, כדי להוכיח שהם אכן פרצו לשרתיה. שמות הקבצים היו בסגנון "Rust for the Windows Runtime" ו-"Wssd Cloud Agent". לאחר זמן מה, הם שחררו את הקבצים בסגנון "רובין הוד", משמע - פרסמו אותם ללא תמורה, ציינו חוקרי אבטחה.
החוקרים העריכו שהפריצה אירעה ב-28 במרץ השנה. ההאקרים מסרו שכעת כבר אין להם גישה לחשבונות בגיטהאב, וכי לחברה יש זמן לחקור את המקרה ולהודיע למשתמשים על ההשפעות של הפריצה. בדיווח אחר נכתב כי ההאקרים השיגו גישה לחשבון גיטהאב של עובד של מיקרוסופט ומשם השיגו גישה ליותר מ-1,000 פרויקטים של החברה, לצד פרויקטים אישיים של עובדים בענקית מרדמונד.
גיטהאב לא הגיבה לפרסום ומיקרוסופט, החברה האם, אישרה את דבר הפריצה. יצוין כי פלטפורמת הקוד הפתוח חוותה פריצה בהיקף נרחב ב-2016 ומתקפת פישינג ב-2017.
11/05/20 18:26
10.29% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חלק ניכר מהעובדים ברבות מענקיות הטק בארצות הברית לא יגיעו למשרדים שלהן עד סוף השנה. בין אותן חברות נמצאות גוגל, פייסבוק, מיקרוסופט, אמזון ואחרות. זאת, על אף שהמשק ברבות ממדינות ארצות הברית מתחיל להיפתח בימים אלה.
גוגל הודיעה לעובדים שלה כי ככל הנראה הם יישארו לעבוד מהבית למשך שארית השנה, עקב המשך ההשפעות של מגיפת הקורונה.
סונדאר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל ומנכ"ל החברה האם אלפבית, הודיע לעובדים על לוח הזמנים המעודכן במהלך ישיבת החברה ביום ה' האחרון. עובדים שצריכים לחזור למשרד יחלו לעשות זאת ביוני או ביולי, עם אמצעי בטיחות בריאותיים "משופרים, וחוויה משרדית שמוגדרת מחדש", אך ככל הנראה רוב העובדים ימשיכו לעבוד מרחוק עד סוף שנת 2020, אישרה גוגל.
הנחיות ספציפיות לעובדים ישתנו בהתאם למקום עבודתם, תוך מילוי ההוראות של עיריות ומועצות מקומיות. עוד ציינה גוגל כי היא תמשיך לפעול בהתאם להנחיות של ארגון הבריאות העולמי, המרכזים לבקרת מחלות בארה"ב ורשויות בריאות אחרות. בחודש שעבר דיווחה סוכנות הידיעות בלומברג, כי פיצ'אי אמר אז לעובדים במייל כי כמה משרדים יתחילו להיפתח כבר ביוני, וכי כל החזרות יהיו "מפוזרות ומצומצמות".
ב-10 במרץ, גוגל הייתה בין החברות הגדולות הראשונות בארצות הברית שיעצה לעובדיה בצפון אמריקה לעבוד מהבית, אם תפקידיהם מאפשרים זאת. כמה ימים לאחר מכן הנחתה יבמ באופן גורף את כל עובדיה בעולם לעבוד מהבית. כך גם מיקרוסופט, שלפי דיווחים צפויה להמשיך במדיניות זו עד אוקטובר הקרוב - בכל הנוגע לעובדים במטה החברה בסיאטל. חברה נוספת מאותה העיר, אמזון, מסרה בשבוע שעבר כי היא מאפשרת לעובדי התאגיד לעבוד מהבית לפחות עד סוף אוקטובר. לעומת זאת, רוב העובדים במחסני החברה נדרשים להגיע אליהם פיזית - מהלך שאף הגיע לערכאות בצרפת.
פייסבוק תתחיל לפתוח את המשרדים רק ב-6 ביולי
פייסבוק הודיעה בשבוע שעבר כי היא מתכוונת להתחיל לפתוח את מרבית משרדיה ב-6 ביולי, יום ב' שאחרי סוף השבוע של חגיגת העצמאות למדינה. היא הוסיפה, כי לעובדים שיכולים לעבוד מרחוק תהיה אפשרות לעשות זאת עד סוף השנה. זאת, בהמשך להודעה שלפיה העובדים יעבדו מהבית לפחות עד סוף מאי.
