זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:04 | 17:17 |
תל אביב | 16:18 | 17:18 |
חיפה | 16:07 | 17:16 |
באר שבע | 16:23 | 17:21 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
28/12/22 11:38
15.03% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המטרה: לצייד את חטיבת הנח״ל בכ-330 נגמ״שים גלגליים | ה"איתן" מיועד לשאת 12 לוחמים ברמת מיגון מקסימלית, לכלול את מערכת ההגנה האקטיבית "חץ דורבן" קרדיט שימוש: מנהלת המרכבה והרק״ם במשרד הביטחון בתום הליך תחרותי שניהלה משלחת הרכש של משרד הביטחון בארה"ב, בשיתוף עם מנהלת המרכבה והרק״ם (מנת״ק), נבחרה חברת ״אושקוש דיפנס״ לייצר מאות תובות עבור נגמ״שי ה״איתן״. היקף העסקה, שחתמה משלחת הרכש עם החברה, נאמד בלמעלה מ-100 מיליון דולר והיא תמומן בכספי הסיוע האמריקני.
את נגמ״ש ה"איתן" פיתחה מנת״ק במשרד הביטחון והתובות שצפויות להגיע לישראל, החל מעוד כשנה וחצי, ייכנסו ישירות לקו הייצור במפעל המרכבה בתל השומר (מש״א). בסיום הרכבתם יועברו הכלים לשימוש מבצעי בצה״ל וירחיבו משמעותית את סד"כ הנגמ"שים הממוגנים.
ה"איתן" מיועד לשאת 12 לוחמים ברמת מיגון מקסימלית, לכלול את מערכת ההגנה האקטיבית "חץ דורבן" ומערכות אש ובקרה מתקדמות. בשבועות הקרובים ייחל משרד הביטחון במסירת נגמ"שי האיתן המבצעיים הראשונים לחטיבת הנח"ל בצה"ל.
ראש מנהלת המרכבה והרק״ם במשרד הביטחון, תא״ל אורן גיבר: ״חתימת החוזה עם חברת אושקוש האמריקנית הינה שלב חשוב בפרויקט ה"איתן". המהלך יאפשר לנו להגדיל את משאבי הייצור לפרויקט, שלא על חשבון קווי הייצור בארץ וזאת במטרה לספק את הנגמ"ש לחיילי צה״ל.״
ראש משלחת הרכש בארה"ב, תא"ל (מיל׳) מישל בן-ברוך: "שיתוף הפעולה ההדוק והפורה בין צוות הרכש, בראשות ראש חטיבת רכש יבשה במשלחת ובין אנשי מנת"ק, הוא שאפשר את ביצוע ההליך התחרותי בהצלחה. עסקה זו כמו רבות אחרות מתאפשרת בזכות הברית האיתנה עם שותפינו האמריקנים״.
28/12/22 08:12
13.99% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שר ההגנה של קולומביה אישר ששעת טיסה של מטוס ראפאל זולה ב-30 אחוזים מזו של כפיר, ומחיר מטוס ראפאל פחות ממחיר F-16 By S.C. Air National Guard (Maj. Matthew Booth) - commons.wikimedia, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=107530603 קולומביה עומדת להחליף את מטוסי כפיר (תע"א) ב-16 מטוסי ראפאל תוצרת דאסו. שווי עסקת רכש המטוסים הצרפתיים 3.15 מיליארד דולר.
משרד ההגנה של קולומביה החליט להעדיף מטוסי ראפאל על פני מטוסי F-16 אמריקניים וגריפן שוודיים. בשנה הבאה תחל הוצאת מטוסי כפר מהשרות בחיל האוויר של קולומביה, שם טסו המטוסים תוצרת ישראל במשך כ-40 שנה.
קולומביה היא כיום המדינה היחידה המפעילה כפירים. עלויות התחזוקה שלהם גבוהים ויש מחסור בחלפים.
שר ההגנה של קולומביה אישר ששעת טיסה של מטוס ראפאל זולה ב-30 אחוזים מזו של כפיר, ומחיר מטוס ראפאל פחות ממחיר F-16.
