הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
22/06/21 17:17
9.35% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עיריית רמת גן פרסמה לפני ימים אחדים מכרז להתקנה, החלפה ושדרוג של מאות המצלמות והחיישנים הפזורים ברחבי העיר. זאת, כחלק מסדרת פרויקטים שנועדו לממש את תפיסת העיר החכמה של העירייה.
לדברי קובי נח, מנמ"ר עיריית רמת גן, שמוביל את המכרז, "תוצרי המכרז יאפשרו גמישות תפעולית במימוש צרכי העירייה הקיימים והמתפתחים בלוחות זמנים קצרים ובתקצוב יעיל, מבוקר ומנוהל. הוא יביא למענה שיכלול את המערכות הקיימות עם מערכות חדשות, ליצירת מארג אחוד – טכנולוגי- תשתיתי- תפעולי, לתמיכה בפעילות השוטפת, בתהליכי הניהול והבקרה, בפעילות האבטחה, הביטחון והבטיחות, ובאכיפת החנייה והתנועה".
נח העריך שזהו אחד ממכרזי ה-IoT הגדולים והמקיפים ביותר שיצאו עד כה בשלטון המקומי, והוא "משלב 'מרקט' במגוון רחב של יחידות קצה ותשתיות קישוריות, שמהווה בסיס להתאמת פתרון מותאם לכל צורך ולמניעת רכש אמצעים יקרים שלא לצורך".
המכרז, שהוא חלק מהתוכנית של ראש עיריית רמת גן, כרמל שאמה הכהן, כבר מעורר עניין רב בשוק, ובין החברות שעשויות להתעניין בו נמנות בינת, מוטורולה, ח.מר, ובכלל – חברות שפעילות בתחום ויש להן ניסיון בהתקנת מצלמות ובפתרונות אינטרנט של הדברים".
ברחבי רמת גן פרוסות 850 מצלמות בטיחות ועוד כ-80 מצלמות אכיפה. המטרה היא להגיע ל-1,200 מצלמות, כדי לאפשר אכיפה יעילה יותר ברחובות מרכזיים בעיר – שם יש תופעה של חניות כפולות. "המצלמות יאתרו כל רכב שחונה במקומות האסורים במשך יותר משלוש דקות", אמר נח. הוא ציין כי "מצלמות האכיפה מוכיחות את עצמן מעל ומעבר. רק בימים האחרונים הצליחו בעזרת המצלמות לאתר ונדליזם שביצעו מספר צעירים, שהשחיתו את דגלי הגאווה שנתלו בעיר. הצעירים אותרו במהירות בזכות המצלמות, הוגשה תלונה למשטרה והנושא נחקר".
מה כולל המכרז?
עיון בפרטי המכרז מלה רשימה ארוכה של דרישות המבוססות על רכיבי טכנולוגיה מהמתקדמים שיש כיום – ולשם העירייה מכוונת. כך, הספק הזוכה יידרש להקים, בנוסף להתקנת המצלמות, מוקדי שליטה ובקרה, ולתחזק אותם באופן שוטף, תוך מתן מענה לקמפוסים סגורים שונים. "מארג הפתרונות והטכנולוגיות במכרז זה יאפשרו לעירייה את השימוש וההפעלה של כלל האמצעים והיישומים בדגש על פלטפורמות נייחות, ניידות ונישאות, וכן רכיבי תוכנה", נכתב במכרז.
המצלמות שיותקנו כחלק מיישום המכרז יעבירו את הנתונים למוקדי השו"ב השונים בעיר, המחולקים למוקדי אכיפה ומוקדי ביטחון, בתוספת מערכות נלוות לניתוח המידע ופילוחו. הגשת ההצעות למכרז היא עד עוד שלושה שבועות, והכוונה היא לגשת ליישומו במהירות האפשרית.
באגף מערכות המידע והמחשוב של עיריית רמת גן יוקם מערך בקרה לניהול תפוקות המכרז, לאפיון הצרכים ולליווי הפרויקטים, במקביל לבקרה על האחזקה השוטפת. זאת, על מנת למצות את ההתקשרות עם הספק הזוכה ולתאם בין הצרכנים והצרכים, במטרה להביא לידי מיצוי מערכות ותשתיות קיימות ומשותפות.