מארק צוקרברג, מנכ"ל החברה, כתב בפוסט בחודש שעבר, כי "מרבית עובדי פייסבוק הם בני מזל, שהם מסוגלים לעבוד באופן פרודוקטיבי מהבית... אני מקווה שהצעד הזה יסייע למניעת התפשטות הנגיף".
יותר מ-95% מהעובדים במשרה מלאה של ענקית המדיה החברתית עובדים מהבית, אמר דייב ווהנר, סמנכ"ל הכספים של פייסבוק לעיתונאים בשבוע שעבר. הוא הוסיף, כי הבטיחות היא "העדיפות מספר 1 עבור אותם עובדים חיוניים, שצריכים להיכנס למרכזי הנתונים שלנו ולמתקנים אחרים".
לפייסבוק יש 48 אלף עובדים במשרה מלאה, 3,300 מהם נוספו ברבעון האחרון. החברה מתכננת לגייס השנה 10,000 עובדים נוספים.
11/05/20 10:18
8.82% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מוטורולה סולושנס זכתה במכרז של מינהל הרכש הממשלתי לאספקת שירותי קשר מבוסס סלולר. היקף העסקה לא נמסר לפרסום אולם לאנשים ומחשבים נודע כי מדובר במיליוני שקלים.
מדובר בשירות תקשורת POC (ר"ת PTT (Push to talk) Over Cellular) - ובקיצור, "ווקי טוקי". על פי הזוכה, מדובר במכרז POC הגדול ביותר שנערך עד כה.
במסגרת העסקה, מוטורולה תספק כ-10,000 מנויים למשרדי הממשלה וליחידות הסמך שלה. שירות WAVE של החברה יאפשר לצוותי אבטחה, תפעול, לוגיסטיקה ותחומים נוספים במשרדי הממשלה - לתקשר ביעילות בין מכשירים סלולריים, טאבלטים, מחשבים ומכשירי קשר.
מוטורולה סולושנס תספק שירותי תקשורת אלחוטיים על גבי מכשירים ייעודיים, הכוללים, בין היתר, שירותי קשר יחיד מול יחיד, יחיד מול קבוצה, קבוצות קשר בתוך משרד ובין המשרדים, וכן שירותי שו"ב למשך שנתיים וחצי, עם אפשרות הארכה לחמש שנים נוספות.
הוט מובייל תשמש כספקית התשתית הסלולרית, שתכלול חבילות שירות לגלישה בארץ ובחו"ל. לחברה יש כבר בארץ עשרות אלפי מנויים לשירות WAVE - בהם ספקים רבים וקבלנים של המשרדים השונים, שכעת יוכלו לתקשר עמם בצורה יעילה יותר.
שירות WAVE מאפשר למשתמשים בו לקבל תכונות המסייעות לשיפור היעילות והיכולת התפעולית בארגונים. פתרון גישור יאפשר תקשורת בין מכשירים סלולריים לבין מערכות הקשר הקיימות. עמדות ניהול מבוססות אינטרנט יאפשרו למשרדי הממשלה השונים לנהל ביעילות משימות בשטח עם יכולות של שליטה ובקרה. בין התכונות שמציע השירות: תקשורת PTT מיידית מכל מקום בעולם, הודעות מולטימדיה, יכולת ליצירת קבוצות קשר ארעיות על בסיס מיקום גיאוגרפי, סוגי תפקידים ועוד. כל זאת לטובת ניהול יעיל של אירועים.
אברהם בן דוד (בנד"א), מנכ"ל מוטורולה סולושנס ישראל, אמר, כי "נסייע למשרדי הממשלה במעבר לתקשורת אחידה ומתקדמת. מגוון הפתרונות שלנו, בשילוב הניסיון רב השנים בתקשורת למשימות קריטיות, יבטיחו כי צוותי השטח יקבלו את שירותי התקשורת המתקדמים והאמינים ביותר".
11/05/20 17:47
7.35% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"אגף המחשוב של עיריית הרצליה העניק תמיכה לרציפות התפקודית של העירייה. הצוות שבראשותי מאפשר שקט למנהלים בתקופה זו, וכך הם יכולים לקבל החלטות מקצועיות", כך אמר אמיר זיו, מנהל אגף המחשוב של העירייה.