MILITARY AVIATION מוסר כי שלושה מטוסי ראפאל ראשונים יגיעו לקולומביה בשנה הבאה ויתר 13 המטוסים יסופקו תוך עשר שנים.
28/12/22 08:31
12.95% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מהירות התגובה הדרושה במקרים כאלו מהירה מיכולות טייס אנושי ולכן הותקנה במטוס מערכת פליטה אוטומטית | היצרן: חברת מרטין בייקר אילוסטרציה | צילום: לוקהיד מרטין ב-16 לחודש ארעה תאונה בבסיס חיל האוויר האמריקאי בטקסס ומטוס F-35 התרסק. למזלם של הטייסים, המטוס מצויד בכסא מפלט אוטומטי שהציל את חייהם. התאונה, התברר לאחר מכן, נגרמה בשל תקלה במערכת הדלק במנוע המטוס.
מטוסי קרב החמקניים F-35 מדגם B, כמו זה שחווה את התאונה, מסוגלים להמריא ממסלולים קצרים ולנחות אנכית. מטוסים אלו הם היחידים המצויידים במושב מפלט אוטומטי הפולט טייס שנוטש את מטוסו באופן אוטומטי, ללא התערבות הטייס.
אתר WAR ZONE מדווח כי בתאונה לפני כשבועיים, הטייס האמריקני "שוגר" החוצה ממטוסו, כאשר היה כמעט בגובה אפס, קרוב לקרקע. בעקבות תאונה זו הודיע חיל האוויר הישראלי על קרקוע זמני של 11 מטוסי F-35 'אדיר' כדי לבדוק את מערכת הדלק במנוע. הטכנולוגיה של מערכת הפליטה, AUTO JET SYSTEM, מסווגת. את כסא המפלט מייצרת חברת מרטין בייקר. מושב המפלט מדגם US16E.
ההסבר הוא שדגם B של F-35 מתנהג בהמראה ובנחיתה כמו מסוק, ויש לו יכול רחיפה HOVERING. כאשר יש תקלה במנוע המטוס, בגלל מבנה המטוס ומיקום המנוע המטוס יתחיל מיד לצלול בצורה מסוכנת תוך שניות.
"מהירות הצלילה תהיה כה רבה עד ששום טייס ניסוי בן אנוש לא יהיה מסוגל להפעיל את מושב המפלט, ומכאן ייצור מערכת נטישה אוטומטית לחלוטין, המופעלת ללא התערבות הטייס. כך יכול הטייס להיפלט ממטוס פגוע אפילו מגובה אפס קרוב לקרקע", הסבירו מומחי פרוייקט המטוס.
28/12/22 09:47
9.84% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בדירקטוריון החברה יישב אלוף העולם לשעבר בשחמט גארי קספרוב | הלימודים ישלבו מעבדה סימולטורית יגאל אונא - לע"מ, אירינה נבזלין ורונית חסין הוכמן (מימין לשמאל, בהתאמה) - ינאי יחיאל. על רקע המחסור הגדול אי פעם בעובדי אבטחת סייבר בארץ ובעולם נפתח בימים אלה קמפוס חדש ללימודי סייבר - Israel Cyber Campus. הקמפוס מבית IMPROVATE.
בראש בית הספר יעמוד, ראש מערך הסייבר הלאומי ובכיר שירות הביטחון הכללי לשעבר, יגאל אונא, אשר יכהן כנשיא הקמפוס. בדירקטוריון בית הספר ישב גם אלוף העולם לשעבר בשחמט, גארי קספרוב, אשר כיום נחשב לאחד ממומחי ה-AI והסייבר בעולם.
הקמפוס מגיש מגוון קורסים במסלולים שונים: מסלול מלא להכשרה כ-Security Operation Center Analyst, מסלול מתקדם לאנשי IT המעוניינים להשתדרג למיישמי סייבר, מסלול לדירקטורים ומנכ"לי ארגונים המחויבים כיום באחריות אישית וזקוקים לידע ניהולי בנושא איומי הסייבר על הארגון, וכן מסלול לבני נוער לקראת תפקידים טכנולוגיים בשרות הצבאי ובכלל.