פרויקט גדול אחר, שהעירייה נמצאת בתהליכי תכנון מתקדמים שלו, הוא פריסת סיבים אופטיים ברחבי העיר והתקנת גלים מילימטריים. "ביצענו סקירה טופוגרפית של כל העיר, ומתוך הליבה מיפינו את האתרים שיחוברו לגלים המילימטריים – במזרח העיר, בבתי ספר ובאגפים שונים של העירייה", הסביר נח.
22/06/21 13:17
7.48% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בזק השיקה היום (ב') שורה של שירותים שפועלים על גבי הסיבים האופטיים שלה, ומסרה על התקדמות בפרויקט פריסת הסיבים האופטיים ברחבי הארץ.
במסיבת עיתונאים שערכה החברה הבוקר היא השיקה את FTTR – סיב אופטי שמגיע לכל אחד מהחדרים בבית, כולל לממ"דים ולמרתפים, באמצעות נתב בשם Be Fiber. אלא שבעוד שלמכשיר המרכזי החברה מציעה חיבור במהירות של עד 2.5 גיגה-ביט, בחדרים מגיע קצב הגלישה לעד 1 גיגה-ביט (ב-Wi-Fi), ובהדגמה שהיא ערכה באירוע התוצאות היו נמוכות אף יותר.
החברה השיקה את השירות של ה-2.5 גיגה-ביט במחיר של 149 שקלים לחודש ושל ה-1 גיגה-ביט – במחיר של 119 שקלים לחודש. לרגל ההשקה היא פתחה במבצע של 50% הנחה, כאשר השירותים יעלו בכל אחד משלושת החודשים הראשונים 74.5 שקלים ו-59.5 שקלים, בהתאמה. אמנם, לא מדובר במחירים הזולים ביותר בשוק, אבל בבזק אומרים כי הם מציעים את הערך הרב ביותר למחיר.
בנוסף לנתב החדש בזק השיקה היום גם את Mesh Fiber, שמאפשר גלישה רציפה ובעלת טווח רחב בכל הבית בתקן Wi-Fi 6. בחברה טוענים כי הוא בעל יכולת נדידה חלקה בין החדרים. ה-Mesh Fiber יהיה זמין ללקוחות מהחודש הבא ומחירו יעמוד על 19.90 שקלים לחודש. ניתן להתחבר לשירות גם באמצעות חבילה הכוללת את נתב ה-Be החדש, בעלות של 34.90 שקלים לחודש.
איפה בזק לא תפרוס סיבים אופטיים?
החברה דיווחה כי היא פרסה בתוך פחות מחצי שנה סיבים אופטיים ל-680 אלף משקי בית ב-90 ישובים, ונראה שהיא תעבור את ההצהרה שנתנה בחודש מרץ, שלפיה היא תפרוס את הסיבים למיליון בתי אב עד לסוף השנה. מדובר בקצב פריסה מהיר – הרבה יותר מהממוצע באירופה. בסופו של דבר, חברה מתכוונת להציע את הסיבים האופטיים שלה ל-80% ממשקי הבית במדינה, כולל בהתנחלויות.
בזק זכתה במכרז של משרד התקשורת לפריסת הסיבים האופטיים, שחילק את הארץ ל-3,000 אזורים. היא בחרה ב-2,000 מתוכם, בעיקר משיקולים כלכליים: בין האזורים האלה לא נכללים קיבוצים, שיש להם רשת משלהם, ישובים מסוימים בצפון, בעיקר דרוזיים וערביים, שבהם יש רשת סיבים אופטיים פיראטית, וחלק מאזורי התעשיה. למרות זאת, בחברה אומרים שהם פורסים את רשת הסיבים האופטיים גם באזורים שאינם כדאיים לה מבחינה כלכלית, מתוך תקווה שזה ישתלם לה בהמשך.
יש לציין כי משרד התקשורת יטיל מס על חברות התקשורת בגין אזורים שבהם הן לא יפרסו את הסיבים האופטיים, כאשר הסכומים ילכו לקרן שעתידה לסבסד את פריסתם באזורים אלה. בגלל היותה חברת התקשורת הגדולה ביותר, עיקר נטל המס הזה צפוי להיות מוטל על בזק.
בזק "עשתה זאת שוב": קמפיין עם גידי גוב ועומר אדם
גיל שרון, יו"ר בזק, אמר כי "הסיב האופטי הוא שמגיע אל הבית, אבל החוויה הכי חשובה היא בתוך הבית. בשנה וחצי האחרונה הבנו עד כמה חוויית גלישה מהירה ועוצמתית היא קריטית לכולנו. אנחנו מציעים נוחות ואבטחת מידע".