זיו השתתף אתמול (א') בכנס וירטואלי בנושא המשכיות עסקית בעידן הקורונה והחזרה לשגרה, שערכה קבוצת אנשים ומחשבים. באירוע השתתפו מנמ"רים ממגזרים שונים במשק ומנהלי חברות IT שעובדות אתם.
בדבריו הוא ציין שההיערכות של עיריית הרצליה למשבר הקורונה החלה כאשר באחד ממוצאי השבתות לפני כחודשיים הוא נקרא לישיבה דחופה עם ראש העיר, משה פדלון, שדנה בהיערכות למצב החירום שהוכרז בעקבות התפרצות המגיפה. "ראש העיר הציג בפנינו דרישה להקים מערכת ייעודית שתיתן מענה רק בנושאי הקורונה, והיא תפעל בנפרד ממערכת המוקד הרגילה", סיפר זיו. "צוות האגף נרתם למשימה ובתוך 12 שעות פותחה מערכת מבוססת גוגל שכוללת בתוכה סט של טפסים, שנותבו לבעלי התפקידים בעירייה, בהתאם לנושא, וכן למערכות בקרה, שעקבו אחרי החלטות העירייה ו-וידוא של ביצוען, כדי לתמוך בתושבים ולהמשיך לתת להם שירות".
"כל הדיווחים והבקרות נותבו למערכת מיוחדת שאליה נכנס ראש העיר, שם הוא יכול לראות אילו החלטות בוצעו ומה עוד צריך לעשות", הוסיף.
צילום ועריכת וידיאו: אורי אלון
מערכת קבלת ההחלטות, שעליה דווח בראשונה באנשים ומחשבים, מרכזת את כל המידע הרלוונטי לכלל מקבלי ההחלטות בעירייה. היא מציגה את דיווחי משרד הבריאות על התחלואה בעיר ומוסיפה עליהם עוד פילוחים, בהם חלוקה של מספר החולים לפי שכונות ומידע שמסייע לגורמי הרווחה לפעול. במסגרת זו, השלים האגף העלאה לאוויר של מערכת תלת ממד מבוססת GIS, שמאפשרת למקבלי ההחלטות לשרת טוב יותר את התושבים.
כך ניתן המענה ללמידה מרחוק
זיו סיפר על הפתרון שנתנה העירייה ללימוד מרחוק של ילדי בתי הספר בעיר. "יש לנו מערכת שעובדת מזה שלוש שנים, שנקראת קהילות לומדות והיא מבוססת מיקרוסופט. פיתחנו מערכת נוספת, ייחודית להרצליה, שנועדה לעקוב אחר השיח ברשתות שעוסקות בלמידה מקוונת. המערכת ידעה לזהות שיח אלים, מקרי פדופיליה ועוד, וברגע שהיא עולה על זה, היא מציפה את הדברים, בהתאם לנהלי משרד החינוך", אמר.
גם עיריית הרצליה ערכה את הישיבות השוטפות בתקופה זו על פלטפורמות כמו זום, תוך הקפדה יתרה על נושא הסייבר ואבטחת המידע. "יישמנו נהלי אבטחה חמורים, עוד לפני שמערך הסייבר פרסם את ההנחיות שלו לרשויות", אמר זיו.
11/05/20 15:11
5.88% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
סוף עידן בעמק הסיליקון: 19 שנים לאחר שמונה למנכ"ל גוגל על ידי מקימיה, עזב אריק שמידט סופית את ענקית האינטרנט, לאחר שפרש בפברואר גם מתפקידו האחרון כיועץ הטכני של החברה, לפי דיווח שפורסם ב-CNET. על פי הדיווח, שמידט עדיין מחזיק ב-4.1 מיליון מניות של אלפאבית, ששוויין עומד על כ-5.6 מיליארד דולר.
בשנים האחרונות ביצעה גוגל שינויים מבניים מסיביים, הגדול שבהם היה הקמת החברה האם אלפאבית ב-2015, ומתחתיה גוגל וחברות נוספות, כגון וויימו.