הלימודים בקמפוס מתמקדים ברכישת מיומנויות סייבר, הן בהיבט ההתקפי והן בהיבטי ההגנה האתית, ויעניקו כלי עבודה פרקטיים לבוגרים. הלימודים יכללו מעבדה סימולטורית. המעבדה הווירטואלית מדמה בפני הסטודנטים תרחישי סייבר שונים, על משמעויותיהם, ההסתעפויות והסיבוכים האפשריים.
בית הספר יעניק לבוגרים תעודת הסמכה מקצועית Security Operation Center Analyst, עמה יוכלו הסטודנטים לצאת ולעסוק במקצוע בשוק התעסוקה בארץ ובעולם. לאחר מכן, יוכלו הבוגרים אשר מעוניינים להמשיך ללימודי הסמכה נוספים בתחום דוגמת: DFIR, Ethical Hacking ולימודי הסמכות למנהלים ברמת דירקטוריונים ו-C Level.
אורכן של תוכניות הלימודים, המוצעות במסגרת הקמפוס, נעה בין שלושה לשבעה חודשים, תלוי בהיקף התכנית הלימודית, ובמתכונת ההיברידית המשלבת שיעורים פרונטליים ומקוונים לסירוגין. הלימודים הפרונטאליים יתקיימו בקמפוס בבניין מוזיאון "אנו", שבאוניברסיטת תל אביב.
נשיא בית הספר, יגאל אונא: "תחום הסייבר בעידן הנוכחי פוגש כל עסק או ארגון, קטן כגדול, ברחבי העולם. בשל כך, נוצר היום מצב בכל רחבי העולם בו ישנו ביקוש יוצא דופן לעובדים בתעשיית הסייבר. עובדה זו מייצרת הזדמנות יוצאת דופן לדור הצעיר, וכן לציבור המבוגר יותר, שרוצה למצוא מקצוע מרתק ויציב, להשתלב באופן מהיר בתעשייה.״
מנכ"ל חברת IMPROVATE, רונית חסין הוכמן: "תעודת ההסמכה לעיסוק בתחום הסייבר היא כיום הכלי הטוב והמהיר ביותר לקבלת כרטיס כניסה לאחד התחומים המבוקשים ברחבי העולם, אשר מעניק לעוסקים בו ביטחון תעסוקתי מהיום הראשון ועתיד כלכלי ומקצועי מבטיח. בית הספר החדש יעניק כלים פרקטיים ברמה הגבוהה ביותר מאנשי המקצוע המובילים בתחום בארץ ובעולם.״
28/12/22 11:31
9.33% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מספנות Admiralty, שבסנט פיטרסבורג, מייצרות צוללות דיזל וכלי שיט תת-מימיים אחרים | ביום שבת ב- 25 לדצמבר, נמצא מת בביתו מנהל מספנות Admiralty, אלכסנדר בוזאקוב Alexandr Demyanchuk/TASS | https://tass.com/russia/1555555 ב- 23 לדצמבר, מעט לפני שהעולם הנוצרי החל בחגיגות הכריסטמס השיקה בטקס רב רושם המספנה הרוסית Admiralty צוללת חדשה מדגם LADA. בטקס השתתפו בכירים מהממשל הרוסי, בראשם סגן השר לפיתוח התעשייה.
מספנות Admiralty, שבסנט פיטרסבורג, מייצרות צוללות דיזל וכלי שיט תת-מימיים אחרים, כדוגמת צוללות ננס ורכבי תובלת צוללים (SDV). בין הצוללות שמייצרת המספנה הן צוללות הקילו המפורסמות, הנחשבות בין צוללות הדיזל הטובות בעולם.
בטקס שהתקיים במספנות הושקה הצוללת מדגם LADA שבנייתה חלה ב- 2015, והוכרז שמה - Velikiye Luki, על שם אחת הערים ברוסיה, ששמה נקשר במורשת הרוסית לאחד הקרבות המפורסמים במלחמת העולם השנייה והבסת הצבא הגרמני בינואר 1943.
