הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
21/06/23 17:38
12.5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קבוצת שטראוס ומיקרוסופט ישראל ערכו השבוע בקמפוס של הענקית מרדמונד בהרצליה דמו דיי – אירוע של חדשנות לעולמות הלוגיסטיקה, האספקה והתכנון. במהלך האירוע הציגו חברות שונות, ובעיקר סטארט-אפים, את הטכנולוגיות החדשניות שלהן בעולמות הענן, הבינה המלאכותית וה-IoT (האינטרנט של הדברים), שמתאימות לעבודה במחסנים ובמרכזים לוגיסטיים, כולל לאיתור תקלות בהם.
בין המשתתפים באירוע נצפו רונן זוהר, משנה למנכ"ל קבוצת שטראוס; יורם סדן, סמנכ"ל מערכות מידע בקבוצה; ודנה אלכסנדרוביץ', משנה למנכ"ל מיקרוסופט ישראל.
מיקרוסופט ושטראוס משתפות פעולה בעולמות הטכנולוגיה. במסגרת זו, שטראוס העבירה את התשתית המחשובית הארגונית שלה לענן של מיקרוסופט, Azure, ואת כלל עובדי החברה לשימוש בענן. בחברה אומרים כי המעבר לקלאוד מסייע לשיתוף פעולה וידע בין היחידות התפעוליות והעסקיות בה, ליצירת חדשנות דיגיטלית ולתמיכה במודל עבודה היברידי.
21/06/23 16:44
10.71% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אופרה (Opera) – דפדפן ותיק שמשתרך מעט מאחור לעומת הפופולריות של המתחרים, כרום וספארי מבית גוגל ואפל (בהתאמה) – משתדרג גם הוא בבינה מלאכותית יוצרת. בבלוג החברה העלו פוסט חגיגי ובו נכתב: "אנחנו נרגשים לפרסם את החדשות הגדולות ש-Opera One, הגלגול האחרון של דפדפן האופרה, כאן ומוכן להורדה!"
לטענת החברה, Opera One, שהוא שמו של הדפדפן המוכר, "קיבל מהפך משמעותי". מדובר בשינוי שכולל עיצוב מחודש, אך לא בו העיקר. "דמיינו שבנינו מחדש את אופרה מהיסוד, וסללנו את הדרך לעידן חדש שבו AI הוא לא רק תוסף, אלא חלק מרכזי של חווית הגלישה שלכם", נכתב בפוסט.
מנוע החיפוש בינג במתכונתו החדשה, מחוזק ב-ChatGPT. צילום: מיקרוסופט
גלישה חכמה עתידה לשבש את הסדר הקיים
ה-AI במתכונתה החדשה, באופן כללי ובכמה זרועותיה, יודעת לענות טוב יותר על צרכי המשתמשים ואף ליצור במקומם שפע של תכנים, ביניהם בעיקר איורים גרפיים וציורים, טקסטים כתובים בסוגות שונות ואפילו סרטוני וידיאו.
כחלק מהשיבוש המאסיבי שמתחילה להסב בזמנים אלו באינספור תחומים, הבינה המלאכותית הג'נרטיבית – שפרצה לחיינו בהובלת ChatGPT של OpenAI – גם חלק מהדפדפנים, שדרכם כולנו גולשים באינטרנט ואף מחפשים תכנים, החלו מגבים עצמם בחצי השנה האחרונה ב-AI מתקדמת, מבריקה וחדשנית.
זה התרחש כבר בכרום, שגוגל מציעה בו כיום כלי חיפוש חכם ויוצר בשם בארד, ומפתחת עבורו עוד שלל כלים במסגרת פרויקט מאגי (Project Magi). זה קרה גם ב-אדג' ובבינג, הדפדפן ומנוע החיפוש של מיקרוסופט, המגובה כיום ביכולות מודל השפה הגדול GPT, במהלך שנחשב כמאיים על הגמוניית החיפש של גוגל עד מאוד. מאידך, לעת עתה זה לא אירע ב-ספארי של אפל.