מאוחר יותר הודיעה החברה גם, כי מייסדיה, לארי פייג' וסרגיי ברין, לא יכהנו עוד כמנכ"ל וכנשיא, והוחלפו על ידי סונדאר פיצ'אי, המכהן כמנכ"ל אלפאבית.
שמידט, שהגיע לגוגל בשנת 2001 מנובל, היה דמות מפתח בצמיחה המטאורית של גוגל מסטארט אפ קטן עם מנוע חיפוש לאחת מהחברות הגדולות בעולם, החולשת היום בנתחי שוק נכבדים בתחומים רבים, בהם, חוץ מחיפוש - שירותים כמו דואר, מחשוב ענן, מפות, סמארטפונים ועוד. הוא הוביל את גוגל גם במהלך הנפקתה לבורסה ב-2004.
ב-2011 עזב שמידט את תפקיד המנכ"ל ועבר לכהן כיו"ר. ב-2017 הודיעה החברה כי הוא עוזב את תפקיד היו"ר וישמש כיועץ מיוחד בתחומי המדע והטכנולוגיה. כעת, כאמור, עזב שמידט גם את תפקידו זה.
שמידט מונה ב-2017 ליו"ר מועצת החדשנות של הממשלה, שהמליצה לפנטגון על טכנולוגיות מבטיחות חדשות שעשויות להיות להן יישומים צבאיים. בנוסף, הוא מכהן כיו"ר ועדת הביטחון הלאומי בנושא בינה מלאכותית, המייעצת לקונגרס בנושאי בינה מלאכותית למטרות הגנה.
באחרונה הודיע אנדרו קומו, מושל מדינת ניו יורק, כי שמידט יתרום מניסיונו הרב לשיקום המדינה מנזקי מגיפת הקורונה ויכהן כיו"ר ועדה שהוקמה לצורך עדכון התשתיות הטכנולוגיות והפרקטיקות הנהוגות במדינה - במהלך המגיפה ולאחריה, ותתמקד בטכנולוגיות שמאפשרות טלה-רפואה, לימוד מרחוק ואינטרנט רחב פס.
11/05/20 11:56
4.41% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כתב: הילל יוסף.
איירוספייק, ספקית מסד הנתונים NoSQL, מעמיקה את אחיזתה בענן. בימים אלה הכריזה החברה על Aerospike Cloud Foundation - פלטפורמה שמאפשרת למשתמשים לבנות, לנהל, למכן ולנטר את בסיס הנתונים כשירות (Database as a service - DbaaS).
הפלטפורמה העננית של איירוספייק מבוססת ומותאמת לתקני CNCF (ר"ת Cloud Native Computing Foundation). אלה מוגדרים על ידי קרן הלינוקס ומטרתם לפשט את הפריסה, התזמור, הניהול, ההתראה והמעקב אחר יישומי ענן בכל סביבת ענן - ציבורי או פרטי. פלטפורמת ה-Aerospike Cloud Foundation תהיה זמינה במהלך הרבעון הנוכחי, הוא הרבעון השני של השנה. הגרסה הראשונה של הפלטפורמה תהיה מותאמת לעבודה עם מנוע גוגל קוברנטיס (GKE) על גוגל קלאוד, ותשתיות ענן נוספות יוכרזו בהמשך.
הפלטפורמה כוללת מנגנון ניהול בקוברנטיס (Operator) ותוספים ספציפיים המותאמים באופן אישי לממשק ה-API של קוברנטיס; יכולות לפרוס את האשכולות (Clusters) של איירוספייק בסביבת קוברנטיס (Helm Charts) ; ופרומתיאוס: פתרון ניטור מובנה, הכולל אינטגרציה עם Grafana ומשלב יכולות להצגת לוחות מחוונים (דשבורדים) של ניטור בסיס הנתונים בזמן אמת.
היתרונות של ארכיטקטורת הזיכרון ההיברידית מבית איירוספייק
ארכיטקטורת הזיכרון ההיברידית (HMA) הייחודית מבית איירוספייק ממצה את מלוא הפוטנציאל של החומרה המודרנית ומבטלת את כל הקשיים שמונעים מחברות לספק ערך מהכמויות העצומות של הנתונים בקצה, אל הליבה ובענן. עם אחסון הנתונים על רכיבי SSD חדשניים, כשרק האינדקסים מאוחסנים ב-DRAM בעל ביצועים גבוהים, הפתרון מספק את יתרונות הביצועים הגבוהים של זיכרון מטמון (Cache) עם עקביות ואמינות (Reliability and consistency) בנתונים. כך, המערכת מעניקה לארגוני אנטרפרייז "יתרון תחרותי לא הוגן בחלקיק מהעלות ומהמורכבות של פתרונות מהדור הקודם."