צוללות ה- LADA (פרוייקט 677) הן צוללות הדיזל החדשות ביותר של הצי הרוסי, ומשולבות בהן מיטב טכנולוגיות ההנעה והנשק הרוסיות. הצוללות יכולות לפעול על עומק של 300 מטרים, ולפעול בים ברציפות עד 45 יום עם צוות של 35 איש.
הצוללות הן בדחי של 1765 טון ומשולבים בהן שישה צמ"טים (צינור מוליך טורפדו – משגרי הטורפדו) יחד עם 16 טורפדו, 10 טילי שיוט לתקיפת מטרות ביבשה, למעלה מ- 40 מוקשים ימיים ועוד.
ה- Velikiye Luki היא הצוללת השלישית המיוצרת מדגם זה. המספנה הרוסית התחילה בפברואר השנה בבניית שתי צוללות נוספות מדגם זה, וסה"כ מתכנן הצי הרוסי לבנות 12 צוללות מדגם זה (התכנון המקורי הרוסי לפני שהחלה מלחמת אוקראינה, שככל הנראה תשפיע כלכלית על תוכניות הרכש וההצטיידות העתידיים של הצבא הרוסי).
באופן מסתורי, יומיים לאחר הטקס, ביום שבת ב- 25 לדצמבר, נמצא מת בביתו מנהל מספנות Admiralty, אלכסנדר בוזאקוב. בוזאקוב שעסק בתכנון צוללות למעלה משלושים שנים, ניהל את המספנה הרוסית כ- 12 שנים.
סיבת המוות של בוזאקוב לא פורסמה, אך בחודשים האחרונים מתרחשים ברוסיה מקרי מוות "טבעיים" לבכירים בתעשיות המקומיות, ביניהם 11 בכירים בחברת הנפט המקומית גזפרום.
28/12/22 08:20
8.81% מהצפיות
מאת IsraelDefense
משרד ההגנה של ליטא חתם על הסכם עם ארה"ב לרכש חימושים משוטטים מדגמי SWITCHBLADE 300/600 https://www.avinc.com/tms/switchblade משרד ההגנה של ליטא חתם על הסכם עם ארה"ב לרכש חימושים משוטטים מדגמי SWITCHBLADE 300/600 תוצרת חברת AERO VIRONMENT. שווי העסקה 45 מיליון יורו.
ליטא תהיה המדינה הראשונה הרוכשת את שתי המערכות. לא נמסר מספר הכטמ"מים שיירכשו בעסקה. שר ההגנה של ליטא ארווידס אנוסאוסקס אמר כי חימוש משוטט יסייע לצבא ליטא להשמיד טנקים ורק"ם של האויב בטווחים של 40 ק"מ.
ARMY RECOGNITION מדווח כי ארה"ב רואה בליטא שותפה חשובה בהגנה על האזור הבלטי. ארה"ב תומכת במדינות הבלטיות בכוח אדם, בציוד ובמימון ההגנה. בחודשים האחרונים הודיעה ליטא על רכש רק"ם קל, רקטות ארוכות-טווח HIMRAS ומסוקי בלק הוק.
SWITCHBLADE 300 הוא חימוש משוטט לשימוש נגד מטרות שמעבר לקו הראייה מבסיסי שיגור ניידים או נייחים. דגם 600 מצוייד ברש"ק מבוסס טיל נ"ט להשמדת טנקים וכלי רק"ם לטווחים של עד 40 ק"מ.
28/12/22 09:22
7.25% מהצפיות
מאת IsraelDefense
השנה נרשמו 72 עסקאות, זאת בהשוואה לשנה הקודמת בה התרחשו 171 עסקאות בסך הכל. כמות עסקאות המייצגת ירידה של כ- 58% | מספר העסקאות אשר חצו את רף המיליארד דולר בקרב חברות טכנולוגיה – הסתכם בפעמיים בלבד (Pagaya ו-Alpha Tau) ירון ויצנבליט | תמונה: PwC Israel פירמת ראיית החשבון והייעוץ PwC Israel פרסמה את דו"ח האקזיטים של לשנת 2022. הדו"ח כולל סקירה של עסקאות הרכישה וההנפקות של חברות טכנולוגיה ישראליות במהלך 2022 (כלל המידע נכון עד למועד ה-15.12).