השינוי הזה עתיד להשפיע על מידת הפופולריות של דפדפני האינטרנט השונים, כשבמהלך החדש אופרה, אחד הדפדפנים המוכרים אך לא מהבולטים בהם, למעשה מחרה מחזיקה אחרי המהלכים המוקדמים יותר שביצעו ענקיות הטק באדג' וכרום (שעדיין משתדרגים כל העת), וכל זאת במסגרת מלחמת דפדפנים וכלי החיפוש שנערכת במגרש משחקים אחר וחדש לגמרי.
אתר Oberlo פרסם באחרונה דירוג עדכני להיקפי השימוש בדפדפנים השונים, שעדיין לא מסמן מהפך גדול בהרגלי השימוש שלנו. באתר נכתב כי "במאי 2023, כרום של גוגל הוא דפדפן האינטרנט המוביל בעולם עם נתח שוק עולמי של 62.85% – ובמילים אחרות, יותר משישה מכל עשרה אנשים משתמשים בכרום כדי לגלוש באינטרנט". עוד צוין בסקר כי ספארי של אפל נמצא במקום השני עם 20.72%, כש-Microsoft Edge ו-אופרה הם שני דפדפני האינטרנט הבאים ברשימה, עם נתחי שוק של 5.31% ו-2.82% בלבד (בהתאמה). פיירפוקס ו-Samsung Internet של מוזילה סוגרים את רשימת ששת דפדפני האינטרנט המובילים בעולם עם נתחי שוק של 2.77% ו-2.5% (בהתאמה).
אבל לפי כל התחזיות, שילובי ה-AI היוצרת בדפדפנים בהחלט יכול ועתיד להפוך את הסדר הקיים על פיהו. מה התחדש באופרה?
כחלק מהשקת המוצר החדש, אופרה חשפה את Aria, מעין סייעת וירטואלית המובנית באופן מקורי בדפדפן. Aria מאפשרת למשתמשים לשפר את היצירתיות והפרודוקטיביות שלהם על ידי רתימת יכולות היצירה של ה-AI לטובתם. באמצעותה ניתן לערוך חיפוש מידע חכם באינטרנט, ליצור טקסט או קוד, או שתחולל בעבורכם מענה, למשל, לשאילתות אודות מוצר שלכם.
למוצר יש שלל שימושים וזרועות (עליהם ניתן ללמוד מסרטון התדמית שהועלה ליוטיוב), כשאחת מהחוזקות שכבר ברור שיש ל-Aria היא שהסייעת מופעלת על ידי מנוע ה-Composer AI של אופרה, מתחברת ל-GPT של OpenAI ומביאה תוצאות בזמן אמת מהאינטרנט.
היכולת לחפש תוצאות עדכניות דרך שירות ה-AI הג'נרטיבית כבר מוטמעת אמנם במנוע בינג, אך באופן שלא מספק תוצאות יצירתיות; ובמקביל, כלי הצ'אט ChatGPT בגרסתו החינמית פשוט לא עושה זאת עדיין ויודע "רק" ליצור תוכן בהתבסס על מידע עד שנת 2021 ולא על כזה חדש יותר ועדכני.
המשמעות היא שדרך אופרה החדשה אפשר כעת כבר למנף את כוחות ה-AI כדי לאסוף מידע רלוונטי מהאינטרנט שישולב בטקסט או אולי במכתב או פוסט שאתם מבקשים מהכלי לנסח.
לפי אופרה, Aria היא גם מומחית בתמיכת לקוחות, ומכירה את כל רזי התמיכה של הדפדפן כך שביכולתה להגיב לשאלות הגולשים.
באופרה מציינים גם כי מה שבאמת מייחד את ה-AI שלה הוא השליטה שיש לגולשים על הכלי, כשהם יכולים לבחור האם להיתמך בשירותי הבינה המלאכותית – אם לאו.
Aria כבר זמינה להורדה ולהפעלה במחשבי מק של אפל, במחשבים מבוססי לינוקס או חלונות, כמו גם בניידים הפועלים על מערכות ההפעלה iOS ו-אנדרואיד (בגרסאות בטא בלבד).