באופן זה, איירוספייק מסייעת לארגונים להפעיל יישומים קריטיים בזמן אמת, ותומכת בטרנספורמציה דיגיטלית. בסיס הנתונים שלה מסייע לארגונים למנוע הונאות, לבצע תשלומים דיגיטליים, לערוך פעולות תיווך אונליין בבורסות ולהעניק מבט של 360 מעלות על הלקוחות. הוא משמש תשתית לאפליקציות ארגוניות שדורשות עלייה מהירה לאוויר באופן קיצוני, ביצועים וסקלביליות.
הארכיטקטורה פשוטה וקלה לתחזוקה, ומפחיתה משמעותית את הגידול בשרתים. עם אשכולות שיודעים לרפא את עצמם, שהם בעלי זמינות גבוהה, בסיס הנתונים של איירוספייק הופך לאידיאלי עבור משימות מחשוב קריטיות, עם הסכמי רמת שירות (SLA) קפדניים ועלייה לאוויר מהירה באופן קיצוני.
כך, מסכמים בחברה, "אנחנו מתחייבים לכך שלא יהיה אצלנו אובדן נתונים, ומעניקים לארגונים שכפול מידע מסונכרן ומאובטח, חוצה דטה סנטרים (XDR), עם מנוע אחסון היברידי ומרובה שכבות. עוד אנחנו מעניקים יכולת לדחיסת נתונים ולניהול דינמי של האשכולות. כך, אנחנו מספקים לארגונים עתירי נתונים, בכל סקייל (מדרג), יכולות ביצועים גבוהות ומרובות, עם אבטחת מידע מרבית ואמינות עקבית".
[caption id="attachment_293710" align="alignnone" width="600"] אושרת בן אבי זבלודוביץ, מנהלת הלקוחות של הסניף הישראלי של איירוספייק. צילום: עזרא לוי[/caption]
איירוספייק מרחיבה פעילות בישראל
בוובינר שערך הסניף הישראלי של החברה, שאותו הנחתה אושרת בן אבי זבדלודוביץ', מנהלת הלקוחות של הסניף, עלה כי איירוספייק מרחיבה את פעילותה בישראל ומגייסת בימים אלה עובדים נוספים למגוון תפקידים, כולל תפקידי פיתוח למרכז הפיתוח הישראלי שהחברה פתחה באחרונה. את הוובינר פתח עמי אהרונוביץ', מנכ"ל הסניף הישראלי, שהוקם לפני שנתיים. לדבריו, "משבר הקורונה אמנם פגע בארגונים ממגזרים מסוימים, אולם הביא ליותר פעילויות אונליין, למשל לימוד מרחוק או פרסום דיגיטלי".
"מאות הלקוחות של החברה נמנים על מגזרים שונים, ביניהם בריאות, פיננסי, תשלומים וכרטיסי אשראי, לרבות ברקליס קארד, אמריקן אקספרס וקבוצת השירותים הפיננסים מסינגפור DBS. עוד על לקוחותיה נמנית פייפאל, שתהליכי מניעת ההונאות בעת עסקות מקוונות שלה נעשים על שרתי איירוספייק. הבנק המרכזי של האיחוד האירופי מבצע טרנזקציות גלובליות באיחוד על בסיס הנתונים שלנו. כמו כן, פלייטיקה הישראלית הגדילה איתנו את קצב הקריאה והכתיבת של נתונים (IOPS) פי שלושה, וזאת תוך שימוש בכמות שרתים קטנה במיוחד, מה שהניב לה חיסכון שנתי ממוצע של 1.4 מיליון דולר".
אהרונוביץ' סיים בצטטו את תרזה מלווין, ארכיטקטית ראשית של חטיבת פתרונות ביג דטה מונעי בינה מלאכותית ב-HPE, שאמרה כי "לאחר מחקר מעמיק של שנה וחצי, אין בסיס נתונים יותר טוב מאיירוספייק, שמאפשר לבצע מיליוני קריאות וכתיבות בשנייה וכדי להגיע לתוצאות טובות פי 10 מהמתחרים".