לדברי דודו מזרחי, מנכ"ל החברה, "כבר כיום, רשת הסיבים של בזק היא הגדולה והנרחבת בישראל. מדובר בקצב פריסה חסר תקדים. היום אנחנו משיקים את הדור הבא של רשת האינטרנט הביתית, כדי להציע ללקוחות שלנו את הפתרון הטכנולוגי הטוב ביותר בשוק".
מחר בערב תעלה בזק קמפיין פרסום לנתב החדש ולשירותים החדשים, שכמו בשני קמפיינים קודמים שלה, מככבים בו גידי גוב (הטאלנט הקבוע של החברה) ועומר אדם. הפרסומת כוללת שיר עם מילים שנכתבו ללחן של הלהיט של בריטני ספירס Ooops I did it again.
22/06/21 10:51
6.54% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אפליקציית הליבה של גוגל (Google) במכשירים הסלולריים של רבים ברחבי העולם קרסה הבוקר (ג'). החל מהשעה 7:00 פונים משתמשי אנדרואיד רבים אל אתר DownDetector ולרשתות החברתיות בכדי לדווח כי אפליקציית גוגל קורסת באופן אקראי בטלפונים שלהם.
64% מהמדווחים טוענים כי היישום פשוט קורס על הכניסה אליו ואילו 35% דיווחו על בעיות בחיפוש. נכון למועד כתיבת שורות אלו דיווחי המשתמשים מצביעים על כך שהבעיה משפיעה על מרבית מכשירי אנדרואיד, כולל סוני, סמסונג, גוגל פיקסל, LG ואחרים.
ייתכן שהתקלה העולמית קשורה לעדכון הגרסה האחרון של היישום, שהתרחש ממש לפני שעות.
אתר 9to5google דיווח הבוקר כי בעקבות העדכון האחרון, אפליקציית גוגל, וכן האפליקציות Podcasts ו-Lens פשוט שבות וקורסת, בעוד שגם העוזר האישי (Assistant) אינו זמין.
האתר דיווח כי "לאחר עדכון לגרסה 12.23.16.23.arm64 של אפליקציית גוגל, המשתמשים רואים את היישום שוב ושוב מתרסק כל כמה דקות מבלי שהם עושים דבר". Why does this keep showing up and I can't open it, is @Google down? I've rebooted, reinstalled, cleared cache, it's still like this.
it still showing even though I don't tap the app.#googledown #google pic.twitter.com/b1IM0bFeQn
— Stranger (@amelianpa) June 22, 2021 Is it only me or you all are also getting the same message every 10 seconds? #googledown pic.twitter.com/cfxCKOY2g5
— Arnav Karn (@ArnavKarn10) June 22, 2021 Me after getting repeated notification of 'Google keeps stopping' #GoogleDown #Googlecrash #GoogleNotworking pic.twitter.com/OL2OLGgifW
— xareer (@xareeer) June 22, 2021 מה ניתן לעשות?
בתגובה לתלונות בטוויטר (Twitter), החשבון הרשמי של Made By Google הציע לגולשים לעשות אתחול רגיל של הטלפון, מה שעבד עבור חלק מהמשתמשים, אך לא לכולם – היו מי שציינו עם זאת כי אתחול הטלפונים שלהם לא עזר. לפי דיווחים שונים, הסרת ההתקנה של העדכון האחרון לאפליקציית גוגל פתרה את הבעיה, ואולם יש כמה משתמשים שדיווחו כי הם עדיין מתקשים להשתמש ביישום, גם לאחר שחזרו לגרסה הקודמת שלו.
עדכון אפליקציית גוגל התגלגל אתמול (ב'), אחרי שגרסת הבטא שלו החלה להיות מופצת בשבוע שעבר (ד'). יש המעידים כי משתמשי גרסת הבטא אינם מושפעים מהתקלה, ואתם יכולים להוריד אותה מכאן.
גוגל טרם התייחסה לתקלה העולמית. דף הסאטוס שלה כמעט שלא מעיד על בעיות כלשהן בשירותיה. נראה שנצטרך להמתין לתיקון ספציפי ולהסברים מה השתבש וכן לפרסום צפי מתי התקלה תתוקן לחלוטין.
22/06/21 11:15
5.61% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קופת חולים מאוחדת האיצה במהלך מגיפת הקורונה את מהפיכת הרפואה ההיברידית, המאפשרת לכל לקוח לצרוך שירותים רפואיים ולנהל את הקשר שלו עם מאוחדת בכל ערוץ שיבחר.