על פי הדו"ח, השנה נרשמה ירידה חדה בהיקף הכספי בעסקאות רכישה והנפקות אשר הסתכמו בסכום של כ-16.9 מיליארד דולר, ירידה של כ-80% לעומת שנת 2021, וסכום המייצג כחמישית מסך שווי העסקאות בשנה הקודמת שהסתכמו לכדי כ- 82.5 מיליארד דולר.
כמו כן, השנה נרשמו 72 עסקאות, זאת בהשוואה לשנה הקודמת בה התרחשו 171 עסקאות בסך הכל. כמות עסקאות המייצגת ירידה של כ- 58%.
בנטרול שנת 2021, ניתן להצביע על כך ששנת 2022 הינה עדיין מציגה מספר עסקאות והיקף כספי בעסקאות רכישה והנפקות גבוהים יותר מהעשור הקודם. כך למשל, בשנת 2020 מספר העסקאות הסתכם ב-60 בהיקף כספי של 15.4 מיליארד דולר ואילו בשנת 2019 מספר העסקאות הסתכם ב-80 אך בהיקף נמוך יותר של כ-9.9 מיליארד דולר.
אם לוקחים בחשבון עסקאות המשך – סך כל האקזיטים (הנפקות, מיזוגים ורכישות), אשר נוטרלו מהדו"ח בשל העובדה כי נכללו בדוחות החברה עת נעשתה הנפקה או מכירה קודמת, סך העסקאות בשנת 2022 הסתכם לסכום כולל של כ-47 מיליארד דולר, זאת בהשוואה לשנת 2021 בה סך עסקאות ההמשך הסתכמו לכ-99.2 מיליארד דולר.
בשנת 2022, התרחשו 15 עסקאות המשך בשווי כולל של כ-30 מיליארד דולר לעומת שנה קודמת, בה התרחשו 4 עסקאות המשך בשווי כולל של כ-18 מיליארד דולר. בולטת במיוחד הנפקתה של Mobileye בנאסד"ק בשווי של כ-16.7 מיליארד דולר (שוויה נכון לכתיבת דו"ח זה הינו כ-27.1 מיליארד דולר).
ירון ויצנבליט, שותף וראש אשכול ההיי-טק ב-PwC Israel ישראל: "לאחר תקופה ארוכה של טיפוס מתמיד בהובלתו של שוק ההיי-טק המקומי ושלל עסקאות לצד שווים גואים, אופיינה השנה האחרונה בהאטה משמעותית, אשר לא פסחה גם על שוק הטכנולוגיה הישראלי.
״הצצה אל תוך התפתחות העסקאות על פני הרבעונים של שנת 2022 תספק נדבך נוסף למגמה שאפיינה ועתידה בסבירות גבוהה לאפיין, בזמן הקרוב, את שוק העסקאות. ברבעון הראשון, השני, והשלישי של השנה הסתכם מספר העסקאות לכדי 33 , 17 ו- 17 בהתאמה, ואילו ברבעון הרביעי, נכון לכתיבת שורות אלו, פחת מספר זה לכדי חמש עסקאות בלבד. אינפלציה, אי וודאות גוברת וריבית נוסקת, הזכירו לכולנו מושגים שכבר נדמה שנשכחו והותירו את המשקיעים והמוכרים על הגדר כאחד.
"השווקים כרגיל מיהרו להגיב, תוך שהם חובטים בעוצמה בחברות הטכנולוגיה, מזכירים כי הדרך כלפי מטה מהירה לפחות כמו זו מעלה. בעולם בו הכסף המזומן מעצים בכל יום את משקלו הסגולי, התמריץ לביצוע עסקה פחת באופן ניכר. רצון המוכרים להימנע מעסקה המייצגת שווי נמוך מהציפיות ברור לחלוטין ומהעבר השני, רצונם של הקונים, במציאות לא וודאית לבצע עסקאות במחירים שעלולים להיתפס כמופרכים, ברור אף הוא.