21/06/23 10:50
8.93% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
זוהתה גרסה משודרגת של הרוגלה GravityRAT – בגרסה המיועדת למערכות שבמכשירי אנדרואיד – אשר מתחזה לאפליקציות המסרים BingeChat ו-Chatico. את הרוגלה זיהו חוקרי ESET.
GravityRAT הוא כלי להשתלטות מרחוק, ששימש בעבר במתקפות ממוקדות כנגד משתמשים בהודו. לנוזקה יש גרסאות לכל מערכות ההפעלה הפופולריות.
חוקרי ESET לא ציינו את זהות חברי הקבוצה העומדת מאחורי הנוזקה, אך חוקרי פייסבוק מצאו קשר בין GravityRAT ובין קבוצה הנמצאת בפקיסטן, כפי שגם חוקרי ESET העריכו בעבר. חוקרי סיסקו טאלוס (Cisco Talos) עוקבים אף הם אחרי הקבוצה ונתנו לה את השם SpaceCobra.
קמפיין BingeChat, שככל הנראה החל לפעול באוגוסט 2022, עדיין פעיל. בקמפיין שהתגלה לאחרונה, נוזקת GravityRAT עלולה להדליף גיבויי ווטסאפ (WhatsApp) ולקבל פקודות למחיקת קבצים. האפליקציות הזדוניות מספקות יכולות צ'אט לגיטימיות המבוססות על אפליקציית הקוד-פתוח OMEMO Instant Messenger. "נראה שהקמפיין מכוון למטרות ספציפיות מאוד"
ממש כמו בקמפיינים הקודמים של SpaceCobra, קמפיין Chatico כוון למשתמשים בהודו. אפליקציית BingeChat מופצת דרך אתר אינטרנט שדורש הרשמה, וסביר להניח שהוא נפתח רק כשהתוקפים מצפים לכניסה של קורבנות ספציפיים. "בכל מקרה, נראה שהקמפיין מכוון למטרות ספציפיות מאוד", ציינו החוקרים.
לדברי לוקאס סטפנקו, חוקר ESET שעקב אחר האפליקציות הזדוניות, "איתרנו אתר אינטרנט שאמור להוביל להורדת האפליקציה הזדונית לאחר לחיצה על כפתור 'הורדה'; אולם, הוא דרש מהמבקרים להתחבר אליו עם שם משתמש וסיסמה. לא היה לנו משתמש באתר, וההרשמה הייתה סגורה. סביר להניח שמפעילי האתר פותחים את ההרשמה רק כשהם מצפים לביקור של קורבן ספציפי, כשהסינון עשוי לפעול על בסיס כתובת IP ספציפית, מיקום גיאוגרפי, כתובת URL ספציפית לגישה לאתר, או טווח זמנים מסוים".
סטפנקו ציין כי "אמנם לא הצלחנו להוריד את אפליקציית BingeChat דרך האתר, אך הצלחנו למצוא קישור להפצת האפליקציה ב-VirusTotal. האפליקציה הזדונית מעולם לא הייתה זמינה להורדה בחנות האפליקציות Google Play".
כחלק מהפונקציונליות הלגיטימית של האפליקציה, היא מספקת אפשרות ליצירת חשבון והתחברות. לפני שהמשתמש מתחבר לחשבון שלו באפליקציה, GravityRAT מתחילה ליצור קשר עם שרת השליטה והבקרה שלה, מדליפה אליו את נתוניו של המשתמש ומחכה לקבלת הוראות לביצוע.
רוגלת GravityRAT מסוגלת להדליף את יומני השיחות, רשימת אנשי הקשר, הודעות SMS, מיקום גיאוגרפי, מידע בסיסי על המכשיר, וקבצים עם סיומות ספציפיות המתאימות לתמונות וקבצים. לגרסה הזו של GravityRAT נוספו שני עדכונים קטנים, לעומת הגרסאות הקודמות המוכרות של GravityRAT: הדלפת גיבויי WhatsApp וקבלת פקודות למחיקת קבצים.