במסגרת המהפיכה ההיברידית, ביצעה לאחרונה מאוחדת פרויקט רב היקף לניטור מערכות ה-IT וחוויית המשתמש. הפרויקט בוצע בשיתוף פעולה עם נספרו (NessPRO) – קבוצת מוצרי התוכנה של נס.
מאוחדת היא קופת החולים השלישית בגודלה בישראל, והיא משרתת יותר ממיליון לקוחות בכל רחבי הארץ. מאוחדת מפעילה למעלה מ-400 מרפאות ועשרות בתי מרקחת, מעסיקה כ-4,000 רופאים ורופאות, ומציעה שירותים מגוונים (כגון הדמיה ובדיקות לב) בעשרות מכונים.
הפרויקט מתבסס על מערכות ניטור המתקדמות והחדשניות בתחום. המערכות (ובהן Aternity, Glassbox ו-Nimsoft) מספקות למנהלי מאוחדת תמונת מצב הוליסטית שוטפת של התשתיות וחוויית המשתמשים במערכות הליבה של מאוחדת, הן משתמשים פנימיים (כגון הצוותים הרפואיים) והן משתמשים חיצוניים (לקוחות ומטופלים).
נספרו
בקרה ומדידה של ביצועי האפליקציות והשימוש בהן
הפרויקט כולל ניטור כלל התשתיות וקבלת התראות על בעיות בתשתית ובתקשורת, ניטור חוויית המשתמש של הרופאים באפליקציה של מאוחדת, ניטור חוויית הלקוחות/מטופלים באתר ובאפליקציית המובייל, וקבלת תובנות על הנעשה בתשתיות הארגון, כולל הפקת תובנות עסקיות.
המערכות החדשות שהותקנו על ידי נספרו מבצעות בקרה ומדידה של ביצועי האפליקציות והשימוש בהן, הן מנקודת המבט של מנהלי ה-IT והן מנקודת המבט של משתמשי הקצה. כך יכולים מנהלי ה-IT לנטר את מערכות המידע ולמנוע תקלות עוד לפני התרחשותן. יתרה מזו – מערכות הניטור לא רק מספקות למנהלי ה-IT מידע על חוויית משתמשי הקצה, אלא גם מקנות להם מידע כיצד הביצועים משפיעים על התוצאות העסקיות. המערכות מאפשרות למנהלים לראות בצורה מקיפה כיצד המשתמשים צורכים את משאבי המיחשוב, ומאפשרות להם לבצע אופטימיזציה אמיתית של תשתית ה-IT, תוך תכנון היישומים, ועלויות רישיונות התוכנה – דברים שמשפיעים ישירות על הפרודוקטיביות של משתמשי הקצה.
היכולת לקבל נתונים בזמן אמת על חוויית המשתמשים הפנימיים והחיצוניים מאפשרת להתריע מיידית על חריגות מהנורמה. במקביל נבחנת מיידית ההשפעה של יכולות חדשות על חוויית המשתמש.
"מצעיד את קופ"ח מאוחדת צעד גדול קדימה"
"פרויקט הניטור מצעיד את קופ"ח מאוחדת צעד גדול קדימה, ומאפשר ניהול מיטבי של התשתיות וחוויית המשתמש", אמרה קטי בר-שלום, מנהלת אגף מערכות מידע במאוחדת. "למרות הזמן הקצר שחלף מאז הופעלו מערכות הניטור, הן כבר מוכיחות את היתרונות הגלומים בהן, כולל שיפור השירות לציבור המטופלים והסרת חסמים בשירות הדיגיטלי".
"אנו שמחים לתרום לקופת חולים מאוחדת את ניסיוננו ומומחיותנו, ולסייע לה ביישום מהפיכת הרפואה ההיברידית", אמר דדי דבורסקי, מנכ"ל נספרו. "בפרויקט החדש בא לביטוי הניסיון הרב של נספרו במגוון רחב של מודולים ותהליכים בפתרונות הניטור המתקדמים שאנו מספקים".
"אנשי נספרו ומאוחדת ביצעו את הפרויקט תוך שיתוף פעולה הדוק, גמישות רבה ומציאת פתרונות יצירתיים לסוגיות שונות שעלו במהלך היישום", אמר עמית ארמוזה, סמנכ"ל ומנהל חטיבת Enterprise Management & Cyber ב-נספרו. "היישום המוצלח של המערכות המורכבות מאפשר להפיק מהן את המיטב, והוא עדות נוספת ליכולותיהם המקצועיות של צוותי מאוחדת ו-נספרו שפועלים בשיתוף פעולה הדוק לכל אורך הפרויקט".