״התוצאה היא אחת -השווקים עברו למצב המתנה, אך במציאות כלכלית, כמו תמיד, מגיע רגע ההתפכחות. לאחר שנים של כמעט אופוריה, הגיעה שעתם של מושגי היסוד וביטויים כדוגמת רווחיות, הידוק תקציבי ותזרים חיובי נשמעים מפיהם של משקיעים, דירקטוריונים והנהלות כאחד. שוק ההיי-טק הישראלי הגיב והתאים עצמו בעבר לתמורות ואתגרים. גם אם לא מייד, ההתאמות תבצענה, בין אם בשווים ובין אם בהתנהלות, המוכרים והקונים יסתגלו למצב החדש."
עיקרי הממצאים במחקר - חזרה למגמות שהכרנו לפני שנת 2021
נצפתה מגמת ירידה גם בשווי ממוצע לעסקה שעמד השנה על כ-235 מיליון דולר, המהווה ירידה של כ-51% מהשנה הקודמת שבה שווי ממוצע לעסקה הסתכם ב-482 מיליון דולר.
בנטרול הנפקות, עסקאות הרכישה הסתכמו לכ-59 עסקאות בשווי של 6.2 מיליארד דולר (ירידה של כ-46% לעומת שנת 2021) ו-105 מיליון דולר בממוצע לעסקה. זאת לעומת שנת 2021 בה היו 99 עסקאות רכישה בשווי של 11.5 מיליארד דולר ו-117 מיליון דולר ממוצע לעסקה.
ממשיכה המגמה עליה PwC Israel הצביעו בשנה שעברה - בשנת 2022 היו לא פחות מ-23 עסקאות "כחול-לבן" (לעומת 77 בשנה הקודמת) המהוות כ-32% ממספר עסקאות הכולל (לעומת 45% בשנת 2021). בנטרול הנפקות, עומד מספר העסקאות "כחול-לבן" בשנת 2022 על 18 (לעומת 32 עסקאות בשנה הקודמת). ארה"ב נותרה המשמעותית ביותר בהיבט של רוכשים.
השנה, מספר העסקאות אשר חצו את רף המיליארד דולר בקרב חברות טכנולוגיה – הסתכם בפעמיים בלבד (Pagaya ו-Alpha Tau), לעומת 21 פעמים בשנה שעברה.
שוק ההנפקות עבר צינון
גם שוק ההנפקות עבר צינון משמעותי עם 13 הנפקות בסך כולל של כ-10.7 מיליארד דולר, לעומת 72 במספר בשנה הקודמת, בסך כולל של כ- 71 מיליארד דולר. בנטרולן של ההנפקות שחצו את רף המיליארד דולר Pagaya (שווי החברה נכון לכתיבת דו"ח זה הינו כ-422 מיליון דולר) ו-Alpha Tau (שווי החברה נכון לכתיבת דו"ח זה הינו כ-232 מיליון דולר).
נכון לכתיבת שורות אלה נסחרות בשווי מצרפי הנמוך ממיליארד דולר, הסתכמו ההנפקות כולן בשנה החולפת לכדי כ- 1.2 מיליארד דולר. גודל עסקת הנפקה ממוצע לשנת 2022 עומד על 822 מיליון דולר, לעומת 985 מיליון דולר בשנת 2021, זאת בשל ההנפקות (כולל ספאקים) בארה"ב.
אם לוקחים בחשבון עסקאות המשך, אשר נוטרלו מהדו"ח בשל העובדה כי נכללו בדוחות הפירמה עת נעשתה הנפקה או מכירה מוקדמת, כי אז הסתכמו סך העסקאות בשנת 2022 לכדי כ-47 מיליארד דולר. בשנת 2022 התרחשו 15 עסקאות המשך בשווי כולל של כ- 30 מיליארד דולר לעומת שנה קודמת, בה התרחשו 4 עסקאות המשך בשווי כולל של כ- 18 מיליארד דולר.
בולטת במיוחד הייתה הנפקתה של Mobileye בנאסד"ק בשווי של כ-16.7 מיליארד דולר (שוויה נכון לכתיבת דו"ח זה, הינו כ-27.1 מיליארד דולר).