11/05/20 12:35
4.41% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
משיחות שניהלתי עם עשרות חברות בארץ לגבי יישום של מערכת PLM (ר"ת Product Lifecycle Management), לא הצלחתי לקבל תשובה אחת ברורה מרוב האנשים העוסקים בתחום במסגרת החברות שבהן הם עובדים. זה לא בגלל שאין הגדרות אוניברסליות ומוסדות תקינה בינלאומיים, אלא שלרוב מי שעוסק ביישום מכוון לנושאים הנוגעים לו ולא למתודולוגיה אוניברסלית של ניהול בארגון.
אז למה מתכוונים כשמדברים על PLM?
PLM כמתודולוגית עבודה
כדי לענות על השאלה צריך להפריד בין הדיון האקדמי של PLM כמתודולוגיית ניהול לבין הכלים הזמינים בשוק ליישום העקרונות של PLM. בהיבט של אסטרטגיית ניהול, זוהי תורה שבאה כמענה לצורך שזוהה בתעשייה כבר בשנות השלושים של המאה הקודמת, אשר תכליתו לשפר את יכולת התחרות של ארגון תעשייתי, וכפועל יוצא גם את שרידות החברה ואת רווחיותה.
תחום התעשייה הוא מגוון כל כך, שקשה לנסח חוקים כלליים ופשוטים, שייתנו מענה למגוון הפעילויות הכרוכות בעשייה היומיומית. כמו כן, אין שני ארגונים עם אותם צרכים בדיוק - לארגון המוכוון ייצור יש אתגרים שונים מארגון המוכוון פיתוח, וארגון גדול וגלובלי אינו דומה לארגון קטן, המרוכז בפעילות אחת במקום אחד.
כלים ליישום PLM
כשאנו עוסקים בכלים המיישמים את עקרונות ה-PLM, אנו למעשה צריכים להתייחס לחיבור שבין אנשים לטכנולוגיה. הטכנולוגיה מתקדמת וכל הזמן מוצעת טכנולוגיה חדשה שמאפשרת יישום מהיר, איכותי ויעיל יותר של עקרונות ה-PLM, אך אל לנו לשכוח את הצד השני של המשוואה - האנשים, שהם אלה המפיקים תועלת מהטכנולוגיה.
אם לאנשים אין את ההבנה של התהליכים שבהם הם שותפים, או לפחות לאותו החלק בתהליך שבו הם משתתפים, לא תופק התועלת שניתן היה להפיק מהכלי שמשתמשים בו. אקסל, ואפילו נייר ועיפרון הם כלים מצוינים ומוכחים ליישום PLM, אך כל הזמן ניתן לשפר את תהליכי העבודה באמצעות מערכות תוכנה ייעודיות.
התחומים ב PLM
חיי המוצר מתחילים בהגיית הרעיון, עוברים דרך הוכחת היתכנות, פיתוח, בניית דגם, ייצור סדרתי, תחזוקה, שירות, שינוי ועדכון גירסאות, יציאה משירות וסוף החיים.
התחומים המושפעים מניהול חיי המוצר חוצי ארגון ומגוונים. בראש ובראשונה הפיתוח, אך גם השיווק, המכירות, הייצור, אבטחת האיכות, הרכש, השירות, הלקוחות וכל שרשרת האספקה, כאשר ההנהלה רוצה גם לקבל תמונת מצב שתאפשר לה לבקר, לתכנן ולנהל את העבודה בארגון בכל הרמות.
באופן מסורתי, מערכת ה-PLM אינה המערכת היחידה המוטמעת, כך שהיא צריכה לעבוד בשילוב המערכות הלוגיסטיות, קשרי הלקוחות, שרשרת האספקה, הכספים, וכדומה. הדבר מוביל לכך, שניהול המוצר משתרע על פני כמה מערכות שמדברות ביניהן.