נספרו היא קבוצת מוצרי התוכנה של נס ישראל, והנציגה בישראל של למעלה מ-30 חברות בינלאומיות וישראליות, המפתחות מוצרי תוכנה אשר מיועדים לשוק הארגוני. הקבוצה פעילה 40 שנה בשוק הישראלי ומשרתת מאות לקוחות. בנוסף למכירת מוצרי התוכנה במודלים עסקיים שונים, מתמחה נספרו גם באינטגרציה, שיווק, שירות, הדרכה ותחזוקה של מוצרים אלו.
פרטים נוספים ניתן למצוא בקישור הבא.
22/06/21 14:28
5.61% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נתחיל מהסוף – התשובה היא לא. שוק המתכנתים גדל כל שנה וימשיך לגדול. הסיבה פשוטה – היום כל חברה, בכל תעשייה, החל מגודל מסוים, חייבת מחלקת פיתוח.
כיום אנחנו מבלים את רוב הזמן שלנו מול מסך – בעבודה, בקניות, בבילוי, בשיחות וידיאו ומה לא. ובשנה האחרונה הקורונה רק האיצה את המעבר למרחב הדיגיטלי. נאסד"ק מתמלא ביותר ויותר חברות תוכנה (מזל טוב, מאנדיי וסימלארווב) והצורך בתוכנה רק ממשיך לגדול.
יכול להיות ששמעתם לאחרונה הרבה על No-code, קטגוריית כלים שנותנים למשתמשים לא-טכניים לבנות אתרים ואפליקציות במהירות. ועולה השאלה – האם נצטרך מתכנתים בעתיד, כשאפשר לעבוד הרבה יותר מהר בלי צוות פיתוח?
אבל, וזה "אבל" גדול, הדרך שבה אנחנו בונים תוכנה משתנה גם הוא בקצב היסטרי. אם לא שמעתם בעבר על כלי Low-code, זו הזדמנות מצוינת לשתף ובתור מי שמוביל חברת Low-code, אשמח לעשות קצת סדר.
מה ההבדל בין No-code ל-Low-code?
בהגדרה, No-code (אל-קוד בעברית), משמעו שאין מתכנתים בתהליך. מי שבונה מוצר בכלים האלו לא רואה קוד, אלא רק כלי עריכה ויזואלי.
בעולם ה-Low-code (מיעוט בקוד), מתכנתים הם חלק מהתהליך והם מקבלים כלי אוטומציה, המאפשרים להם לעבוד מהר יותר ולכתוב פחות קוד כדי להגיע לאותן תוצאות.
נשמע דומה, אבל ההבדל הדרמטי הוא ה-Use-case – מה אפשר להשיג בכל גישה.
בכלי No-code אין צורך בקידוד. פלטפורמות No-code מעולות לפיתוח מוצרי תוכנה בסיסיים. לדוגמה – דפי נחיתה, אתרי שיווק, חנויות דיגיטליות וכדומה. וובפלו, שופיפיי ו-וויקס הן דוגמאות טובות לכלים שלא דורשים מתכנתים, והתוצר שלהם רץ על שרתי החברה שמציעה את השירות.
עם זאת, אפליקציות עם לוגיקה קצת יותר עמוקה, חוויה ייחודית, שרתים פרטיים, או אלגוריתמיקה, עדיין דורשות מתכנתים. כאן נכנסים כלי Low-code לתמונה כדי לאפשר פיתוח מהיר.
Low-code אינו חדש לאנשי Backend ו-DevOps. שירותי ענן כמו AWS, Heroku, MongoCloud, RedisLabs,ודומיהם שינו את הדרך שבה אנו מנהלים את השרתים שלנו; פחות תחזוקה ועבודה שחורה ויותר אוטומציה ושירותים מנוהלים, אשר נותנים לצוותי הפיתוח להתמקד במה שחשוב ופחות במה שמסביב.
אז שוב, האם No-code יחליף מפתחים?
כיום גדל השיח סביב פלטפורמות No-code, המאפשרות מימוש יישומים או אפליקציות ללא צורך בתכנות. מה שגורם למפתחים לתהות אם העתיד של No-code פירושו עתיד שמייתר את עבודת המפתח.