בשנת 2022 נרשמו 13 הנפקות, בראשן הנפקת Pagaya בשווי של כ-8.5 מיליארד דולר. מתוך 13 הנפקות, 5 בוצעו בבורסה המקומית ואילו 8 בבורסה בארה"ב. לצרכי השוואה, בשנה הקודמת התרחשו 72 הנפקות, 45 מתוכן בישראל והשאר בבורסות השונות ברחבי העולם, בעיקר ארה"ב. עדיין בנטרול 2021, שנת 2022 מהווה מגמת עלייה ביחס לשנים קודמות (2020, 2019 ו-2018).
בשנת 2022 התרחשו שש עסקאות משמעותיות (מעל 500 מיליון דולר) בסך כולל של 11.9 מיליארד דולר, זאת לעומת 28 עסקאות משמעותיות בסך כולל של 69.7 מיליארד דולר בשנת 2021. נתח עסקאות של 10 מיליון דולר – 50 מיליון דולר ממשיך להוביל גם השנה עם 38 עסקאות המהוות 53% מסך העסקאות, זאת לעומת 67 עסקאות בשנה שעברה אשר היוו 39% מסך העסקאות.
מגזר מחשוב ותוכנה לתאגידים
מגזר מחשוב ותוכנה לתאגידים ממשיך להוביל בסך הכולל של העסקאות העומד על כ-11.5 מיליארד דולר ומייצג 68% מהעסקאות, אך מצביע על ירידה ניכרת בהשוואה לשנת 2021 בה הסך הכולל עמד על 40.6 מיליארד דולר. העסקאות הבולטות ביותר היו של Granulate ו-Siemplify.
מגמה מעניינת הינה הירידה המשמעותית בסך הכולל של העסקאות במגזר האינטרנט בחזרה לסדרי הגודל של השנים שקדמו לשנת 2021, בה בלטו במיוחד ironSource, Global-e, Taboola ועוד. כך, במגזר האינטרנט נרשמו בסך הכל 12 עסקאות, זאת לעומת 35 עסקאות בשנה הקודמת, ובסך העסקאות, כ- 1.3 מיליארד דולר לעומת כ-28.8 מיליארד דולר בשנה שעברה.
במגזר מדעי החיים נרשם סכום כולל של 1.5 מיליארד דולר, מתוכו כ-1 מיליארד דולר יוחסו להנפקת חברת Alpha Tau. מספר העסקאות הכולל עמד על 6, הנתנון הנמוך ביותר ב-6 השנים האחרונות.
מגמות חיוביות למרות הכל: "השנה היו עסקאות "כחול לבן" בהן הרוכשת והנרכשת הן ישראליות, המהוות כ-32% ממספר העסקאות, עדות לחוסנה של התעשיה המקומית", מסביר ויצנבליט.
לדברי ויצנבליט, "ובכל זאת חשוב גם בשנה כזו להתעכב על מספר מגמות חיוביות שאולי ביכולתן לבשר את העתיד לבוא ביום בו תחלוף לה עננת האי וודאות. הראשונה שבהן, אותה ציינו גם בשנה קודמת, נוגעת לשיעורן של עסקאות הרכישה המבוצעות על ידי רוכשות ישראליות. בשנת 2022 היו לא פחות מ- 23 עסקאות "כחול לבן" בהן הרוכשת והנרכשת הן ישראליות, המהוות כ-32% ממספר העסקאות, עדות לחוסנה של התעשיה המקומית אשר לא נס לחה גם בימים כגון אלו."
"המגמה השנייה היא, שגם בשנה זו לא נוכל להתעלם ממספר עסקאות מרשימות במיוחד שביכולתן להעיד כי הטכנולוגיה הישראלית עדיין רלוונטית, מעניינת וחשובה. עסקאות כדוגמת Elmo Motion Control שנרכשה על ידי Bosch Rexroth בעבור כ- 700 מיליון דולר.
״Intel אשר קנתה את Granulate בתמורה לכ- 650 מיליון דולר ו- CredoRax שנמכרה בתמורה לכ-575 מיליון דולר ל- Shift4 Payments מוכיחות כי קיים צורך ויש רצון להגיע לכדי השלמת עסקה גם בימים סוערים.