כל מוצר כיום לרוב מכיל כמה דיסציפלינות של פיתוח, הנדסה וייצור - שכל אחת בפני עצמה הינה תחום רחב, הדורש מומחיות ושיטות עבודה משלו, כמו מכניקה, אלקטרוניקה, אופטיקה, תוכנה ותחומים ייחודיים נוספים, שאותם יש שאיפה לשלב במוצר אחד. במסגרת האתגר עשויה להתקבל מירב התועלת, כך שכל תחום "ידבר בשפה שלו", אך כולם ביחד יפיקו תועלת משיתוף הפעולה.
כיווני התפתחות
מהפכת האינטרנט הביאה את מערכות ה-PLM לפתח כיוונים שונים של שיתוף פעולה הן בהיבט של יכולת עבודה של צוות על מודל משותף, הן ביכולת עבודה בין אנשים המפוזרים גיאוגרפית במקומות שונים, וכמובן בכל הקשור להעברת מידע דיגיטלי במקום באמצעות ניירות, כולל קישור ישיר למכונות הייצור.
בשנים האחרונות אנחנו רואים התרחבות ביכולות חישוב וגרפיקה. יכולות התכן והאנליזה התפתחו באופן משמעותי, והמודלים המנוהלים במחשב גדלו ברמת הפירוט ובכמות הרכיבים שבהם הם פועלים, כך שהיקף וקצב העבודה גדלו בהתאם גם כן.
כיום, התחומים הצומחים בטכנולוגיה הם אינטרנט של הדברים, בינה מלאכותית וביג דטה. תחומים אלה משפיעים ועוד ישפיעו רבות על שימוש בכלי PLM.
בעתיד הנראה לעין, התחומים שבהם ההתפתחויות שחווה תחום ה-PLM יבואו לידי ביטוי בהיזון חוזר של מידע מה"שטח" לשלבי התכן, שימוש בבינה מלאכותית ומערכות לומדות לשיפור וייעול תהליכי התכן והייצור, מערכות מומחה ושימור ידע, כלים להנדסה הפוכה, אוטומציה של תהליכים מורכבים ובדיקות ותהליכי בקרה.
הכותב הוא ראש תחום PLM במטריקס.
11/05/20 14:04
4.41% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת האסטרטגיה ויחסי הציבור רימון-כהן ושות', בניהולו של רוני רימון, הקימה מחלקה בינלאומית שתעניק שירותי יחסי ציבור, אסטרטגיה וניהול משברים ללקוחות ישראליים באמצעי התקשורת השונים בארצות הברית, אירופה ואסיה.
המחלקה תעניק את השירותים לחברות היי-טק ולחברות עסקיות, לארגונים ציבוריים וממשלתיים, למשרדי עורכי דין, לעמותות, לארגונים חברתיים ולכל ארגון שמחפש חשיפה תקשורתית ומיצוב במדינות שונות ברחבי העולם. דגש מיוחד יינתן לחברות היי-טק, קרנות הון-סיכון וסטארט-אפים שפעילים בשווקים שונים בחו"ל. זאת, בשיתוף עם מחלקת ההיי-טק של המשרד, אותה מובילות השותפות בו, עידית רוזנברג ומיכל זילבר.
בראש המחלקה תעמוד יפית לזר, לשעבר ראשת דסק אנגלית בלשכת ויצ"ו העולמית ועיתונאית בעלת ניסיון של יותר מעשור בקבוצת טריניטי מירור הבריטית ובתחום הסטארט-אפים באמסטרדם.
רימון אמר כי "בעבודתנו עם לקוחות מכל התחומים נתקלנו לא פעם בצורך של לקוחותינו לקבל חשיפה וליצור מודעות לארגון או לשירותיו בחו"ל. עיקר הדרישה הגיע מלקוחות היי-טק, אך לא רק. באמצעות המחלקה הבינלאומית, נוכל להרחיב את שירותינו עבור לקוחות ישראליים, ולהציע ליווי תקשורתי ואסטרטגי מלא בישראל ובחו"ל".
הוא הדגיש ש-"לא אחת, קמפיינים נכשלים עקב הבדלים בתרבויות העסקיות של מדינות שונות, ולכן אני מברך על הצטרפותה של לזר, שעם ניסיונה הרב במדיות השונות בחו"ל, לצד צוות המומחים שלנו, תתאפשר ללקוחותינו גישה ישירה ומותאמת לקהלים הנכונים, כך שיוכלו לקבל חשיפה איכותית ואסטרטגית גם במדינות הרלוונטיות לפעילותם".