כמו שראינו פה – התשובה היא לא. משימות מורכבות כמו בניית אלגוריתמים, חוויה ייחודית ועבודה על לוגיקה בליבת המוצר לא יכולות להיעשות בצורה אוטומטית היום או בעתיד הנראה לעין.
העתיד נרקם כך שצוות הפיתוח יצטרך לעשות פחות עבודת קידוד שחוזרת על עצמה ויבלה יותר זמן בעבודה על משימות יצירתיות וחדשנות. שינוי זה יפנה למפתחים זמן לעבוד על הדברים שבאמת מעניינים אותם ויאיץ את קצב ה-.Delivery מפתחים יוכלו להסתמך על כלי Low-code כדי ליצור מוצרים טובים יותר, מהר יותר.
הכותב הוא מנכ"ל ומייסד אנימה.
22/06/21 15:52
5.61% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"מדברים רבות על טרנספורמציה דיגיטלית. מבצע שומר החומות היה המבצע הראשון שבו הטרנספורמציה הדיגיטלית התממשה הלכה למעשה, ותרמה באופן ישיר ומשמעותי לאפקטיביות המבצעית של צה"ל", כך אמר תא"ל עומר דגן, מפקד יחידת לוטם שבאגף התקשוב וההגנה בסייבר בצה"ל.
תא"ל דגן דיבר היום (ג') בפתח כנס "יערות הכרמל" של בינת. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך במהלך השבוע במלון אוריינט בירושלים, בהשתתפות מאות נציגים מלקוחות החברה ושותפיה העסקיים ובהנחיית העיתונאי דרור גלוברמן, מגיש התוכנית נקסט בערוץ 12.
לדברי מפקד לוטם, "ליחידה יש כמה משימות: שיפור האפקטיביות המבצעית והארגונית של צה"ל; הפיכת הפעילות הצבאית לכזו המוכוונת ומבוססת מידע; והפיכת צה"ל לארגון דיגיטלי בפעילותו היומיומית". "זה קורה", הסביר, "על ידי הכנסת תהליכים דיגיטליים, לצד הנגשת יותר שירותים בטלפון לכל אחד – מהחייל שבשטח ועד למפקד שבקריה. זאת, לטובת שיפור חוויית המשתמש בצה"ל".
תא"ל דגן ציין ש-"תפיסת ההפעלה לניצחון של הצבא גובשה לפני שנתיים על ידי הרמטכ"ל, רא"ל אביב כוכבי. היא מתממשת על ידי הגנה רב ממדית חזקה, מניעת הישגים מהאויב בכלל הזירות – יבשה, אוויר וים, הנפקת מהלומות תקיפה לשטח האויב ממגוון מקומות ואמצעים, ותמרון רב ממדי לשטח שלו". הוא הוסיף כי "הוגדרו שמונה מאפשרים כדי שהמאמצים הללו יתממשו. הראשון שבהם הוא הדיגיטל, כי הוא מאפשר רב ממדיות, הוא מדייק את פעילות צה"ל. במבצע שומר החומות צה"ל מימש את תפיסת ההפעלה שלו לניצחון, תוך התבססות על הדיגיטל כמאפשר".
מאות אלפי הורדות של יישום ההתרעות של פיקוד העורף
הוא אמר כי במהלך המבצע "היו מאות אלפי הורדות ליישום ההתרעות של פיקוד העורף. ביום רגיל, כמות ההודעות שעוברות בצ'ט המבצעי עומדת על 12 אלף, ואילו בימי המבצע היקפן גדל ל-80 אלף. יש כיום כ-5,000 משתמשים בסלולר צבאי. היקף המשתמשים בענן המבצעי הוכפל, וכך גם היקף השיתופיות. סייענו להגדלת היקף התעבורה הזורמת אל ומאוגדת עזה, והגדלנו את רוחב הפס במהלך המבצע מכמה מאות מגה-ביט בתחילה לכמה ג'יגה-ביט".
"מספר המשתמשים במהלך המבצע גדל פי שישה בהיבט צריכה של יכולות לביצוע הערכת מצב וקבלת החלטות מבוססת מידע וידע לשיפור האפקטיביות המבצעית – מהמטכ"ל ועד לדרג החטיבה. כך, המפקדים היו יכולים להתפנות לעסוק בהערכת מצב ולבצע אותה בדיגיטל, באופן מדויק ורלוונטי יותר – ולא לבזבז זמן על גיבוש תמונת המצב", אמר תא"ל דגן. "בעבר, לא תמיד הצלחנו לחבר בין כל הגורמים. בשומר החומות השתמשנו בפעם הראשונה בצ'ט המבצעי על מנת לחבר בין כולם. בנוסף, חודשיים לפני המבצע העלינו לאוויר מערכת שמאגדת ומשנעת נתוני וידיאו ותמונה, ונתונים נוספים שמגיעים מחיישנים. היא שימשה להגנה ולזיהוי מטרות".