"המגמה השלישית היא לטעמנו המסקרנת ביותר. אמנם הדוח אינו לוקח בחשבון "עסקאות המשך" אשר נכללו בדוחותינו בעבר, עת הונפקו או נמכרו, אך לא ניתן להתעלם מהעובדה כי בשנת 2022 התרחשו לא פחות מ- 15 עסקאות כאלו, בשווי כולל של כ- 30 מיליארד דולר.
״המספר הגבוה ביותר בעשר השנים האחרונות. דוגמאות לעסקאות המשך בולטות במיוחד הינן מיזוג הענקיות במסגרתו שולבה IronSource ל- Unity בתמורה לכ-4.4 מיליארד דולר, רכישתה של TowerJazz על ידי Intel בעבור כ- 5.8 מיליארד דולר וכמובן חזרתה של Mobileye לוול-סטריט.
״בשובה לדרך עצמאית כמובילת שוק בתחום הרכבים האוטונומיים ואשר נכון לכתיבת שורות אלו נסחרת בשווי של כ- 27.1 מיליארד דולר, המייצג עליה של כ- 61% מפתיחת המסחר עת הונפקה.
"אירועים אלו, שכללו, בין היתר, עסקאות אשר משכו לא פעם את תשומת הלב העולמית, הן עדות לעוצמתה ובגרותה של התעשיה המקומית. הן הובלו על ידי יזמים והנהלות מנוסים ונחושים אשר לא ששו להמשיך לקדם את חזונם גם על פני מים סוערים.
״חשוב לזכור כי בסופו של יום, אין מדובר בחורבן, ובפרופורציות המתאימות השנה החולפת החזירה אותנו לעולם המושגים שהיה קיים בתקופה שקדמה למגפה. בהינתן כי העסקאות בתחילתה של השנה הנוכחית עוד הוזנו מכוח האינרציה של השנה שקדמה לה, כי אז, יתכן ובהמשך הדרך נצפה בריבוי עסקאות קטנות שהן תוצר ישיר של התאמת מחיר וניצול הזדמנויות נכון.
״אמנם על התעשיה המקומית להסתגל למצב החדש לעבר טרנספורמציה של עולם סלקטיבי, זהיר ואולי אף צנוע יותר, אך בהינתן כי יסודותיה נטועים עמוק היא תצלח זאת. אמנם עדיין לא ברור מה נמצא מעבר לאופק, אך מגמות כגון אלה הן כקרן שמש מבעד לעננים."
28/12/22 10:25
6.22% מהצפיות
מאת IsraelDefense
סלסקי יחליף בתפקיד את משה אלעזר שסיים כהונה בת שלוש שנים ועובר למנכ״ל את פלסן. מועד כניסתו לתפקיד טרם נקבע קרדיט לצלם: אבי נחום בחמש השנים האחרונות שימש סלסקי כמנכ"ל קבוצת SCD (בבעלות משותפת של רפאל ואלביט מערכות) המפתחת ומייצרת סנסורי אינפרה אדום לשווקים ביטחוניים ואזרחיים. סלסקי שנבחר לאחר הליך איתור מקצועי.
סלסקי יחליף בתפקיד את משה אלעזר שסיים כהונה בת שלוש שנים ועובר למנכ״ל את פלסן. מועד כניסתו לתפקיד טרם נקבע.
קודם לכן שימש סלסקי בתפקידי ניהול בכירים באלביט מערכות כסמנכ"ל בכיר ומנהל חטיבת המערכות האלקטרואופטיות המוטסות- מערכות הגנה מפני טילים (DIRCM) המותקנות על מטוסים צבאיים ואזרחיים, מערכות תצפית טקטיות וארוכות טווח למל"טים ומטוסים מאוישים, מערכות צילום לחלל, מערכות נחיתה למטוסים, ומערכות מבוססות לייזרים.
סלסקי בעל תואר ראשון בהנדסה מאוניברסיטת קולומביה בארה"ב ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת בן- גוריון. על תרומתו המשמעותית זכה בפרס ביטחון ישראל.