21/06/23 13:33
8.93% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"האתגר החדש מולו מתמודדים מנמ"רים.יות הוא כיצד להטמיע ביעילות מודלים של AI בייצור. אלא שיש כאן פרדוקס: בעוד פיתוח המודל אורך שעות ספורות, או יממה לכל היותר – הרי שההטמעה אורכת, בקרב יותר ממחצית מהלקוחות הארגוניים, בין שבעה חודשים לשנה. ל-15% מהלקוחות זה אורך שלושה חודשים עד חצי שנה, ול-26% מהם – שנה או יותר. חודשים רבים כאלה הם 'חיי אדם' במונחי פיתוח, ואנו מסייעים לארגונים לקצר את הזמן הזה", כך אמר סטיבן היולס, מנהל גלובלי בכיר ומנהל מוצר ה-AI ברד האט (Red Hat).
היולס היה דובר המפתח ב Red Hat OpenShift Commons 2023 – הכנס השנתי של החברה לקהילת הקוד הפתוח בישראל. האירוע, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ד') באולם איסט בתל אביב, בהשתתפות מאות מלקוחות החברה ושותפיה העסקיים. בעבודתו מתמקד היולס בבנייה של שותפויות בעולמות הבינה המלאכותית ולמידת המכונה (AI-ML), ובאסטרטגיות עבודה בענן, ובעיקר בעולמות הקונטיינרים והקוברנטיס.
"היכולות של בינה מלאכותית", הסביר, "מעניקות לארגונים את הכלים על מנת לבצע יותר ניתוחים, על יותר נתונים, לטובת הפקת ערך עסקי מהם. ה-AI מביא לשלל שינויים: באופן הפעולה של הארגונים, של הלקוחות שלהם, של המוצרים ושל התמיכות. הדבר נכון לארגונים מכל מגזר פעילות – פיננסי, טלקום ותעשיית כלי הרכב. למשל, אנו מסייעים לארגונים בעולם הבריאות להטמיע כלי AI בפלטפורמות שלנו, לטובת שיפור היעילות הטיפולית, קבלת אבחנות מהירות יותר ותוצאות טיפוליות משופרות".
"בעת הטמעת מודלים של בינה מלאכותית", אמר, "יש כמה אתגרים: ניהול עומסי עבודה, תזמור, המורכבות של הפלטפורמות, היעדר שקיפות המביא להגדלת הסיכון, היעדר תיאום, חוסר קשר בין הצוותים, בעיות בשרשרת האספקה של התוכנה, וכן בעיות אבטחת מידע. המטרה היא להביא לארגון יכולות אג'יליות עם ביטחון ואבטחה".
"להטמיע AI", הסביר, "זה לא דבר פשוט, המודל הוא חלק קטן מכלל המערכת, למרות היותו עיקרי בחשיבותו. נדרשים תמיכה בתיקוף, טיפול במחזור החיים של המודל, יכולות הגירה לסביבות שונות ויכולות לעריכת בדיקות". הוא הוסיף כי "ארגונים נדרשים לפלטפורמה שתהיה עקבית, עם שכבה מופשטת לאורך כל מערך ה-IT. יש להגיע למצב בו סביבת המחשוב פועלת בשקיפות, עם ממשל ומדיניות, עם תהליכים מבוססי אמון".
הבינה מלאכותית היוצרת בסיוע המפתחים
"אנו עונים לכל האתגרים בשילוב שלושת מוצרי המפתח שלנו עם מעטפת המהווה 'מטרייה' – של פתרון Red Hat OpenShift AI. הפתרון משלב את היכולות של Red Hat OpenShift ו-Red Hat OpenShift Data Science. הפלטפורמה המורחבת מאפשרת ניהול מחזור חיים של הנתונים, תוך יכולות גידול, פשטות תפעול ויעילות מרבית – בהתבסס על קוד פתוח, עבור מדעני נתונים ומפתחים, תוך שימוש בחדשנות שטמונה בבינה המלאכותית".