"ייעול וקיצור מעגלי האש – בעזרת הטכנולוגיה"
"בעזרת מערכת שעלתה לאוויר לפני כשנה", אמר תא"ל דגן, "הבאנו לייעול ולקיצור מעגלי האש. כך, צה"ל יודע לתקוף כיום יותר מטרות, באופן יותר מדויק. בנינו מערכת שמתכללת את תמונות השיגורים והנפילות, ואנחנו יודעים לעשות להן היתוך".
הוא ציין כי "עוד מערכת שסייעה היא שוע"ל – שו"ב לעורף הלאומי. הבאנו לטיוב המערכת עם הכשרות של אנליסטים מבצעיים, שמסייעים למפקדים לקבל תובנות".
מפקד לוטם סיים באומרו כי "כדי לממש טרנספורמציה דיגיטלית יש לבנות פלטפורמות דיגיטליות, רובסטיות, זמינות ומוגנות, ולעשות זאת בתפיסת 'ענן תחילה'. נמשיך לשנע מידע, שיביא לשיפור האפקטיביות המבצעית, נהיה עוד יותר מהירים ומדויקים. מאמץ נוסף כרוך בממד האנושי: נעמיק את האיתור של מועמדים לגיוס ונרחיב את האוכלוסיות שאליהן נפנה, כולל נשים ופריפריה. שומר החומות היה המבצע הראשון שבו מימשנו דיגיטל בשטח, ותרמנו לאפקטיביות המבצעית של הצבא. צה"ל בשל ארגונית עם פלטפורמות דיגיטליות, מערכות מבצעיות ובעיקר אנשים מסורים. יש עוד הרבה עבודה בדיגיטל – לא סיימנו".
22/06/21 15:54
5.61% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אפליקציית החיוג Google Phone הפכה בשנים האחרונות ליותר מ"שלח-קבל", ומציעה כיום סט כלים, כמו הקלטת שיחה, זיהוי שיחות ספאם, מסך אוטומטי לשיחה, ובאחרונה נוספו לה תכונות של זיהוי מתקשר והקלטת שיחות אוטומטית ממספרים לא ידועים.
כעת גוגל (Google) מתכננת להוסיף לה תכונה חדשה של מקש צ'אט, שיאפשר למשתמשים לשלוח בקלות הודעות טקסט לעסקים.
אתר Android Police מדווח, כי בגירסת הבטה של האפליקציה המעודכנת קיים מקש צ'אט, שיופיע לצד מקש החיוג כאשר מחייגים למספרי טלפון של עסקים.
האפשרות לשלוח הודעות לעסקים קיימת כבר עבור משתמשי אנדרואיד מתוך אפליקציית המפות ותוצאות החיפוש, אבל החידוש כעת הוא הוספתה לאפליקציית החיוג.
לפי הדיווח, מקש הצ'אט יופיע על המסך רק כאשר מתקשרים למספר עסקי מאומת. לחיצה על המקש תקפיץ מסך צ'אט ותחבר את המתקשר לנציג צ'אט של העסק.
22/06/21 11:34
4.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לקראת כנס Nutanix Cloudscape ערכנו שיחה עם בן סמו מנוטניקס.
בן, איך תסכם את השנה החולפת?
"השנה האחרונה התמקדה בעיקר במכירת פתרונות לאתגרים ישנים ולאתגרים החדשים שיצר משבר הקורונה. כל לקוח שבחן את ריענון תשתיות המחשוב נתן את מלוא תשומת הלב למימוש חדשני המבוסס על תשתיות HCI, בזכות היתרונות הרבים של הפתרון. הפשטות הניהולית והגמישות התפעולית מהווים כיום קריטריון מרכזי מאד בקבלת ההחלטות, ובשניהם נוטניקס מובילה. בשנה האחרונה שמנו לב כי לקוחות מצפים ליותר מתשתיות המחשוב, הם מחפשים פתרון היברידי שישתלב עם אסטרטגיית הענן שלהם, מחפשים פתרון שייתן מענה לצרכי אבטחת המידע, כגון מיקרו-סגמנטציה והגנה מפני התקפות כופר, פתרונות של Database as a Service, ועוד. הפלטפורמה שלנו מספקת פתרון הוליסטי שמאפשר לארגונים לתת מענה מהיר, יעיל וכלכלי לאתגרי ה-IT שהצגתי, ולמעשה מבדלים אותנו מפתרונות מבוזרים שונים". מהם הצרכים והכאבים המרכזיים שזיהיתם בקרב הלקוחות?
"האתגר המרכזי בקרב לקוחות רבים עם פרוץ הקורונה היה הצורך הכמעט מיידי לספק לעובדים פלטפורמה מאובטחת לעבודה מהבית. שנת הקורונה האיצה את הלקוחות להקים תשתית מתאימה בשביל לשמר את היכולת לעבודה רציפה של עובדים. פתרון ה-Nutanix Frame איפשר ללקוחות להקים פתרון של Desktop As a Service על סביבת נוטניקס קיימת או בענן הציבורי, לחבר אותו בקלות ובצורה מאובטחת למערכות הפנימיות בארגון, ולספק רציפות תפעולית".
השנה היתה עליה בהיקף התקיפות ברשת, בין היתר בשל המעבר לעבודה מרחוק. מה אתם מציעים כפתרון?
"אירועי אבטחת מידע 'מתוקשרים' מהשנה האחרונה, הובילו להתעניינות רבה מהלקוחות על האופן בו אנו יכולים לסייע בבניית תשתית מאובטחת, שתשתלב באסטרטגיית אבטחת המידע שלהם. כחלק מתשתית המחשוב הארגונית, מספקת מערכת נוטניקס שירות בשם Flow. שירות זה מאפשר ללקוחות להגן על גישה לשרתים על פי חוקים מוגדרים מראש, בנוסף, המערכת מספקת כלי ניהול מרכזי בשם Flow Security Central, שמאפשר ניהול וניתור של התראות הקשורות באבטחת המידע גם בסביבת On-prem, או לחלופין בסביבות Multi-cloud. בנוסף אנחנו יכולים לסייע ביצירת דו"חות מובנים של Gap Analysis אל מול תקנים מקובלים בתעשייה, כגון PCI-DSS, HIPAA ו-NIST.
בנוסף, לקוחות רבים הטמיעו את פתרון ה-File Analytics שלנו, המאפשר לארגונים להבין לעומק מה קורה בסביבות הקבצים שלהם. מדובר בסביבות הראשונות שמותקפות בכופר. אנחנו עוזרים ללקוחות רבים לנתר את הסביבות ביעילות, להבין האם משתמשים מנסים להגיע לקבצים שאין להם הרשאה אליהם, האם מתבצע תהליך של הצפנה על קבצים על מנת להתריע בזמן, ועוד".
ספר על 2 פרויקטים חדשים ומעניינים שבוצעו השנה
"השנה השגנו גידול מרשים בפעילות שלנו עם פרוייקטים מעניינים בקרב חברות בכל המגזרים. בחברת ההיי-טק סייסנס (Sisense) סבל צוות המחקר והפיתוח מאיטיות ובעיות ביצועים בסביבת הפיתוח. צוות הפיתוח זקוק למשאבי מיחשוב רבי עוצמה, ודרישותיהם רק הולכות ועולות במהירות. ביצענו הפרדה של סביבת אנשי הפיתוח מיתר החברה והטמענו את פתרון ה-HCI כתשתית IT לצוות המחקר והפיתוח. כעת נהנים אנשי הפיתוח מרמת ביצועים של פי חמישה בהשוואה לעבר, וכן שיפורים בגמישות, ביכולת הגידול, בשרידות ובקלות הניהול.
עיריית ירושלים השלימה פרויקט רחב היקף לשדרוג תשתיות ה-IT של העירייה, במסגרתו הועברו תשתיות הדטה סנטר בענן הפרטי של העירייה, עליהן פועלות המערכות הפתוחות של העירייה, לפלטפורמות נוטניקס HCI מקצה לקצה ובנוסף הוטמע פתרון Acropolis לניהול השרתים הוירטואליים, פתרון ניהול הקבצים Files והוקם מערך VDI מתקדם. בזכות היישום השיגה עיריית ירושלים שיפור ניכר בקלות ניהול התשתיות, גמישות, ביצועים גבוהים, שרידות וחסכון רב בשעות אדם".
לרישום לכנס Nutanix Cloudscape לחץ כאן