"עם ההתקדמויות בעולמות החומרה, האחסון וכוח העיבוד, שיתוף הפעולה והפיתוח הפכו לקלים ויעילים בעולם הפתוח", סיכם היולס. "כיום, חלק גדול מהחדשנות מונע דרך העולם הזה, כמו המודלים הבסיסיים שמגיעים מקהילות קוד הפתוח. ככל שנתקדם, יותר ויותר חדשנות תצמח מהעולם הפתוח. השילוב בין עולמות הפיתוח בקוד פתוח והבינה המלאכותית, על כלל מרכיביה השונים, הוא המקרה הקלאסי של השלם הגדול מסכום חלקיו.
עם הכנסת כמה שיותר רכיבי AI להיבטים העסקיים של הארגון, הוא הופך להיות עסק שמונע על ידי מידע, כזה שמטפל בנתונים באופן רחב ביותר ומקבל תובנות על בסיס ניתוח מעמיק יותר. יתרון נוסף הוא הגדלת היעילות של הארגון בהיבט התהליכים התפעוליים, בשל הכנסת יותר חוכמה לתהליכים. אנחנו מנצלים את הבינה המלאכותית היוצרת, על מנת לסייע למפתחים להרחיב את היכולות שלהם".
21/06/23 16:57
7.14% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עובדי שע"מ, זרוע המחשוב של רשות המיסים, שבתו היום (ד'), בתמיכת ההסתדרות. הם השביתו שירותים חיוניים של הרשות, שמבוססים על מערכות המחשוב של שע"מ. הוועד מנע מהעובדים מלהיכנס למשרדים. בהמשך היום השביתה הסתיימה והיא לא תימשך מחר.
העובדים טוענים כי הנהלת שע"מ מפרה באופן שיטתי חלקים גדולים מסעיפי ההסכם הקיבוצי שנחתם עם משרד האוצר, בתמיכת ההסתדרות, ביוני בשנה שעברה. בין החותמים על ההסכם היו יו"ר ההסתדרות, ארנון בר דוד, ומנהל שע"מ, אריה רימיני. נציגי האוצר הודיעו כי הם מוכנים לדון בנושא, אולם לטענת ועד עובדי שע"מ, ההנהלה שלה לא מאפשרת זאת.
בין הסעיפים שעל פי העובדים לא מקוימים: מסלולי קידום שמעוכבים ודרגות אישיות, שהוסכם לתת לעובדים אחדים, לא ניתנות להם, אלא לעובדים אחרים. הוועד טוען בנוסף שנעשים מהלכים להגדלת מספרם של עובדי מיקור-החוץ בשע"מ, על חשבון העובדים הפנימיים, הוותיקים.
יו"ר ועד עובדי שע"מ, דורון דודו, אמר כי הוועד ממשיך להמתין להידברות, כדי לפתור את המחלוקות, ולכן השביתה לא תימשך בשלב זה. אולם, הוא הבהיר כי "אם לא יהיה משא ומתן, נחריף מאוד את צעדינו כלפי הנהלת שע"מ, ונחזור לעיצומים".
רשות המיסים: "ככל שיש להסתדרות טענות, דלתנו פתוחה"
מרשות המיסים נמסר בתגובה כי "הנהלת שע"מ פועלת בהתאם לקבוע בהסכם הקיבוצי, במטרה לחזק ולהעצים את שע"מ כגוף טכנולוגי מוביל – הן לרווחת העובדים, הן לטובת הארגון והן לטובת מדינת ישראל. ככל שיש להסתדרות טענות כלשהן, דלתנו פתוחה כתמיד".
21/06/23 17:16
7.14% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שירותי בריאות כללית הקימה פלטפורמת IT שכוללת יכולות בינה מלאכותית, בהתבסס על טכנולוגיה של רד האט. הפלטפורמה תשמש את הכללית לטובת קידום המחקרים שצוותי המחקר הרפואי שלה עורכים. הפרויקט, שקרוי "חדר המחקרים של הכללית", החל באחרונה וצפוי לעלות לאוויר עד סוף השנה. היקפו הכספי לא נמסר לפרסום, אולם גורמים בענף העריכו אותו במיליוני שקלים.
ליאורה שכטר, סמנכ"לית מערכות מידע ודיגיטל בשירותי בריאות כללית, חשפה את הפרויקט בכנס Red Hat OpenShift Commons. הכנס נערך היום (ד'), בהפקת אנשים ומחשבים, באולם האירועים איסט בתל אביב, בהשתתפות מאות נציגים של לקוחות החברה ושותפיה העסקיים.
צילום ועריכת וידיאו: דותן גור
לדברי שכטר, "הפלטפורמה, שהוטמעה במשותף על ידי אנשי ה-IT בכללית ואנשי רד האט ישראל, מאפשרת לבנות תהליכי לימוד של האלגוריתמים, כך שהם יוכלו לזהות מגמות חדשות, דפוסי התנהגות של חולים ומחלות, ועוד".
היא הסבירה כי "המערכת לוקחת נתונים רפואיים מותממים ומשלבת אותם בסביבה שאנחנו בונים בימים אלה. בנינו לחוקרים סביבה שמכילה את כל המידע שיש במערכות השונות של החברה. הפלטפורמה מאפשרת לחוקרים – חיצוניים ואלה של הכללית – לבצע מחקרים רפואיים שונים ולקדם את עולם המחקר הרפואי, כי זו הדרך לקדם את הרפואה: ביצוע מחקרים וניסויים, הוכחה או הפרכה של התוצאות ועל בסיס זה – הבנייה של פריטי מידע רפואי חדשים". שכטר הדגישה כי "המידע מותמם לטובת הגנת הפרטיות של המטופלים".
"קידום המחקר הרפואי – מהותי ביותר לעבודה בעולם הבריאות"
שכטר ציינה ש-"קידום תחום המחקר הרפואי מהותי ביותר לעבודה בעולם הבריאות. בשנתיים האחרונות השקענו בשתי סביבות טכנולוגיות שונות לטובת קידום המחקר: במערך המחשוב הפנימי של הכללית ובענן AWS, שבעתיד נהגר ל-Azure".
"כעת", אמרה, "אנחנו מוסיפים לפתרון את פלטפורמת רד האט, לצד שרתים פיזיים של אנבידיה, שמוסיפים עוצמות עיבוד ומחשוב – על מנת להגדיל את היכולות של מדעני הנתונים בכללית ומחוצה לה".
מרד האט נמסר כי "פתרון Red Hat OpenShift AI משלב את היכולות של Red Hat OpenShift ו-Red Hat OpenShift Data Science. הפלטפורמה המורחבת מאפשרת ניהול מחזור חיים של הנתונים תוך יכולות גידול, פשטות תפעול ויעילות מרבית – בהתבסס על קוד פתוח. היא מיועדת למדעני נתונים ומפתחים, וכוללת את חדשנות הבינה המלאכותית. הפלטפורמה מספקת יציבות וזמינות של התשתית במהלך האימון, הפריסה והסקת המסקנות, כדי לממש את הפוטנציאל של ה-AI".
שכטר אמרה לסיכום כי "אנחנו מקדמים את תחום המחקר הרפואי מעולם הניתוחים הסטטיסטיים לעולם של מדעני הנתונים והמידע, הבינה המלאכותית ולימוד המכונה".
21/06/23 17:26
7.14% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קופטאן חלבי, מהפעילים הבולטים בעדה הדרוזית ומייסד DTEC – מרכז החדשנות לחייל הדרוזי המשוחרר, זכה באחרונה להוקרה כשקיבל מידי נשיא המדינה, יצחק הרצוג, את אות הנשיא להתנדבות.
חלבי פועל למען שילובם של חיילים משוחררים מהעדה הדרוזית בענף ההיי-טק, ונוחל הצלחה בכך. לפי ועדת הפרס, "עשייתו ההתנדבותית והנתינה לזולת מהוות יסוד מרכזי באישיותו ובחייו של חלבי, שלא מסתפק בתחום השפעה אחד, אלא פועל ללא לאות בשני ערוצים מרכזיים – הן בפעילות הסברתית שתכליתה שיפור תדמיתה של ישראל ברחבי העולם והן בעשייה נרחבת להבטחת עתידו של החייל הדרוזי המשוחרר, תוך מאמץ לשיפור שילובו בחברה ובמשק, ולצמצום הפערים הקיימים בתחום זה שנים רבות".
חלבי אמר לאחר קבלת הפרס כי "זהו מעמד מרגש, אבל מבחינתי, זאת רק תחילת הדרך. לא השלמנו את המשימה אבל התחלנו בשינוי, ואין ספק שזכייה זו תיתן רוח גבית לכולנו, שעוסקים בכך".
21/06/23 10:17
5.36% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
סיסקו, המובילה את החזית הטכנולוגית ומתמחה בתחומי אבטחת הסייבר, התקשורת והענן ו-היטאצ'י ונטרה (Hitachi Vantara), חברת בת בבעלות תאגיד היטאצ'י, המתמחה בפתרונות תשתית, ניהול נתונים וניתוח דיגיטליים, הכריזו על שני הסכמי שיתוף פעולה בין החברות. במסגרת ההסכמים, היטאצ'י ונטרה מצטרפת לתוכניות השותפים Service Provider ו-Solution Technology Integrator (STI) של סיסקו, מה שיאפשר לחברה לשלב בצורה טובה יותר את הטכנולוגיות של סיסקו אל פתרונות האחסון שלה ולהמשיך למצב את עצמה כספקית מובילה של תשתית למרכזי נתונים ושירותי ענן היברידי מנוהלים.
עסקים רבים מתמודדים כיום עם מורכבויות הקשורות לניהול נתונים כאשר הם מנהלים את טביעת הרגל המתרחבת של הענן ההיברידי שלהם. לפי IDC, כ-40% מהחברות ימנפו הסכמי טכנולוגיה מרובי-שותפים עד שנת 2024 כדי להתמודד עם דאגות אלו. לפי ההסכם החדש, תכלול היטאצ'י ונטרה את שרתי ה-UCS X-Series של סיסקו כדי לספק פתרון תשתית משולבת מלא (CI). קו השרתים הופך לחלק מהפתרון המשותף Cisco and Hitachi Adaptive Solutions, אשר מחבר בין המחשוב והרשת של סיסקו עם פלטפורמת האחסון VSP של היטאצ'י ונטרה כדי להתמודד עם הצורך הגובר בשוק לתשתית מרכז נתונים אחודה.
כשותפה בתוכנית ה-Service Provider של סיסקו, היטאצ'י ונטרה תציע שירותים מנוהלים מבוססי-צריכה ללקוחות סיסקו, אשר יסייעו בהתמודדות עם המחסור הקריטי בעובדים מיומנים בתעשיית ה-IT ויאפשרו לארגונים לאמץ טכנולוגיות חדשות ומתפתחות ביעילות רבה יותר.
אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל, אמר כי, "בעוד לקוחותינו מבקשים לפשט את מערכי הדטה סנטר שלהם, שילוב פתרונות לתשתיות ושירותים מנוהלים על ידי שתי ענקיות טכנולוגיה יסייע להם לנהל את הסיכונים ולבצע אופטימיזציה לתוצאות העסקיות שלהם. יחד, היטאצ'י ונטרה וסיסקו יכולות להקל על לקוחות רבים לנווט בסביבה המורכבת של ענן היברידי ופתרונות אחסון".
חיים כהן, מנכ"ל היטאצ'י ונטרה ישראל, אמר כי, "היטאצ'י ונטרה וסיסקו פועלות כשותפות אמינות יותר משני עשורים, והסכמים אלו מהווים תוספות חשובות לשותפות שבנו שתי מובילות הטכנולוגיה הגלובליות הללו. שותפים מוצלחים מתאימים את עצמם לצורכי הלקוחות הנוכחיים והעתידיים, והפיתוחים המשותפים שלנו מאפשרים לנו לעשות זאת באמצעות הצעה של פתרונות ושירותים מבוססי-נתונים הדרושים להם".
חיים כהן, מנכ"ל היטאצ'י ונטרה ישראל צילום: אלישר
למידע נוסף על שיתוף הפעולה בין היטאצ'י ונטרה וסיסקו, לחצו כאן.